עבור לתוכן

טוב , אחרי כל הפוסטים המפוזרים שלי בפורום.אחד רשמי.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,פתחתי כמה פוסטים בכל פורום אפשרי שעלה בדעתי לגבי איטיות מוזרה של המחשב , אחרי שאספתי מספיק מידע ועניתי על מספיק שאלות ששאלו אותי ,

הנה הכל בסיכום:

לאחרונה החלו אצלי בעיות של איטיות במחשב , במוקדם ובמאוחר גם ראיתי שזה הופיע כשאני משחק (נפילות FPS , דרופים)

בהתחלה שקלתי כל מיני צעדים כמו קניית מחשב חדש וכו' , אבל לשימושים שלי - משרדיים ו COUNTER STIRKE הבנתי שזאת טעות בגלל שהמחשב שלי לפי מפרטו - אמור להספיק למעבר לכך.

בהתחלה תהיתי אם הבעיה היא בכרטיס , לפני כמה זמן גליתי שהוא מתחממם והוספתי לו מאוורר בשל קירורו הפאסיבי . היום הוא עומד על 55* מעלות במנוחה .

(הכרטיס - 8500GT).

למרות הכל הדרופים והתקיעות למיניהם המשיכו , אח"כ - זיהיתי שיש בעיה עם המעבד. המעבד במנוחה פשוט קופץ ב% השימוש סתם ככה - פעם מIEXPLORER , פעם ANTI VIRUS , פעם COUNTER STRIKE , הוא יכול להגיע ל30-80 מכך,בדרך כלל באיזור ה50..

אז אפשר להבין שלא מדובר באיזה משהו ספציפי..

כמו כן - המעלות של המעבד הם 40 במנוחה ו55 במאמץ , נקיתי את המחשב , אפילו פירמטתי אותו לפני כמה ימים ווידיתי שאין וירוסים .

הבעיה אצלי שהשד יודע ממה זה קורא..

הבעיה היא נטו מהמעבד ורק אחרי כמה זמן הבנתי שהכל קורא בגלל המעבד..המעבד עובד בתדרים שלו כמובן אבל משהו לא בסדר.

וזה רק החל לאחרונה..

כמה דברים -

מה אני יכול לעשות בשביל למצוא את מקור הבעיה שבגללה המעבד כל הזמן קופץ ב%?הרי הטמפ' נמוכות , ואין משהו ספציפי שמעמיס אליו כל פעם הוא נדבק למשהו אחר..

האם אני יכול לקבל אולי מעבד חלופי עקב כך?

פורסם

לא חושב אתה בדרך.

גם לא אמרתה מה ומתי עובד לאט.

מעבד תמיד עובד 100 אחוז. אין פחות מזה !

זה לא כמו אוטו שנוסע לאט או מהר.

אחוזים רק אומר כמה זמן עסוק בזמן שמודדים.

נגיד מעבד עובד רבע שניה וזהו.

אם תמדוד כל רבע שניה יצא 100 אחוז מעבד.

אם תמדוד כל חצי שניה יצא 50 אחוז

ולמדוד כל שניה יצא 25 אחוז.

ככה בדיוק עובד מנהל משימות שלך. אפשר לשנות זמנים של

בדיקה בלשון VIEW של מנהל משימות. שמה גם אפשר

לוסיף הרבה טורים בשביל לבדוק אם ומה וכמה עובד.

פורסם
  • מחבר

לא חושב אתה בדרך.

גם לא אמרתה מה ומתי עובד לאט.

מעבד תמיד עובד 100 אחוז. אין פחות מזה !

זה לא כמו אוטו שנוסע לאט או מהר.

אחוזים רק אומר כמה זמן עסוק בזמן שמודדים.

נגיד מעבד עובד רבע שניה וזהו.

אם תמדוד כל רבע שניה יצא 100 אחוז מעבד.

אם תמדוד כל חצי שניה יצא 50 אחוז

ולמדוד כל שניה יצא 25 אחוז.

ככה בדיוק עובד מנהל משימות שלך. אפשר לשנות זמנים של

בדיקה בלשון VIEW של מנהל משימות. שמה גם אפשר

לוסיף הרבה טורים בשביל לבדוק אם ומה וכמה עובד.

תודה על התגובה המפוררטת אבל לא הבנתי איך אני אמור להשתמש במידע הזה בהמשך הדרך בדרך שלי לפתרון הקפיות בCPU.

בתודה , לירון

פורסם

אתה סתם מתקיף CPU שלך. זה לא הבעיה.

פורסם
  • מחבר

אתה סתם מתקיף CPU שלך. זה לא הבעיה.

אתה בעצם אומר שהCPU זה לא הבעיה למרות הקפיצות ב%?

פורסם
  • מחבר

טוב הקפצה

המצב מחמיר ואני כבר לא יכול לגלוש אפילו באינטרנט

אני רק נכנס לפוקר של הפייסבוק והCPU אצלי עומד על 70% קבוע..

אני נכנס לפוקר של הפייסבוק מאצל הלפטופ של אחי לראות שאין איזה עומס או משהו - ואצלו הCPU על % אחד ויש לו AMD TURION 1.8 GHZ X2

שזה מעבד יותר חלש מהמעבד שלי...

ובלי שום קשר לפייסבוק אין כל הזמן יש קפיצות מהexplorer או מעוד תוכנות שפועלות זה גם קורא כמו STEAM

פורסם

לי יש הרגשה , מעין אינטואיציה כזאת שאם תתקין וינדוס - התקנה חדשה - אפילו תנסה לעשות מחיצה רק לנסיון - תראה שהכל יזרום חלק !

פורסם
  • מחבר

לי יש הרגשה , מעין אינטואיציה כזאת שאם תתקין וינדוס - התקנה חדשה - אפילו תנסה לעשות מחיצה רק לנסיון - תראה שהכל יזרום חלק !

אבל אני מסביר שהתקנתי ווינדוס חדש כבר כמה פעמים וזה ווינדוס טוב של XP הורדתי את ההכי חדש שXP הוציאו מFXP..למה שהווינדוס הזה לא יהיה טוב..

ומה הכוונה במחיצה?

ואתה מתככון שאני יתקין מדיסק אחר את הווינדוס?

פורסם

אבל אני מסביר שהתקנתי ווינדוס חדש כבר כמה פעמים וזה ווינדוס טוב של XP הורדתי את ההכי חדש שXP הוציאו מFXP..למה שהווינדוס הזה לא יהיה טוב..

ומה הכוונה במחיצה?

זהו, שפה לא FXP ואם היית קורא את חוקי הפורום היית יודע שלא מדברים על נושאים כאלה.

סתם לידע כללי, אין כזה דבר ה-XP הכי חדש שהוציאו, לא יוצאת גרסה חדשה כל שבועיים וגם לא כל חודשיים. אם אתה משתמש בגרסת מערכת הפעלה שעברה מניפולציה כלשהי על ידי צד ג' -- אל תתפלא אם תהיה חוסר יציבות. את מערכת ההפעלה מעדכנים בעזרת שירות העדכון המובנה בה ו/או הורדה ישירה של חבילות שירות רשמיות כאשר הן יוצאות.

פורסם
  • מחבר

זהו, שפה לא FXP ואם היית קורא את חוקי הפורום היית יודע שאסור לדבר על דברים כאלה.

סתם לידע כלל, אין כזה דבר ה-XP האחרון שהוציאו, לא יוצאת גרסה חדשה כל שבועיים. אם אתה משתמש בגרסת מערכת הפעלה שעברה מניפולציה כלשהי על ידי צד ג' -- אל תתפלא אם תהיה חוסר יציבות. את מערכת ההתקנה מעדכנים בעזרת שירות העדכון המובנה בה ו/או הורדה ישירה של חבילות שירות רשמיות כאשר הן יוצאות.

אוקיי - וכמובן שעדכנתי את המערכת שלי דרך השירות עידכון של MICROSOFT ,

ואתה יכול בבקשה להתייחס יותר לנושא ולתת את דעתך בעניין?(הבנתי את הנקודה שלך ואת הטעות שלי.)

פורסם

גם אם נניח שהורדת את העותק הזה למטרות גיבוי והשתמשת במפתח מוצר חוקי. אין לדעת מה מקור העותק הזה ואיזה שינויים עבר.

ההמלצה הראשונה היא להתקין עותק רשמי של מערכת ההפעלה ולנסות שוב.

הבעיה שלך היא לא המעבד, הוא עובד והכל תקין, הבעיה היא ככל הנראה תוכנתית.

תתחיל מזה שתעדכן את הדפדפן שלך (או שתעבור בכלל לדפדפן אחר גם אם רק לצורך הניסוי) ותעדכן את גרסת ה-Flash.

אחר כך תנטר בעזרת מנהל המשימות מה צורך את הכי הרבה משאבים, לא קפיצות אלא יישום שמתייצב על אחוזי שימוש לאורך זמן.

ולסיום, לא יודע באיזה אנטי וירוס אתה משתמש או איזה עוד תוכנות מותקנות מסביב, אבל נקודת התחלה טובה תהיה לבצע את הבדיקות כשאתה מתחיל מהמינימום האפשרי (בלי אנטי וירוס, בלי עוד תוכנות שהן לא חיוניות) ומשם תעקוב אחרי המצב.

פורסם
  • מחבר

גם אם נניח שהורדת את העותק הזה למטרות גיבוי והשתמשת במפתח מוצר חוקי. אין לדעת מה מקור העותק הזה ואיזה שינויים עבר.

ההמלצה הראשונה היא להתקין עותק רשמי של מערכת ההפעלה ולנסות שוב.

הבעיה שלך היא לא המעבד, הוא עובד והכל תקין, הבעיה היא ככל הנראה תוכנתית.

תתחיל מזה שתעדכן את הדפדפן שלך (או שתעבור בכלל לדפדפן אחר גם אם רק לצורך הניסוי) ותעדכן את גרסת ה-Flash.

אחר כך תנטר בעזרת מנהל המשימות מה צורך את הכי הרבה משאבים, לא קפיצות אלא יישום שמתייצב על אחוזי שימוש לאורך זמן.

ולסיום, לא יודע באיזה אנטי וירוס אתה משתמש או איזה עוד תוכנות מותקנות מסביב, אבל נקודת התחלה טובה תהיה לבצע את הבדיקות כשאתה מתחיל מהמינימום האפשרי (בלי אנטי וירוס, בלי עוד תוכנות שהן לא חיוניות) ומשם תעקוב אחרי המצב.

אבל איך אני ידע מה עותק מקורי הרי אני לא מתכוון לקנות..:x

פורסם
:facepalm:
פורסם
:facepalm:
פורסם
  • מחבר

על זה נאמר:

סליחה על הבורות

חחחחחחחחחח :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים