עבור לתוכן

לקבל סמארטפון "חינם" + חבילת שיחות במחירים מוזלים - איפה הקאץ'?

Featured Replies

פורסם

אז תשנה חבילה ::)

כל החבילות ההאלה הן ללא התחייבות (8% וכו', לא קריטי), מה שקצת הורס לך את התיאוריה.

וואלה? לשנות חבילה? צודק.. לא חשבתי על זה.. אני אבדוק את זה..

אה רגע שכחתי.. החבילות הם דיפרנציאליות => מי שמדבר הרבה => משלם "פחות" עבור דקת שיחה. בעוד שמי שמדבר מעט => משלם "יותר" עבור דקת שיחה..(כנ"ל לגבי SMS וכו')

אז ככה שזה לא באמת משנה.. חברות הסלולר שמו לעצמם לדגל להוציא מהלקוח הפרטי הפשוט מינימום של 160 שקל.. (אני אישית לא מכיר חבילה כלשהי בפחות מזה - חברה שלי כל פעם הולכת לחברת סלולר שלה בשביל לנסות להחליף לחבילה זולה יותר => כל פעם היא חוזרת ואומרת שאמרו לה שאין מה לעשות => החבילה שלה הכי משתלמת והכי כדאית לה.. עאלק..

השינוי היחידי בחבילה שלכאורה אתה מציע הוא אך ורק בכיוון אחד => תשלם יותר. (וגם תקבל לכאורה שירותים יותר טובים כמובן - יותר דקות ויותר SMS וכו') אם מנסים לרדת בחבילה - הם נאבקים איתך ואומרים לך שפשוט לא משתלם לך (וכן, הם גם צודקים כי זה באמת לא משתלם כי ככל שאתה מדבר פחות => אתה תשלם הון עבור דקת שיחה ותבטיח שהם יקבלו את ה - 160 שקל שלהם תמורת הרבה פחות דקות שתוכל לקבל תמורת "התחייבות לחבילה מראש" של יותר דקות תמורת אותו מחיר).

אשמח אם תוכיח שאני טועה..

• תגובות 67
  • צפיות 10.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יפה אמרת, החבילות אכן דיפרנציאליות... וזו מילת המפתח.

לכולן כמובן יש Sweet spot אחר, אבל מבחינת המחיר זה אכן מרגיש סביב 150-160 (אם להכליל התנהגות אם החבילה היא 100 ש"ח, 150 או 200 ואז עברנו שזה גם בסדר לחברות הסלולר).

פורסם

ברור שמי שמדבר יותר דקות ישלם פחות פר דקה, ככה זה בכל דבר בעולם. גם אם תקנה 2 טון מלפפונים אתה תשלם פחות "פר מלפפון" מאשר מישהו שקונה רק 2 ק"ג מלפפונים.

למה אתה מנסה לגרום לזה להישמע כמו משהו רע??

פורסם

כל כך הרבה פוסטים ארוכים שלא הצלחתי להבין, יש פה הרבה אנשים שהייתי בוחר בבחירות הבאות לממשלה שלנו :)

אני אשאל שאלות בקצרה ופשוט תענו לי תכלס: מה משתלם יותר - לקנות מכשיר בחו"ל ולבוא איתו לארץ ולעשות חוק ניתוק זיקה ולשלם עם החזר או לעשות את כל החבילה בארץ?

ואם אני נגיד קונה גלקסי 2 בחו"ל אז בחבילה של 250 שקלים בחודש נגיד - בעזרת חוק ניתוק הזיקה זה מגיע ל150 שקלים לחודש???

חברות הסלולר מעניקות גם אפשרויות של תיקון המכשיר או שאני חייב לגשת לחנויות פרטיות בשביל לתקן מכשירים? ומה עלות התיקון בדר"כ?

פורסם

אם לא מפריע לך שאת התשלום על המכשיר אתה עושה במכה אחת, אין בעצם שום יתרון כלכלי בקניה דרך החברה הסלולרית.

את הזיכויים אתה תקבל כך או כך.

אגב, כשעשיתי ניתוק זיקה למכשיר שלי, שבכלל לא משווק דרכם (!), אז לא מנע מהם להציע לי שירות ביטוח תיקונים למכשיר.

סירבתי בנימוס.

פורסם

מתנצל על זה שהתפתח כאן דיון יותר פילוסופי לעיתים ופחות פרקטי עבורך ובקשתך.. אבל אלה פשוט דברים שנראים לי במהות חשובים וקשה לי לשבת בצד כשיש משהו שאני ממש להוט לגביו.. אז סלח לי שוב בבקשה כי אני הולך להמשיך עם זה :)

לגבי "למה אתה מנסה לגרום לזה להישמע כמו משהו רע??" - כי לראייתי - זה באמת דבר רע.

חיפשתי דבר אחד טוב ולא מצאתי.

הנתונים מדברים בעד עצמם. רווח של 2.3 מילארד בשנה (26 מיליון שקל בחודש) (לא מדובר כאן ברווח ממשלתי או משרד הרווחה והבטחון, שאני יכול לדמיין אולי איך הם יכולים לנצל כמות כסף כזו בצורה תורמת וטובה, מדובר בחברות פרטיות שהכסף הולך לכיסים פרטיים). אם לא מובן בזה באופן מיידי שהעם בעצם "זורק" את הכסף ומעביר אותו לעשירים.. הייתי רוצה לומר שמגיע לו.. אבל לא מגיע לו.. וזה מה שעצוב לי.

הלוואי ובאמת האנשים יתפכחו. קפיטליזם חזירי.

פורסם

אז תשנה חבילה ::)

כל החבילות ההאלה הן ללא התחייבות (8% וכו', לא קריטי), מה שקצת הורס לך את התיאוריה.

נו, ואז אם אני משנה חבילה , אני אקבל זיכוי מלא על המכשיר? לא, אני לא אקבל.

רכשתי את המכשיר, אז עכשיו אני צריך לקבל זיכוי עליו, אחרת החשבון שלי עלול לקפוץ ב 20-30 אחוזים, באם אני רק מתקרב ל 200 שקלים . בקיצור לא שווה, אלא אם כן, אין לך בעיה עם 90+-, ואז, מה הטעם לעשות את החבילה+מכשיר הזאת בכלל.

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

בקיצור, אתה רוצה גם לקבל מכשיר בחינם וגם לא לשלם על שיחות.

אחלה. אולי אתה גם רוצה לקבל מסאג' ממנכ"ל סלקום בזמן שמנכ"ל אורנג' מכין לך ארוחת בוקר למיטה?

פורסם

קודם כל, ממנהל כללי הייתי מצפה לתגובה הולמת יותר, שנית, לא אמרתי שיש משהו משתלם כאן.

אין לי בכלל סמארטפון. הנושא היה עד כמה משתלמת (אם בכלל) החבילה של סמארטפון "בחינם" עם החזר חודשי, אני ציינתי כבר שעדיף, לפי דעתי, לרכוש במזומן, ואז להצטרף לחבילה.

איך מפה הסקת שאני רוצה לקבל מכשיר בחינם וגם לא לשלם על שיחות, אני לא יודע.

פורסם

מתנצל על זה שהתפתח כאן דיון יותר פילוסופי לעיתים ופחות פרקטי עבורך ובקשתך.. אבל אלה פשוט דברים שנראים לי במהות חשובים וקשה לי לשבת בצד כשיש משהו שאני ממש להוט לגביו.. אז סלח לי שוב בבקשה כי אני הולך להמשיך עם זה :)

לגבי "למה אתה מנסה לגרום לזה להישמע כמו משהו רע??" - כי לראייתי - זה באמת דבר רע.

חיפשתי דבר אחד טוב ולא מצאתי.

הנתונים מדברים בעד עצמם. רווח של 2.3 מילארד בשנה (26 מיליון שקל בחודש) (לא מדובר כאן ברווח ממשלתי או משרד הרווחה והבטחון, שאני יכול לדמיין אולי איך הם יכולים לנצל כמות כסף כזו בצורה תורמת וטובה, מדובר בחברות פרטיות שהכסף הולך לכיסים פרטיים). אם לא מובן בזה באופן מיידי שהעם בעצם "זורק" את הכסף ומעביר אותו לעשירים.. הייתי רוצה לומר שמגיע לו.. אבל לא מגיע לו.. וזה מה שעצוב לי.

הלוואי ובאמת האנשים יתפכחו. קפיטליזם חזירי.

וזה עוד כלום, דוחפים "תמריצים" ל*סבתות, רינגטונים ב 9.90 ,חבילות אינטרנט בנפח מסויום שהם לא יודעות אפילו איך להשתמש בהם ועוד שלל הטבות שיכולות להסתכם ב 90 שקלים והסבתא לא משתמשת בכלום. מוליכים עיוור שולל.

*המושג יכול להתייחס גם לכלל האנשים שאינם בודקים חשבוניות תקשורת באופן פרטני, ואו אנשים שאינם מבינים בטכנולוגיה הרבה, ויש הרבה כאלו.

בקיצור, שוד הציבור.

רק מחכה ליום שרמי לוי (אם בכלל) יפתח מפעיל רשת סלולר, והופס אני מדלג אליו, מצידי, שייתן רק sms וקליטה במרכז ואני עובר.

פורסם

חברים, בבקשה להשאר במסגרת הדיון. ההודעות הלא רלבנטיות נמחקו/נערכו.

בנוגע למה שנאמר, אין תרופת פלא - אי אפשר לשלם מעט ולצפות לקבל דברים מתנה.

על מנת להרוויח יותר בצורה יחסית, עדיף לקנות מכשיר שאינו נמכר ברשת ולקבל החזר עליו ברף נמוך יחסית.

וזה עוד כלום, דוחפים "תמריצים" ל*סבתות, רינגטונים ב 9.90 ,חבילות אינטרנט בנפח מסויום שהם לא יודעות אפילו איך להשתמש בהם ועוד שלל הטבות שיכולות להסתכם ב 90 שקלים והסבתא לא משתמשת בכלום. מוליכים עיוור שולל.

החוק שונה כך שהחברה הסלולרית מחוייבת לשאול כל לקוח באילו שירותים הוא מעוניין לפני קבלתם. נדרשת הסכמה על כל שירות בנפרד.

מי שלא בודק את החשבון שלו ורואה שלא מסדרים אותו שלא יבכה. באותה מידה הוא יכול להשאיר את דלת הרכב פתוחה ולדעת שיש סיכוי שהרכב יגנב.

רק מחכה ליום שרמי לוי (אם בכלל) יפתח מפעיל רשת סלולר, והופס אני מדלג אליו, מצידי, שייתן רק sms וקליטה במרכז ואני עובר.

חבל שתצפה לניסים שלא יקרו. מחיר דקת שיחה במפעיל וירטואלי מוערך להיות כ-30 אגורות לדקה ללא חיוב מינימום או מחיר חבילה.

ללקוח ממוצע המחיר לחשבונית של כ-250 דקות ירד, אבל בפועל למי שמדבר קצת יותר המחיר ישאר זהה פרט לכך שמפעיל וירטואלי לא מחוייב בהחזר על מכשיר כי הוא אינו משווק.

פורסם

לשאלת פותח התר'ד:

פשוט תשב ותעשה חישוב של העלות ביחס לזמן.

האם כרגע אתה משלם על מכשיר? או רק על חבילה?..

אני אישית למשל הייתי במצב בו כבר לא שילמתי על מכשיר והחשבון החודשי שלי עמד על X מסוים.

עשיתי חישוב וראיתי שאם ארכוש מכשיר באופן פרטי ואמשיך עם ה"חבילה" שלי - אחרי פרק זמן של שנתיים למשל אני אוציא סכום מסוים.

את הסכום הזה השוויתי לזה שהייתי משלם אילו הייתי עושה רכישה דרך החברה הסלולרית / ניתוק זיקה => אולי שינוי חבילה.

אצלי אישית יצא שכעבור שלושים ושש חודש הייתי משלם לחברה הסלולרית 7000 שקל (כולל המכשיר שעלה לי באופן פרטי 1800 שקל - מוטורולה אטריקס). בעוד שאם אני ממשיך עם החבילה הנוכחית שלי אני משלם 4800 שקל (כולל אותו המכשיר).

אז פשוט תעשה את החשבון שלך ותראה מה כדאי לך..

פורסם

מעקב

פורסם

חברים, בבקשה להשאר במסגרת הדיון. ההודעות הלא רלבנטיות נמחקו/נערכו.

בנוגע למה שנאמר, אין תרופת פלא - אי אפשר לשלם מעט ולצפות לקבל דברים מתנה.על מנת להרוויח יותר בצורה יחסית, עדיף לקנות מכשיר שאינו נמכר ברשת ולקבל החזר עליו ברף נמוך יחסית.

החוק שונה כך שהחברה הסלולרית מחוייבת לשאול כל לקוח באילו שירותים הוא מעוניין לפני קבלתם. נדרשת הסכמה על כל שירות בנפרד.

מי שלא בודק את החשבון שלו ורואה שלא מסדרים אותו שלא יבכה. באותה מידה הוא יכול להשאיר את דלת הרכב פתוחה ולדעת שיש סיכוי שהרכב יגנב.

חבל שתצפה לניסים שלא יקרו. מחיר דקת שיחה במפעיל וירטואלי מוערך להיות כ-30 אגורות לדקה ללא חיוב מינימום או מחיר חבילה.ללקוח ממוצע המחיר לחשבונית של כ-250 דקות ירד, אבל בפועל למי שמדבר קצת יותר המחיר ישאר זהה פרט לכך שמפעיל וירטואלי לא מחוייב בהחזר על מכשיר כי הוא אינו משווק.

מניסיון שלי עם גלקסי אס 2, מסכים לחלוטין, בתנאי שהבן אדם לא מדבר הרבה.

צודק, צריך לבדוק כל חשבונית וכל סעיף בה

פורסם

???

CoreOxide, מה שאתה אומר נראה לי לא הגיוני. ע"פ האתר של אורנג'

http://www.orange.co.il/he-il/cellular/packages/deals/sim-free-refund/

"תהיה זכאי לקבל את אותם ההחזרים הכספיים הניתנים ללקוח אשר רכש את המכשיר ברשת Orange לפי המבצע אליו בחרת להצטרף." - שזה בדיוק ההיפך ממה שאתה אומר. קבלת הזיכוי מותנית בהצטרפות לאחת החבילות בדיוק כמו לקוחות שקנו את המכשיר דרכם.

דיי חשוב לי לקבל תשובה כי אני בדיוק רוצה לקנות סמארטפון חדש.

זה באורנג'. בפלאפון עושים את החישוב לפי דקות שיחה ולא הסכום שאתה תשלם בשקלים על אותן הדקות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים