עבור לתוכן

לפעמים גם יש מי שמציעים כרטיס משומש במחיר שפוי

Featured Replies

פורסם

עריכה 21.4.2013

שרשור זה נפתח ונכתב בינואר 2012, על כן המחירים בסיפור הרשום מטה תקפים נכון לעת ההיא.

למי אשר רוצה לקפוץ ישירות לעמוד 22 בשרשור זה אל "המחירון המומלץ שלנו", להלן הלינק:

http://hwzone.co.il/community/threads/488213-%D7%9C%D7%A4%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%92%D7%9D-%D7%99%D7%A9-%D7%9E%D7%99-%D7%A9%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8-%D7%A9%D7%A4%D7%95%D7%99/page22?p=4697696#post4697696

להסבר איך הגענו אליו לאחר תלאות הדרך, אמליץ לקרוא את כל השרשור מכאן ועד עמוד 22 - יש בו תובנות.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

רקע:

רוב השותפים לפורום וודאי מכירים את התופעה הבלתי נסבלת, לפיה מרבית ציוד החומרה שמוצא בלוחות ביד שניה,

במיוחד בתחום מאיצי המסך, סובל מתופעה המכונה: "סנדרון המוכר יד שניה במחיר בלתי סביר בעליל".

לצערנו הרב סנדרום זה מאפיין את מרבית ההצעות ביד שניה ויש צורך לעקוב למשך זמן רב, עד שנתקלים בהצעה שמתומחרת ראלית.

התופעה באה ליידי ביטוי בכך, שהמפרסמים מנסים למכור את הציוד המשומש שלהם בסדרי גודל של 90% (ואף למעלה מכך)

ביחס לאותו ציוד אילו היה נמכר היום חדש. אגב, גם להציע ציוד משומש בעלות של מעל 70% ממחירו כחדש היא הצעה לא ראלית.

המחלה קיימת בעיקר בלוח יד 2, אך איננה חפה גם בלוחות שפה.

בעקרון ככלל אצבע, ציוד משומש צריך להמכר בסביבות מחצית מחירו כחדש (פלוס מינוס) וזאת על מנת לגלם נכונה

את הסיכון הטמון לרוכש:

א. באובדן אחריות שלא קיים על ציוד משומש (ואחריות שווה אחוז לא מבוטל משוויו)

ב. בחשש הטריוואלי, שאולי משהו לא תקין במוצר וזה יתגלה או ישר אחרי הקניה, או בהמשך תוך זמן מה לכשיתחיל

הרוכש הטרי להשתמש בו ולצבור עליו שעות עבודה, אז יגלה חלילה איזו שהיא תקלה חמקמקה שלא ניתן היה לראות מיד בהתחלה.

ג. בגילום תוחלת חייו הקצרה יותר של מוצר משומש, שכבר עבר כברת דרך על הכביש, ועל כן "תוחלת החיים שנותרה בו עד

סוף חייו" - וודאי קצרה יותר סטטיסטית מאשר מוצר חדש.

להלן מס' דוגמאות לתמחור הזוי:

מודעה של אדם המנסה למכור HD6850 ב- 650 ש"ח, כאשר סיבוב קצר באינטרנט יגלה, כי חדש עולה בסה"כ

680-700 ש"ח (תלוי באיזו חנות מסתכלים). מה המוכר חושב לעצמו, שמי שנכנס ללוחות יד שניה אדיוט עד כדי כך,

שלא טרח לברר מה עלות המוצר הזה חדש ?

מילא היתה מודעה זו נחשבת מודעה נדירה, אך התנהלות זו מאפיינת (שוב לצערנו) את מרבית המודעות.

לא נתקלתי באף אחד שפרסם כרטיס שכזה בפחות נ- 600 ש"ח בלוחות, מה שמראה שהדלתא המקסימלית שנצפתה בין מחיר

כרטיס זה כחדש להצעה משומשת, מעולם לא עבר את רף 100 השקלים.

היש באמת מציעה ציוד ביד שניה שמעלה בדעתו, שבשביל לחסוך גרושים (פחות מ- 100 ש"ח על מוצר שחדש עולה 700)

יסתכן רוכש פוטנציאלי באיבוד אחריות, כמו גם בסיכון הטמון ברכישה של מוצר שעברו לא נודע ?

עוד דוגמא - בעלי HD4870 שמנסים למכור את הכרטיס שלהם סביבות 400-500 ש"ח. הרי כרטיס זה מקביל (פלוס מינוס) לבצועיו

של HD5770/6770, ואלו כחדשים עולים סביבות 550 ש"ח. היש מי המעלה בדעתו שיש מתענינים לציוד זה במחיר העולה על מחצית מחירו

של HD5770/6770 חדש ?

מחירו הראלי של HD4870 מתחיל איפה מ- 250-275 ש"ח (ומטה).

עוד דוגמא: בעלי GeforeGTX280 שמבקשים על הכרטיס סכומים סביבות 700-900 ש"ח.

האם הם באמת חושבים שהרוכש המתעניין בציוד יד שניה לא יודע, שביצועי כרטיס אלו כיום אינם מרשימים אף אחד,

וכרטיסים חדשים שעולים 700 ש"ח (כמו HD6850) עדיפים עליהם ?

לכן GTX280, הרי וודאי שלא יכול להיות מתומחר יותר מאשר מחצית כרטיס חדש שעובר אותו בביצועיו.

קרי: שוויו הראלי של GTX280 הינו החל מ- 350 ש"ח (ומטה).

וכן הלאה וכן הלאה...

אין בליבי ספק שמרבית, אם לא כמעט כל הציוד שמוצע ביד שניה, סתם יושב על מדפי בעליהם ומעלה אבק.

מציעי הסחורה המשומשת חיבים לזכור, שצרכן יד שניה הוא צרכן מסגמנט מתקדם, אחד שיודע ומבין היטב מה הוא קונה, ומהו השווי

הראלי של הציוד שמוצע כמשומש ביחס לחלופות אחרות - גם חדשות.

הצעות הזויות של מוכרי ציוד משומש מעלים תהיה, האם כולם גם יחד מעריכים, ששוק המתענינים במשומשים הוא שוק של פראיירים ?

(פראיירים אם כבר, ניתן למצוא רק בשוק רוכשי ציוד חדש, וגם שם אין הם רבים כמו שנוטים לחשוב).

אז הנה, אחרי המתנה ארוכה מאד ועיון תקופתי בלוחות, סוף סוף נמצא אדם ראליסט שמטרתו היתה באמת למכור

ולא סתם למלא את הלוחות "ברעש מיותר": הציע HD5830 ב- 300 ש"ח.

ראציונאל המחיר:

HD5830 חדש בישראל כבר לא ממש קיים, אך ביצועיו שווי ערך לכאלו, שנעים בין ביצועיו של HD6790 לבין

ביצועיו של HD6850.

עלות HD 6790/6850 חדשים עומדת באזור ה- 650-700 ש"ח, ועל כן תמחור המוצר כמשומש בסביבות מחצית מכך הינו תמחור ראלי.

כשמתמחרים ראלי, אז גם מתקיימת עיסקה. מאתמול, הכרטיס הזה אצלי.

מה קבלנו כאן:

סדר גודל גס של 45% מביצועיו של הכרטיס הכי חזק היום בשוק הלו הוא ה- HD7970, או סדר גודל של 66% מביצועיו

של קודמו ה- HD6970.

זאת תמורת כ-11% מערכו של HD 7970 שעולה 2700 ש"ח, או תמורת 18% מערכו של HD6970, שעולה חדש כ- 1650 ש"ח.

זו קניה יעילה לכסף ותמורה הולמת, שעבור אדם מבוגר המריץ אפליקציות תלת מימד פעם בתקופה ולא בתדירות גבוה מדי,

מהווה עיסקה מספקת בהחלט.

אגב, עוד לא הספקתי להתעסק עם המהרת הכרטיס, זו לפי מחקר שערכתי מאפשרת שיפור כדי סדר גודל של 20% לערך.

אך כבר כעת בתדר בסיס - בהרצת האפליקציות הכבדות יותר שיש בשוק, הופתעתי לטובה לראות, שניתן להריצם ב- 1920x1080

וברמת איכות גרפית גבוה מאד (לעיתים המקסימלית או אחת מתחתיה), ולקבל מעל 40FPS - שזה מספק בהחלט.

ולכם החברה שטרחו לקרוא עד כאן אציע בנימוס, אם אתם באמת מעוניינם ומתכוונים למכור את הציוד המשומש שלכם, ולא סתם מחפשים

פראיירים בשוק המשומשים (פראיירים שאגב לא קיימים בסגמנט זה), וכמו כן אינכם מעוניינים להיווכח שלציוד משומש שהצעתם במחיר מופקע

אין קונה ויתרה על כך, המתנה נוספת רק תביא להתקדמות טכנולוגית שתוריד את שוויו של המשומש עוד יותר,

אנה מכם, הציעו את הציוד במחיר שווה ערך לסדר גודל של מחצית מערכו כחדש (או ערכו של כרטיס שווה ביצועים חדש במידה

ושלכם כבר לא קיים בשוק החדשים).

בהתאם להלן אעלה "מחירון דוגמא ראלי".

לציוד שכן נמכר עדיין חדש:

HD6970 חדש עולה 1650 ש"ח, משומש צריך להיות שווה ערך לכ- 800-900 ש"ח.

HD6950 חדש עולה סביבות 1350 ש"ח, משומש צריך להיות שווה ערך לכ- 650-700 ש"ח.

HD6850 חדש עולה 700 ש"ח, משומש צריך להיות שווה ערך לכ- 350 ש"ח.

מחירון דוגמא לציוד ישן יותר:

HD4870 מקביל בביצועיו בערך ל- HD5770/6770 שעולים חדשים כ- 550 ש"ח, ולכן כמשומש צריך להמכר סביבות 275 ש"ח.

Geforce 8800GTS 512MB שווה ערך בביצועיו למחצית מביצועי HD4870. ומפאת גילו הוותיק, חוסר תמיכה בתקנים עדכניים,

ותוחלת חיים קצרה שנותרה לו, צריך להיות מוצע לא יותר מאזור 100-150 ש"ח.

וכן הלאה וכן הלאה, הבנתם את המפתח.

אם תמהה המוכר, האם "בדיוק 50% " זהו ערך שתקף לכל מקרה ומקרה ?

אשיבה כך: במקרה שמדובר בציוד משומש שהוא עדיין די חדיש, נאמר שנה בשוק (כמו HD69xx/68xx) שנמכר עדיין בחנויות כחדש,

סטייה לאזור 55% מעלותו כחדש עודנה סבירה.

מנגד ציוד ישן שגילו כבר 3 שנים או יותר (כמו HD48xx/GTX2xx) הפחתה לכוון 45% משווי מקבילו החדש תהא ראלית יותר,

שכן תוחלת החיים השימושית שנותרה בו היא כבר קצרה למדי.

למי אשר רוצה לקפוץ ישירות לעמוד 22 בשרשור זה אל "המחירון המומלץ שלנו", להלן הלינק:

http://hwzone.co.il/community/threads/488213-%D7%9C%D7%A4%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%92%D7%9D-%D7%99%D7%A9-%D7%9E%D7%99-%D7%A9%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8-%D7%A9%D7%A4%D7%95%D7%99/page22?p=4697696#post4697696

להסבר איך הגענו אליו לאחר תלאות הדרך, אמליץ לקרוא את כל השרשור מכאן ועד עמוד 22 - יש בו תובנות.

• תגובות 250
  • צפיות 35.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נכון ב 100% מה שאתה אומר. זה פשוט אבסדורד מה שקורה בלוחות יד 2 של מוצרי מחשב.

לגביי כרטיסי מסך. דווקא הכרטיסים הזולים, (עד 500~ שח) מהווים קנייה בטוחה יותר, ולכן כלל 50% נכון לגביהם. אך לדעתי, במקרים של כרטיסי מסך מהסוגים שהיו יקרים יחסית בזמן הרכישה המקורית, (1000שח+) גם 50% זה מחיר מוגזם, במידה והאחריות נגמרה או שנותר זמן מועט.

ישנם אחוזי מוות גבוהים ביותר לכרטיסים כאלו ב 2-4 שנים הראשונות. וזאת מכיון שהיצרנים עצמם דוחפים אותם עד לקצה כמעט.

שום מעגל חשמלי עדין, שעובר מחזורי חימום-קירור שבין 10 ל 90+ מעלות לא יחיה שנים. (טמפרטורה כבויה בחורף, מול מאמץ)

אני לא הייתי מוציא יותר מ 30-35% ממחיר כרטיס חדש בעל ביצועים דומים, על כרטיסים כאלו.

פורסם

זה לא רק בתחום הכרטיסי מסך...

אם תעקוב תראה שזה בכל התחומים...

ולא פעם ולא פעמיים ראיתי אנשים שדורשים מחיר יותר יקר מחדש... אנשים פשוט לא רואים בעיינים..

אבל כנראה שיש מספיק פראיירים שקונים במחירים כאלו אחרת לא היה מקום לדברים כאלו לדעתי...

ואין צורך ללכת רחוק...גם בטרייד זון פה יש בדיחות טובות...

פורסם

אני מצאתי את אלוף הטמטום ביד 2,

בן אדם מוכר 2 כרטיסי מסך עתיקים שניתן מזמן לזרוק לפח זבל במחיר מטורף !!!

אני נתקלתי במודעה שלו לרשונה לפני איזה 3 שנים והוא לא ויתר מאז :bash:

[attachment deleted by admin]

פורסם

אנשים לא רואים בעיינים...

אבל מספיק טמבל אחד תמים והוא עשה את שלו...

אני ראיתי לא מזמן אחד מוכר 8800 באיזה 700 שקל אולי יותר...

פורסם
  • מחבר

זה לא רק בתחום הכרטיסי מסך...

אם תעקוב תראה שזה בכל התחומים...

ולא פעם ולא פעמיים ראיתי אנשים שדורשים מחיר יותר יקר מחדש... אנשים פשוט לא רואים בעיינים..

אבל כנראה שיש מספיק פראיירים שקונים במחירים כאלו אחרת לא היה מקום לדברים כאלו לדעתי...

ואין צורך ללכת רחוק...גם בטרייד זון פה יש בדיחות טובות...

אני מעריך בהגיון מושכל, שהמוצרים הללו שמתומחרים "באופן הזוי" מעולם לא מצליחים להמכר.

זה שיש מאחורי המודעה אדם אינו אומר יותר מדי, שכן אלו לרוב אינם עומדים ממש על קרקע המציאות

ומנסים לעיתים במשך תקופה ארוכה מדי לדחוף מוצרים לשוק (אחד כאן מתאר אפילו דוגמא של 3 שנים בלי יאוש).

מצב זה שקול לאדם שזורק חכה למים במטרה לתפוס דגים, ולא שם לב שהוא למעשה בים המלח.

אם תלכו לים המלח מספיק פעמים בשנה, כנראה תפגשו גם כמה כאלה.

המטרה שלשמה פתחתי את השרשור הנוכחי היתה, להניח בפני החברים "שבפורום כרטיסי מסך", את המצב כפי שאני רואה

אותו, ובמטרה לגרות את מחשבתם - אולי זה יוכל לשפר במשהו את השוק הזה של יד שניה. שכן חבל שמתוך 100% הסחורה שמוצעת

אפילו לא 5% מצליחה להמכר בסופו של דבר, כאשר האשם בכך איננו חלילה חוסר רצון מצד המציעים, אלה להערכתי דווקא מאד מעונינים

להחזיר כמה גרושים בגין הציוד הישן, אלא האשם העיקרי הוא לא אחר מאשר חוסר מודעות בסיסי של מרבית הסוחרים בו (שאינם אנשי מסחר).

על חוסר הבנה אפשר להתגבר כאשר דברי ההסבר מוגשים בצורה ברורה ומשכנעת לכל בר דעת.

מה האינטרס שלי/שלנו למעשה: שהפער בין ההצעות לרמת הביקוש ההגיונית והסבירה - יצטמצם. כל זאת על מנת שאחוז העסקאות יעלה.

ממצב שכזה יהנו כל השותפים והחובבים לתחום, הן המוכרים והן הקונים. שוק שאיננו מצליח למחזר את עיקר הסחורה שלו,

הוא "שוק חולה" שלא עובד. לצערנו הרב זה המצב בלוחות בארץ מאז שאני מכיר את התחום למעלה מעשור וחצי.

מצב זה דוחף למעשה בלית ברירה גם את אלו שמחפשים מוצר זול ומיושן, לרכוש רק חדש.

לצערי שרשור זה הועבר לפורום צרכנות ללא הצדקה מלאה לכך ולכן לא זוכה לחשיפה מספקת, אבל זה מה יש.

אם תוכלו לקשר לשרשור זה את אלו שלדעתכם ימצאו בו עניין, תהא זו תרומתכם הקטנה בסיוע לקידומו של שוק היד השניה.

פורסם

:xyxthumbs:

אני נוטה להסכים כמעט עם כל מה שאמרת, אם כי 50 אחוז נראה לי מעט קיצוני בחלק מהמקרים.

זה יותר מתאים לכרטיס HI END מיושנים שמראש היו מתומחרים גבוה מאוד בזמנם ומחיר ה-100% שלהם כבר מזמן לא ריאלי.

כרטיסים לא מאוד ישנים (שנה פלוס) עדיין נותנים תמורה לא רעה ולא "מתעייפים" או נהרסים ברמה שמצדיקה תמיד 50% ירידה במחיר.

עם זאת, 70% מהמחיר הנוכחי של דגם מקביל זה כבר הגבול העליון וגם זה עבור דגם משתלם במיוחד עם קירור יחודי ויכולות OC למשל.

ד"א - גם כרטיס חדש באריזה שמישהו הביא מחו"ל ולא עבד דקה לא יכול להיות מתומחר ב~50 ש"ח פחות ממחיר השוק בארץ.

ההוזלה חייבת לשקף את אבדן האחריות, הסיכון בקנה מאדם פרטי בלי "גב" או כתובת לתקלות וכמובן - מחיר הקניה הזול בחו"ל.

אנשים לוקחים כרטיס שקיבלו מתנה או קנו במחיר זול ומנסים "לעשות קופה"... לצערי תמיד יגיע בסוף איזה פראייר :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

אנשים לוקחים כרטיס שקיבלו מתנה או קנו במחיר זול ומנסים "לעשות קופה"... לצערי תמיד יגיע בסוף איזה פראייר :nixweiss:

זהו עניין, שאני חושב שאותו פראייר שיגיע בסוף שרבים נוטים בתמימות להאמין שהוא קיים, למעשה, לא קיים.

חוקי המסחר הכלכלי לפחות טוענים שכך.

פורסם

אם מה שאתה אומר נכון.

והפראייר לא קיים למה המוכרים לא מורידים מחיר בשביל להגדיל ביקוש... זה צעד הגיוני, אך הוא לא קורה בפועל.

לפחות אני לא שמתי לב שהוא קורה.

פורסם
  • מחבר

אם מה שאתה אומר נכון.

והפראייר לא קיים למה המוכרים לא מורידים מחיר בשביל להגדיל ביקוש... זה צעד הגיוני, אך הוא לא קורה בפועל.

לפחות אני לא שמתי לב שהוא קורה.

הצעד של הורדת מחיר על מנת להגדיל ביקוש - הינו צעד שככל הנראה מרבית מבין מפרסמי מודעות יד 2 אינם מבינים אותו,

משום שאלו אינם אנשי מסחר/שווק/כלכלה ועל כן אין ברשותם את סל עקרונות היסוד בתחום.

פורסם

גם בתחום הצילום יש תופעה דומה.

אנשים מנסים למכור עדשות בנות שנתיים במחיר זהה ואף גבוה ממחיר עדשה חדשה בארה"ב, ולפעמים גם ממחירה בארץ.

פורסם

הבעיה היא שרוב האנשים לא מבינים את האופי של שוק המחשבים. הטעויות הבסיסיות הן:

- תמחור לפי מחיר אותו המוצר כחדש בזמן קנייתו: "קניתי את הכרטיס ב1000 שקל לפני 3 שנים - אין סיבה שאני לא אוכל למכור אותו במחיר דומה." כמובן, הגישה הזו הגיונית רק כאשר מדובר במוצר שכמעט ואין "אינפלציה" לכאן או לכאן במחירו או בלאי עקב שימוש. למשל, אילולי בועת הנדל"ן בתקופה האחרונה, גישה זו היתה הגיונית ביחס לדירות. מיותר לציין שהיא ממש לא נכונה למחשבים.

- תמחור לפי מחיר אותו המוצר כחדש בזמן קנייתו תוך התחשבות בהתיישנות: "קניתי את הכרטיס ב1000 שקל לפני 3 שנים, אוריד כשליש ואמכור ב700." כמובן, מעבר להתחשבות בהתיישנות הגישה הסו סובלת מבעיה זהה לסעיף הקודם, ולכן הגיונית כשמתמחרים רכב יד שנייה אבל ממש לא מחשב. בגלל שרוב הדברים שמוכרים כיד שנייה באינטרנט הם דווקא דירות ומכוניות, שתי הטעויות לעיל הן הכי נפוצות (אפילו ביחס לתמחור הגיוני).

- תמחור לפי אותו המוצר כחדש כיום: "ראיתי שכרטיס כמו שלי נמכר כיום בחנויות ב500 שקל. אני שילמתי בזמנו 1000, אבל ברור לי שלא אוכל למכור אותו במחיר גבוה יותר ממוצר זהה חדש. ננסה למכור ב400." גישה זו כמובן יותר מפוכחת מהשתיים הקודמות, אך סובלת מבעיה יסודית אחת - במקרים רבים חנויות לא טורחות למחוק עמודים של מוצרים ישנים שכבר אינם נמכרים כלל, ובמקרים רבים עוד יותר החנות עצמה סובלת מאותה הבעיה, כאשר היא נתקעת עם מלאי שנקנה במחיר מסויים ואז מנסה להפטר ממנו בלי יותר מדי הפסדים. בקיצור, כשמדובר במוצרים ישנים לעיתים קרובות מחיר החנות עצמה אינו ריאלי.

- תמחור לפי מוצר שווה ערך כיום: "כרטיס חדש בעל ביצועים הקרובים לשלי נמכר כיום בחנויות ב400 שקל. אתמחר את שלי ב250." זוהי הגישה ההגיונית היחידה, שכן אותו כרטיס חדש הוא בעצם מה שמתחרה מולך על ליבו של הקונה. מעט מאוד אנשים מבינים זאת.

- תמחור כפריט אספנות: ללא ספק הגישה המקוממת ביותר. "יש לי כרטיס מסך המתאים לפנטיום 3, בטח היום זה כבר משהו נדיר... נתמחר אותו פי 3 מהמחיר המקורי." צר לי שיש אנשים שלא מבינים ש"מחיר אספנות" זה מחיר שניתן לגבות על משהו נדיר באמת שיש בו תועלת גם כיום (ולו תועלת היסטורית או נוסטלגית), לא כרטיס מסך ישן שכיום לא שווה כלום משום בחינה ושאפשר למצוא כמוהו בכל מחשב הנזרק לרחוב. עם זאת, ניתן להניח שבשלב כלשהו סוגים מסויימים של חומרת מחשב כן הופכים לפריט אספנות - אני בטוח שקומודור שעוד עובד עשוי להמכר במחיר נאה, למשל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים