עבור לתוכן

ישראל ביתנו והעבודה נגד כסף לאברכים: 'אפלי&#14

Featured Replies

פורסם

אתה יכול לתת מקורות מהתורה של משה זה בסדר מבחינתי , אתה המקורות שאתה מביא אני אפילו לא נכנס לשם בכלל זה מדמנה , זה המיץ של הפחדים והטראומות של חבורה של אנשים מתים מסכנים שהנשמה שלהם הייתה מעונה עד שהיטמטם להם השכל , אתה בכלל ליטאי אתה , אתה מייצג דעות של ספרדים עם רגשי נחיתות בכלל אתם הספרדים מנסים להיות יותר אשכנזים מהליאים ולכן אתה מביא לי "עאלק" מקורות , זה לא מקורות אולי תתחיל להביא לי "מקורות" גם מהברית החדשה ומהקוראן ואולי מספר המתים הטיבטי או אולי מאיזה כתב הודי עתיק ? איתך יכול להיות לי מכנה משותף אחד בלבד "תורת משה" זהו , אתה יכול להביא משם ? תביא , אשמע ואתיחס , לשטויות הפגאניות שהמתים שלך כתבו יש משמעות אלוהית מאוד קטנה עבורי , מורשת , מסורת , פולקלור אוקי , ניחא , אבל זה אותו דבר בשבילי אתה יכול לצטט את כיתבי סנופי או מעשיית שילגיה ושיבעת הגמדים ועוד סיפורים מכתבי הרבנים הצדיקים האחים גרים זה אותו דבר בשבילי , חתיכות של נייר שכתוב עליהם משהו , אתה חושב שהניירות האלו סוללים לך את הדרך לגן עדן ? יבושם לך ושמור אותם לעצמך בכל המובנים .

אני יש לי את המקורות שלי .

• תגובות 522
  • צפיות 58.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

המקורות אכן מהתורה עצמה -שוב הכל בלינק.

הרמב"ם פסק-" כת ליצנים לא יכולים לשוב מדרכם לעולם".

זה דבר ידוע, כל דבר ביקורת ניתן לתרץ נגד על ידי ליצנות ופרטים -אישיים.

אין מה לעשות דויד שתתחיל להיות רציני יותר וכן להידבק רק למקור -יהיה ניתן בכלל להתדיין.

אתה מזלזל מאוד בכבוד חז"ל שאתה לא מגיע לקרסוליים שלהם בכל תחום [גם אני] אז תזהר בכבודם.

כתבת: "אני יש לי את המקורות שלי "

זה בדיוק קורח.תודה על הביסוס גם מדברייך.

פורסם

טוב הכלב החי מהאריה המת .

" ואתה תשופנו עקב " אתה לא מגיע לקרסוליים ???

אתה לא מפנים שאלו רק מילים ןכל השאר זה רק מה שאתה עושה מהם ?

אתה לא מפנים שאלו שטויות שאתה מכניס לעצמך לראש ורק קורא לזה אמונה ?

אתה לא מפנים שבגלל השטוית שהכנסת לעצמך לראש שאתה קורא לזה אמונה אתה הולך ועושה פשעים ?

את לא מפנים את זה שאין בינך לבין כל פנאט דתי אחר שום הבדל ? ההבדלים בינכם הם רק המקורות שמהם אתם שואבים את התרוצים לטרוף שלכם ?

אתה חשוב שאתה טוב ממישהו אחר ? אתה לא !

כדיי שתעבוד על המידות שלך צדיק קטן שכמותך .

פורסם

עוד מדברי הרמב"ם: "כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה, ויתפרנס מן הצדקה, הרי חילל את השם וביזה את התורה... וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון, וסוף אדם זה שיהיה מלסטם את הבריות".

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1199453.html (הכתבה על נושא מעט אחר, אך הציטוט משם)

פורסם

או הרמב"מ לקח לי את המילים מהפה ,

טרול אז אני יכול להגיד דבר בשם אומרו ?

מלסטמים את הבריות מה? :police:

פורסם

עמוד 8.

מי שלומד תורה במטרה להתבטל ולהשען על חשבון אחרים - אין תורתו אומנותו - והרמב"ם מגנה אותו. כפי שכותב הרמב"ם "כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה, ויתפרנס מן הצדקה - הרי זה חילל את השם, וביזה את התורה".

כלומר, מי ששם על לבו [כלומר התכוון בלבו] להתפרנס מהצדקה כדי להתבטל ולחיות על חשבון אחרים, הרי זה מחלל את השם. אך מי שבחר ללמוד תורה על מנת ללמוד וללמד, לשמור ולעשות ולקיים - הרי הוא עושה מצווה גדולה וראוי לפרנסו בכבוד .

וכך כותב הרמב"ם בהלכות שקלים פרק ד', וזה לשונו "מגיהי ספרים בירושלים ודיינים שדנים את הגזלנים נוטלין שכרם, ואם לא הספיקו להן, אף על פי שלא רצו, מוסיפין להן כדי צורכן".

למעשה גם הרמב"ם למד תקופה ארוכה מהחיים שלו תורה, בזמן שאחיו פרנס אותו, ועסק ברפואה בתור מקצוע רק כשלא היתה לו ברירה.

וכן החפץ חיים, הגאון מוילנא, רבי חיים מוולוז'ין, הבן איש חי, וכל גדולי הדור האחרונים

פורסם

תשתוק כבר לוזר .

פורסם

רוני, אני אגיד לך מה מפריע לי אישית. חשבתי על הנושא הזה ואני מסתכל עליו מההיבט הזה:

יש לי בעיה רפואית מסויימת ואני מאמין שאם אני אלחם על כך, אני אוכל לקבל קצבאות ולהתקיים ולחיות ע"פ "רפואתי אמונתי". אבל אני לא הולך ולא מתכוון לעשות את זה מכמה סיבות:

א. המטרה שלי היא לעבוד ולהתקדם.

ב. פיזית אני יכול לעבוד אז למה שאני לא אעבוד?

ג. למה שאני אהפוך לנטל על החברה?

אני מכיר אנשים רבים וטובים, שאע"פ שיש להם נכות קשה ולמרות כל הקושי שיש להם הם עובדים (אפילו שזה יכול לפגוע להם בקצבה). יש כל מיני אנשים בעלי פיגור שכלי/אוטיזם שיוצאים לעבוד. אפילו עם מדובר במינימום האפשרי. ואלו אנשים שאני לא מצפה מהם ולא דורש מהם לעבוד...

לא צריכה להיות שום סיבה שבעולם, שהאנשים שציינתי יעבדו והחרדים לא ועוד יקבלו על זה כסף.

*(כמובן שאני מתייחס בהודעה שלי לצד באוכלוסיה החרדית שאיננו עובד)

פורסם

רוב החרדים עובדים.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3890179,00.html הנתון הזה מסתכל מגיל נערים [אל אף שגם כאן זה רוב ] ,פלוצקר למשל עשה את הסקר שלו מגיל 22 שאז בציבור החרדי זה יותר מתממש שוק העבודה ושם הנותנים עולים יותר.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3890789,00.html

http://www.kikarhashabat.co.il/סבר-פלוצקר.html [ להשחיר את כל הלינק ,גם כאן לאזנה ] .

http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=17052&cat_id=1

מי שיש לו אוכל על שולחנו ומסתפק במועט -וזה מוסכם על אישתו ורוצה להיות רק שקוע בלימוד -רשאי.

[רובם של האברכים נשותיהם עובדות .המלגה של מדד העוני ניתן רק ל10 אלף אברכים.]

אך מי שאין לו אוכל על שולחנו -חייב לצאת לעבוד ולפרנס את משפחתו.

פורסם

אפילו לא התייחסת לטענות שהעליתי. אבל אתה יודע מה נעזוב את זה.

סתם ויכוח מיותר וחסר חשיבות.

פורסם

ידידי לא ניתן להתווכח על השקפה ,לימוד התורה זה לא עוד מקצוע כמו חשבון ,אנגלית.

לא ניתן בכלל לדון אם אין הסכמה של הבסיס.

הלינק שפירסמתי קודם על קורח -מפרט גם על זה

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=478770.410

התורה ניתנה מהבורא לעם ישראל, העוסק בתורה מחזיק את כל העולם.

אתה אולי לא מכיר בזה --לכן לא ניתן כלל להתווכח על השקפה.

אך אפשר 'איך התורה ניתנה משמיים'? 'מי אמר שיש בורא' וכו'. [אך זה שייך למקום אחר].

פורסם

שיהיה לך המשך יום נעים. אין לי כוונה להמשיך בדיון הזה.

את זה אני אשאיר למשתמשים האחרים.

פורסם

מה ניתן לעשות שכל ההשקפה של החרדים שונה משל החילונים?

התורה אצלם היא בראש -העולם הזה הוא רק פרוזטור בשביל עולם הבא.

אז הם עובדים יותר על המידות על קיום מצוות וכו'.. -כי זה כל המטרה בעולם של היהודי.

מצד שני ישנם בני-אדם שחיים רק את העולם הזה - אז בוא נספיק כמה שיותר לאכול ולשתות שמא מחר נמות וכו'. וכו'..

וכמובן שגם בעולם הזה צריך להתנהל כשורה -כמו עבודה וענייני חולין ,אבל מי שיכול למשל עשיר או אחד שמסתפק במועט או אדם שמוכן לממן אותו העיקר שישב ילמד -רצוי שיעשה כך, וכל אדם אחר לא- ורצוי לצאת לעבוד ולפרנס את משפחתו ..

פורסם

אין בעיה, שיסתפקו במועט, מצידי שיסתפקו בכל כך מעט שהם ימותו מרעב.. כל עוד זאת הבעיה שלהם ולא שלי, הבעיה היא שהם באים אלי ואומרים לי אנחנו אנשים צנועים שמסתפקים במועט, אז תשלם לנו על המועט הזה...

אם הם לא רוצים לעבוד, שלא יעבדו, אבל (!!) שלא יצפו מאף אחד לרחם עליהם על זה שהם לא רוצים לעבוד ושיממנו את עצמם בצורה אחרת

פורסם

אם ככה רוני, אולי פשוט נגאל את כל החרדים מן העולם הזה, על מנת שיגיעו במהרה לעולם הבא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים