עבור לתוכן

IQPC - שירות שעוד לא נראה כמוהו - סגירת הפרשה

Featured Replies

פורסם

תפסיקו לעשות צחוק מעצמכם... :kopfpatsch: חלקי מחשב גם במאמץ יכולים להחזיק לפחות 10 שנים, במידה ולא נגרם נזק במזיד, או קצר חשמלי.

ואתה אומר את זה על סמך...? ::)

• תגובות 137
  • צפיות 27.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יכולים להחזיק, יכולים גם לא להחזיק.

תוחלת החיים של רכיב חשמלי טיפוסי הוא משתנה אקראי שהשונות שלו גבוהה מן הממוצע שלו.

פורסם

ואתה אומר את זה על סמך...? ::)

על סמך זה שיש לי מק G3 שעדיין עובד, ופנטיום 4 Northwood שעדיין מריץ פוטושופ מלפני CS.

אגב יש לי SNES שעדיין עובד!

פורסם

WOW.

אז?

גם לי יש דברים עתיקים שעובדים. ומולם יש לי גם דברים דנדשים, שמתו מהר מאוד. מה זה אומר?

פורסם

WOW.

אז?

גם לי יש דברים עתיקים שעובדים. ומולם יש לי גם דברים דנדשים, שמתו מהר מאוד. מה זה אומר?

ההבדל שהמחשבים האלו עבדו עבור גרפיקה והדמיות, לא בשביל טטריס.

ואגב, מדברים פה על תוחלת חיים של מוצר אלקטרוני, ולא על חוסר מזל שקורה לפעמים לאחר יום עבודה בלבד.

נראה לך שתוחלת חיים של לוח אם תקין, תהיה 4 שנים...?

פורסם

נראה לך שתוחלת חיים של לוח אם תקין, תהיה 4 שנים...?

ולך באמת נראה שהיא תיהיה 10 שנים...?

פורסם

אני עוקב פה מתחילת הדיון, אלוהים ישמור איזו טחינת מים!

לוח יכול לשרוד 4 שנים ויכול 10 שנים, זה לא קשור. אי אפשר לנבא ואי אפשר להגיד "אה הוא היה ישן, בטח בגלל זה הוא מת".

מה שאני כן יכול להגיד, שיצרני לוחות אם לא בונים אותם לשרוד מעבר לזה.

מצד שני, עובדה שהמחשב (כגוף שלם) נכנס לחנות במצב קומה (ראה ערך "צמח"), וגסס לו.

לבוא ולהגיד שהם הרסו את הלוח לא יהיה נכון כי זה לא מבוסס על כלום הרי המחשב לא תקין מלכתחילה ויש סיכוי סביר שזה היה הלוח.

לחבר לוח אחר, ולבדוק אם העסק עובד תהיה הגישה הנכונה -

ואם הכל יעבוד, להסכים לשלם על הלוח בלבד, הגוף קירור לא פתר את הבעיה.

הנה מחירי לוחות אם, זה לא נורא בכלל.

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-motherboard&orderby=price&db68907=299552

פורסם

על סמך מה אתה קובע? בגלל ביוס לא עולה?

פורסם

בשורה התחתונה הוא הביא להם מחשב שעובד וקיבל מחשב שלא עובד

פורסם

בשורה התחתונה או שהם טעו באיבחון גורם התקלה או שהם דפקו את הלוח או שניהם. כך או כך הם גרמו ללקוח נזק כספי וצריכים לפצות אותו.

פורסם

לגבי תאור המקרה (לפני שהמחשב נשלח למעבדה), ממש לא ברור האם הביוס לא עולה - כלומר יש ציפצופים בעת הדלקת המחשב, או סתם מסך שחור ולא קורה כלום, או שהביוס כן עושה פוסט וישנם BSODs (מסכים כחולים) ?

הטכנאי ביקש את הסיסמה של WIN וכן מצא שיש בעיית התחממות מעבד (אני מניח שעשה בדיקת מאמץ/ניטור טמפ'), אז המחשב כן עבד לפני שהייתה נגיעה בחומרה, מקרה לא פשוט.

במקום שאני עבדתי בו, אם המחשב עבד אצלנו בידיים ואח"כ בתוך התהליך של הבדיקה/תיקון היה שובק חיים, אם לא הייתה לנו הוכחה חד משמעית להראות ללקוח שזה לא נגרם באשמתנו, החנות הייתה לוקחת אחריות, גם טכנאים טובים מפשלים לפעמים, וכשיש ספק אין ספק.

פורסם
  • מחבר

אני יחדד קצת לגבי התקלה , לאור השאלות שעלו כאן.

הייתי מדליק את המחשב והמסך פשוט היה נשאר שחור, הוא לא היה מגיע בכלל למצב של bios, ולכן גם לא

היו אף post codes.

לגבי הגסיסה של המחשב שאנשים מתארים פה, אני רוצה להדגיש

שאני חשדתי בספק ויאיר שהיה אז בחנות אמר שזה נשמע לו כמו בעיה בזכרונות.

בחנות עצמה הם בכלל לא נתקלו בבעיה שתיארתי עובדה שהם הצליחו להגיע עד ה windows.

אז אני לא מבין בכלל איך יש פה אנשים שמאשימים את הלוח אם שלי ומציעים לי להגיע לפשרה

עם החנות, אני משוכנע שהלוח אם נדפק מהחלפת המאורר למעבד.

עד היום אני לא יכול לדעת אם היה בכלל מקום להחליף את המאורר למעבד.

פורסם

לגבי הגסיסה של המחשב שאנשים מתארים פה, אני רוצה להדגיש

שאני חשדתי בספק ויאיר שהיה אז בחנות אמר שזה נשמע לו כמו בעיה בזכרונות.

בחנות עצמה הם בכלל לא נתקלו בבעיה שתיארתי עובדה שהם הצליחו להגיע עד ה windows.

אז אני לא מבין בכלל איך יש פה אנשים שמאשימים את הלוח אם שלי ומציעים לי להגיע לפשרה

כפי שאמרתי, הסימפטומים שאתה מתאר (מסך שחור, אין POST) מתאימים מאוד לתופעות גסיסה של לוח, וכמעט אין סיכוי שזה משהו אחר. זכרונות - תאורטית יכול להיות, אבל הסיכוי שזכרונות שעבדו שנים פתאום יתקלקלו בצורה כזו מוחלטת, בהיעדר נזק חיצוני (שבר או נחשול מתח) שואף לאפס. ספק מת - מרגישים מייד, כי המחשב אפילו לא נדלק. ספק תקול לא מתנהג ככה.

תאורטית יכול גם להיות שהספק עשה קונצים ושרף חלק מהרכיבים, אבל אז סביר שהיית מבחין בזה כשזה קורה, ואם זה בכל זאת קרה ולא שמת לב - יש סיכוי לא מבוטל שהלוח ניזוק.

ובכל מקרה אם מדובר בנזק בלתי-הפיך לספק/זכרונות - הם בחיים לא היו מצליחים להגיע לWindows. בעוד שעם לוח גוסס זה אפשרי גם אפשרי.

אני לחלוטין לא משוכנע שהלוח נדפק ע"י החנות. לא שזה פוטר אותם מאחריות - אני משוכנע שהאבחון שלהם היה שטחי במקרה הטוב ושגוי לחלוטין במקרה הרע. ובכל מקרה, אמרתי לך בהודעה הראשונה שלי בדיון מה לדעתי אתה צריך לעשות.

פורסם

QttP, הם כן יכלו להגיע ל-WINDOWS בהנחה שבשלב חיפוש הבעיה הם החליפו את הזכרונות וכו'.

אגב גם ספק יכול להיות, ראיתי מצב שבוא מחשב עשה אינסוף ריסטרטים כי היה לו כוח להפעיל את המחשב אבל לא להגיע ל-WINDOWS.

פורסם

אני יחדד קצת לגבי התקלה , לאור השאלות שעלו כאן.

הייתי מדליק את המחשב והמסך פשוט היה נשאר שחור, הוא לא היה מגיע בכלל למצב של bios, ולכן גם לא

היו אף post codes.

אם כך, 99% שהבאת להם מחשב עם לוח אם גוסס, ואין שום פלא שהוא נפטר. בטח אחרי הרצת בדיקות מאמץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים