עבור לתוכן

מפרט מחשב לNAS עד 1500 ש"ח

Featured Replies

• תגובות 30
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

ריבוי גישות ושרידות (לא מדובר על RAID 0), אגב אני חילצתי בקלות את כל המידע שהיה לי ממערך RAID0 שהיה על לוח אם שנשרף. אפילו לא טרחתי לנסות לבנות אותו מחדש.

פורסם

ביקורת על הלוח שאני מדבר עליו

http://www.silentpcreview.com/article859-page1.html

זה לוח עם DDR2 שמייקר את העסק...

אבל לא חסכוני כמו האטום

צודק... לא יודע כמה זה קריטי. אולי חצי שקל ליום וככל הנראה הרבה פחות... ~100 ש"ח לשנה הפרש עבור הפעלה 24/7

פורסם

אבל למה RAID? מה זה נותן לך באמת, מעבר להצהרות?

יתירות... אחרי נפח מסויים אין טעם יותר בגיבוי של כל החומר (רק של הקריטי) אז עוברים לשרידות.

זאת הסיבה שבשנתיים האחרונות אני עם רייד חומרתי

זה לוח עם DDR2 שמייקר את העסק...

רענן את המחירון שלך, ההפרש מחירים זניח

פורסם

רענן את המחירון שלך, ההפרש מחירים זניח

כמו גם ההפרש ללוח במפרט האחרון.

פורסם

יתירות... אחרי נפח מסויים אין טעם יותר בגיבוי של כל החומר (רק של הקריטי) אז עוברים לשרידות.

שרידות? תתקין http://www.crashplan.com/

פורסם

שרידות? תתקין http://www.crashplan.com/

שרות גיבוי ONLINE עם אפשרות לגיבוי מקומי?

בכל מקרה, אישית אני זונח כבר את הRAID5 שלי בגלל כמה בעיות שלי איתו ועובר לFLEX RAID, בגדול אפשר לקרוא לזה FAKERAID מבוסס SNAPSHOT ולא ONLINE כמו רייד רגיל

פורסם

FlexRAID לא קצת לא יציב כרגע? הבנתי שמה- on the fly שלו כרגע מומלץ להתרחק.

פורסם

לא מתכנן לעשות ON THE FLY, אלא רק SNAPSHOT במרווחים קבועים

פורסם

אני ניסיתי לפני כמה חודשים כמה אופציות עם RAIDZ ושום דבר לא עבד יפה או מהר,בין עם על FREENAS (גרסאת RAIDZ מיושנת קצת) או openSolaris או BSD 8.2 והכל על חומרה שהיא סבירה + לRAIDZ מהיר (ללא בקר RAID יעודי) - E7400@4GHz, 8GB Ram, 6xHD103SJ, Asus P5Q-E. קצבי העברה נעו בין 40-60MBS (כרטיס רשת PCIE של אינטל במחשב היעד והשרת, סוויץ' 1 גיגה של 3COM).

בסןף התקנתי WHS2011 ולמרות שהוא ממש לא קליל כמו FREENAS, קצבי ההעברה (Raid 5, ICH10R) נעים סביב ה100MBs...

פורסם

ממש רציתי להשתמש ב- RAIDZ ל- NAS החדש שלי. אבל לדרייבר ב- userspace יש בעיות ביצועים חמורות, לדרייבר ב- kernelspace יש (אולי) בעיות יציבות, יש דרישה למינימום 4GB (אני מריץ RAID5 ועליו LVM2 ועליו XFS על 2GB ודרישות המינימום הן אפילו 1GB) והכי גרוע -אומרים במפורש שכרגע, בשום פנים ואופן אין להשתמש בדיסקי Advanced format (4k sectors), כלומר אי אפשר להשתמש בדיסקים גדולים. אז מה הועילו חכמים במערכם?

אני מקבל 90-100MB/s ברשת (ג'יגהביט עם סוויץ' צ'יקמוק, אפילו לא ניסיתי jumbo frames) לקבצים גדולים, RAID5 תוכנתי בלבד (mdadm) והמעבד החלשלוש לא מתאמץ בכלל. עם סוויץ' מנוהל שלקחתי לצורך בדיקה עברתי את ה- 100MB/s.

copy.pngfavicon.icofavicon.ico

פורסם

שקלת להשתמש בzfsguru? מערכת יעודית לZFS

למרות שבFREENAS החדש התמיכה בZFS אמורה להיות טובה יותר

פורסם

ברשת?

כן, ברשת.

שקלת להשתמש בzfsguru? מערכת יעודית לZFS

למרות שבFREENAS החדש התמיכה בZFS אמורה להיות טובה יותר

גם את זה ניסיתי, עדיין לא היה מדהים ומדובר בשישה דיסקים מסדרת spinpoint F3 1TB ...

הWHS2011 גם מכסה לי את עניין הגיבויים האוטומטיים (כולל Bare Metal recovery) והזרמת מדיה אם אני משתעמם מחוץ לבית.

מע' ההפעלה עצמה יושבת על RAID1 של שני 80גיגה בנפרד מהRAID5 וכונן חיצוני של 80 גיגה הוא הגיבוי של השרת עצמו.

חבל שאי אפשר להשתמש בSSD CACHE כמו בRAIDZ עם מערך כזה...

פורסם
  • מחבר

יש קונצנזוס כלשהו בקשר למפרט? הנקודות שהעלתם כאן מעניינות, אני אפתחבהמשך ת'רד באמצעי אחסון בנוגע לאיזו מערכת הפעלה וקונפיגורציה להשתמש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים