עבור לתוכן

מהירות הליבה במעבדי AMD

Featured Replies

פורסם

בעבר למי שזוכר מעבדי ה- Athlon 64 היו משווקים בצורה מסוימת.

לדוגמה מעבד Athlon 64 3000 מהירותו הייתה 1.8Ghz, ופורסם שהוא שקול ל- 3Ghz של אינטל.

מכיוון של-AMD היו מדדים מעט שונים משל אינטל לחישוב מהירות המעבד (עד כמה שאני יודע)

היום הדבר הזה נעלם, ו-AMD פשוט מצהירה שמהירות כל ליבה אצלה היא 3 או 3.2 ג'יגה הרץ בדיוק כמו הפרסומים של אינטל לגבי מהירות הליבות במעבדים שלה. ( לדוגמה במעבד Athlon Phenom 955 שמהירות כל ליבה אצלו היא 3.2Ghz)

ולא כמו בעבר.

האם זה אומר שצורת המדידה של AMD השתנת והיא שווה לאופן המדידות של אינטל היום?

פורסם

יחידת מידה של תדר היא משהו קבוע. אין כזה דבר מדידה של Intel ומדידה של AMD, מה שכן יש הם הבדלים בארכיטקטורת המעבד. התדר לבדו, בדיוק כמו כל נתון טכני "יבש" אחר אינו אומר הרבה על יכולות המעבד בפועל. כדי ללמוד על יכולות מעבד בפועל יש לבדוק מבחני ביצועים שלו בהשוואה למעבדים אחרים ביישום מסוים וכך ללמוד על יכולתיו. ברגע שיש נקודת ייחוס מסוימת, לדוגמה מעבד X בתדר של 3Ghz ניתן לשער כיצד מעבד בעל ארכיטקטורה זהה (או דומה מאוד) יתפקד באותו יישום בתדר גבוה או נמוך יותר.

לדוגמה, יכול להיות מעבד מדור מסוים שעובד בתדר של 3Ghz ואילו מעבד מדור חדש יותר שעובד "רק" בתדר של 2.5Ghz מציג ביצועים זהים או עדיפים ביישום מסוים כתוצאה מההבדלים בארכיטקטורה. זה כמובן מבלי להיכנס בכלל לעניין ריבוי הליבות, לצורך הדיון מדובר במעבד בעל ליבה בודדת.

ייתכן שהכוונה בדוגמה שאתה נתת היא שמעבד AMD בתדר 2Ghz~ הציג באותה נקודת זמן ביצועים זהים למעבד מקביל של Intel שעבד בתדר של 3Ghz~ כתוצאה מארכיטקטורת מבנה יעילה יותר, ושזה המקור להקבלה הזאת.

פורסם

פעם כשמספר היה מוצמד למעבד, זה היה בד"כ התדר שלו. היה לי "פנטיום 90" וזה ברור שה-90 הוא תדר המעבד. וכנ"ל פנטיום II 266 וכו'.

התחרות בין החברות היתה מי שיגיע לכמה שיותר מגההרצים.

בסביבות שנת 2000 AMD היתה הראשונה לנפץ את מחסום ה-1GHz עם האתלונים הראשונים שלה. אינטל בתגובה פיתחה את הפנטיום 4 שידע להגיע לתדר גבוה יחסית בזמנו אבל הביצועים שלו לא היו משהו. אלא מה, לתדר היתה גם משמעות שיווקית כי לקוחות התרשמו יותר מתדר גבוה, ולא משנה אם האתלונים בתדר נמוך יותר היו עדיפים.

AMD כתגובה המציאה rating משלה למעבד, כלפי חוץ הם אמרו "המספר הזה מציין שהמעבד הנוכחי מתנהג כמו אתלון ישן עם תדר שכזה" אבל כולם ידעו שהכוונה היתה לפנטיום 4. למשל אתלון XP 2600+ היה שקול פחות או יותר לפנטיום 4 במהירות 2600MHz (אפילו שהאתלון עצמו היה ב-1.8GHz)

כל זה עבר מזמן משום שהתדר היום הרבה פחות משמעותי מבחינה שיווקית. המספרים של ה-Core2 של אינטל כבר לא ציינו תדר אלא משהו אחר. הסיבה היא כי הם עבדו בתדר נמוך בהרבה מהפנטיום 4 והיו חזקים יותר. מאז כל מעבדי אינטל ו-AMD קיבלו שמות אחרים שלא קשורים לתדר.

סיבה נוספת של זניחת התדר כמספר שיווקי, היא ריבוי ליבות. לרוב יהיה עדיף לבחור מעבד 4 ליבות בתדר נמוך מאשר מעבד שתי ליבות בתדר גבוה משום שתוכניות, ומערכות הפעלה מותאמות יותר למצב של ריבוי מעבדים וכאן התדר פחות משמעותי.

ישנה אמרה נחמדה באנגלית:

Cores are the new Megahertz

דהיינו, התחרות היום היא להכניס כמה שיותר ליבות למעטפת הספק ומחיר. התדר וכל מיני פטנטים נספחים שקשורים לתדר עברו מזמן מן העולם.

פורסם
  • מחבר

About:blank ו- בור ועם הספר ,

תודה רבה על התגובות. עזרתם לי מאוד בהבנת העניין. תודה רבה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים