עבור לתוכן

שלא תגידו "לא אמרתם" - מצלמות הגאטסו החדשות הופכות למבצעיות.

Featured Replies

• תגובות 225
  • צפיות 30.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש איזשהו מקור אמין שם ניתן לודא כל חוק ותקנת תעבורה? כלומר, היכן הציבור אמור להתעדכן לגבי חוקים חדשים?

פורסם

אכן, זו סתם שמועה שנפוצה עקב בעיה של מישהו בהבנת הנקרא.

http://irrelevant.org.il/2012/02/08/3853/comment-page-1#comment-4248

אני גם חושב ככה, אבל לא היתה הבהרה נחרצת בנושא. דיסאינפורמציה בהתגלמותה לטובת אוצר המדינה.

פורסם

למיטב הבנתי:

מהירות הנסיעה המקסימלית המותרת בארץ בכביש בינעירוני היא 70 קמ"ש, אלא אם יש תמרור בצבע אדום המורה אחרת.

צומת מבטלת תמרורים שכאלו. אי-לכך, ברגע שעברת צומת כזאת המהירות המותרת חוזרת להיות 70 קמ"ש.

אני מדגיש שמדובר בדרך בינעירונית, ולא דרך מהירה. בדרך מהירה אין צמתים כלל. (אם יש צומת אז היא

מבטלת את הדרך המהירה, והכביש חוזר להיות בינעירוני, שעליו חל הכלל שעליו שכתבתי בפסקה הקודמת.

אני מקוה מאד שאני טועה.

פורסם

התבלבלת קצת עם הנתונים:

מהירות בכביש בין עירוני ללא חוצץ/גדר הפרדה 80 קמ"ש

עם גדר הפרדה - 90 קמ"ש.

(ברח לי השם)

פורסם

מה זה...השתנו החוקים מאז שהוצאתי רשיון (זה היה מזמן...), או שאני לא זוכר נכון (כי, זה היה מזמן....)..?

תוכל להביא סימוכין לכך?

פורסם

אני מקוה מאד שאני טועה.

אני שמח לבשר לך שאתה מאוד טועה.

דרך עירונית: 50 קמ"ש

דרך בינעירונית: 80 קמ"ש

דרך בינעירונית עם שטח הפרדה בנוי: 90 קמ"ש

דרך מהירה: 100 קמ"ש (שים לב שברוב הכבישים המהירים בישראל מיד אחרי השלט של דרך מהירה יש שלט שמגביל ל-90 קמ"ש. מטומטם לחלוטין? כן. ברוך הבא לישראל)

לפני כמה חודשים אם אתה זוכר היה את כל הנושא הזה של העלאת המהירות ל-110 קמ"ש, בכבישים מהירים.

אני לא בטוח לגבי הכבישים שבהם זה נכנס לתוקף, למיטב זכרוני זה היה תקף לגבי מספר כבישים ספציפים ובודדים בלבד.

כל השמועה הזאת התחילה מחוסר הבנה של איזה כתב, שאמר ש"מספיק שתעברו צומת ב-70 קמ"ש בשביל לקבל 750 שקל דוח".

הוא דיבר כמובן על דרך עירונית, שם המהירות המותרת היא 50 קמ"ש (בלי שום קשר לצומת או לא צומת) וב-20 קמ"ש מעל המותר מקבלים 750 ש"ח קנס. מפה אנשים לקחו את זה לכל מיני מחוזות מוזרים...

פורסם

אני מקוה מאד שאתה צודק :)

אף אחד כאן לא מכיר איזה מורה לנהיגה, שיוכל להסביר בדיוק מה קורה עם הצמתים האלו?

אגב, המצלמות החדשות מציבות גם בעיות אחרות, שאין לי עליהן תשובה.

פורסם

לפי מה שזכור לי מלפני שנה וכמה חודשים שעשיתי תיאוריה:

דרך עירונית: 50 קמ"ש

דרך בינעירונית: 80 קמ"ש

דרך בינעירונית עם שטח הפרדה בנוי: 90 קמ"ש

דרך מהירה: 100 קמ"ש

בדיוק כמו ש- Milford Cubicle טען.

איזה בעיות המצלמות החדשות מציבות שאין עליהן תשובה?

פורסם

רק תיקון קטן: ההגבלה בדרך מהירה היא 110 קמ"ש, לא 100. ברוב הדרכים המהירות יש שילוט נוסף שמגביל את המהירות ל-90 או 100 קמ"ש.

אף אחד כאן לא מכיר איזה מורה לנהיגה, שיוכל להסביר בדיוק מה קורה עם הצמתים האלו?

למה צריך לשאול מורה לנהיגה? יש תקנות תעבורה והן מאוד ברורות. זה שיש אנשים עם בעיות בהבנת הנקרא זה משהו אחר.

פורסם

לפני כמה חודשים אם אתה זוכר היה את כל הנושא הזה של העלאת המהירות ל-110 קמ"ש, בכבישים מהירים.

אני לא בטוח לגבי הכבישים שבהם זה נכנס לתוקף, למיטב זכרוני זה היה תקף לגבי מספר כבישים ספציפים ובודדים בלבד.

אתמול בדיוק בדקתי את זה:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1593:2011-02-22-13-58-57&catid=108:pub-memshal-c&Itemid=153

פורסם

איזה בעיות המצלמות החדשות מציבות שאין עליהן תשובה?

למשל: שמעתי שיש בכביש מס' 2 מקומות שבהם המהירות המותרת יורדת בבת-אחת מ 100 (או 110) קמ"ש,

ל 80 קמ"ש או פחות, ובדיוק שם מוצבת מצלמה. בהנחה השמצלמה מצלמת גם מלפנים וגם מאחור (וכך

מחשבת ממוצע מהירות), יהיה קשה מאד, למי שלא יודע שמוצבת שם מצלמה, להאט בזמן.

רק תיקון קטן: ההגבלה בדרך מהירה היא 110 קמ"ש, לא 100. ברוב הדרכים המהירות יש שילוט נוסף שמגביל את המהירות ל-90 או 100 קמ"ש.

למה צריך לשאול מורה לנהיגה? יש תקנות תעבורה והן מאוד ברורות. זה שיש אנשים עם בעיות בהבנת הנקרא זה משהו אחר.

עצם העובדה שכרגע תיקנת מישהו מראה שתקנות התעבורה הן לא מספיק ברורות...

גם מגבלת המהירות בצומת איננה ברורה. רק לפני כמה ימים קיבלתי מייל שמזהיר אותי

מלעבור צומת (בדרך בינעירונית) במהירות גבוהה מ 70 קמ"ש. יתכן ומדובר בטעות, סוג של

אי-הבנה, כמו שכתבו כאן, ויתכן שלא.

חוץ מזה, כשמדובר במישהו כמוני, שלמד נהיגה מזמן, ומאז השתנו כמה תקנות וחוקים, מורה

שמתמצא היטב יכול לעשות סדר בדברים.

סה"כ צריך לזכור שאנו חיים במדינת קומבינות, ושמצלמות המהירות החדשות לא נועדו

רק כדי למנוע תאונות, אלא כדי לחלוב את האזרח.

פורסם

שוב, תקנות התעבורה מאוד ברורות, ובהן כתוב חד משמעית שהגבלת המהירות בדרך מהירה (שלא מוצב בה תמרור הגבלת מהירות) היא 110 קמ"ש. הבעיה היא שיש אנשים עם בעיות בהבנת הנקרא.

ברוב הדרכים יש תמרור שמגביל את המהירות מתחת ל-110 קמ"ש, ולכן אנשים חשובים שזו תמיד הגבלת המהירות בדרך מהירה.

פורסם

^^^

נושא הדיון כרגע הוא אם יש מגבלת מהירות של 70 קמ"ש בחצית צומת בכביש בינעירוני.

ומסתבר שגם זה לא לגמרי ברור: בקישור שאור הביא מקודם כתוב שהמהירות המותרת

בכביש בינעירוני חד-מסלולי היא 70 קמ"ש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים