עבור לתוכן

AMD Radeon vs NVIDIA Geforce - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם

וכל הכבוד על ההמהרה, עברתי תרייסר ביקורות ופה הכי גבוה, טרוף.

והכרטיס מעולה, רק חבל שכל כך יקר (499$ בnewegg). אפילו עם הקרור המשופר לדעתי ה7970 הרפרנס שווה את ה50$ תוספת.

המחיר זה הדבר היחיד שעוצר את הכרטיסים האלה להיחטף כמו לחמניות טריות..

• תגובות 1.8k
  • צפיות 778.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

HD7950 רק הושק היום, סבלנות...

לגבי ההמהרה, ביצוע המהרה לגבהים כאלו זה ממש לא טריויאלי ודורש סבלנות, לא סתם לדחוף תדר ומתח כי זה פשוט לא יעבוד

פורסם

לגאוות המדינה, ע"פ ZAP, כרטיס 7950 עולה יותר מכרטיס 7970 :silly:

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-graphiccard&keyword=7950

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-graphiccard&keyword=7970

מעניין אותי כמה יעלה 7990 הדור הזה, בטח יד ורגל.

(ובאותה נימה, מה הייתרונות של הארכיטקטורה החדשה על פני הקודמת? למה לא עדיף לקנות 6990 בעצם? [מעבר לOC])

פורסם
  • מחבר

סטאטרינג, צריכת חשמל, פליטת חום מטורפת, ביצועים לא עקביים במשחקים

פורסם

מחיר HD7970 ירד כבר ל- 2450 ש"ח בלבד ב- ivory.

מצד שני, KSP החליטו להחזיר את המחיר בחזרה ל- 3000 ש"ח, והביאו במקומו את ה- HD7950 ב- 2500 ש"ח :s05:

עדכון מהבוקר:

כעת יש ב- ivory את ה- HD7950 הרגיל של sapphire ב- 2290 ש"ח.

פורסם

כבר 2190 ש"ח :):xyxthumbs:

פורסם

כדי לעשות קצת סדר בדברים ולקבל פרופורציות נכונות טרם רכישה והחלטה על מה הולכים,

להלן כתבה מרכזת עבור כל הכרטיסים החדשים, לפני ואחרי המהרה - וביחס לכרטיסים הקודמים:

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1392/pg1/sapphire-radeon-7950-overclock-edition-vs-7970-oc-vs-gtx-580-oc-vs-6970-oc-review-introduction.html

מומלץ בחום :beerchug:

"Sapphire Radeon 7950 Overclocked vs 7970 OC vs GTX 580 Overclocked vs 6970 Overclocked"

מי שרוצה לראות ביצועי המהרה ביחס ל- 7970 שיקפוץ ישר לעמוד הבא ויגלגל למטה:

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1392/pg11/sapphire-radeon-7950-overclock-edition-vs-7970-oc-vs-gtx-580-oc-vs-6970-oc-review-power-temps-noise-overclocking.html

פורסם

התמונה היא זיוף. תעשו קצת זום ותסתכלו על הפיקסלים ועל היישור לעומת התוכנה המקורית...

צר לי, לא הצלחתי למצוא אף ראיה לזיוף, ואף טרחתי לקרוא את כל הפורומים בחו"ל שמנסים לדון בנושא ולחפש ראיות.

אף אחד לא הצליח למצוא שבב של ראיה שמפריכה את האמור כאשר מתבוננים בקובץ התמונה. כל ההערות לכך שאולי מדובר על זיוף, התיחסו לכך שלא סביר להניח שלכרטיס יש "רק" 2GB זכרון, לכך שה GK110 נכתב באות קטנה Gk110. k . ולכך שכמות הטרנזיטורים היא "עגולה" = 6000 מיליון.

עם כל הכבוד אלו אינן ראיות לכלום:

א. מי שמזין את פורמט קוד השבב זהו בית התוכנה שאחראי לעדכן את גרסאות GPU-Z - האם הוזנה K גדולה או קטנה היא עניין של מה בכך

(הקלדה טכנית).

ב. האפשרות שלכרטיס גרסה של 2GB סבירה בהחלט, שכן עדיין לא קיימות אפליקציות בשוק שדורשות ממש יותר מ- 1.5GB .

זה ש- AMD השתוללה עם 3GB ל HD79xx אינו מחייב ש nvidia תנחה את עצמה באותו האופן.

AMD בחרה ביתירות גבוה או אולי לא רצתה לספק 1.5GB בבחינת העניין שזה גבולי כיום.

ג. גם ל- fermi מדווח ב- GPUZ ערך עגול = 3000 מיליון טרנזיטורים בדיוק. בשדה זה מדווח למעשה מה שהתכנת הזין בהתאם לנתון

שקיבל מיצרן החומרה (התוכנה לא באמת סופרת).

נוסף על כל זאת, בירור שערכתי מול גורם בחו"ל, מאשר שאכן הכרטיס החדש מכיל 512 סיביות רוחב פס זכרון (או רוחב פס מסדר גודל גבוה במיוחד), וליבתו של kepler הינה מסדר גודל כפול מזו של fermi - כך שעניין 6 מיליארד טרנזיסטורים לעומת 3 מתקבל בהבנה מלאה.

**רצ"ב לנוחיותכם שוב פעם הגרסא "המודלפת לכאורה", ושלי הפרטית לשם השוואה.

יש מישהו שמצליח למצוא זיוף ברור בתמונה ויכול להציע עליו ? (אני לא הצלחתי למצוא וחפשתי לא מעט זמן)

[attachment deleted by admin]

פורסם

הדיון הזה עוסק אמנם ב-SI, אבל היות וכל עניין ה-Kepler vs SI כבר עלה כאן אני אנצל את ההזדמנות ואפנה את מי שזה מעניין אותו לפיסת מידע חדשה ומסקרנת מהאתר semiaccurate.

מי שמסוגל לסבול את סגנון הכתיבה העקום והמעיק של מקים האתר ימצא שם כתבה ארוכה שחושפת (לכאורה) כי ליבות ה-Kepler של NVIDIA יציעו יכולות עיבוד פיזיקה משודרגות במיוחד. כמה משודרגות? הוא טוען שליבת ה-GK104 לשוק הבינוני גבוה (המחליפים של ה-GTX 560 Ti וכל החברים שלו) תוכל להגיע לביצועים של כ-3TFLOPS, עם צריכת הספק "נמוכה בהרבה מ-225 וואט", שבב קטן מאוד ובקר זכרון של 256 ביט.

http://semiaccurate.com/2012/02/01/physics-hardware-makes-keplergk104-fast/

אני לא ממהר להאמין לנכתב (אף על פי שהאתר כבר הוכיח את עצמו כמה וכמה פעמים בעבר), אבל מדובר במספרים מרשימים מאוד, שגורמים לי להתעניין בדור החדש של NVIDIA הרבה יותר.

אפריל אמור להיות חודש עם הרבה אקשן...

פורסם

צר לי, לא הצלחתי למצוא אף ראיה לזיוף, ואך טרחתי לקרוא את כל הפורומים בחו" שמנסים לדון בנושא ולחפש ראיות - האם מדובר בזיוף או לא.

אף אחד לא הצליח למצוא שבב של ראיה שמפריכה את האמור כאשר מתבובבנים בקובף התמונה.

אני יקל עליך חביבי

http://www.techpowerup.com/forums/showpost.php?p=2530439&postcount=5

כשהבן אדם שיצר את GPU-Z אומר שזה מזויף - אני נוטה להאמין לו.

פורסם

אלקטרוניקה + מספרים עגולים = זיוף :P חוץ מזה המפתחים של התוכנה אמרו שזה זיוף :P

הרעש סביב הכרטיסים החדשים של NVIDIA נשמע מעט מוגזם וגם מעט מנוגד לגישה של החברה בשנים האחרונות (בניגוד ל AMD הם אף פעם לא דגלו בשבבים קטנים במיוחד ותמיד היו מוכנים להתפשר על הספק לטובת ביצועים).

חוץ מזה זה דיי ברור ש AMD יורידו את המחירים ברגע ש NVIDIA יתכוננו להוציא את הכרטיסים שלהם, הם פשוט מנצלים את הכמה חודשים האלה בשביל לשפר את המצב הכלכלי הלא כל כך טוב שלהם.

פורסם

אני יקל עליך חביבי

http://www.techpowerup.com/forums/showpost.php?p=2530439&postcount=5

כשהבן אדם שיצר את GPU-Z אומר שזה מזויף - אני נוטה להאמין לו.

א. ומניין לנו שהוא יצר את התוכנה ? הוא בסך הכל אדמיניסטראטור של הפורומים שם למיטב בדיקתי הקצרה. אלא אם אני מפספס משהו

ואשמח לקבל הבהרה.

ב. עוד נקודה מעניינת למחשבה:

אולי זה לא זיוף, אך לצערו של האתר שעובד מול היצרן במטרה לעדכן את גרסאות GPU-z, הוא מנסה לכסות על הדליפה

ובכך לסייע ל- nvidia לכסות על הפשלה - שלא ברור מהיכן דלפה.

עצם ההתחמקות שלו מהסבר מדוע, תך כדי טענה "שאם יסביר איך מזהים זיוף בכך יסייע לזיוף הבא", נשמע עם כל הכבוד כתרוץ חלש.

הרי מי שכתב את התוכנה יכול היה לענות ישירות כדלקמן: "טרם עדכנתי את התוכנה לתמיכה במעבדים הגראפיים החדשים,

ועל כן וודאי שמדובר בזיוף". מדוע הוא לא ענה כך ? זה הרי היה נשמע הרבה יותר פשוט.

בקיצור, אני לא קונה כלום הכל אפשרי.

פורסם

מבחינתי אתה יכול להאמין בזה שדור ה-Kepler יגיע עם בקר של 1024 סיביות, זכרון בנפח 12GB ו-24 מיליארד טרנזיסטורים שיתפרסו על ארבעה שבבים נפרדים שיחוברו ביניהם בטכנולוגיה חדשנית שמעניקה רוחב פס של 15TB...אבל בבקשה אל תפרסם את זה כאן בדיון כאילו מדובר באיזו עובדה מוגמרת שכבר נבדקה והוכחה, בדומה למה שעשית עם אותו סקרינשוט GPUZ.

שים לב שאני לא אומר לך מה לפרסם או מה לא, אלא רק מבקש לתת לקוראים שפחות מעורים בנושא את הגילוי הנאות המינימלי שדרוש במקרים כאלו.

פורסם

אלקטרוניקה + מספרים עגולים = זיוף :P חוץ מזה המפתחים של התוכנה אמרו שזה זיוף :P

מספרים עגולים זה סימן לזיוף ?

ראה המצורף במקרה של fermi = GTX580

יתרה על כך, התוכנה מצביע על כמות טרנזיסטורים כמו שהיצרן מדווח למתכנת (GPUZ לא באמת סופרת).

אם היצרן מדווח על ערך עגול אז זה מה שמוזן בשדה האמור.

תוספת:

בואו נבחן לרגע את גרף הגידול בטרנזיסטורים שבצעה Nvidia בארבעת האיטרציות האחרונות, עת עברה מליטוגרפיה אחת לעוקבת שאחריה:

בדור ה- Geforce7800 הטמיעה 302 מיליון טרנזיסטורים (שנת 2005)

בדור העוקב Geforce8800 הטמיעה כפי שניים וקצת: 681 מיליון טרנזיסטורים (שנת 2006)

בדור העוקב GTX280 הטמיעה כפי שניים וקצת: 1.4 מיליארד טרנזיסטורים (שנת 2008)

בדור העוקב הבא GTX400/500 המכונה fermi הטמיע שוב פעם פי שניים וקצת: 3 מיליארד טרנזיסטורים (שנת 2010)

לפיכך מאד סביר להניח שהיצרנית תמשיך באותו הקצב, תשמור על שבב בגודל זהה פלוס מינוס (כ- 500מ"מ רבועים ומעלה)

ובמעבר לליטוגרפית 28 ננו מטר, תספק כ- 6 מיליארד טרנזיסטורים (ואולי טיפה יותר - הייתי מהמר בין 6 ל- 6.2) .

על מנת לתמוך בכזה כושר הספק עיבוד, תהיה חובה לספק גם רוחב פס זכרון תואם. ברור שרוחב פס שקול או רק מעט מעבר למה שיש

ב- GTX580 לא ידקדק את הסף הנדרש. לפיכך: או שעוברים לטכנולוגיית זכרון מטופולוגיה חדישה יותר מ GDDR5, או שמעלים

את אפיק הסיביות ונשארים עם GDDR5 (או את המהירות), או גם וגם.

איך שזה לא יהיה, עם 384 סיביות ב GDDR5 אין מספיק בשר ורוחב פס, שאפילו מצליחים לעקב במעט את fermi.

[attachment deleted by admin]

פורסם

מבחינתי אתה יכול להאמין בזה שדור ה-Kepler יגיע עם בקר של 1024 סיביות, זכרון בנפח 12GB ו-24 מיליארד טרנזיסטורים שיתפרסו על ארבעה שבבים נפרדים שיחוברו ביניהם בטכנולוגיה חדשנית שמעניקה רוחב פס של 15TB...אבל בבקשה אל תפרסם את זה כאן בדיון כאילו מדובר באיזו עובדה מוגמרת שכבר נבדקה והוכחה, בדומה למה שעשית עם אותו סקרינשוט GPUZ.

שים לב שאני לא אומר לך מה לפרסם או מה לא, אלא רק מבקש לתת לקוראים שפחות מעורים בנושא את הגילוי הנאות המינימלי שדרוש במקרים כאלו.

לא נראה לי שהצגתי זאת כעובדה (אפשר לחזור ולבדוק אחורה).

כן הצבעתי על כך שמדובר בהדלפה שיש בה הגיון אפשרי, שהיא מתיישבת עם השכל הישר ושלא נמצאה ראיה ממשית לזיוף.

היה בטוח שהקורא אינו אדיוט ויודע לברור מהו "נתון עובדתי" לעומת "נתון אפשרי", בהנחה בריאה שמי אשר הגיע לכאן

הוא לא קורא סתמי, אלא מישהו שיש לו זיקה ברמה כזו אחרת לתחום.

בכל אופן וודאי נסכים כי כולנו נהיה הרבה יתר "חכמים" בעוד חודש חודשיים (או מתי שזה לא יהיה) כאשר kepler יושק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים