סליחה מלצרית מה עם הבירה? - עמוד 2 - צרכנות - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

סליחה מלצרית מה עם הבירה?


Tomerb1

Recommended Posts

אתם גם מפספסים משהו חשוב, כיום רוב המשכורות של המלצרים מתבססות על טיפים.

ככה שכל הטיפים הולכים למלצרים ואם הם לא הרוויחו את המינימום לשעה הבעלים של המקום משלים להם את הסכום.

ככה שזה סתם עוזר לבעלים של המקום ולא תמיד למלצר.

חוץ מזה באמת טיפ אמור להיות כהערכה לשירות ובגלל שכל אחד פלצן וזורק כסף על השולחן כדי שיהיה למלצר לא מבין את הטעות שהוא עושה, ככה שכיום אין לזה כמעט משמעות.

מלצר שיודע שאם הוא יתאמץ הוא יקבל טיפ הוא באמת ישקיע ויתאמץ, לעומת מלצר שיודע שתמיד שמים טיפ כמו המלצרית שהייתה לנו אתמול, היא פשוט זלזלה בנו ועוד ציפתה שנשאיר לה טיפ, היא ממש כעסה כאילו הטיפ רשום בחשבון (כמו מנה) ולא שילמנו.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 47
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

משתתפים בולטים בדיון

אוקיי, אז קודם כל, גילוי נאות: אני מלצר.

אז למי שלא יודע איך זה עובד לרוב:

לרוב המלצרים ישנה השלמה ל 21. אזי, אם הטיפים שהם קיבלו במהלך המשמרת מכסים את שעות העבודה שלהם, כפול 21, אז הבעלים לא מתערב.

אם הם קיבלו פחות מזה, הרי שהבעלים ישלים להם ל 21 שקל לשעה.

דוגמות:

א) אם עבדתי 10 שעות, והרווחתי 150 שקל בטיפים, הרי שהבעלים ישלים עוד 60 שקלים. אני אביא לו את ה 150, ובסופו של דבר אקבל 210 שקל בתלוש המשכורת על המשמרת הזו.

ב) אם עבדתי 10 שעות, והרווחתי 300 שקל בטיפים, 210 שקל אני אחזיר לבעלים ואקבל בחזרה בתלוש המשכורת. 90 השקלים הנותרים ילכו לכיסי, במזומן.

למי שתוהה - הסידור הזה חוקי (אם כי יש פה עניין אפור כלשהו). ככה זה ברוב המסעדות ובבתי הקפה. מן הסתם, יתכנו מקומות שבהם זה אחרת.

עוד הערה, בתור מלצר:

קחו בחשבון שלא תמיד עיכוב נגרם באשמת המלצר. יתכן שהבר או המטבח לא מוציא את המנה בזמן. ישנם מקומות ש"שמים זין" על כוסות מים, ופשוט לא מוציאים אותם. יש סיכוי שהמלצר בעצמו היה צריך להתחנן בשביל שיוציאו לכם כוס מים. כמובן שכל זה לא אומר שזה פוטר אותו. יתכן בהחלט שזה כן באשמתו, וכן, בהחלט, ישנם מלצרים גרועים ואיטיים, שפשוט שמים זין. גם אם זה לא אשמתו, אין מה לעשות, הוא "נציג" המקום, ומן הסתם שהוא יפגע מזה בצורה כלשהי. הרי אף אחד בסופו של דבר לא מכריח אותו לעבוד שם. רק יש לקחת בחשבון שלא הכל תלוי במלצר, יתכן שהוא תלוי בצווארי בקבוק אחרים כלשהם במקום. להיות נחמד, בעל נימוסים ובעל דרך ארץ צריך המלצר צריך להיות תמיד, זה ברור.

אז בנוגע למצב שציין פותח הנושא, אין ספק שבסך הכל, נהגת בצורה הגיונית. עושה רושם שהמלצרית דיי שמה זין, והשירות היה זוועתי. גם אם זה לא תלוי לגמרי במלצרית, בסך הכל המקום איכזב אותך, ואין שום חובה לשים כסף מעבר לחשבון. זו זכותך וזה הגיוני. אני לא רואה בזה בעיה, גם בתור מלצר. אני אישית לא מתעצבן כשלא משאירים לי טיפ, אלא אם כן השירות היה ממש טוב והבן אדם באמת השאיר סכום מזערי. בסך הכל זכותו של בן אדם לא להשאיר טיפ. אני בחיים לא אגיד לבן אדם שהוא לא השאיר מספיק, זה פשוט מגעיל - וגם פוגע במקום שבו אני עובד.

יש איזה קטע עם ברים ופאבים בימינו. רובם לא מתאמצים להביא שירות טוב, פשוט בגלל שאלו מקומות שאין יותר מדי ברירה איתם. בסופו של דבר, גם אם אתה לא מרוצה מפאב, הרבה פעמים אין לך מקום טוב יותר ללכת אליו. כמו שאתמול הייתי בדאנס-בר בו לא מוזגים חצי-ליטר בירה (בעבר היו). זה מעצבן, זה מרגיז. אבל אין מה לעשות, שאר הדברים במקום טובים, אז אני אמשיך ללכת לשם. כמו כן, המקום נמצא באיזור רחוק מת"א יחסית (צומת העוגן) ולהרבה אנשים שגרים שם אין הרבה חלופות.

לסיכום, הייתי אומר שכל דבר הוא נכון במידה. אם השירות היה זוועה, זה סביר לא להשאיר טיפ. אם השירות היה טוב, צריך להיות אנשים נחמדים ולשים טיפ סביר. אין ספק שהמלצר לא צריך להתעשר על חשבון הלקוחות, וגם אף אחד לא מכריח אותו לעבוד בזה. עם זאת, זו עבודה קשה ומתישה, ואם הביאו לכם שירות שגרם לכם להרגיש טוב, זו סביר לתת תמורה קטנה. למי ששאל - כן, הישראלים מביאים טיפים סבירים ביותר. ובנוסף, יש לזכור שגם על הלקוח לנהוג בדרך ארץ תמיד, דבר שישראלים רבים אוהבים לשכוח.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אחד הדברים שהכי מרטיחים אותי, באמת שצריך לקום ולהשמיד את הנורמה הזאת להשאיר טיפ בכל מצב!

במיוחד במקומות שבהם השירות הוא מינימלי ביותר, לדוגמה הזמנת בירה מהברמן! ראבק לקחת לך חצי דקה למזוג, אני אמור לתת לך על זה טיפ? זה המינימום שאתה יכול לעשות! ויותר מעצבן החוצפנים שרומזים לך אם אפשר להפיל את העודף לכוס הטיפים :bash:

וברור שהעוד כמה שקלים האלה לא יהרגו אותי, אבל עצם הגישה הזאת מעצבנת.

רק לשם דוגמה, לפני כחודשיים הייתי באירלנד, שם לא נהוג לתת טיפ! כן, במדינה שיש בה יותר פאבים ממסעדות. למה? כי שם ברמן נחשב למקצוע מכובד לכל דבר והם מקבלים משכרות מלאה וגבוהה על הכישורים שלכם ולא על המחשוף (מה שמסביר למה לא זוכר לי שראיתי כמעט ברמניות שם)

עוד משהו מעצבן

הדבר גרוע עוד יותר כאשר טיב השתייה\אוכל שלך נפגע כתוצאה מהשירות הגרוע, לדוגמה אם הזמנתי המבורגר ואני אוהב לאכול אותו עם מיונז, לפעמים עד שמגיע המיונז ההמוברגר כבר קר, או משהו שקרה לי לא מזמן. הזמנתי במסעדה עם החברה לחם הביית לפני המנה העיקרית. לחם הבית הגיע עם 2 מתבלים עלובים לגמרי מה גם שהלחם עצמו לא היה מיוחד, אז רצתי להזמין קצת חמאה לפחות שאני יוכל לאכול עם הלחם, המה מה? המלצר נעלם, אחרי 10 דקות קראתי למארחת שתקרא למלצר כבר, הוא הגיע אחרי עוד 5 דקות, וכמובן שהוא הביא את החמאה אחרי שהמנה העיקרית היית מוכנה כבר מה גם שהלחם היה קר.

הלחם הזה עלה 15 שקל, למה אני אמור לשלם על זה?

וכמובן שגם לי אין בעיה להביא טיפ מכובד למלצר שאכן עושה את העבודה שלו כשורה לפי רמת השירות, אם זה היה שירות ממוצע אז 10% אם יותר אז גם הטיפ יהיה יותר.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

האמת אני מסכים איתך, כל עניין הטיפים פה קצת יצא משליטה והמלצרים/יות חוצפנים ולא מתביישים להגיד לך בפנים: "איפה הטיפ?" או : "שכחת טיפ" וכו'. זה נהיה כ"כ מקובל שבאמת אף מלצר לא מתאמץ בכלל יתר על המידה כי הוא יודע שבין כה וכה רוב הסיכויים שיקבל כמה שקלים טיפ.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

השבוע הייתי באגאדיר ברשל"צ, בד"כ סניף מצוין אבל הפעם הם ממש פישלו.

הזמנו כמה מנות אגאדיר/מקסי שהגיעו אחרי יותר מחצי שעה (לדברי המלצרית זה בגלל שהזמנו אגאדיר, שזמן ההכנה שלו הוא לפחות חצי שעה)

אבל ניחא, העיקר קיבלנו את ההמבורגרים...

ואז מסתבר שלא ניחא בכלל, קיבלתי את ההמבורגר עם חמוצים למרות שביקשתי בלי (וחבר קיבל עם חסה למרות שביקש בלי), האגאדיר שלי יצא מדיום ריר במקום מדיום וול.

הבאתי את המלצרית שנית והראתי לה את זה, היא תיקנה לי את ההמבורגר והוסיפה לי חמוצים ( :bash:)

חבר שהזמין את המקסי (200גרם שאמור לצאת לכל המאוחר אחרי רבע שעה) יצא גם אחרי חצי שעה ברמת עשייה לא נכונה.

כל זה לווה במשחקי מחבואים עם המלצריות והתחננות ליחס.

טיפ...? אל תפשלו

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

בלי שום קשר לגודל הטיפ, אם בכלל:

1) כשבשולחן כמה אנשים מזמינים מנות, המנות יצאו ביחד ככל האפשר, גם אם זמן ההכנה שלהן שונה.

אז לא הבנתי מה אתה רוצה. הרי זה לא יהיה נעים אם חבר שלך כבר יסיים את האוכל ורק אז אתה תקבל אותו.

2) חשבת על האפשרות שהמלצרית לא אשמה בכך שלקח למנה חצי שעה לצאת? יתכן בהחלט, וסביר מאוד, שלקח למטבח חצי שעה להוציא את המנה.

כמו כן, יתכן שהטעויות היו של המטבח. המלצרית לא קשורה לכך שההמבורגר היה בדרגת עשייה לא נכונה, כנראה.

אז שוב, כמובן שמלצר טוב צריך לדעת איך לטפל בכזה דבר, ולפצות על הטעויות בדרך ארץ ובנחמדות. ושוב - גם אם זה לא אשמת המלצר, מן הסתם אין טעם "לפנק" מסעדה שחלקיה השונים אינם מתפקדים. עם זאת, לא צריך ישר "לצלוב" את המלצרית, לא הכל קשור רק אליה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

בתור נציג המקום, כשמנה מתעקבת המלצר צריך לבוא ולהגיד ללקוח שהיא התעקבת ולמה, ואז ללכת ולצעוק על הטבח שיזדרז כי אנשים מחכים.

כשמלצר עובד בתור מגיש צלחות\ כוסות ולא כנותן שרות שלא יצפה שיתייחסו אליו כנותן שרות ויתגמלו אותו בהתאם.

מלצר\ית טוב\ה יודע מתי וכמה והסתחבק\ לפלרטט עם הלקוחות (בכול זאת, כמה שזה יכול להיות סבבה לא באנו למצוא חברים חדשים ואנחנו יודעים ששלא יצא מזה משהו מעבר לפלירטוט), מתי לבוא ולפנות כמה צלחות, מתי לשאול אם משהו חסר ומתי לפצות את הלקוח.

פעם בסניף של בלאק ברחובות מלצרית (חדשה) עשתה טעות והביאה לשולחן שלנו מגש עם שוטים שלא הזמנו (בקושי הספקנו לשבת האמת). אמרנו לה שלא הזמנו, והיא התנצלה ולקחה אותם. אחרי 10 דרות היא חזרה עם מגש נוסף על חשבון הבית (חשבונה בטח...). הזמנו עוד שוט בשבילה והשארנו לה אחלה טיפ. למה? כי היא השתדלה שנהנה. לא הציקה לנו ולא התעלמה מאיתנו.

לגבי טיפ מחיילי חובה- מניסיון שלי- משאירים, אבל את המינימום... 10~15 אחוז.... בכול זאת, גם לחייל זה סכום משמעותי.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

והמסקנה היא: טיפ משאירים, אם כבר משאירים, על שירות מעל למצופה בלבד.

וגם זה דיי מטומטם. אם האוכל יצא מצויין, אתה תשאיר טיפ לטבח? לחילופין, אם האוכל יצא לא אכיל, והשירות היה טוב, עדיין תשאיר טיפ? O_o

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

המלצר/מלצרית הם הנציגים של המקום בפני הלקוח, זה לא שאפשר לבוא בטענות לטבח, או לברמן, או למארחת בכניסה.

אז כן, מי שנצלב הוא המלצר, אם ירצה או לא.

אני מצפה ממקום שאמור לתת לי גם קצת שירות מעבר לאוכל, להתנהג בהתאם.

היו כמה פעמים שהייתי במקומות שהמלצרית עשתה טובה שבאה בכלל, וכל בקשה הייתה מלוות בפרצוף של "נשאר לי עוד 20 דקות לסוף המשמרת, מה אתה רוצה עכשיו?". על יחס כזה אני צריך לשלם טיפ?

היינו במקום בטיילת תל אביב. נכנסו, התיישבנו, חיכינו 40(!!!), פאקינג 40 דקות כדי שיגש אלינו מישהו.

אנשים זה מקור הפרנסה של המקומות האלה, ואותם האנשים גם צריכים לקבל תמורה כלשהי לכסף שלהם, בצורת אוכל.

אם התמורה הזאת לקויה, זאת כבר בעיה של המקום כמקום, והישות המייצגת- המלצר/ית, יאכלו את כל הזעם שלי, אין מה לעשות, מישהו צריך לשאת באחריות.

כמו שהיינו בפאב וחברה שלי קיבלה משקה שהיה לא שתי, הכרחתי את המלצרית שלנו לשתות את כולו ולהביא אחד חדש במקומו, כמו שהביאו לנו אוכל לא מוכן, ואותו המלצר התעקש שזה מוכן וככה זה צריך להיות, התיישב איתנו בשולחן ואכל את המנה והחליף צבעים, וכן הביא מנה חדשה, אנשים שעובדים בתחום הזה צריכים להבין שהם שם כדי לשרת אותי, בתצורה הבסיסית ביותר, וכמו שלהם אין זין לעבוד שם ולתת שירות, אין שום סיבה שלי יהיה זין לתת טיף ולהיות נחמד כי המלצרית מסתובבת עם חזה דאבלD שכולו בחוץ ותוקעת מבטים בכולם.

אם הטיפ מוצדק, הוא יגיע. לא מוצדק? שברו את הראש עם המעסיק, שהוא ישלים את הטיפים.

כולנו עובדים מאוד קשה בשביל הכסף הזה, אפילו שזה כמה שקלים, ולמישהו זה יכול להיות הבדל של משמרת טובה ומשמרת לא טובה, אני צריך לשלם משכורות בשחור לאנשים שלא מגיע להם.

מספיק לי לשלם מיסים למדינת הבננות המטונפת הזאת.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

כשקוראים את כל התגובות כאן לגבי גורלם של המלצרים, אני שואל את עצמי - באמת כדאי לעבוד כמלצר?

אם אני לא טועה, בשנות ה90' המצב היה שונה לגמרי מבחינת מלצרים-היו מגישים שירות נהדר באיזה 90% מהמסעדות (אולי זה סטטיסטיקה של איזור אחד :s05:) אבל אני לא חושב שהיה נהוג בזמנו להשאיר טיפים...זה משהו שנוצר בשנים האחרונות לתת טיפ כל הזמן..

לכם יש ניסיון מהעבר?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מישהו צריך להדפיס סטיקרים עם הסלוגן "אני נותן טיפ רק אם השרות מעולה" ולחלק אותם ברמזורים.

חייבים לעשות שינוי תפישה גם אצל מי שמשאיר טיפ ללא סיבה, וגם אצל מי שמצפה לקבל טיפ בלי להתאמץ.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

UponTheRose - כי פעם המלצר היה יודע שאם הוא יתן שירות טוב הוא יקבל טיפ.

כיום שכל מלצר מקבל טיפ גם אם השרות חרא אז מה הטעם להתאמץ?

וכן כדאי להיות מלצר, יש לי חברים שהם מלצרים והם מקבלים ביום גם לפעמים 400 שקל טיפים! (במסעדות גדולות בימים עמוסים).

והם נותנים שירות מכל הלב, וזאת הסיבה שהם מקבלים גם טיפ גדול יותר.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אם אני נותן טיפ 5 שקל בקושי תודה אומרים

בכלל אני לא מבין את המנהג הזה, יש שרותים חיוניים שנותנים בבתי חולים מנת ברזל, דם, תרופות לוריד למה להם לא לתת טיפ?

היחס במקומות כאלה הרבה יותר חשוב מיחס של מלצר אחרי צבא

WTF :nixweiss:

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

כמו שג'רי סיינפלד אמר (ותסלחו לי שאני לא זוכר את הציטוט המדוייק):

בימינו אנחנו לא נותנים טיפ על שירות טוב, אלא פשוט על העובדה שהאדם שמולך לא הרג אותך.

היום טיפ זה כאילו מובן מאליו אצל נותני שירות מסויימים, שכאילו אתה אמור לשלם את זה, במקום שזה יהיה

תוספת על שירות טוב, כפי שזה אמור להיות.

וכן, אם אני מבקש כוס מים והיא לא מגיעה תוך שתי דקות לכל היותר, מבחינתי למלצרית לא מגיע לקבל טיפ, ולא אכפת

לי אם זה באשמת המטבח, כי מבחינתי המלצרית היא הקשר שלי מול המסעדה.

אגב:

"מי שמנהל או מחזיק, בין כבעל ובין באופן אחר, מסעדה, בית אוכל, בית קפה או מקום כיוצא באלה שבו מוגש אוכל, יגרום לכך שיוגש לכל לקוח קנקן מי שתיה צוננים, ללא תשלום"

מתוך "חוק בנינים ציבוריים (מיתקני שתיה למים צוננים), תשמ"ז–1986"

וכמובן דברים נוספים, כמו לתת טיפ לברמן על זה שמזג לי בירה. כאילו, באמת? מבחינתי אני אמזוג אותה לעצמי.

על מה הוא צריך לקבל טיפ? זה לא שהוא נתן לי שירות יוצא דופן או משהו כזה. הוא סה"כ מזג את הבירה ונתן לי אותה

כשאני יושב על הבר. המלצרית לפחות הייתה צריכה להביא את זה לשולחן, אבל ברמן? בחייכם...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני חושב שיש פה התעלמות מסוימת מעוד אספקט מהותי של העניין.

כמו שציין AVATAR, המשכורת שלו לדוגמא (כמו שנפוץ במקומות אחרים) הולכת כך שמשלימים לו ל21 ש"ח לשעה בממוצע, אם הרוויח יותר מזה מטיפים, ההפרש מ21 ש"ח לשעה בממוצע שלו, ואם לא, יקבל את ההשלמה, לא ממש עקרוני אפילו אם מיידית או בתלוש. מה שלא בסדר כאן זה שאנחנו בתור לקוחות לא צריכים להיות פונקציה של כמה הוא מרוויח באופן אישי, אלא באופן כמותי בלבד וגם זה לכל היותר. אם הוא מרוויח עקרונית 21 ש"ח לשעה, זה לא כי הוא איש מכירות שגוזר אחוז על מכירה! הוא מלצר! בעל העסק צריך לשלם לו באופן הולם שיגרום לו לא להסתובב בפרצוץ חמוץ ובראש שמוט, ואם הוא לא מתפקד כיאות להחליף אותו. ברגע שהמשכורת של בנאדם מושפעת ממצב הרוח של הלקוח כל הסיפור הופך לאבסורד.

בנוסף, יש למסעדה תפריט, והתפריט הזה הוא בעצם מחירון. מה שיוצא פה בסופו של דבר זה בערך מחירון בלי מע"מ, שהרי כולנו מכירים את המבט הנעלב של "מה עם טיפ?" ובדיוק כמו במחירון ללא מע"מ, רשום למטה "לא כולל שירות" כדי שיהיה ברור לך ש"מס טיפ" לא כלול. כלומר כשאתה מזמין במסעדה משהו שעולה 50 ש"ח אתה צריך למעשה לשכלל אותו כ55-58 ש"ח ולפעמים יותר, תלוי מקום / נחמדות המלצד / וכד'... ואני טוען:

א. זה לא צריך להיות ענייני, בעל המקום צריך לשלם למלצר את מה שמגיע למלצר.

ב. אני לא צריך להיות זה שמצב הרוח שלו צריך להיהרס בגלל מבטים של נותני השירות אחרי ארוחה. אני המעסיק שלהם? לא! אז למה אני צריך לשלם את המשכורת שלהם בנוסף על מה שאני כבר משלם לפאב / מסעדה?

ג. זה באמת נהיה מגעיל שבמקום לקוח שמתרשם מעסק, זה הפך לזה שעובדי העסק נותנים לי הערכה בתור לקוח, התחושה הופכת לשעשועון או תוכנית ריאליטי - "הטיפ" "כמה הם יתנו" - רק שהפרס הגדול הוא חיוך ואמירת "תודה".

ד. מפאת העומס על שוק העבודה, אנשים מכל מני סוגים הם היום נותני שירות, למעשה מאחר וזו נחשבת למשרה "נחותה" עם שכר נמוך למדי לא אחת אני מוצא את עצמי נתקל במלצרים / מלצריות שהם מעבר ללא לעניין, ממש ברמת הWE DON'T CARE AND IT SHOWS. ואיך יכולתי לשכוח "BUT GIVE ME MY TIP" בזמן שטיפ הוא בונוס, הוא לא דבר שראוי בכלל לבקש / לדרוש.

ה. לא בתור עסקן בתחום המסעדנות או מזיגת משקאות, אבל אני כן יודע להגיד שהרווח שמקבלים ממנה בניכוי חומרי הגלם או ממשקאות הוא גבוה למדי, כלומר זה לא משהו שהעסק משקיע בקנית חומרי הגלם 20 ש"ח ומוכר לנו הלקוחות ב24 ש"ח, זה רווח הרבה יותר גבוה, ואני כן מאמין שמה שאנחנו רואים בשוק זו תולדה של בעלי המקומות הללו שהם רודפי בצע, המחירים גבוהים ותמיד בעליה, התשלום לעובדים נמוך, ויש פה מקסימיזציה של רווח.

ו. מה שראוי זה שהמלצרים יקבלו שכר הולם, ידעו שמובטחת להם הכנסה הוגנת, וביקורת על עבודתם בהתאם כדי לוודא שההכנסה הזו מגיעה להם, ומצד שני שכבר בתפריט יצויין כי "המלצרים בבית עסק זה, מרוויחים שכר הוגן" - ממש ליצור תקן. אם מתקבל טיפ הוא צריך להיות של המלצר ושלו בלבד! ללא שום קשר למה שהוא מרוויח מבעל הבית, הרי שאנחנו נותנים טיפ, אנחנו נותנים אותו למלצרים ולא למסעדה.

אישית, אני משאיר טיפ מינימלי בדרך כלל בעיגול למעלה ממה שיוצא ובהתאם לכמות המזומן שיש עלי, כלומר אני לא משאיר חצי שקל, ואם יש לי מטבע של 10 ש"ח ו10% יוצאים 8 ש"ח זה יהיה 10 ש"ח. אני לא עובד מעל לעשירית משרה שלי בחודש, שממנה אני מתפרנס בעצמי כסטודנט ולא יכול להרשות לעצמי פזרנות מיותרת.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...