עבור לתוכן

מה קרה לפנטיום 4?

Featured Replies

פורסם

לפני כ10 12 שנה כולנו קנינו פנטיום 4 וגם אנחנו. התקנתי XP מקורי והכל טס בסבבה.

כיום הכל תקוע ואני לא מבין למה, למשל המחשב של אימי פנטיום 4 2.4 רץ בזמנו כמו טיל והיום הוא זוחל ועושה טובה שפותח דף אינטרנט.

פירמטתי אותו פירמוט עמוק, התקנתי דרייברים מדוייקים ועדכניים XP מקורי - והנה זה נעבעך.... הדרק הזה לא זז.

מה ההגיון בדבר הרי קבל חשמלי אמור להחזיק 50 שנה? המעבד תקין הזכרונות תקינים בדקתי את ההארד דיסק, ואשכרה אני לא יודע מה לחשוב. מה גורם לאיטיות?

פורסם

לפי ניתוח פשוט שלי, מה שהשתנה באופן אוביקטיבי אלה העדכונים של מערכת ההפעלה (וכנראה גם חלק לא קטן של התוכניות שרצות עליה, בעיקר האנטיוירוס עם העדכונים שלו)

באופן סוביקטיבי יכול להיות שאתה זוכר את המחשב כמהיר לתקופתו אבל עכשיו הסטנדרטים שלך עלו לאט לאט ולכן זה נראה לך יותר איטי.

הניחוש שלי: שילוב של שני הגורמים.

פורסם

דפי האינטרנט נהיו הרבה יותר כבדים.

פורסם

^^^^^^

+ :xyxthumbs:

פורסם

עייפות החומר. אל תשכח שמחשב מקבל גם אבק ויש לו את הבלאי הסביר שלו. מניסיוני עם מספר מחשבים שהיו לי אין מחשב שמחזיק בעבודה שוטפת יותר מ5-6 שנים ועדיין מרגישים שהוא כמו ביום שנרכש למעשה המחשב היחיד שהיה לי אי פעם ונשאר באותה רמה מהיום שקניתי אותו הוא 386 שנרכש אי שם בתחילת שנות ה90 וגם ב2001 הוא עבד יופי ...

פורסם

ביצועי דיסק קשיח מתדרדרים עם השנים

פורסם

אז אם הוא יחליף דיסק קשיח המחשב יטוס?

פורסם

^^^

:kopfpatsch:

כן וגם מעבד לוח וזכרונות

פורסם

אני משתמש בכמה מחשבי פנטיום 4. חלק גדול מהם הם אכן התשובה לשאלה שלך "לאיפה הם נעלמו" - מצאתי אותם זרוקים בשכונה, קיבלתי חומרה ישנה בחינם ממעבדות מחשבים, החלפתי כמה קבלים, ומכמה מחשבים זרוקים + כמה סטיקים של זיכרון מלוח יד 2 של HWzone עשיתי כמה מחשבים עובדים שאני משתמש איתם

אני מריץ אותם על לינוקס, שם להם 1024M זיכרון והם עפים כמו מחשב חדש לכל מטרות הגלישה + סרטים (ברזולוציות של DVD) + תוכנות גרפיקה פשוטות/בינוניות. ולא רק פנטיום 4, גם סלרון 4 (ההבדל ביניהם לא כזה גדול), ו Athlon / Duron מקבילים

בוינדוס, לא בדקתי אבל אני חושב אל אפשרויות כאלה :

קודם כל רצוי לבדוק אם מערכת ההפעלה עצמה לא נעשתה כבדה יותר כלומר שלא משווים XP SP3 ל XP ללא SP שהיה לםניי 10 שנים, ויוצא שה XP אז היה קל יותר פי 2. כמו כן אנטיוירוס, היום אנטיוירוס + אנטי spyware + כל זה טוחן משאבים, פעם או שהיה הרבה יותר פרימיטיבי או שלמשתמשים בכלל לא היה את זה כי לא היתה מודעות

חוצמזה מה היה האינטרנט אז מול האינטרנט היום ? רק ב 2005 הופיע Youtube. רק בשנים האחרונות יש בו HD. לפניי כמה שנים כל המשחקים היו קלים יותר. לפניי כמה שנים שיחות קוליות דרך המחשב לא היו משהוא נפוץ, היום הם כן והתוכנות הנפוצות לא בדיוק קלילות

לדעתי פנטיום 4 (שלא כמו הקודמים לו) הוא עליית מדרגה משמעותית והוא כן ממשיך להיות מחשב מספיק טוב להרבה מאוד שימושים היום - בערך כל דבר שמסתכם באינטרנט, ולכל היותר צריך תוספת זיכרון

פורסם

אני מסתכל על הדיון הזה ושואל את עצמי למה לעזאזל מחשב ישן שלי, amd athlon 5000 2.6 GHz ועם 1 ג'יגה RAM לא-זז. פשוט לא זז. לוקח לו לפתוח דף אינטרנט פשוט חצי דקה.

פורסם

זה לא קשור למעבד בשום צורה, וככל הנראה גם לא לשום רכיב חומרה אחר.

פורסם

^

+1

גם אני עדיין מריץ שני P4 (ואפילו סלרון 900MHZ נייד) על XP עם 1.5G זיכרון והמערכת רצה יפה מאוד ועם הבדל מורגש לא גדול מאוד מול E8400 או אפילו I5-2500K עם SSD מהיר בשימושים יומיומיים סטנדרטיים - גלישה, מייל, מוזיקה, סרטים ואופיס.

במערכת עם 2G זיכרון ו-XP שעבר דיאטה לא-מאוד-קיצונית עם NLITE ההבדל עוד קטן בהרבה, אפילו עם טאבים רבים פתוחים וכמה אפליקציות ברקע.

ההבדל מורגש בעיקר בריבוי משימות, למשל ZIP כבד ברקע בהחלט מאט את שאר הפעולות.

עם זאת, ברוב המבריע של המקרים זה כמעט לא קורה ובחירה מושכלת של תוכנות יעילות ולא מנופחות מאפשרת עבודה זריזה ומספקת בהחלט.

פורסם

וואללה, מהתגובות האחרונות יוצא שרוב רובנו יכולנו לעצור

בפנטיום 4 וזהו.

:nixweiss:

פורסם

אני חושב שהמעבר למעבדים כפולי-ליבה היווה קפיצת מדרגה משמעותית שלא הייתי מוותר עליה.

כל מה שמעבר כמעט לא משפיע על הרוב המכריע של השימושים היומיומיים במערכת מתוחזקת היטב ולא מנופחת.

עדיין P4 מתמודד יפה עם מרבית המטלות הסטנדרטיות והרבה יותר מזה (אצלנו אפילו MATLAB/C/VHDL רצים עליו יפה מאוד עם די זיכרון).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים