עבור לתוכן

בעייה ביצירת גיבוי עם Acronis True Image 11 Home

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על ההסבר איוון,

אני אצטרך לשים לב גם על התפוסה, כי באמת מחיצה E ריקה לגמרי.

אני חושב שהרעיון של שי לשנות שמות, יכול גם כן לעזור

שי,

התגובות יצאו קצת מבולבלות, כי באמת הם נכתבו בו זמנית.

אז הבה ננסה לעשות טיפה סדר:

כפי שהסברתי, הדיסק השני מחולק בדיוק באותה צורה כמו הראשון, רק שאין עליו מערכת הפעלה.

הרעיון שלך לשנות את השמות הוא נהדר, רק ברצוני להיות זהיר ולוודא שהכול נעשה כשורה.

אני יכול לשנות כך:

C-system

D-storage

את E, F נראה לי שכבר אין צורך לשנות, כי ברגע ששיניתי את C,D כבר לא אתבלבל ביניהם.

השאלה הגדולה היא מה עושים עם המחיצות הקטנות של 100MB

האם גם להם ניתן לתת שמות בכדי שאוכל להבדיל ביניהם?

אני הרי חייב לוודא שלגיבוי אני מכניס את המחיצה ששייכת ל-C ולא את השנייה

• תגובות 61
  • צפיות 12.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין לך צורך לשנות את שם המחיצות הקטנות מכיוון שכמו שהסביר Ivan, במסך בחירת המחיצות של Acronis המחיצות מופיעות ברשימה לפי כוננים. כשאתה מזהה את המחיצה שעליה מערכת ההפעלה שאותה אתה רוצה לגבות, פשוט תגבה גם את המחיצה הקטנה (של ה-100MB) שרשומה תחת אותו כונן.

פורסם
  • מחבר

יפה.

אוקיי ,אנסה להחליף את השמות (אגב, אני מקווה שזה לא תהליך בלתי הפיך, כן?)

ואחר כך יגיע המבחן האמיתי, לראות שזו באמת הייתה הבעיה.

[br]פורסם בתאריך: 18.03.2011 בשעה 23:19:38

אוקיי, שניתי בצורה כזו.

האם אוכל לראות זאת כך גם מתוך ה-BOOT של אכרוניס, או שיש צורך בכלל לשנות את האותיות של המחיצות עצמן?

jhymie.jpg

פורסם

לשנות את האותיות לא יעזור כי האותיות מוקצות לכוננים על-ידי מערכת ההפעלה באופן לוגי. זה לא שהאות מוצמדת למחיצה/כונן באופן פיזי או מוטעמת בו בכל דרך אחרת. תוכנה אחרת, במקרה הזה Acronis TI, עשויה לזהות את המחיצות באופן שונה לאופן שבו הן מזוהות על-ידי מערכת ההפעלה ולכן להקצות להן אותיות שונות ולפעמים לא להקצות להן אותיות כלל. כך שגם אם תשנה את האותיות שהוקצו על-ידי מערכת ההפעלה. ב-Acronis TI המצב יישאר ללא שינוי.

בקשר לשמות, כמו שאמרתי, אני חושב ש-Acronis TI מציגה את תווית השם של הכונן/מחיצה אך איני בטוח. הכי פשוט זה לבדוק. אם תווית השם לא מזוהה, או בנוסף לה אם היא כן מזוהה, פשוט תשים לב איזה מחיצות של איזה כונן אתה בוחר, ולשם כך תעזר גם בגודלן ונפח המידע שיש בכל אחת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה.

אני באמת מקווה שהתוויות כן מזוהות, כי כך יהיה לי יותר קל. כמובן שבכל מקרה, גם אשים יותר לב לנפחים.

עוד הלילה אנסה ליצור גיבוי מתוך ה-BOOT וכמובן שאדווח לכם בהקדם.

פורסם

אקרוניס מציג השם (LABEL) של מחיצה

אקרוניס נותן אות לפי חוקים שלו. (חוקים של דוס) וזה לא יהיה כמו בחלונות.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

אתמול בלילה הפעלתי תוכנה דרך BOOT. לשמחתי הוא מזהה את התוויות, אבל ליתר בטחון בדקתי גם את הנפחים כפי שהציע איוון.

לאחר מכן התחלתי את התהליך. זה נמשך לא יותר מ 10-15 דקות (פחות ממה שחשבתי), אבל נראה בסדר.

גודל קובץ TIB שנוצר הוא 14.6GB

לשם השוואה, גודל הקובץ שנוצר בלילה הקודם (כאשר התוכנה עבדה מתוך ווינדוס) היה 14.8GB

האם יש משמעות להבדל הזה, או שזה זניח?

כל הכבוד לכם, שהצלחתם לעלות על הבעיה. :yelclap:

חבל שזה לא היה קצת קודם, ואז הייתי חוסך את השדרוג :P

סתם, האמת אני בכלל לא מצטער על כך, כי בשבילי הרבה יותר נוח כאשר תוכנה מותקנת במחשב.

דרך אגב, האם בזמן יצירת גיבוי, אפשר להמשיך לעבוד כרגיל (לגלוש באינטרנט, לכתוב מסמך וכ') או שעדיף לא לגעת בכלל במחשב, עד שתהליך גיבוי מסתיים?

פורסם

הגודל בסדר.

אני מעדיף גבוי ב STAND ALONE הכי בטוח.

בכלל מומלץ תמיד לחבר דיסק מערכת כדיסק ראשון

גם אם יש רק דיסק אחד ואז אין בלבולים וטעויות גם בעתיד.

.

פורסם

טוב, אמנם פספסתי את כל הדיון, אך בתור משתמש ותיק של Acronis, בכל זאת ארצה לשתף, ואולי גם אלמד משהו. :)

אני כבר מספר שנים משתמש בAcronis True Image 11 Home Build 8053, והיא עובדת לי ללא דופי עם XP, ויסטה ו7. הופתעתי לשמוע שהיא לא תומכת.

כל מספר חודשים אני מבצע גיבוי מלא של מחיצת המערכת © בלבד. אני תמיד מבצע את הגיבוי מתוך Windows רץ, מגבה אל מחיצה אחרת (D) ולאחר מכן צורב על דיסקים.

כמעט אף פעם לא היה לי צורך להשתמש בגיבויים למטרת שחזור, אך בפעמים הבודדות שכן - לא נתקלתי בבעיות.

מה שכן, עוד לא יצא לי לנסות לשחזר מחיצה של Win7, ואני תוהה האם העובדה שאני לא מגבה את מחיצת המערכת החבויה (100MB) עשוי להיות בעייתי.

אם זה אומר שבמקרה שאצטרך לשחזר גיביו, אוכל לעשות זאת רק על Win7 מותקנת כבר, זה פחות בעייתי, כי גם ככה זה כמעט תמיד יהיה המצב. השאלה האם יכולות להיות בעיות תאימות בתסריט הבא למשל:

* התקנה של Win7 ותוכנות נלוות

* גיבוי של מחיצת C בלבד

* פרמוט מלא של הדיסק

* התקנה נקיה של 7

* דריסת C החדשה עם הגיבוי

פורסם

מחיצה מוסתרת יש בה כמעט רק קבצים לבוט - מחשב עושה בוט ראשון ממנה.

לא צריך אותה בכלל עם עושים REPAIR מ CD של W7

כשהיא איננה אחרי שיחזור.

זה גם מחיצה שלא משתנה בכלל אחרי התקנה ויש אותה

רק עם W7 מותקן בלי מערכת קודמת על מחשב.

אני עושה גבוי רק ב STAND ALONE - ככה אני יותר רגוע

ובכלל לא צריך שאקרוניס מותקן במחשב. ה CD לבד מספיק.

אני שומר גבוי גם על מחשב אחר ברשת וככה לא צריך לצרוב סידי.

אני עושה גבוי מקסימום כל שבועים ככה שאני לא "מפחד" לנסות כל מיני שטויות

על מחשב שלי וגבוי מעוכן גם עם דריברים/עדכונים אחרונים.

[attachment deleted by admin]

פורסם

1+^ לכל מה שאמר Ivan.

אני גם רוצה להוסיף שמבחינתי ההגיון שעומד מאחורי השימוש בתוכנה מחוץ למערכת ההפעלה הוא כפול:

1. אני בטוח שהמחיצה לא בשימוש של המערכת (התוכנה נועלת את המחיצה במהלך הגיבוי וזה עובד בסדר גמור באופן כללי, אך עדיין....) כך שהסיכוי לבעיה או כשל כלשהם הוא מזערי מהבחינה הזאת.

2. חוסר תלות במערכת ההפעלה שבמערכת. פשוט לצורך גמישות גדולה יותר (לי זה גם פשוט יותר נוח).

דרך אגב, האם בזמן יצירת גיבוי, אפשר להמשיך לעבוד כרגיל (לגלוש באינטרנט, לכתוב מסמך וכ') או שעדיף לא לגעת בכלל במחשב, עד שתהליך גיבוי מסתיים?

מבחינה מעשית אפשר, אך אני באופן אישי ממליץ שלא, כדי להימנע עד כמה שאפשר מהסיכון לפגיעה בתקינות הגיבוי.

פורסם
  • מחבר

איוון,

האם תוכל בבקשה להסביר מה הכוונה STAND ALONE?

בהחלט נראה יותר הגיוני שדיסק מערכת ישמש כדיסק ראשון.

לא יודע למה עשו לי ככה במעבדה. עכשיו כבר אין לי ברירה, אלא להשאיר בצורה הזו.

QttP

למה בעצם אתה לא מכניס לגיבוי גם את המחיצה הקטנה של 100MB ?

אגב, האם אתה עובד עם True Image 11, מותקן במחשב???

About:blank

מקבל את המלצתך.

באמת עדיף שלא לקחת את הסיכון, גם אם הוא קלוש...

פורסם

QttP

למה בעצם אתה לא מכניס לגיבוי גם את המחיצה הקטנה של 100MB ?

אגב, האם אתה עובד עם True Image 11, מותקן במחשב???

אכן אני עובד עם True Image 11 מותקן.

למה אני לא מכניס את מחיצת ה100MB? לא בטוח שהיא בכלל מופיעה לי באפשרויות, ובכל מקרה נראה לי יותר פשוט לגבות רק מחיצה אחת בתוך קובץ גיבוי נתון.

פורסם

standalone = בוט מ CD של אקרוניס

פורסם
  • מחבר

QttP

זה באמת מוזר. משתמשים רבים דיווחו על כך שגרסה זו פשוט לא מתאימה לחלונות 7.

בתמיכה של אקרוניס בכלל לא מדברים איתך, אם מציגים להם קונפיגורציה של TI HOME 11 יחד עם ווינדוס 7.

נכון, שדרך CD BOOT, העוקפת את מערכת ההפעלה, לא אמורה להיות בעיה.

לגבי המחיצה של 100MB, היא בהחלט אמורה להופיע.

ואז פשוט מסמנים גם אותה.

איוון,

הבנתי, תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים