עבור לתוכן

Starcraft 2 - הדיון הראשי

Featured Replies

פורסם

הנה התיקו.

(מצורף)

חברה ובלי ירידות, אני גרוע ואני יודע.

[attachment deleted by admin]

• תגובות 1.4k
  • צפיות 221.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

לגבי יכולות אנטי אוויר של הפרוטוס.....

מה הקאונטר האווירי שלהם לוייקינגס וקורפטורס?

ניראה לי שהם ממש נחותים מהבחינה הזו....

פורסם

קורפטורס וויקינגס הם קאונטר לאוויר של פרוטוס... לא להיפך.

אלה שתי יחידות שיורות רק על אוויר (ויקינג על הקרקע זה הרי בדיחה, מקסימום להציק ל-workers).

תעשה כמה סטוקרים ותסגור עניין.

לא ברור לי על איזה סיטואציה בדיוק אתה מדבר, שאתה צריך קאונטר לדבר הזה.

פורסם

קורפטורס וויקינגס הם קאונטר לאוויר של פרוטוס... לא להיפך.

אלה שתי יחידות שיורות רק על אוויר (ויקינג על הקרקע זה הרי בדיחה, מקסימום להציק ל-workers).

תעשה כמה סטוקרים ותסגור עניין.

לא ברור לי על איזה סיטואציה בדיוק אתה מדבר, שאתה צריך קאונטר לדבר הזה.

זו גם היתה ההרגשה שלי. אבל נידמה לי שווייד ראייס טובים יותר נגדם כי יש להם בונוס מטורף נגד יחידות משוריינות כשהן טעונות לגמרי.

לגבי סיטואציה....

למשל תקפתי שחק זרג בבסיס שלו עם מיקס של קולוסיס וסטוקרים (בערך 6 מכל אחד). הוא חיסל לי את ההתקפה עם 5-6 ברודלורדס וכשהבאתי פיניקסים להתקיף את הברודלורדס חיסל אותם בקלות עם קורפטורס. ניסיתי גם בערך 10-12 סטוקרים עם קצת קולוסיס נגד הברודלורדס ועדיין לא הלך.

* אני שחקן חדש במשחקי אסטרטגיה ברשת, למעשה סטארקראפט 2 זה המשחק אסטרטגיה הראשון שלי שאני משחק ברשת. המשחק היה בליגת אימונים. את הזרגים אני לא ממש מכיר, ולמרות שעשיתי סקאוטינג בבסיס שלו עם פרובים וראיתי מה הוא עושה, לא הבנתי שהוא הולך על יחידות אוויר.... מחיר של חוסר הכרות עם הזרגים :(

פורסם

אז הבעיה שלך היא הברוד לורדס, לא הקורפטור ;)

אם יש לו ברודס כבר יכלו להיות לך גם קריירס משופרות, שלא לדבר על ערימות של void rays.

בעקרון ווידס מעולים נגד corruptors+broods, כי שניהם ארמורד, פיניקס פחות להיט. אם יש לך שיפור מהירות לווידס אז הן גם יותר מהירות מהקורפטורס (ובכל מקרה כמובן יותר מהירות מהברודס).

בגדול, המצב שאתה מתאר הוא מלכתחילה שגוי, הרבה לפני שהקרב הזה התחיל:

1) המשחק כבר מאד ארוך והיית צריך להגיע ליחידות הרבה יותר רציניות מערימה של סטוקרים. והקולוסוס לא ממש קשור שם. או לחילופין:

2) משחק לא כזה ארוך אבל הוא רץ ישר לברודס (רעיון רע מאד בד"כ) - אם זה המצב, יכלת לעלות עליו כבר מזמן ולגמור אותו, כי לא היה לו כלום חוץ מבניינים בדרך לברודס.

3) סקאוטינג - חובה לדעת מה הוא עושה, כדי לעשות ברודס הוא צריך לבנות Lair ואז Spire ואז infestation pit ואז להפוך Liar ל-Hive ואז לייצר קורפטורס ותוך כדי להפוך spire ל-greater spire ואז להפוך קורפטורס לברודס. אין שום דרך לפספס את זה... זה בילד הכי ברור בעולם והוא ארוך רצח... לעשות צבא קרקעי נגד הדבר הזה זה חסר סיכוי.

באופן כללי זרג הרבה פעמים יגיב לקולוסוס על ידי קורפטורים, מצב כזה אתה צריך יותר סטוקרים. בכלל, לא צריך יותר מדי קולוסוס, 3-4 מספיק וערימה של מלא מלא מלא סטוקרים מקיפים אותו יפה. לזרג מאד קשה להתמודד עם זה.

פורסם

אני בדיעבד מסכים איתך ;) אבל רק בדיעבד...

ראיתי שיש לו ספייר וLAIR אבל בגלל שאני לא מכיר את זרג לא ידעתי מה זה אומר.

הייתי מאוד שאנן כי באתי אחרי 3 נצחונות קלילים (ליגת אימונים, כן? כולנו שם נובים) שבהם השתמשתי בעיקר בקריירס + ווייד רייס ורציתי להשתמש הפעם ביחידות קרקעיות. היו לי בעיות אחרות במשחק הזה כי כישלון ההתקפה הראשונה הוציא אותי משיווי משקל - לא ידעתי איזה קאונטר לקחת נגד ברודלורדס כי הסטוקרים שלי אכלו קש ולא היה לי HT ולא סטארגייט אחד אפילו. אחרי שהבאתי קצת פיניקסים ושתי קריירס הם אכלו קש מהקורפטורס :( מרוב בלבול הפסקתי לשים לב מה עושים הפרובים שלי :screwy: ובסוף הסתבר שהם בכלל השתזפו בשמש ולא עבדו.

כן, המשחק היה ארוך, אבל קח בחשבון שזה ליגת אימונים (מהירות המשחק היא איטית :kopfpatsch:), השחקנים מתקמפרים (יש אבנים שמגינות עליך). למרות שאני יודע לעשות RUSH מאימונים נגד המחשב ונגד חברים אני לא עושה אותו כי עד שאני אשבור אבנים שלי ואז שלו ואגיע לבסיס שלו זה כבר לא יהיה RUSH אלא התאבדות. גם ככה בכל המשחקים ששיחקתי (כולה 6 משחקים, 5 ניצחונות והפסד נגד הזרג הזה) תקפתי ראשון......

אז אם אני רואה אצל הזרג SPIRE ו-HIVE ישר ללכת על MASS VOID ולא להשקיע בצבא קרקעי? גם לא ב -HT?

אתה שחקן פרוטוס?

פורסם

אני שחקן זרג ;)

Hive נותן לך מעט מאד דברים בתור זרג.

1) אולטרליסק

2) גרייטר ספייר=ברודלורדס

3) שיפורים לארמור לנשק (צריך Hive כדי לעלות מ2 ל-3).

4) Adrenal glands (שיפור לזרגלינגים).

בפועל, אתה שם Hive בשביל אולטרה או בשביל ברודס ב-99% מהמקרים, במשחק ארוך אולי גם כדי לסיים עם שיפורים, אבל פחות סביר.

אם כבר היה לו ספייר אז סביר שהוא יילך על ברודס, כן. אבל סקאוט יותר מאוחר גם היה מראה לך את הקורפטורים וגם את הספייר בזמן שהוא הופך לגרייטר ספייר, ולוקח לו שעות להפוך, ואז כבר אתה יודע בדיוק איך זה הולך להגמר.

* אה, לגבי מה לעשות - בעקרון אין במשחק כמעט צבא קרקעי שמתמודד בהצלחה עם ברודס. אולי ערימות של ת'ורס, אבל גם לא ממש. בגדול נגד ברודס אתה רוצה אוויר. אם המיקרו שלו מעפן אז גם סטוקרים ומרינס יכולים להוריד ברודס, אבל אם הוא קצת יודע מה הוא עושה אין ממש סיכוי.

פורסם

בעניין התיקו- מסתבר שיש על זה כבר דיונים בפורומים של בליזארד, אני לא הראשון(איזה הפתעה). ההשערות הם שהם ישימו טיימר.

פורסם

אני שחקן זרג ;)

Hive נותן לך מעט מאד דברים בתור זרג.

1) אולטרליסק

2) גרייטר ספייר=ברודלורדס

3) שיפורים לארמור לנשק (צריך Hive כדי לעלות מ2 ל-3).

4) Adrenal glands (שיפור לזרגלינגים).

בפועל, אתה שם Hive בשביל אולטרה או בשביל ברודס ב-99% מהמקרים, במשחק ארוך אולי גם כדי לסיים עם שיפורים, אבל פחות סביר.

אם כבר היה לו ספייר אז סביר שהוא יילך על ברודס, כן. אבל סקאוט יותר מאוחר גם היה מראה לך את הקורפטורים וגם את הספייר בזמן שהוא הופך לגרייטר ספייר, ולוקח לו שעות להפוך, ואז כבר אתה יודע בדיוק איך זה הולך להגמר.

* אה, לגבי מה לעשות - בעקרון אין במשחק כמעט צבא קרקעי שמתמודד בהצלחה עם ברודס. אולי ערימות של ת'ורס, אבל גם לא ממש. בגדול נגד ברודס אתה רוצה אוויר. אם המיקרו שלו מעפן אז גם סטוקרים ומרינס יכולים להוריד ברודס, אבל אם הוא קצת יודע מה הוא עושה אין ממש סיכוי.

OK אבל אם יש שילוב של ברודס וקורפטורס, MASS VOIDS זה הפתרון ?? ניראה לי שכל יחידה אווירית של פרוטוס אוכלת קש מהקורפטורס, די מעצבן.....

תודה על הטיפים.

פורסם

וווידס מעולה נגד קורפטורס. מיוטות הרבה יותר גרועות בשבילך.

אתה יכול אפילו בתוך המשחק לראות את זה, יש בעזרה שם לכל יחידה נגד מה היא טובה ונגד מה היא חלשה.

פורסם

rikus ...ישימו טיימר ואז מה ...? ...מה יקרה שהזמן יגמר !?...

פורסם

rikus ...ישימו טיימר ואז מה ...? ...מה יקרה שהזמן יגמר !?...

אני הייתי בונה את זה כך שהטיימר יתחיל לפעול רק במצבים מאוד מסוימים.

וכשזה יגמר המשחק יחשב את המצב ויחליט מי המנצח לפי קרטריונים הגיוניים.

כמו למשל כשלשחקן אין יחידות ואין משאבים וכל הבניינים באוויר.

אם לשחקן השני יש יחידות אבל אין משאבים כדי לבנות יחידות אוויר אז הוא ניצח כי יש לו שליטה על הקרקע בעוד שלשני אין שום כלום.

פורסם

וווידס מעולה נגד קורפטורס. מיוטות הרבה יותר גרועות בשבילך.

אתה יכול אפילו בתוך המשחק לראות את זה, יש בעזרה שם לכל יחידה נגד מה היא טובה ונגד מה היא חלשה.

כן, הבנתי כבר שפיניקסים זה קאונטר למוטאס.....

תודה :xyxthumbs:

פורסם

dimer

הכי פשוט זה לא לתת לו להגיע לברודלורדס בכלל.

ברמות הנמוכות אני לא זוכר שהם מגיעים לזה מהר אם בכלל..

בכל מקרה בשבילי זה עדיין מאסה של סטוקרים ובלינק

פורסם

לא לתת לו להגיע לBL זה כמו להגיד לו שהטכניקה לנצח היא לנצח.

אם המשחק ממשיך מספיק זמן - מן הסתם 2 השחקנים יגיעו ליחידות מתקדמות יותר.

mass stalkers עם בלינק זה אחלה דבר בכל שלב במשחק עם פרוטוס למען האמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים