עבור לתוכן

DOK 16GB ככונן SSD?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין להשתמש ב-DOK בגודל הזה (או אפילו 8GB) ככונן SSD עבור HTPC, כדי להריץ ממנו את מערכת ההפעלה (הסרטים נמצאים על דיסק 1.5TB חיצוני). האם מעשי? האם יש DOK ספציפי שמומלץ למטרה הזו ומצטיין במהירות ובאמינות?

תודה! :)

עריכה: מה דעתם על הכונן הזה? שווה להוסיף 100 ש"ח בשביל ה-eSATA? פרטים נוספים כאן. נראה מגניב.

• תגובות 37
  • צפיות 8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

DOKים רגילים נחותים משמעותית מכוננים מכניים קשיחים. למה שלא תתקין את מערכת ההפעלה על הכונן המכני?

פורסם
  • מחבר

הכונן המכאני מרעיש. אני מעוניין שהמחשב יהיה שקט לחלוטין.

מה דעתך על ה-DOK שבלינק?

פורסם

נראה נחמד. אני עדיין לא ממליץ על התקנת מערכת הפעלה ראשית על DOK.

פורסם
  • מחבר

אם המהירות מספיק גבוהה (ונראה שהיא כן), אז מה הסיבה ש-SSD כן ו-DOK לא?

פורסם

באחסון מבוסס FLASH שם המשחק הוא הבקר. הבקריםבDOKים הם מינימליים (שלא לדבר על רוחב הפס הפחות בהרבה שלהם לעומת SSD)

ומרגישים את זה טוב טוב בעבודה שוטפת. אני אישית מתמש בXPORTER 32GB (שנחשב מהמהירים בשוק) להרצת מערכת הפעלה מבוססת לינוקס

קלילה וגם היא מרגישה "כבדה".

פורסם
  • מחבר

חשבתי שכונן SSD אמור לגרום למחשב לעבוד יותר מהר. אני מבין ממה שאתה כותב שמערכת הלינוקס שלך מרגישה עם ה-XPORTER 32GB יותר איטית מאשר עם דיסק רגיל?

אגב, חיברתי דיסק 2.5 חיצוני (60GB) דרך ה-USB והמערכת (לינוקס מינט 10) עובדת בסדר גמור. אולי אסתפק בפתרון הזה בינתיים. את בעיית הרעש של הדיסק הרגיל (סיגייט 500GB) זה פותר.

פורסם

בתגובה שלי חילקתי בין כונן SSD לDOK רגיל. כמובן שSSD מצוי עדיף בכל פרמטר (מלבד נפח) על כונן מכני.

פורסם
  • מחבר

אוקי, ו-DOK מהיר במיוחד (כמו זה שבלינק)? הוא יהיה לפחות תחרותי לכונן מכאני? אם כן, אז זה אמור להספיק.

260 ש"ח זה עדיין סכום משמעותית יותר נמוך מאשר כל כונן SSD ייעודי, ואין לי צורך ביותר מ-16GB כי אני ממילא מאכסן את הסרטים על דיסק חיצוני של 1.5TB. הרעיון הוא שמערכת ההפעלה תשב על ה-DOK.

פורסם

באחסון מבוסס FLASH שם המשחק הוא הבקר. הבקריםבDOKים הם מינימליים (שלא לדבר על רוחב הפס הפחות בהרבה שלהם לעומת SSD)

ומרגישים את זה טוב טוב בעבודה שוטפת. אני אישית מתמש בXPORTER 32GB (שנחשב מהמהירים בשוק) להרצת מערכת הפעלה מבוססת לינוקס

קלילה וגם היא מרגישה "כבדה".

פורסם
  • מחבר

כתבת גם ש-"SSD מצוי עדיף בכל פרמטר (מלבד נפח) על כונן מכני". אפשר להגיד ש-DOK מהיר הוא בעצם SSD איטי מהמצוי. זמני החיפוש שלו כמובן יותר טובים (בהרבה) מכל דיסק מכאני, וקצב ההעברה שלו נראה לי בסדר גמור. לטענת A-Data העברה של 4GB לוקחת קצת פחות מדקה. בהתחשב בזה, האם אתה חושב שהביצועים באופן כללי יהיה יותר או פחות טובים מאשר הדיסקים המכאניים שבהם אני משתמש היום.

אגב, איך הלינוקס מרגישה כבדה יותר מאשר עם דיסק מכאני אם SSD מצוי מהיר יותר (ושלך עוד SSD מהיר)?

פורסם

ריבוי גישות וקבצים קטנים הוא נושא כאוב בDOKים. משום מה אתה חושב שעצם העובדה שגם DOK וגם SSD משתמשים בזכרונות FLASH הם

שייכים לאותה קטגוריה. אם זה לא היה מובן מההודעות הקודמות שלי - הם לא. ההשוואה בינהם מיותרת. DOK בא למלא תפקיד אחד וSSD

ממלא תפקיד אחר.

פורסם

אם לא הבנת, הכונן שהוא התקין עליו את הלינוקס והיה איטי הוא DOK בנפח 32GB ולא SSD. לכן הכדאיות של התקנת מערכת הפעלה על התקן:

SSD>HDD>DOK

פורסם
  • מחבר

אם לא הבנת, הכונן שהוא התקין עליו את הלינוקס והיה איטי הוא DOK בנפח 32GB ולא SSD. לכן הכדאיות של התקנת מערכת הפעלה על התקן:

SSD>HDD>DOK

תודה על ההבהרה.

ה-DOK שאני מדבר עליו תומך ב-eSATA ומתיימר להיות פי 3 יותר מהיר מ-DOK רגיל, כך שאני מניח שיש סיכוי שהמהירות תהיה טובה יותר מאשר במקרה של ag43.

פורסם

כמה פעמים לכתוב את זה - לא!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים