עבור לתוכן

המלצה לאל פסק שיקנה היום\מחר.

Featured Replies

פורסם

הלך\נגמר לי האל פסק הנוכחי שלי (לכל הרוחות הם "נגמרים" מהר).

מדובר במחשב עם ספק 625W ומסך 24", לדעתי אבל בעבודת וינדוס רגילה הוא לא לוקח יותר מ-200W.

התלבטות בין אדוויס 850VA הפשוט לבין אדוויס 650VA מדגם מתקדם יותר (זה עם הצד הקידמי).

• תגובות 42
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תחליף סוללה ב 150 שקל, מיותר לזרוק UPS שלם בגלל סוללה

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא איך יודעים שה-UPS הלך בגלל סוללה ולא משהו אחר ? הוא אפילו לא נדלק כשהוא מחובר לחשמל.

זה לא פיוז אגב.

פורסם

יש פיוז נוסף בתקע של החשמל (ב UPS עצמו) - יש שם פלסטיק כזה שאתה יכול למשוך החוצה (כשהתקע לא מחובר) אם פיוז

בדרך כלל נהרסת הסוללה, אבל אז ה UPS כן עובד כשהוא מחובר לחשמל. אם לא אז כנראה שכן יש בעיה אחרת, תבדוק את הפיוז שמוחבא בתקע

יתכן שהפיוז / ה UPS נשרף בגלל שאתה מעמיס אותו יותר מדיי. UPS של 650 VA יכול לתת משהוא כמו 360 W מקס' ומחשב + מסך יכולים להגיע דיי בקלות ל 360 W. אני לא ממליץ לשים פחות מ 1000VA (שהוא 600W בערך) לרוב המחשבים, אבל ם כבר יש לך UPS קיים תנסה להוציא ממנו כמה שאתה יכול

פורסם
  • מחבר

כמו שרשמתי.. לא מדובר בפיוז, הפיוז בבית השקע בסדר גמור.

נקנה אל פסק חדש של 850 כדי שיתמודד טוב יותר (למרות שאני רואה ששניהם באים עם סוללת 7AH אז אני לא מבין מה הקטע (אשמח להסבר).

בלי קשר נראה לי שהאל פסק שקיבלתי תקול, הוא משמיע רעש זימזום גבוה ומציק מאד בעת חיבור לחשמל (לא קורה בעת עבודה על סוללה).

פורסם

אמור להיות הבדל בגודל של השנאי, הטרנזיסטורים (שמחוברים לצלעות / קוביות קירור), הגנת עומס יתר (בהספק שונה) וכו

אבל יתכן מאוד שב UPSים מאיכות נמוכה כמו אלה שאתה קונה כל ההבדל יהיה רק בהגנות כשבמציאות כל הרכיבים זהים

תחליף את ה UPS הזה ואל תחבר אותו לחשמל. לפניי לא הרבה זמן יצא לי לטפל ב UPS מקוצר (שעבד רגיל והחזיק אל סוללה וכו, ההתראה היחידה היתה zzzzzz מהשנאי והתחממות) ובפנים השנאי והטרנזיסטורים התלהטו והיו יכולים לגרום לשריפה (כנראה שאחד מהטרנזיסטורים היה פרוץ וקיצר את השנאי). פירקתי ממנו את הסוללה ושמתי ב UPS ישן יותר שהיה למשתמש (שהיה אם סוללה דפוקה)

פורסם
  • מחבר

הוא אכן התחמם לא מעט בשעה שהוא היה מחובר לחשמל ושיגע אותי בזמזום שלו, הוא כרגע מחוץ לחשמל.

כמובן שלא אפתח אותו לבדיקת סוללות ורכיבים שכן הוא חדש דנדש, ואחליף אותו.

יש לך מושג אגב מה זה ה-UPS של רוזטק ? אני פתאם רואה ב-520 שקלים UPS של 1200VA של רוזטק, הנתונים והמחיר ממש לא מתיישבים לי, מה הקאטצ' ?

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=13529

מול

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=131&products_id=8084

(שכרגע מזמם מאד)

פורסם

כל אלה UPSים זולים. הם כמו ספקים גנריים - מה שכתוב מבחוץ זה לא מה שיש בפנים. הרוזטק למשל יכול להיות UPS של 300VA אם מדבקה של 1200VA

אתה מכיר איך נראית סוללה של UPS, תעריך כמה סוללות יש בפנים (יש גם שנאי גדול ומעגל אלקטרוני), סוללה אחת נותנת במציאות משהוא כמו 480VA. ה UPSים של 650VA ו 850VA הם כולם אם סוללה אחת, שעובדת בעומס יתר קיצוני ולכן לא מחזיקה הרבה זמן

פורסם
  • מחבר

לכן מה שמפתיע זה שבמחיר של ה-520 אתה כן מקבל שתי סוללות, שכן אמור לעשות הבדל לא קטן בכל הקשור לזמן פעולה ועומסים, ככה שאולי זה לא 1200 אבל זה בטח נותן עוד לא מעט בשביל הכסף.

בקשר לאל פסק המזמזם, קשה לי להאמין שהוא מזמזם בגלל עומס יתר (לא יודע אם אמרת\התכוונת את זה) כי מקודם היה אל פסק של 750 והוא היה שקט ובסבבה על אותו מחשב ועומס.

פורסם

כל אלה UPSים זולים. הם כמו ספקים גנריים - מה שכתוב מבחוץ זה לא מה שיש בפנים. הרוזטק למשל יכול להיות UPS של 300VA אם מדבקה של 1200VA

סליחה שאני מתפרץ לדיון, אם זה ממש מפריע ל-KoM, אז אפתח דיון נפרד.

גם אני התחלתי בחיפושים אחרי UPS למערכת שלי (מחשב + מסך, המפרט בצד). עברתי על היצע ה-UPS הנפוצים שיש בחנויות ולא ממש התרשמתי. אני לא מבין גדול בתחום, אבל נוצר לי רושם שבמחירים שכאלה ה-UPS הללו כנראה שלא באמת מספקים את הנתונים הנקובים.

מכיוון שאני לא ממש מכיר את התחום רציתי לשאול מה נחשב כ-UPS ג'נרי (גם אם ממותג) ומה כן נחשב UPS בדרגה יותר איכותית?

פורסם
  • מחבר

בסופו של דבר כדי לשמור על מחירים הגיוניים (מה לעשות יש כאלה שחושבים שגם 400 שקל זה יקר מדיי בשביל בטריה\שימוש של מספר פעמים מועט בשנה אם בכלל) המוצרים לא מרשימים, יחד עם זאת אין שום סיבה שאל פסק 850 לא יחזיק גם מחשב עדכני מאד למשך כמה דקות קריטיות.

פורסם

אני מחפש USP לצורך זינה צפה. מספיק לי שבנפילת מתח של הרשת הוא יחזיק את המערכת כ-5 דקות עד שאשמור את העבודה ואבצע כיבוי מסודר (או שהוא יעשה את זה בעצמו כמובן). מניסיוני המועט עם ה-UPS הזולים שנמכרים, הסוללה שלהם לא ממש מחזיקה (מבחינת אורך חיים) ולדעתי בלא מעט מהם היא נמצאת פשוט בעומס יתר חלק גדול מהזמן. בנוסף, אני לא לגמרי בטוח לגבי איכות ההגנות השונות שאמורות להיות להם. לכן בעקרון אני מוכן להשקיע קצת יותר ולעלות מעל רמת הכניסה, אם כבר UPS אז שגם יתפקד כמו שצריך.

הבנתי ממישהו שקצת מתעסק בתחום שה-FSP EP1000 נחשב כ-UPS קצת יותר איכותי, אבל באמת שאין לי מושג איך לוודא זאת. האם מישהו מכם מכיר אותו?

אה, ודרישה אחרונה שיש לי, שיהיה ניתן להחליף את הסוללה. אני לא באמת מצפה שהיא תחזיק יותר משנתיים בממוצע, ולא מתחשק לי כל שנתיים להחליף UPS. לכן למכשיר שבו ניתן לפתוח הברגה, לשלוף את הסוללה ואז להחליפה ללא צורך בפירוק הלחמות והלחמה מחדש או בציוד "מיוחד", יש יתרון מבחינתי (אם קיים).

פורסם

KOM :

תחשוב גם - איזה איכות של סוללות אתה מקבל, ואם זה לא בא על חשבון רכיב אחר שאוליי מגביל את ה VA למשהוא יותר נמוך מ 480VA

הסוללה לפי הנתונים של היצרן בנויה ל 30 A כלומר 360VA. בכמה דקות של עבודה של UPS, שלא הולכת לקרות לעיתים קרובות, ניתן להעמיס את הסוללה עד 40A בערך בלי נזק מיידי כלומר 480 VA

אם הסוללה היא באיכות נמוכה, אוליי החומצה שם לא נקיה (הסוללה תיהרס בזמן הטעינה), אוליי הלוחות דפוקים (כך שהסוללה בנויה לא ל 30A אלא ל 15A בלבד והעומס יתר שלה 20A למשל), או דברים אחרים

קיצור, יכול להיות שה UPS הזה הוא מציאה (תמורה טובה למחיר) ויכול להיות שפשוט חתכו את העלויות במקום אחר שלא רואים מהתחלה

ה UPS במקרה שלי לא היה בעומס יתר (הוא עשה את זה כשהמחשב היה מכובה) אלא בגלל תקלה ב UPS - לדעתי אחד מהטרנזיסטורים (שאמורים להעביר זרם כשה UPS עובד מהסוללה בלבד) היה פרוץ, ומכיוון שהוא מחובר לשנאי כל הזמן הוא קיצר אותו כשה UPS היה מחובר לחשמל

בגלל הקצר הליבה של השנאי מלאה בשדה מגנטי והשנאי המקוצר מנסה להוציא יותר שדה מגנטי ממה שהליבה יכולה להכיל. חלק מהשדה הנוסף נפלט מהליבה החוצה ומרעיד את הליבה ו/או דברים מתכתיים בסביבה. במקרה שלי, חלק גדול מהרעש היה מהמארז של המחשב (שעמד לייד ה UPS והפסיק כשהרחקתי את ה UPS מהמחשב), כי השדה המגנטי החזק שיוצא מה UPS הרעיד את המארז בצורה שניתן היה ממש לראות את הרעידות

About:blank :

כתבתי כאן מלא תגובות של איך מחשבים UPS, תחפש ותמצא את החישוב

החישוב בכללי הוא כזה :

תמצא W של המחשב (במחשבון לחישוב ספק וכו), תחלק ביעילות של הספק כדיי למצוא W כולל מה שהספק לוקח, תמצא W של המסך, זה ה W שאתה מעמיס אל ה UPS

תמיר את ה W ל VA (כפול 2 ללא PFC, כפול 1.4 ב Passive PFC, כפול 1.1 ב Active PFC), זה ה VA שאתה מעמיס אל ה UPS

תחלק את ה VA ל 12, זה ה A זרם סוללה שאתה מקבל - תיקח UPS שיש לו כמות סוללות כך שכל סוללה לא תקבל יותר מ 40A

חוצמזה יש את כל ההגבלות של UPSים זולים באיכות בניה - למשל ה UPS שקיצר במקרה שלי היה יכול לקצר אם הטרנזיסטור נשרף כשה UPS עבד בהפסקת חשמל, וזה דיי סביר כי היצרן בונה את ה UPS לעבוד כמה דקות בלבד (עד שהסוללה תיגמר) אז אין לו בעיה לשים טרנזסטור של 20A איפה שאמור להיות 40A. הפסקת חשמל אחת או 2 הטרנזיסטור הזה איכשהוא יחזיק, אבל כנראה שלא הרבה יותר מזה

בכללי, כל ה UPSים הזולים (של אדוויס, FSP, SWEEX . . .) לא שונים בהרבה אחד מהשני מבחינת איכות. UPS איכותי למשל, הוא אדוויס SL. יש אדוויס PRPC1000 ואדוויס SL1000, שתיהם interactive, כל הנתונים הכתובים שלהם זהים, אבל ה SL גדול וכבד יותר פי 3-4 מה PRPC. ויקר פי 2-3 מה PRPC. ויש סיבה טובה מאוד למה

ודבר נוסף : ב SL יש 3 רכיבי מיתוג בכל חיבור של השנאי שמחוברים מקווי בקרה נפרדים במעגל, מה שאומר שהוא באמת מוציא משהוא דמוי sine ולא גל מרובע כמו הרבה UPSים זולים

KoM :

יש סיבה. ה UPS הזה הוא לא באמת 850VA. אם אתה מעמיס אליו קצת יותר מה VA האמיתי שלו, הוא יחזיק ללא בעיה את המחשב כמה דקות (כמות גדולה של פעמים). אבל אם אתה תעמיס אליו הרבה יותר (ו 850VA זה הרבה יותר), אל תצפה ממנו לאורך חיים ארוך

About:blank :

ב UPS interactive לא אמורה להיות בעיה אם מערכת של זינה צפה, חוצ מזה שגם אם המוניטור מנתק את המתח במקרה של תקלה עדיין ה UPS נותן חשמל, והמתח הזה יכול ללכת מה UPS "אחורה" דרך החוט של הניוטראל. עכשו מכיוון שבזינה צפה הניוטראל לא מחובר לאדמה, אתה יכול לקבל 240V (מה UPS) אל כל הניוטראל של המערכת בבניין

ב UPS online לפעים היציאה של ה UPS היא בעצמה צפה, לפעמים הניוטראל של ה UPS מחובר לאדמה בתוך ה UPS. זה אומר שאין ממש סיכוי שתקבל מתח אל הניוטראל בתקע של ה UPS, אבל ה UPS כן מבטל את ההגנה של הזינה הצפה לציוד שמחובר ממנו ומטה

בכל מקרה של חיבור UPS למערכת חשמל קצת יותר מסובכת ממחשב פשוט, כדאי לשקול לחבר מפסק פחת מהיציאה של ה UPS

שתקבל הערכה לרמה של העומס יתר ב UPSים זולים, ב UPS של 850VA יש סוללה אחת, שלפי נתוני היצרן בנויה ל 360VA בלבד (וניתן למשוך ממנה עד 480VA בערך לפניי שקורה נזק מיידי). הרכיבים האלקטרוניים במעגל / השנאי / וכו נמצאים בערך באותו מצב

יש לי ציפיות קצת יותר גבוהות מ FSP בהשוואה לאדוויס, וגם אני המלצתי אותו בגלל זה לכמה משתמשים בפורום (והם לא התלוננו אחריי שקנו אותו), אבל אני לא באמת יודע מה יש בפנים

בכל ה UPSים הפזוטים אתה פותח 4 ברגים ומחליף את הסוללה (הסוללה עצמה מחוברת אם push on terminals שניתן לנתק ולחבר ללא כלים)

ב UPSים יותר איכותיים יתכן שתהיה דלת מקדימה וכו' להחליף את הסוללות

רק ב UPSים יקרים בהרבה קיימת אפשרות להחליף סוללות בלי לנתק את ה UPS מהחשמל, כלומר הם מתאימים לעבודה אם ציוד קריטי שלא ניתן לכבות בכלל

ב UPSים של APC יש סוללות מיוחדות של APC (שלא תואמות לסוללות סטנדרטיות מבחינת גודל וחיבורים), אבל הן נראות לי כמו מארז שניתן לחתוך את המדבקה ולפרק ובפנים כנראה יש סוללה סטנדרטית שניתן להחליף

פורסם

יש לי נסיון מעולה עם UPS של אדוייס. בשנה האחרונה היו לנו בעיות עם הפחת (הוא הוחלף בסוף) והחשמל בבית היה נופל בממוצע פעם ביומיים.

במבט אחורה, קניה של אל פסק לחומרה, הוא השקעה של כמה מאוד שקלים שמחזירה את עצמה תמיד.

המחירים בסדרה הצרכנית החדשה של אדווייס ל-650 ו-850 כמעט זהים:

http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=5201

http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=5200

אני בהחלט ממליץ עליהם בחום.

אופציה לספק איכותי יותר עם הספק לא מאוד גבוה - http://www.alpesek.co.il/RegularSaleDetails.aspx?productID=33

מדובר בחברה מאוד אמינה ומוכרת.

פורסם

אוקיי. תודה רבה. המערכת שלי היא לא זללנית באנרגיה במיוחד. המסך צורך יחסית הרבה אבל גם בגבול הסביר למסך LCD בגודל שלו. אני אבדוק את הנושא יותר לעומק בעקבות מה שכתבת.

עריכה: ממבט ראשון על המפרט ה-Advice SL1000 נראה כבר באמת משהו קצת יותר רציני. אני אחקור עליו קצת יותר לעומק.

אתה מכיר במקרה עוד דגמים שמקבילים לו פחות או יותר?

שוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים