עבור לתוכן

דו"ח שימוש ב SSD RAID0

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בגלל שזה raid0 הוא מזוהה ככונן 1

[attachment deleted by admin]

• תגובות 45
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הכוננים מופיעים במנהל ההתקנים?

בוודאי

???

מה שמות הכוננים כפי שהם מופיעים בביוס?

פורסם

שלום לך

אכן לא כצעקתה, בינתיים לפחות.

טוב שיהיו, אבל לא חייבים, מסתבר.

ז.א. ה - SSD לא מפריעים אבל גם לא עוזרים מי יודע מה בתכל'ס.

תודה על העדכון.

:xyxthumbs:

זה פחות או יותר מה שאני טוען כבר מזמן...

וגם נחיצותו של ה-RAID, בלי כל קשר למחיר המופרך של SSD, מוטלת בספק רב לדעתי האישית.

פורסם
  • מחבר

זה פחות או יותר מה שאני טוען כבר מזמן...

וגם נחיצותו של ה-RAID, בלי כל קשר למחיר המופרך של SSD, מוטלת בספק רב לדעתי האישית.

לא ראיתי את התרד שלך...איפה הייתה עד עכשיו?

הכוננים מופיעים בביוס כ OCZ vertex 2 ssd

אני יעלה תמונה יותר מאוחר

פורסם

לא צריך תמונה. אני מנסה לבדוק מה גירסת הקושחה של הכוננים שלך ולא מוצא דרך לברר זאת.

פורסם

לא ראיתי את התרד שלך...איפה הייתה עד עכשיו?

עשית חיפוש באתר לפני שהחלטת על הקניה? זה נושא דיון די פופלארי בשנתיים-שלוש האחרונות אם כי יש לציין שמנגנון החיפוש באתר מוגבל במקרה הטוב...

פורסם
  • מחבר

לא צריך תמונה. אני מנסה לבדוק מה גירסת הקושחה של הכוננים שלך ולא מוצא דרך לברר זאת.

אני לא לייד המחשב שלי אבל:

הגרסת קושחה של הכוננים החדשה היא ver. 1.10 - שהורדתי אותה..

אני לא יודע איזה גרסה יש לי (אני לא במחשב שלי) אבל אי אפשר לעדכן את הכוננים בכל מקרה כי הם ברייד.

התוכנה של OCZ שמעדכנת קושחה בכלל לא מוצאת את הכוננים.

אין ספק שיש הבדל מהירות בין ה HDD ל SSD בכל , אבל עדיין אני לא יודע עם SSD ברייד יותר טוב מ SSD לבד...

[br]פורסם בתאריך: 7.07.2010 בשעה 19:15:45

עשית חיפוש באתר לפני שהחלטת על הקניה? זה נושא דיון די פופלארי בשנתיים-שלוש האחרונות אם כי יש לציין שמנגנון החיפוש באתר מוגבל במקרה הטוב...

חוץ מהפוסט שלך ראיתי כבר הכל...

עברתי על כל הפורום , חרשתי את יוטיוב (ראיתי איזה 60 סרטונים) ונכנסתי למלא פורומים בחו"ל..

כולם מראים בנמצ'מארק. אלה שמראים משחקים ופוטושופ מדווחים על שיפור מטורף (שזה נכון) אבל עדיין אף אחד לא העלה

SSD monitor תוך כדי זה שהוא משחק... או עובד על תוכנה.. או מנסה לשמור קובץ של 3 גיגה מפוטושופ...

כולם מנסים להשוויץ בכמה שלהם יותר מגניב... שבתכלס אני כבר לא כלכך בטוח...

פורסם

שוב שלום

tmpusr - לכבוד הוא לי .

00Amir - אתה מעלה יותר שאלה סובייקטיבית, כי הרי ברור לכל הדיות

שביצועי SSD עדיפים על הדור המכאני, וזה הכל עניין של ציפיות ומכאן גם האכזבות.

הרי אין אחד שלו התאפשר לו מבחינה כספית, שהיה מסרב לקחת SSD למערכת שלו.

" אין ספק שיש הבדל מהירות בין ה HDD ל SSD בכל , אבל עדיין אני לא יודע עם SSD ברייד יותר טוב מ SSD לבד... -

ואללה , שאלת השאלות, מה שבטוח שכשתדע גם אנחנו נדע !

מצטער שאין לי אפשרות להערות / הארות מעשיות, איפה אני ואיפה ה - SSD.

פורסם

אמיר - עד כמה שאני זוכר אמורה להיות תוכנה שעושה את העדכון מהבוט והרייד לא מפריע לה. סה"כ יש לך ביצועים מעולים לעומת כונן מכני,

אני רק מנסה לראות האם יש דרך חעזור לך לשפר את הביצועים (המעולים!) האלו. קקדו - נא לא להפוך את הת'רד הזה לדיון על השתלמות

הרייד ביצועים וכו'.

פורסם

what the stripe size ?(64-128) in raid 0 trim is not supported, but over all you have nice write read speeds

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לענות לכל החברים שמעלי...

זאת בדיוק הנקודה - שהביצועים שהכוננים מראים בבנצ'מארק הם מעולים, הן בכתיבה וכן בקריאה..

אבל בעולם האמיתי שזה במשחקים ובתוכניות אני מרגיש שחסר לי עוצמה.

אם הקריאה של הכוננים היא 500מג"ש כאלו ראבק זה חצי גיגה לשניה - למשחק COD:MW2 היה צריך לקחת לכל היותר 4 שנית לטעון ולא 8 בפועל.

ישומים כמו פוטושופ CS5 צריך לקחת לו מקסימום שניה לטעון ולא 5 שניות בפועל..

ומה שיותר מעצבן זה שאני לא יודע איפה הצוואר בקבוק - מה מעכב את הפעולות ?? :bash:

פורסם

^^^^^

אני לא יודע מה זה " ישומים " מבחינתך, בייחוד בפוטושופ, אבל בו נגיד שגם במשחק,

אבל אני מניח שזה לא "עליה" של פוטושופ, שמן הסתם היא כן מהירה מאוד !

אם אתה מדבר על ביצוע פעולות / ראיית אקשן הרי שזה לא רק קריאה מדיסק קשיח, יש גם את

האלמנט של ביצוע חישובים ( בפוטושופ לפחות ), ומה לעשות, אם אתה שומר קבצים של 3גיגה,

אז זה יקח איזה 6 שניות - לפי החשבון שלך.

מעבר לניתוח חומרתי / דרייברים , יש כמובן אפשרות של לקחת את זה למערכת אחרת,

עם או בלי הרייד, העיקר שיהיה בסיס להשוואה , עם מעבד 930 לדוגמה, כי גם אני לא חושב

שהכוננים מהווים צוואר בקבוק. :nixweiss:

פורסם

profesional beter raid controller , and slc drives (single level, more iops for the heavy work,and cost too much :xyxthumbs)

פורסם

שים לב שאינטל שחררה דריבר ל- rapid storage technology שעשוי לכלול תמיכה ב- TRIM ל- raid

אני לא בטוח שזו הכתובת הנכונה - http://downloadcenter.intel.com/detail_desc.aspx?agr=N&ProductID=&DwnldID=15251

מצד שני, נראה שיש באג כלשהו בדריבר - http://www.pcper.com/comments.php?nid=8538 :s05:

כמו כן, נתקלתי במס' אתרים / פורומים שטוענים שאם הכוננים לא מוגדרים נכון מבחינת גודל ה- partition (המונח המדויק הוא alignment) - ביצועי הדיסק יהיו נמוכים יותר - אין לי כח לחפש איפה בדיוק... :silly:

נק' אחרונה לעכשיו - מומלץ לא לנצל את כל נפח הדיסק, אלא להשאיר מקום פנוי לטובת garbage collection וכן לא לחלק את הדיסק למס' partitions

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים