עבור לתוכן

Phenom X4 9750 + 8400GS - מספק לעבודה משרדית?

Featured Replies

פורסם

שלום.

האם השילוב של מעבד AMD Phenom X4 9750

וכרטיס 8400GS עם 256MB של DDR2

מספקים לעבודה משרדית "אינטנסיבית"?

קרי - מעבר מהיר בין אתרי ווידאו, שימוש בריבוי טאבים בדפדפן, מסמכי וורד ואקסל, צפייה בתכני ווידאו (לא HD).

אשמח לשמוע האם הקונפיגורציה מספקת, או עצלה.

בנוסף (ואני מקווה שאפשר לשאול בפורום הזה) - האם המעבד דנן ניתן להמהרה (OC) במידת הצורך?

תודה

פורסם

כן וכן. רק כרטיס מסך מומלץ יותר חזק אם אתה מתכוון גם לשחק משחקים שלא מבוססים על דפדפן בעבודה. חוץ מזה, AMD אף פעם לא היו אוברקלוקרים אקסטרימיסטים, אבל לזה אתה תוכל להוסיף כמה מאות מגה-הרצים. לאוברקלוק יותר מאסיבי מומלץ אינטל, הבעיה היא שמעבד ה-K הזול ביותר מתחיל ב-1050 שקל.

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Phenom_II_X4_975/11.html

הנה דוגמה.

פורסם

המעבד יותר ממספיק לעבודה משרדית.

עבור עבודה משרדית אין ממש צורך בשבב גרפי באיכות מיוחדת ולכן כל עוד יש לך שבב גרפי שמוסגל להוציא אות דרך הממשק הרצוי לך (DVI, VGA) וברזולוציה הרצויה לך אז הוא מספק. אם יש בלוח של המעבד הזה שבב גרפי מובנה שעונה על שתי הדרישות הנ"ל אז שאפילו כדאי יותר להשתמש בו.

כמה זכרון יש במערכת?

היכולת לבצע OC היא גם של המעבד וגם של ערכת השבבים שעליה מבוסס הלוח. יחד עם זאת, אין שום צורך לבצע OC למעבד כזה לצורך עבודה משרדית.

ושאלה אחרונה, האם מדובר על קניית מערכת כזאת מיד-שנייה? כי במקרה כזה לא בטוח שהיא הכי משתלמת ובהתאם למסגרת תקציב ייתכן שניתן לקנות מערכת משתלמת ועדכנית יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה!!!

לא מדובר במערכת יד שנייה. מדובר במערכת שאני מעוניין לקנות עבור חברה שלי, שעובדת על המחשב שעות רבות במהלך היום (והשימוש שתיארתי מתאר את השימוש שהיא עושה במחשב - משחקים בכלל אינם אופציה).

היקף העסקה מסתכם בסך הכל ב 220 דולר (מדובר במערכת חדשה לחלוטין). ולכן התעניינתי אם המערכת הזאת תספק את הצרכים שלה.

נראה לי שבמחיר הזה אי אפשר לקבל מערכת עדכנית יותר - אבל מי יודע, אני חדש ל AMD, ואולי אני טועה?

תודה

פורסם

המעבד הזה חזק ובודאי שיהיה חזק לעבודות משרדיות. היום הוא אמנם כבר לא על המדפים כי יצאו חדשים יותר וחזקים יותר אבל אין זה אומר שמה שהציעו לך חלש. ארבע ליבות ב2.4GHz חזקות מספיק לכל שימוש.

לשימושים שציינת אתה לא צריך שום אוברקלוק.

פורסם

220 דולר למערכת כולה, כלומר לכל הרכיבים (לא רק למעבד, לוח-אם וזכרון)? אם כן אז בהחלט שיהיה קשה עד-בלתי אפשרי למצוא מערכת חדשה יותר במחיר דומה.

אבל כמה הערות:

1. לא ציינת כמה זכרון יהיה במערכת. זה נתון שיש לו השפעה מסוימת על עבודה ב-multitasking.

2. עבודה עבודה משרדית אין צורך אמיתי במעבד שהוא יותר מדו-ליבה בתדר סביר מהדורות האחרונים. מן הסתם שקניית מעבד מרובע ליבה שכזה היא לא טעות אבל זה לא שיש איזה שהוא צורך אמיתי לקנות דווקא אותו.

3. אם מחפשים מערכת חסכונית בחשמל ופליטת חום, הרבה יותר כדאי לקנות מערכת עם שבב גרפי מובנה מאשר כרטיס גרפי ייעודי - אך שוב, גם אם קונים כרטיס גרפי ייעודי זאת אינה "טעות".

ושאלה לסיום. אתה יודע מה דגם לוח האם שבמערכת?

פורסם
  • מחבר

בתשובות שלך אתה תמיד נותן מעל ומעבר! תודה!!!

220 דולר ל-ה-כ-ל. לוח אם, מעבד, זכרון של 2 גיגה של Corsair, מארז, ספק כוח.

1. 2 גיגה של זכרון

2. כן, לא הייתה אפשרות לבחור בדו-ליבתי (: למרות שאני תמיד מופתע שאתה משתמש בניסוח של "אין צורך". האם בשום מצב מעבד מרובע ליבות לא יהיה עדיף על אחיו בן שני הליבות (למרות שמדובר בעבודה משרדית)? אני תמה על כך. על מה ולמה אם כן מירוץ הליבות הגדול בין אינטל ל AMD?

3. מעניין שלמערכת יש שבב גרפי מובנה. אבל אני הנחתי שעדיף יהיה אם אשתמש בכרטיס גרפי יעודי (בסך הכל 5 דולר הבדל). האם כאשר משתמשים במעבד גרפי יעודי, לא יהיה נכון לומר שיש פחות עומס על המעבד (וכך הוא "פנוי" לעבודה השוטפת)? או שאני לא מבין פה נכון את הדברים?

4. דגם לוח האם הוא

MSI K9N6PGM2-V AM2+/AM2 NVIDIA GeForce 6100 Micro ATX AMD Motherboard

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813130187

פורסם

1. מירוץ הליבות כפי שהגדרת אותו נועד למטרה מסוימת. חלקה אמיתית חלקה שיווקית. החלק האמיתי בעניין הוא שמגמת שוק התוכנה הוא לכיוון מעבר לתמיכה בריבוי ליבות. החל מניהול המשאבים של מערכת ההפעלה וכלה בתוכנות לקידוד ורינדור שכבר היום נהנות מכמות גדולה יותר של ליבות. אם תרצה ניתן לאפיין את המעבר הזה כמעבר מעיבוד טורי (בבסיסו המעבד הוא יחידת עיבור טורית) אל עיבוד מקבילי -- כמובן שזה לא מדויק לגמרי אבל כמאפיין זה מתאר את המצב בצורה טובה. אבל, זה לא אומר שתוכנת עיבוד תמלילים, דפדפן או כל יישום אחר ייהנו ממספר ליבות גדול יותר. קיימים היום עדיין מספיק יישומים שמשתמשים בתהליכון בודד ומלכתחילה אינם דורשים חישובים מהמעבד כך שאמנם מערכת ההפעלה תוכל לנתב ולחלק את המשאבים בין הליבות, אבל רוב התוכנות בעלות האופי הזה גם ככה לא דורשות את התערבות המעבד בחלק גדול מהזמן. אם ניקח לדוגמה את חבילת היישומים Office. אז אפשר לפתוח מסמך Word ומסמך Excel (או כמה כאלה). כל עוד שבמסמך ה-Excel לא נעשים חישובים מורכבים - שתי התוכנות לא יהיו פעילות מבחינת המעבד ופה דווקא צריך לדאוג לנפח זכרון מספק כדי לאפשר למערכת לעבוד בצורה מיטבית.

כך שעבור גלישה ברשת, ניגון מדיה (מוזיקה במקרה שגם עובדים עם המערכת במקביל), עבודה עם מסמכים (כשהיוצא דופן הוא עבודה עם קובצי Excel שבהם מתבצעים חישובים באופן פעיל ו/או עבודה עם בסיסי נתונים מקומיים) ושאר עבודות שנופלות לקטגוריה של עבודה משרדית - כלומר, ייתכן שהרבה תוכנות פתוחות במקביל אבל רובן נמצאות במצב "לא פעיל" ולא משתמשות במעבד במשך רוב הזמן, לא נדרש מעבד עוצמתי או בעל מספר ליבות מסוים, בעיקר מה שנדרש הוא נפח זכרון מספק ובהתאם לשימושים ייתכן שגם האצת מערכת האחסון (כ-RAID 0 או SSD) תועיל יותר מאשר מעבד "עוצמתי" יותר.

הקטע השני הוא כאמור שיווקי, כשהחברות מפרסמות מעבד עם יותר ליבות יש לזה אפקט שיווקי. הצרכנים גם ככה נוטים "לשכנע" את עצמם שהם צריכים חומרה הרבה יותר חזקה ממה שהם באמת זקוקים לו, אז ככה שבהרבה מאוד מקרים זה נתון שמטרתו לקדם מכירות. 'בור ועם הספר' הגדיר את זה יפה מאוד באחת ההודעות שלו בפורום:

"Cores are the new frequency" (לא מתחייב שזה הציטוט המדויק אך זה נוסח הדברים). כלומר, כמו שבעבר תדר המעבד היה נתון מקדם מכירות ואנשים רצו מעבד עם תדר כמה שיותר גבוה כי זה נתון שלכאורה העיד על הביצועים (מגמה שעוד לא פסה מהעולם). אז היום קורה אותו דבר רק שאת נתון התדר מחליף מספר הליבות.

ולסיכום. עבור עבודה משרדית שגרתית (לא קובצי Excel מורכבים או עבודה עם בסיסי נתונים מקומיים או שימושים דומים נוספים) לא יהיה שום הבדל בין מעבד דו-ליבתי למעבד מרובע-ליבה ואם יהיו הבדלים מזעריים זה כנראה בגלל שליבות המעבדים עובדות בתרדים שונים. ניתן ואני בעד לקנות מעבד משולש או מרובע ליבה, אבל אין בזה הכרח.

2. 2GB של זכרון אמורים להספיק לעבודה משרדית, אבל בהתאם לדפוס השימוש (כמה ואיזה תוכנות פתוחות במקביל ברקע וכו') יש אפשרות שגם יהיה צורך ביותר.

3. ההנחה שלך לא מדויקת. המעבד עצמו אינו לוקח חלק בחישובים של המעבד הגרפי והוא עצמו לא יכול להוציא בכלל תמונה כך סתם. כיום יש שלושה סוגים של מעבדים גרפיים - ייעודי (על כרטיס מסך ייעודי), מובנה בגשר הצפוני של ערכת השבבים (שזה המקרה שלך) וליבה גרפית מובנית במעבד (מה שקורה במעבדים החדשים של Intel ובקרוב גם ב-AMD). בכל אחד מהמקרים המעבד לא מבצע שום פעולה שקשורה לגרפיקה כך שהמבחינה הזאת כרטיס ייעודי לא יוריד ממנו שום עומס, מה שכן לרוב אותו שבב עיבוד גרפי מובנה חולק זכרון עם זכרון המערכת (זניח).

במקרה שלך ערכת השבבים של הלוח היא "מיושנת" והשבב הגרפי שבו אפילו לא מציע אפילו יציאת DVI (והוא גם לא כזה מתאים לצורכי ניגון וידיאו "מודרני) מה שמבחינתי הופך אותו ללא כזה משתלם.

בהתאם למסגרת התקציב שלך הייתי משווה את המערכת הנוכחית למערכת חדשה המבוססת על Athlon IIx3/4 ואולי תגלה שהפרש המחיר נמצא עדיין במסגרת התקציב ושאתה יכול לקנות מערכת משתלמת מאוד, קצת יותר חסכונית בחשמל וקצת יותר קרירה.

אני גם לוקח בחשבון שבמחיר כזה ייתכן שספק הכוח במערכת שהוצעה לך הוא ג'נרי ואז בכל מקרה כדאי להחליף אותו מה שמוסיף עלות מסוימת.

כך או כך, המערכת הנ"ל (למעט הסתייגות מספק ג'נרי) היא בסדר גמור וגם אין שום מניעה לקנות אותה.

פורסם
  • מחבר

קראתי בקפידה, ולמדתי!

תודה תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים