עבור לתוכן

כל המזון הנימכר בסופרמרקטים בארץ-אינו ראוי למאכל אדם (בעקבות תוכנית כולבוטק)

Featured Replies

פורסם

ההצלחה של החקלאות האורגנית היא בהעלאת המודעות האקולוגית - נקודה .

  • תגובות 186
  • צפיות 23.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אבל אין קשר בין משהו אקולוגי לחקלאות אורגנית.

למה חקלאות אורגנית מזיקה פחות לסביבה? מה ההבדל?

בחקלאות אורגנית גם משתמשים בחומרי הדברה, רק שהם רעילים יותר ולא מתפרקים (ולכן זה יותר מזיק לסביבה),

בנוסף, בחקלאות אורגנית צריך שטח יותר גדול על מנת לגדל אותה כמות גידולים, וזה שוב, פחות טוב לסביבה.

אז מה בדיוק כל כך טוב בחקלאות אורגנית?

פורסם

רוטנון הוא מוצר צמחי, מאוד רעיל, מאוד אורגני.

הוא לא רעיל בצורה מטורפת(לא יהרוג אותך לפחות) לבני אדם(בעיקר לזוחלים, דגים, וחרקים), אבל מה שכן נמצא שגם כמות קטנה יחסית של החומר בבני אדם תגרום לפרקינסון.

פורסם

אבל מה שכן נמצא שגם כמות קטנה יחסית של החומר בבני אדם תגרום לפרקינסון.

וזה אני מבין - לא רעיל מאוד בעיניך? או שאולי אתה לא יודע מה זה פרקינסון?

פורסם

וזה אני מבין - לא רעיל מאוד בעיניך? או שאולי אתה לא יודע מה זה פרקינסון?

לא, אבל לא אכפת לי שאדון בינארי יקבל את זה :)

פורסם

דיברו פה על סויה, גם היא לא הדבר הכי טוב שיש קראתי בכמה מקומות שיש קשר לגדילה מואצת וסרטן.

כל דבר במידה לא להגזים לא לכאן ולא לכאן

http://www.soya.co.il/articles.php?itemid=5&title=%D7%A0%D7%96%D7%A7%D7%99%20%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%99%D7%94

:s07:

תגיד את זה ליפנים, שאוכלים יותר סויה וטופו מכל עם אחר בעולם, וחיים יותר מרוב האנשים...

פורסם

:s07:

תגיד את זה ליפנים, שאוכלים יותר סויה וטופו מכל עם אחר בעולם, וחיים יותר מרוב האנשים...

לא הם לא, היפנים כמעט לא אוכלים סויה, טופו זה בכלל מעדן סיני לא יפני... הסויה שהם אוכלים זה ברובה סויה מותססת, כמו ברוטב סויה, סויה מתוססת לא מכילה חלבוני סויה(תהליך ההתססה לוקח כ-3 שנים ד"א) ולכן גם לא חומרים המתחזים לאסטרוגן.

אחרי דגים מוצר המזון הנצרך ביותר ביפן זה בשר חזיר, סויה לא נכנסת אפילו ל-20 מוצרי המזון הנצרכים ביותר. ברזיל שיאנית עיבוד הסויה לאדם(מעל ל-2 טון בשנה פר אדם) היא גם שיאנית צריכת הסויה, למרות שפולי הסויה בברזיל מיוצרים בעיקר לביו-דיזל ולא לצריכה ע"י פלצנים, בגלל העודף הרב של חומרי הגלם שנשארים בזמן תהליך העיבוד מה שלא הולך כמזון לבקר, נכנס למוצרי מזון מהיום יום, כתחליף לשמן צמחי, כתרכיז קלוקוזה, כחומר מעודד כרישה, כחומר נפח, ועוד עשרות שימושים אחרים. דבר דומה קורה גם בארצות הברית בעקבות המשבר הכלכלי, אם המשבר הקודם גרם לשימוש בסירופ גלוקוזה שמופק מתירס במקום בסוכר בתעשיית המזון באמריקאית, ארצות הברית כיצרן הסויה השני בגודלו אחרי סין מתחילה לנצל את המשאב הזה. ד"א סויה גרמה לקריסת משק החיטה בעולם(משברי החיטה שהתחילו לפני כ-5 שנים כתוצאה ממחסור עצום בחיטה), ובנוסף לזה גידולי סויה לבדם עודדו גריעת יותר יערות גשם בדרום אמריקה ב-10 שנים האחרונות יותר מאשר כל ענפי החקלאות ביחד ב-50 שנה האחרונות. בסין שבתוך 6 שנם הפכה מיצרנית הסויה השביעית בגודלה בעולם לראשונה, גידולי הסויה השמידו מערכות אקולוגיות שלמות מה לעשות לביודיזל יש ביקוש עצום... הפיכת הסויה לתפוח האדמה החדש לא תועיל לאף אחד, ד"א תחליפי בשר סויה לא בריאים לגוף באותה מידה כמו בשר, הגושים האלה שקונים בחנויות(90% חלבון סויה) שצריך להרתיח במים למשך זמן לא קצר במיוחד בכלל לפני שאפשר יהיה להתחיל לבשל את החלבון בצורה קולינרית "הרסניים" בדיוק כמו בשר, המעיים לא בנויים לעכל חלבון בלבד, והכליות לא יכולות לספוק את זה, תאכל כמה קילו של סויה ותרגיש בדיוק כמו אחרי ארוחת שחיטות בפאפאגיו, רע, עם כאב בטן, וצירי לידה בשרותים אחרי כמה שעות עם חרא שמרגיש כמו פלסטלינה....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים