עבור לתוכן

עבר חוק החרם

Featured Replies

פורסם

רגע, אבל שלילת פיצויים כלשהם כי אי אפשר להעריך במדוייק את גודלם היא כן הוגנת ומידתית לטעמך?

• תגובות 205
  • צפיות 14.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לדעתי זו מחאה לגיטימית שלא דורשת בכלל תשלום פיצויים.

פורסם

רגע, אבל שלילת פיצויים כלשהם כי אי אפשר להעריך במדוייק את גודלם היא כן הוגנת ומידתית לטעמך?

בוודאי שזה מידתי.

בדיוק כמו שזה מידתי לא להשליך מישהו לכלא בגלל חשד או להוציא אותו להורג.

אה סליחה, שכחתי עם מי אני מדבר. לפי הדעות שלך בשירשור על מג"ב,

הטיעונים האלה מבחיתך מפגינים חולשה.

אני בכלל חושב שהמנטליות שלך ממש מתאימה לבית כלא.

מישהו הסתכל עליך לא טוב? תוציא לו עין.

מישהו אמר לך "אהלן" במקום "שלום"? תקע לו משהו חד בצוואר.

מישהו מסתנן למדינה? תירה בו כבר כשהוא בן 5, הרי ברור שהוא יעשה את זה מתישהו בחיים.

מישהו רוצה להתבטא כנגד המדיניות של ישראל בשטחים ע"י חרם? סתום לו את הפה ע"י איום בנישולו מכל נכסיו.

זה לא שאני מסכים לכל החרמות האלה, אבל יש דרך להלחם בהם.

הדרך היחידה שמותרת לך, היא הסברת נגד.

לא סתימת פיות עפ"י חוק ולא רדיפה פוליטית.

מה לעשות שהיום בשלטון נמצאים סנסציונרים ימניים ראדיקליים, שבמקום לפתור בעיות בוערות במדינה

מתעסקים בדמגוגיה בשקל עשרים.

פעולות אגב, שאותי בתור מצביע לימין עד כה, מאלצות בבחירות הבאות להצביע רק "עבודה" קדימה,

למרות שאני לא מסכים עם מדיניותם הבטחונית?

רצו חרם? קיבלו חרם.

פורסם

מה עשית ממני...

אגב, דווקא מפגיני ימין (לרבות נערות בנות 14) מאוד מידתי להשליך לכלא, וזו לא סתימת פיות. נכון? לפחות תהיו עקביים...

פורסם

מה עשית ממני...

לא התכוונתי לפגוע באופן אישי, אבל ככה זה עובר.

קיצוניות לאף צד הרבה פעמים לא נגמרת בטוב.

אגב, דווקא מפגיני ימין (לרבות נערות בנות 14) מאוד מידתי להשליך לכלא, וזו לא סתימת פיות. נכון? לפחות תהיו עקביים...

א. זה לא שמפגינים בבליעין לא זורקים לכלא, מרססים בגז מדמיע ועוד.

אין לי עם זה שום בעיה, זו הפגנה לא חוקית בשני המקרים ויש לפזרם.

מאידך, אם מדובר בילדה בת 14, אין לי בעיה שינסו לרסן אותה בחורה יותר מתונה בהרבה ממפגין שמאל בוגר בבליעין.

ב. יש הבדל גדול מאוד, בין לעצור מפגין לא חוקי ולבצע רדיפה וסתימת פיות פוליטית.

מה ההבדל? שזה משהו שמותר בחוק, לעומת כלי שישמש את רשויות החוק לרדיפה מכוונת כמדיניות.

שזה בעייתי.

פורסם

העניין הוא שיש הרבה מאוד מקרים שבהם גורמי ימין נתונים לאותה "רדיפה פוליטית" שאתה מזכיר. למשל המקרה שהזכרתי כאן בדיון (ושהתעלמו ממנו באלגנטיות) של הזימונים לחקירה של התומכים בספר "תורת המלך" - הרב ליאור זומן לחקירה לא עקב מעשה כלשהו, אלא עקב אמירת דעתו, וזאת בחשד להסתה. שים לב, אינני בא להביא כאן דעה בשאלה האם הייתה כאן הסתה או לא, אבל הנה לפניך דוגמה בה חופש הביטוי של אדם הוגבל (או שנעשה נסיון להגבילו) עקב סעיף בחוק שמתיר להגביל חופש זה במקרים בהם עלולה להיות פגיעה בציבור.

באותו מקרה, לא זכור לי שיותר מדי גורמי שמאל קמו וצעקו "פגיעה בחופש הביטוי". שם הם עשו את עצמם מבינים ששום חופש במשטר דמוקרטי (להבדיל מאנארכיה) אינו מוחלט, ויש לאזנו עם כלל הזכויות של כלל הציבור. כאן, כשבאים להגביל חופש כלשהו שלהם על מנת לצמצם את הפגיעה בציבור השנוא עליהם, פתאום החופש הזה הוא קדוש ואינו מותנה בדבר.

ועוד נקודה קטנה: בינתיים כל הדיון הזה נסוב סביב החרמת התנחלויות בדרך זו או אחרת. אני רוצה להזכיר שהחוק מדבר גם על מחרימי מדינת ישראל באופן כללי. גם לחלק הזה בחוק אתה מתנגד, לב? הרי אם על חרם פנימי עוד ניתן להגיד שזהו כלי דמוקרטי, על חרם חיצוני קשה להגיד זאת, כי הוא קורא לממשלה נבחרת לשנות מדיניות לא ע"י לחץ מצד בוחריה (הריבון במדינה) אלא ע"י לחץ חיצוני ולרוב בניגוד לעמדת רוב הבוחרים.

פורסם

לגבי "תורת המלך" , כמו שהובהר כאן קודם, יחשדו בך בהסטה רק אם יש לך באמת את היכולת להסית למשהו.

אני יכול לקרוא לכולם לעשות חרם או להרוג משיהו אבל בגלל שאיננו מנהיג של קבוצה כלשהי (אולי יום אחד...) אז גם אין מי שיקשיב לי

במקרה של הרבנים המצב שונה וזאת מכיוון שיש להם קהל גדול שמקשיב להלכותיהם ויכול להתבלבל בין מה נחשב להלכה ומה נחשב לדעה הפרטית של הרב, מה גם שסביר להניח שהם יאמצו את דעתו.

המשטרה קוראת לחקירה גם לאנשים שהם לא חשודים, במידה והם קשורים לחשוד מסוים והם יכולים לקבל מהם מידע חיוני, ככה או ככה זאת זכותה המלאה של המשטרה לקרוא לכל אחד לחקירה ואסור לאף אחד לסרב.

בכל מקרה ככה או ככה אי אפשר לסווג את זה כרדיפה פוליטית כי הרב ליאור לא מייצג אף דעה פוליטית אלא אולי דעה דתית.

מילא בג"ץ והתקשורת, אתה מאמין שהמשטרה באמת מושחתים ושמאלנים עד כדי כך שהם ישברו את החוקים שלהם ויצאו אחרי חפים מפשע בכדי לתת עוד קול לשמאל הישראלי שמהווה... כמה כבר? 11 מנדטים? 10 אחוז מהכנסת, תאורית קשר מדהימה

פורסם

Kalen תגיד, נגיד והיה איזשהם ארבעה קיבוצים הזויים באיזשהו אזור בארץ, ארבעת הקיבוצים האלה החליטו כולם פה אחד שמעכשיו רבע מכל ההכנסות שלהם ממכירת חלב/ביצים וכל מה שקיבוצים מייצרים הולכים לזרועה הדעוה של החמאס (הזרוע ה"אזרחית" של החמאס, מתמקדת בבתי ספר סיוע לאוכלוסייה וכו') אתה היית מחרים אותם נכון? אני יודע שאני הייתי מחרים אותם, אז חרם עליהם הוא לגיטמי נכון? למרות הפגיעה בתעסוקה שלהם, הפגיעה שתיגרם להם לא מעניינת אותך נכון? אני יודע שאותי לא, שיפגעו ככה זה כשפוגעים באוכלוסית המדינה - היא יכולה להחרים אותך, והקיבוצים הדמיוניים האלה יכולים להמשיך לבכות עד סוף שנה הבאה ואני לא ארחם עליהם.

למה בעצם החרם הזה לגיטמי? תרשה לי לנחש את התשובה שלך - כי הם בוגדים במדינה, פוגעים בה וגורמים לנזק למדינה, זאת לפחות התשובה שלי.

יש אנשים במדינה הזאת שחושבים שההתנחלויות פוגעות במדינה וגורמות לנזק למדינה, וכבר הבנו שאם מישהו פוגע במדינה מותר לי בתור אזרח של המדינה למחות על כך, וחרם זה אחלה דרך לעשות את זה, אם בן אדם מאמין (וזה לא משנה אם הבן אדם הזה צודק או טועה, הדיון כאן הוא לא על התנחלויות כן או לא) שהקמת התנחלויות גורמת לנזק רציני למדינה מותר לו להחרים את ההתנחלויות האלה, ובטח ובטח שמותר לו להגיד לאנשים אחרים את הדעות שלו.

1. ההתנחלויות נמצאות שם לפי חוקי מדינת ישראל.

2. חיים בהנחלויות אזרחי מדינת ישראל.

3. מדינת ישראל לא הגדירה את ההתנחלויות ו/או את המתנחלים כאויבים.

כל עוד ה 3 למעלה מתקיימים, אין דומה זה לדוגמא שהבאת.

החמאס הוא אויב של מדינת ישראל. לא צריך שום חוק נגד החרמתו.

להיפך, אם אותם קיבוצים יסיעו לחמאס (כן, גם לחמאס האזרחי) כפי שהבאת בדוגמא, הם עוברים על חוקי מדינת ישראל של סיוע לאויב, וצריכים להישפט על בגידה... זה לא דעתי, זה דעת חוקי מדינת ישראל.

לא מוצא חן בעינך? שנה את החוק! בדיוק כפי שהחוק הזה בא לעשות.

זה שפריטים מגדירים ישראלים אחרים כאויבים, זכותם. אין להם זכות עקב הגדרה זו להרוג אותם, להכות אותם, או לקרוא לפגיעה בהם.

פורסם

אתה סתם נכנס לפרטים, תשנה את הדוגמא שלו מחמאס לפת"ח או סתם לארגון "שמאלנים שקר כלשהו נגד משהו שקשור בישראל"

והודגמא שלו עדיין עומדת.

פורסם

ממש לא.

לדעתי לעשות חרם על שמאלנים בגלל דעותיהם פסול לחלוטין.

ועל פת"ח.. סלח לי, אבל פת"ח אפילו אם הם לדעתך לא אויבים, הם עדיין לא אזרחי ישראל. זכויות אזרח מקבלים אזרחים.

ואם פת"ח היה אירגון ישראלי, שוב זה לא רלוונטי. יש חוק נגד רצח במדינת ישראל.

(למרות שגם הם השתתפו ברצון ברצח של מאות ישראלים באינתיפדה האחרונה)

עריכה: ועוד משהו.. יש משפט שאומר, אלוהים נמצא בפרטים.

פורסם

1. ההתנחלויות נמצאות שם לפי חוקי מדינת ישראל.

2. חיים בהנחלויות אזרחי מדינת ישראל.

3. מדינת ישראל לא הגדירה את ההתנחלויות ו/או את המתנחלים כאויבים.

כל עוד ה 3 למעלה מתקיימים, אין דומה זה לדוגמא שהבאת.

מה זה משנה שההתנחלויות חוקיות? (ולהחרים התנחלויות לא חוקיות זה שונה מלהחרים התנחלויות חוקיות?) מי שמחרים התנחלויות מחרים אותם כי לדעתו הם גורמות לפגיעה במדינת ישראל, למה הוא לא יכול להחרים את מי שהוא חושב שפוגע במדינה? למה הוא לא יכול לספר לאנשים אחרים שלדעתו ההתנחלויות פוגעות במדינה ושלדעתו לא צריך לקנות מוצרים מאנשים שפוגעים במדינה? רק כי לדעתך הם עוזרים למדינה?

החמאס הוא אויב של מדינת ישראל. לא צריך שום חוק נגד החרמתו.

להיפך, אם אותם קיבוצים יסיעו לחמאס (כן, גם לחמאס האזרחי) כפי שהבאת בדוגמא, הם עוברים על חוקי מדינת ישראל של סיוע לאויב, וצריכים להישפט על בגידה... זה לא דעתי, זה דעת חוקי מדינת ישראל.

לא מוצא חן בעינך? שנה את החוק! בדיוק כפי שהחוק הזה בא לעשות.

קודם כל כן מוצא חן בעיני, ואני לא רוצה לשנות את החוק הזה, אבל בסדר, כך את אותה דוגמא ושנה את החמאס לאיזשהו ארגון רנדומלי שעובד בעזה ולא מתעסק ישירות במאבק אלים.

זה שפריטים מגדירים ישראלים אחרים כאויבים, זכותם. אין להם זכות עקב הגדרה זו להרוג אותם, להכות אותם, או לקרוא לפגיעה בהם.

אם מישהו יהרוג אותם, יכה בהם או יפגע בהם אתה מוזמן להשליך אותו לכלא. אבל ה"פגיעה" הזאת במתנחלים היא לא פגיעה אמיתית כי אתה לא יכול לתבוע מישהו על זה שהוא החליט מאיזשהו סיבה לא לקנות ממך, אני יכול מחר להחרים את עלית בגלל שיש את האות ל בשם שלהם ולהפגין כל יום מול המפעל שלהם שהם צריכים להוריד את האות ל מהשם שלהם ולהגיד לכל בן אדם שעובר שם להחרים אותם עד שהוא יוציאו את הל מהשם שלהם. הם יתבעו אותי? על מה? על זה שאני חולה נפש? אני לא חייב לקנות שום דבר ומותר לי להגיד שלא צריך לקנות משהו ואני לא צריך סיבה טובה.

העניין הוא שיש הרבה מאוד מקרים שבהם גורמי ימין נתונים לאותה "רדיפה פוליטית" שאתה מזכיר. למשל המקרה שהזכרתי כאן בדיון (ושהתעלמו ממנו באלגנטיות) של הזימונים לחקירה של התומכים בספר "תורת המלך" - הרב ליאור זומן לחקירה לא עקב מעשה כלשהו, אלא עקב אמירת דעתו, וזאת בחשד להסתה. שים לב, אינני בא להביא כאן דעה בשאלה האם הייתה כאן הסתה או לא, אבל הנה לפניך דוגמה בה חופש הביטוי של אדם הוגבל (או שנעשה נסיון להגבילו) עקב סעיף בחוק שמתיר להגביל חופש זה במקרים בהם עלולה להיות פגיעה בציבור.

באותו מקרה, לא זכור לי שיותר מדי גורמי שמאל קמו וצעקו "פגיעה בחופש הביטוי". שם הם עשו את עצמם מבינים ששום חופש במשטר דמוקרטי (להבדיל מאנארכיה) אינו מוחלט, ויש לאזנו עם כלל הזכויות של כלל הציבור. כאן, כשבאים להגביל חופש כלשהו שלהם על מנת לצמצם את הפגיעה בציבור השנוא עליהם, פתאום החופש הזה הוא קדוש ואינו מותנה בדבר.

הרב ליאור זומן לחקירה לא בגלל שהוא קרא לא לקנות מוצרים מערבים, הוא קרא לרצח של ערבים, ועקב כך שיש מאות אנשים שהולכים אחריו לא משנה מה יש סיכוי מצויין שבאמת ירצחו אנשים בגלל מה שהוא אמר.

ושים לב, אנשים שכן קוראים לחרם על ערבים אף אחד לא תובע אותם.

לדוגמא, ארגון להב"ה מחלק "תעודת עבודה עברית" שניתן לעסקים שמעסיקים רק יהודיים כשרים למהדרין, אף אחד לא עוצר אותם על זה, זה מגעיל ובטעם רע, אבל הם עושים את זה.

http://www.leava.022.co.il/BRPortalStorage/a/25/27/68-TAiJjAxwsO.jpg

פורסם

אתם יודעים מה - שכנעתם אותי. אם חוק החרם ייפול בבג"צ, ואני מאמין שהוא יפול, אני לא אתלונן על כך - למעשה אני אברך על הקביעה לפיה חרם על ציבור כלשהו עקב דעותיו ועמדותיו הפוליטיות או עקב מעשיו בתחומים אלה (מגורים בהתנחלות, פעילות מטעם מפלגה או ארגון כלשהו) הינו כלי חשוב בשיח הדמוקרטי ואין לשלול אותו או להגבילו בשום דרך. למחרת ביטול החוק בבג"צ אני אקרא לחרם על כלל מתפקדי מר"צ, פעילי "שלום עכשיו", "יש דין", "רופאים למען זכויות אדם", "הקרן החדשה" וכולי. ההצעה לחרם תכלול קריאה שלא לקנות תוצרת כלשהי מאנשים אלה, לא להזמין את שירותיהם, לא למכור להם דבר, לא להשכיר להם דירות ולא לקבלם לעבודה. נכון, חלק מהדברים הללו אסורים בחוק כיום, אבל כאשר בג"צ יקבע שהחרמת אנשים עקב דיעותיהם היא כלי חשוב בדמוקרטיה ואין להגבילו בשום אופן, לא נראה שבית משפט כלשהו יוכל להרשיע אותי מבלי לסתור את פסיקת בג"צ.

מה אתם אומרים? יילך?

פורסם

א. למיטב הבנתי לפי ניסוח החוק המדבר על חרם על מדינת ישראל או חלקים ממנה, כלומר מדבר על חרם לפי גאוגרפיה ולא לפי אירגונים - מותר לך לקרוא חרם על ארגון כבר עכשיו מבלי שזה יחשב ל"עוולה אזרחית".

ב. עם כל הכבוד, הקריאה שלך לא ממש תזיז למישהו (בלי שום רצון להעליב או משהו, אני, אתה וכל אזרח "פשוט" אחר בדיוק באותו מעמד לצורך העניין).

ג. הקריאה שלך לא חוקית מסיבה אחרת - אתה מוזמן להכריז על חרם כלכלי, אך לפי חוקי (היסוד בעלי המעמד המשוריין - חוק יסוד חופש העיסוק למשל) מדינת ישראל אסור לך להפלות אותם בקבלה לעבודה, ואני גם די בטוח שנושא נתינת השירותים אליהם (כלומר מכירה או השכרה ל ציוד למשל) עשוי להיות בעייתי. זה נקרא אפלייה על בסיס פוליטי, וקריאה לעשות דברים כאלה היא קריאה לעבור על החוק - קח בחשבון את ההשלכות. עם זאת מותר לך להחרים את תוצרתם ושירותיהם ואף לקרוא לכך, בדיוק כמו שאנשי שמאל קוראים לעשות להתנחלויות.

ד. בביטול החוק בג"ץ לא יאשר החרמת אנשים לפי דיעותים, הוא יאשר החרמת אזור מסוים ככלי מחאה פוליטי. תקרא את ניסוח החוק ואל תוציא דברים מהקשרם בבקשה, לדקויות הקטנות האלה יש הרבה משמעות משפטית. יתרה מכך, אפליית אנשים על בסיס דעתם הפוליטית היא אסורה בחוק ככל הידוע לי אבל נו מילא. תבדיל בין החרמת אנשים לבין החרמת תוצרתם - אתה קורא לא לקבל אותם לעבודה למשל, שזה לא חוקי בדיוק כמו קריאה לא לקבל חרדים/הומואים/ערבים/נשים/WHATEVER לעבודה.

ה. הרשה לי רק להעיר שמצביעי מר"ץ רבים (כמו חברי ארגוני שמאל אחרים) הם אנשים בעלי השקפה פוליטית לגבי "מה טוב למדינה" שונה משלך, אך לאו דווקא "פוסט ציוניים" ולפעמים ציוניים יותר ממך (אלא אם כן הגדרתך לפוסט ציוניים היא אנשים שמוכנים להגיע להסכם שלום עם הפלסטינים על בסיס חילופי שטחים...). כמו כן למיטב ידיעתי אסור לך להכריח אדם לספר לאיזה מפלגה הוא התפקד או באיזה ארגון הוא תומך/פעיל (ובוודאי שאסור לך להכריח אותו לספר למי הוא הצביע), כך שההצעה לחרם לדעתי כמעט ולא ברת ביצוע.

למרות כל מה שאמרתי - בהצלחה!

פורסם

ג. הקריאה שלך לא חוקית מסיבה אחרת - אתה מוזמן להכריז על חרם כלכלי, אך לפי חוקי (היסוד בעלי המעמד המשוריין - חוק יסוד חופש העיסוק למשל) מדינת ישראל אסור לך להפלות אותם בקבלה לעבודה, ואני גם די בטוח שנושא נתינת השירותים אליהם (כלומר מכירה או השכרה ל ציוד למשל) עשוי להיות בעייתי. זה נקרא אפלייה על בסיס פוליטי, וקריאה לעשות דברים כאלה היא קריאה לעבור על החוק - קח בחשבון את ההשלכות.

רגע, רגע: הרי מתנגדי חוק החרם בשמאל, בתקשורת וגם כאן טוענים שחופש הביטוי והמחאה הם החוקים המרכזיים ביותר ואין להגבילם בשום אופן, לרבות בצורה של חרם! בוודאי חוקים אלה גוברים על שאר חוקי היסוד, לא?

פורסם

אני מקווה שזאת הפעם האחרונה שאני אהיה חייב להגיד את זה.

אתה מוזמן להחרים מוצרים ושירותים של שמאלנים, אחרי הכל אתה לא חייב לקנות שום דבר מאף אחד, אבל אסור לך לא לקבל מישהו לעבודה בגלל שהוא שמאלני (או בגלל שהוא מתנחל)

להסביר שוב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים