עבור לתוכן

לקבל סמארטפון "חינם" + חבילת שיחות במחירים מוזלים - איפה הקאץ'?

Featured Replies

פורסם

למה זה משתלם כל עוד אתה נשאר באותה חברה ולא משתלם אחרת?

• תגובות 67
  • צפיות 10.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה זה משתלם כל עוד אתה נשאר באותה חברה ולא משתלם אחרת?

כי מחיר המכשיר שלהם הרבה פעמים מנופח

ה"חינם" זה לא באמת חינם זה כולל את עלות המכשיר ושנפרדים התשלום על המכשיר נמשך עד שמשלמים את כולו

בגלל זה אני לא יקנה מהם יותר בחיים מכשירים -רק חבילות ולפי הצורך

בתקופות שאין לי הרבה שיחות בכלל סיים ניטען וזהו -גם ככה שאני ישדרג אני יוכל לדבר דרך סקיפ או תוכנה דומה

פורסם

לא שאלתי למה זה לא משתלם. שאלתי למה זה משתלם כל עוד אתה באותה חברה (זה מה שmomi2010 טוען).

פורסם

מה הבעייה? קנה מכשיר קטן של ארכוס או משהו שעובד על אנטרנט, תירשם לסקייפ וזהו הסתדרת שקנית מכשיר בלא יותר מ1000 שקלים ובסקייפ יש חבילות זולות, לא עדיף?

פורסם

מה הבעייה? קנה מכשיר קטן של ארכוס או משהו שעובד על אנטרנט, תירשם לסקייפ וזהו הסתדרת שקנית מכשיר בלא יותר מ1000 שקלים ובסקייפ יש חבילות זולות, לא עדיף?

ואז הוא יחפש בנרות נקודות WIFI באמצע הרחוב.

ואם מישהו שאין לו סקייפ רוצה להתקשר אליו, איך זה עובד?

די, תפסיקו כבר לקנות מכשירים בחברות הסלולאר!!! :bash:

אם יש לכם כסף מיותר אתם מוזמנים לתת לי אותו, אני מבטיח להשתמש בו בחוכמה :smile1:

פורסם

אין מה לקנות היום מכשירים בחברה הסלולרית כי אין סיבה שמישהו ישאר איתם 3 שנים ברציפות.

הרעיון של הסלולריות הוא שמציעים לך נגיד חבילה של 200 שקל + 100 שקל על המכשיר + 100 שקל זיכוי. כלומר בסוף אתה משלם 200 שקל. אם החבילה הזאת היא בדיוק מה שאתה צריך ל3 שנים ואתה לא תשנה כלום, אז עלות המכשיר לא באמת משנה לך כי ממילא לא תשלם אותו. גם אם החברה מעריכה אותו ב 1000 שקל או ב 10000 שקל.

אבל אם אתה קונה מכשיר בחנות, הולך לחברה, הם חייבים להעניק לך את אותו הזיכוי שהם מעניקים ללקוחות. כלומר יכול להיות שהמכשיר יעלה לך 50 שקל ואתה תקבל זיכוי 100. הרווחת 50 שקל בחשבון כל חודש. יש מצבים במכשירים הזולים שאתה מקבל זיכוי למרות שכבר למעשה "החזרת" את עלות המכשיר ואתה ממשיך לקבל זיכויים.

למרות זאת, לאור החאפריות של הרבה מהחנויות בתחום, אני בהחלט מבין עדיין אנשים שקונים בסלולריות כי הם עצלנים ורוצים ללכת על בטוח. אני מאמין שבשנים הקרובות השוק של החנויות הפרטיות ישתפר ואז הרמת שירות/מוצרים שלהן תהיה הרבה יותר טובה משל הסלולריות.

פורסם

אם אתה מתחייב לתקופה לחברת הסלולר ומקבל סמארטפון, הם גם נותנים שירות של אחריות וביטוח לא? לעומת לקנות עצמאית ולקבל אחריות לשנה בלבד, וגם זה רק אם אתה קונה בארץ פי כמה לא? :nixweiss:

פורסם

לדוגמה - אם את המכשיר אתה מקבל ב36 תשלומים, ואתה באמת נשאר אצלם 36 חודשים, אז אפילו בחבילה הזולה, אתה משלם במצטבר 36*184 = 6624 שקלים. הרבה הרבה יותר מעלות המכשיר.

אתה מציג את זה כאילו שזה 6,624 שקל שהולכים לפח... אתה מקבל בתמורה אליהם שיחות! זה מחיר שבמילא היית משלם (נניח) בין אם היית קונה סמארטפון ובין אם לא - הלווו נראה שאתם קצת שוכחים את זה.

כן, ברור ששווה להם לתת לך בחינם מכשיר שעולה 2,000 שקל, בשביל לעודד אותך להשתמש בשירותים שלהם בעלות מקבילה של 6,600 שקל. כי בסופו של דבר הם מרוויחים.

אבל זה לא אומר שמישהו עובד עליך... למה מה, אם לא תקנה (בחינם) סמארטפון, אלא סתם מכשיר זבל, אתה לא תדבר בו? לא תשלם על שיחות והודעות? נו מה?

ולשאלה המקורית של פותח הת'רד - אין קאץ'.

פורסם

לקוראים הסלקטיביים בינינו: :)

מה המשמעות? שמי שבין כה וכה מדבר/גולש/מסמס הרבה והחשבון החודשי שלו בכל מקרה יהיה גבוה, החבילות שמציעות חברות הסלולר שכוללות בתוכן חיוב/זיכוי על סמרטפון בתשלומים, יכולות להיות משתלמות בהחלט עבורו. מי שכמעט לא מדבר והחשבון שלו נמוך - לא בטוח.

פורסם

עזוב, אתה מתווכח בשביל להתווכח. אני מוותר, ניצחת. רוצה מדליה? :)

פורסם

אני אשמח למדליה ;D בקיצור הסמארטפון הוא שימושי אבל בעיקר בשביל show off, סיכמנו? ;)

פורסם

לסיכום הדיון - החבילה הזו משתלמת אך ורק למי שמנצל את החבילה שמוצעת עד תם. מי שלא מדבר X דקות בסכום Y או שולח Z אסמסים - שלא ישלם על כל הכמות.

לדוגמא, אני קניתי דיזייר יד שנייה ב-2000 ש"ח לפני כשבעה חודשים. מחברת הסלולר קיבלתי החזר של 50 ש"ח על המכשיר ל-36 חודשים בתמורה להתחייבות. מכאן החישוב 50*36=1800, כלומר, יצא ש"בזבזתי" על המכשיר סה"כ 200 ש"ח.

החשבוניות שלי, אגב, לאחר הזיכוי של 50 ש"ח, מגיעות ל-50-70 ש"ח, וזה כולל חבילת גלישה של ג'יגה במחיר 40 ש"ח בחודש.

כן, אני מדבר הרבה בסקייפ וואטסאפ ;D

פורסם

רגע, אני חייב לקבל פה הבהרה. הייתי בטוח שחברות הסלולר נותנות זיכוי רק במידה ואתה מצטרף לאחת החבילות שעולות בסביבות ה-200 שקל [או מה שהחברה מציעה על המכשיר הספציפי]. בשבילי זה בזבוז מוחלט כי אני לא עובר את ה-50 שקל, אבל לפי מה שאתם אומרים פה אפשר לקבל זיכוי גם בלי להצטרף לחבילות האלה.

CoreOxide, אתה יכול להסביר איך עובד הזיכוי הזה?

פורסם

לסיכום הדיון - החבילה הזו משתלמת אך ורק למי שמנצל את החבילה שמוצעת עד תם.

זה ממש לא נכון.

יש לי חבילה של 1300+1300. אני משתמש בדרך כלל ברבע מזה בלבד. כ-400+400.

החשבונית החודשית שלי מסתכמת באיזור ה-150 שקל. פאקינג שיט מאה חמישים שקל. וזה כולל גם חבילת גלישה של 2.5 ג'יגה.

עד לפני שעברתי לחבילה הזאת, על אותה כמות שימוש הייתי משלם (בחבילה מאוד זולה לאותה תקופה) מאות שקלים. 300-400 שקל בחודש בלי למצמץ.

אז כן, הייתי יכול לקחת חבילה של 500+500 במחיר 180 ש"ח במקום 209, ולחסוך עוד 29 שקל בחודש. אבל אז הייתי על הגבול. ועוד 29 שקל בחודש בשביל לתת לי פיס אוף מינד זה משהו שאני מוכן להוסיף בכיף.

להגיד שזה לא משתלם אם אני לא מנצל את כמות הדקות עד תום, זה משהו שהייתי מצפה לשמוע רק מאנשים שכנראה מעולם לא באמת בדקו כמה הם (או ההורים שלהם?) משלמים עבור חשבון הטלפון שלהם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים