עבור לתוכן

שלום. האם ספק עם ACTIVE PFC מחייב שימוש באלפסק יקר סינוס טהור כמו SL אדוויס?

Featured Replies

פורסם

1. לפי מה שראיתי באתר של KSP כל הספקים (הרוב שם 95 אחוז) שם עם הפונקציה הזו, מה שאומר שחייבים אלפסק יקר שמחירו מתחיל ב 1200 שח ?

(זה יקר בכל קנה מידה,מה גם שהאחריות רק לשנתיים אז החלפת סוללות כל שנתיים 200 שח).

2. אם זה נכון אני כנראה אוותר על הרכבת מחשב נייח ואתמקד בקניית מחשב נייד חסכוני יותר , ובהנחה שאני מוציא את הסוללה כדי לא לחמם אותה יותר מדי ולכן עובד הרבה עם חשמל , אז אני צריך אלפסק בסיסי נניח PRPC 650 ,מה דעתכם?

3. האם בנייד , יש יתרון לקחת אלפסק יותר גדול (אולי יש עם מספר סוללות נטענות נניח 750 או 850 PRPC)?

פורסם

1) אצלי יש מחשב עם Enermax Modu82+ שהוא ActivePFC ואל-פסק Advice PRPC750, שהוא לא שייך לקבוצת היקרים עם הסינוס הטהור, והכל עובד. אז התשובה היא "לא".

2) רק לי הרעיון להוציא את הסוללה מהנייד כדי לשמור עליה ובמקום זה לקנות אל-פסק שעולה בערך כמו אותה סוללה, וגם כובל אותך לשולחן, נשמע כמו שיא הטמטום?

פורסם
  • מחבר

לגבי 1. בשיחה עם נציג חנות בKSP נאמר לי במפורש שספק כזה לא יעבוד עם אלפסק רגיל. התקשרתי לאדוויס ואחרי התייעצות עם המעבדה שלהם הם אמרו לי אותו דבר. אז אני כבר לא מבין מה קורה כאן. פשוט כבר אין טעם להרכיב מחשב נייח בעליות כאלה. אגב "עובד" הכוונה שיתן הגנה בזמן אמת של הפסקת חשמל ולא יקרוס.

לגבי 2. אלפסק בסיסי של אדוויס עולה 350 שח אחריות שנתיים ויחזיק שנתיים אולי שלוש ואז החלפת סוללות יעלו 200 וחוזר חלילה. מנגד סוללה של נייד עולה 600 שח בממוצע ואחריות שנה (במקרה הטוב) נניח יחזיק שנה וחצי ואז בדר"כ גם המטען נדפק כלומר הוצאה של 1000 שח כמעט כל שנה וחצי - שנתיים...לא עדיף כבר לנסות לשמור על הסוללה של הנייד מחוץ למחשב ב 50 אחוז במקרר (בהנחה שרוב העבודה במקום אחד עם חשמל) כמה שאפשר ולטעון אותה ולפרוק פעם בחודש ....ולהגן במקביל על המחשב נייד נטול הסוללה עם אלפסק שכולל מייצב מתח וסוללת גיבוי ל 5 דקות? למה שיא הטמטום ?

פורסם

אגב "עובד" הכוונה שיתן הגנה בזמן אמת של הפסקת חשמל ולא יקרוס.

בדקתי. מספר פעמים.

בכל מקרה - אתה רשאי לקחת את הניסיון שלי בעירבון מוגבל ולהאמין למי שתרצה.

מנגד סוללה של נייד עולה 600 שח בממוצע

מה פתאום. אם אתה מתעקש לקנות מחנויות שעושקות אותך אז כן. ותלוי גם איזה נייד. אם יש לך דרעק כשלהו שיש לו יבואן רקוב ומחירים מופקעים - אז אולי אתה צודק. סוללות מקוריות של IBM ניתן להשיג ב300-500 שקלים ישירות מהם. וחלקן מחזיקות גם 3 שנים וגם 4 שנים כמעט בלי ירידה מורגשת בביצועים (חלקן רק כשנתיים).

ואז בדר"כ גם המטען נדפק כלומר הוצאה של 1000 שח כמעט כל שנה וחצי - שנתיים...

למה שהמטען יידפק? זה קרה לי עד עכשיו רק פעם אחת עם מחשב נייד שעבד כמעט 9 שנים. עלות החלפה למטען מקורי אגב - 80 שקלים כולל משלוח (eBay).

לא עדיף כבר לנסות לשמור על הסוללה של הנייד מחוץ למחשב ב 50 אחוז במקרר (בהנחה שרוב העבודה במקום אחד עם חשמל) כמה שאפשר ולטעון אותה ולפרוק פעם בחודש ....ולהגן במקביל על המחשב נייד נטול הסוללה עם אלפסק שכולל מייצב מתח וסוללת גיבוי ל 5 דקות? למה שיא הטמטום ?

כי לקנות מחשב נייד ולעבוד איתו כמו עם מחשב נייח כבול לאל-פסק זה טמטום.

כי להוציא מראש סכום כסף מכובד כדי אולי לחסוך כסף בעתיד זה טמטום.

כי לשרת את הסוללה של המחשב הנייד במקום שהיא תשרת אותך זה טמטום.

פורסם
  • מחבר

יש לך מזל טוב כנראה. :yelclap:

חבר שלי יש לו HP פביליון DV6 1120 אחרי שנה וחודשיים הסוללה עם המטען מתו. כמובן אין אחריות. כבר כמעט שנה הוא על חשמל בלבד.

בCPM רוצים 650 שח ב DCS רוצים 540 שח ואלה מעבדות מורשות. עם סוללה מקורית ולא תחליפית. מטען של HP עולה קרוב ל 300 שח.

נכון אתה צודק במצב כזה עם חשמל צריך לקנות נייח וזה מה שרציתי מלכלתחילה אבל האמן לי הגעתי עד לחברה שמייצרת את האלפסק שנמכר ברשת הזו שבונה מחשבים בכל הארץ ומשום מה כל הספקים שם חדשים אבל מיוחדים ואפילו כששאלתי בחברת אדוויס למה האלפסק הזה כל כך יקר , קיבלתי תשובה כי זה מה שהשוק דורש.... לא ממציא כלום והזהירו אותי שם שזה לא יעבוד בכלל עם אלפסק רגיל. (אני חשבתי על סיסוניק 80 + ACTIVE PFC 500 W (או משהו קרוב לו)

לא סתם שאלתי פה. כמובן אשמח להווכח אחרת .

ספקי כוח ‏SeaSonic ‎ - ‏500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET (Oem)‎

‎Warranty‎ ‎ 3 Years‎

‎ Model‎ ‎ SS-500ET‎

‎ Features‎ ‎ Specification compliance: ATX12V v2.3 ‎

‎ Support the latest Intel & AMD Socket ‎

‎ PCI Express & Serial ATA ready ‎

‎ Double forward converter circuit ‎

‎ High efficiency and reliability ‎

‎ Low ripple & noise ‎

‎ Super low noise fan control ‎

‎ Short circuit protection on all outputs ‎

‎ Over voltage protection & Over power protection ‎

‎ 100% hi-pot test ‎

‎ 100% burn in, high temperature cycled on/off ‎

‎ Input frequency‎ ‎ 47/63 Hz ‎

‎ Inrush current, cold start‎ ‎ 100A max. ‎

‎ Efficiency‎ ‎ at normal input voltage ≧82% ‎

‎ Line regulation‎ ‎ +/-1% typical ‎

‎ Load regulation‎ ‎ +/-5% typical ‎

‎ Cross regulation‎ ‎ +/-5% typical ‎

‎ Ripple / noise‎ ‎ 1% ‎

‎ ‎ ‎MTBF, full load @ 25℃ amb. Excluding the ‎

‎ DC fan‎ ‎ >100k hrs ‎

‎ Power Factor Correction‎ ‎ 99% typical ‎

ניתן לשלם בכרטיס אשראי עד 12 תשלומים ללא ריבית!

מחיר: 310 ₪

או

ספקי כוח ‏Enermax‎ - ‏ECO 80+ 400W Active PFC 12cm Fan PSU ‎

‎Warranty‎ ‎ 3 Years‎

‎ Model‎ ‎ EES400AWT‎

‎ Informations‎ ‎ 80PLUS® efficency‎

‎ 80-86% efficiency at 20-100% load. ECO80+ is certified by 80PLUS® organisation‎

‎ Magma fan inside!‎

‎ Integrated Magma fan guarantees best possible and ultra silent cooling, due to patented Twister Bearing Technology and BATWING blades. Self-lubricating bearing material enhances life expectancy up to 100.000 hours‎

‎ Intel ATX12V v2.3‎

‎ ATX12V v2.3 support for latest Intel® Core 2 Duo / Quad / Extreme™ / i7, AMD® Athlon 64X2 and Phenom X3/X4, SLI, CrossfireX‎

‎ Full Gaming Power‎

‎ Due to 6+2P (8P) connectors ECO80+ supports current and forthcoming PCI-Express 2.0 graphics cards‎

‎ SpeedGuard‎

‎ Patented fuzzy logic 12cm fan speed control for optimal cooling and minimum noise‎

‎ AirGuard‎

‎ Patented air-inlet with optimal aero-dynamical design reduces noisy air turbulences.‎

‎ SafeGuard‎

‎ Industry-leading octuple protection circuitry (OCP, OVP, AC UVP, DC UVP, OPP, OTP, SCP, and SIP)‎

‎ Non-Stop @ 40°C‎

‎ Non-stop industrial class performance at 40°C/104°F ambient‎

‎ EMC ready!‎

‎ Full-scale electromagnetic filtering protects your system against radiation interferences (CE EMC EN61204 compliance)‎

‎ Included in Box‎ ‎ ECO80+ power supply‎

‎ power cable‎

‎ manual‎

‎ cable tie‎

‎ ''powered by ENERMAX'' sticker‎

ניתן לשלם בכרטיס אשראי עד 12 תשלומים ללא ריבית!

מחיר: 320 ₪

כמובן אשמח להווכח אחרת

פורסם

יש לך מזל טוב כנראה. :yelclap:

חבר שלי יש לו HP פביליון DV6 1120 אחרי שנה וחודשיים הסוללה עם המטען מתו. כמובן אין אחריות. כבר כמעט שנה הוא על חשמל בלבד.

בCPM רוצים 650 שח ב DCS רוצים 540 שח ואלה מעבדות מורשות. עם סוללה מקורית ולא תחליפית. מטען של HP עולה קרוב ל 300 שח.

סביר יותר להניח שלחברך היה מזל רע. עד כמה שHP Pavilion הוא לא פאר היצירה, עדיין אני מכיר לא מעט אנשים עם המחשבים האלה, ולא שמעתי על שום תופעה של ספקים מתים. בכל מקרה - ספק הרי תצטרך להחליף גם אם יש לך אל-פסק.

לא חוכמה גדולה לפנות למשווקים מורשים. אלה העשקנים הכי גדולים. גם אני התקשרתי בזמנו ואמרו לי 300 שקל לספק לא כולל כבל חשמל (כאמור קניתי מטען מקורי ב80 ש"ח מסיני בeBay כולל כבל ומשלוח). הסוללות של HP באמת דרעק, אבל הניידים האלה כל-כך נפוצים שאין שום בעיה להשיג איזה חיקוי זול ב$20 בeBay. ימות אחרי שנה? תקנה עוד אחד.

איכשהו המחירים של IBM לרוב הסוגים של ציוד נלווה (סוללות / מקלדות / מאווררים - זה מה שהתעניינתי בו) היו סבירים באופן כמעט מפתיע. ספקים גם אצלם יקרים, אבל שוק היד שנייה כל-כך מוצף בזה, שאין שום בעיה להשיג בגרושים.

אבל חפרתי פה על דברים לא קשורים. :) לגבי שאלתך המקורית על האל-פסק - אמרתי לך בדיוק איזה ספק יש לי ואיזה אל-פסק, והם עובדים ככה כבר מעל לשנתיים ללא תקלות וללא בעיות, כולל כמה מקרים של נפילת חשמל, שבהם האל-פסק החזיק. אם זה לא משכנע אותך - אני לא יודע מה כן.

למיטב הבנתי כל ענייני התאימות והסינוס הטהור האלה הם לא משהו של 100%, אלא יותר משהו כמו "לא מבטיחים שזה יעבוד". אבל ברוב המקרים - עובד.

פורסם

כנראה שגם לי יש מזל, ספק A.PFC עם אלפסק אדויס Modified SineWave, עובד מעולה.

וברצינות בד"כ אלפסק Modified SineWave איכותי לא יעשה בעיה עם ספק A.PFC.

פורסם

לפניי כמה ימים עשיתי ניסוי קטן : נכנסתי לאופיס דיפו, זרקתי מפרט של מחשב ואמרתי שאני רוצה UPS למחשב הזה. בלי לשאול שאלות נוספות הציעו לי 2 דגמים : PRPC650 ו PRV650 של אדוויס

לא היתה התייחסות לצורת גל, לא שאלו אותי איזה ספק יש לי, ונתנו UPS שיהיה קטן ב 2 גדלים ממה שצריך למרות שאמרתי שאני רוצה אמינות מוחלטת בגיבוי

לא קינתי UPS, רק שאלתי. הספיק כדיי למצוא את הבעיות :

צורת גל

בספקי active pfc גל לא סינוס יכול לעשות כמה בעיות. כיבויים - מה שקורה בדרך כלל, נזק איטי מצתבר (שקורה בזמן הפסקות חשמל) - אפשרי למרות שלא ידוע לי אל מקרים כאלה

לפי רוב התגובות בפורומים PRPC ו PRV של אדוויס עובדים אם ספקיי active pfc (של סיסוניק נראה לי ? לא בטוח). בנתונים שלהם כתוב simulated sine, הייתי מצפה לגל שלבים של 3 שלבים שברוב המקרים הוא "מספיק סינוס", אבל עדיין יש שאלות פתוחות

בספקיי passive pfc יש בעיה של מכות מתח שנוצרות 100 פעמים בשניה כשהסליל של ה PFC מקבל גל מרובע או דומה לו

בספקים ללא pfc הצורה של הגל פחות משנה, אבל לדעתי דוקא שם הכי טוב גל מרובע נקי (כי אחריי המיישר גל כזה הופך ל DC קבוע)

הספק ה UPS וזרם סוללה

כשמחשבים הספק צריך להביא בחשבון כמה מקדמים. אם בוחרים UPS סתם אז עיתם קרובות נבחר UPS שנראה אם כוח ספייר גדול כשבתכלס הוא קטן מדיי בהרבה

מה מביאים בחשבון ?

יעילות של הספק - המפרט לוקח מהספק את ההספק שלו, אבל הספק לוקח כמות מסוימת של חשמל לעצמו שלא מופיעה במפרט. כמה ? בין 1.25X בספק איכותי ל 2X בספקים גנריים מסוימים

מסך - שגםם אותו מחברים ל UPS

מקדמיי הספק (power factor) - הספקים לוקחים זרם גדול בפולסים, וה UPS אמור להתמודד אם הגובה של הפולסים ולא רק הזרם הממוצע במעגל. תפקיד pfc (כמו ב active/passive pfc) הוא להקטין את גובה הפולסים האלה. אבל ספק ללא pfc יכול לקחת 1.75X זרם, ועלינו לקחת UPS אם VA של פי 1.75 מה Wשחישבנו

תוצאה - מחשב אם ספק גנרי לוקח 4X ממה שהיינו חושבים !

ניקח בחשבון ם שהיצרן עצמו (אדוויס) כותב מספרם גדולים יותר מהמציאות אל ה UPS (ממש כמו בספקים גנריים), ובקלות מקבלים UPS גדול יותר בכמה רמות ממה שהיינו חושבים. אחד מהדברים הבעייתיים ביותר - זרם סוללה

סוללה ב UPS מעבירה זרם ענקי כשהוא עובד, וברוב המוחלט של המקרים הזרם הזה גדול יותר מהמקסימום המותר בנתוניי יצרן של הסוללה. אם זה חריגה קטנה עד בינונית לא יקרה כלום (כל כמה זמן כבר יש הפסקת חשמל ?) אבל הרבה UPSים מנסים להוציא מסוללה אחת זרם שפשוט לא ייתכן שהיא תעביר בצורה בטוחה. התוצאה - החלפת סוללה כל 2 שנים, ריח של שרוף בזמן הפסקות חשמל, פלסטיק נמס. בגלל זה רצוי לעיתים לקחת UPS שיש לו יותר סוללות גם אם בהספק שכתוב אליו הוא מעל ומעבר

למחשבים ניידים יש ספקים קטנים בדרך כלל - 65W וכו. והם ללא PFC לפחות אלה שאני ראיתי. לדעתי בערך כל UPS חלש אפילו כזה שנותן גל מרובע אמור להחזיק אותם

שאלה אחרת אם אתה בכלל צריך UPS - כיבוי פתתאומי לא הורס חומרה, וניתן להגן בתוכנה מנזקי תוכנה מסוימים. להגנה אל חומרה מספיק מגן ברקים טוב, זה ממש לא מקסימום הגנה אבל עדיין כמות דיי טובה של הגנה ולא שונה בהרבה (לפעמים יותר) ממה שתקבל מ UPS זול

פורסם

רק אני הולך לאיבוד כל פעם ש 11010010110 מגיב? :s05:

רק כבוד אני רוכש לך... :yelclap:

תודה על התגובות המפורטות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים