עבור לתוכן

האיום האיראני

Featured Replies

פורסם

ולא רק שאותו ארגון טרור וכל שאר ארגוני הטרור היו חוטפים מכה כזאת שהם לא היו משתקמים ממנה לעולם, גם המקור של אותו חומר היה חוטף פי 10 מהם.

אני לא מבין למה אנחנו פשוט לא נותנים את אותה מקה שהם לא ישתקמו ממנה לעולם כבר עכשיו ,ולהגיד שאין לנו לגיטמציה זה פשוט לא נכון .

• תגובות 109
  • צפיות 13.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אני לא מבין למה אנחנו פשוט לא נותנים את אותה מקה שהם לא ישתקמו ממנה לעולם כבר עכשיו ,ולהגיד שאין לנו לגיטמציה זה פשוט לא נכון .

כי אותה מכה, זה ל"טהר" את לבנון. אם ישראל הייתה מוכנה לספוג 5000 הרוגים היום, חמאס וחיזבאללה לא יהיו קיימים מחר, אבל זה לא יקרה.

בנוסף לזה שומרים על סטוס קוו תמידי עם אותם ארגונים, כיוון שאחרי שהם ניהיו דה פאקטו "מדינה" זה כבר ניהיה מסובך מידי. אנחנו לא חטפנו את המקסימום שהחיזבאללה היה יכול לזרוק עלינו, לא קרוב אפילו, עם כל הטילים שהוא זרק, צה"ל עדיין הודה שזה היה כשליש מהמאגרים שהיו לו. אוטובוסים הפסיקו להתפוצץ לך לפני 5-6 שנים. אם אתה באמת רוצה לחזור לתקופה של אמצע שנות ה-90 או תחילת שנות ה-2000 אתה מוזמן, אבל תאמין לי שאתה היחידי.

פורסם

כי אותה מכה, זה ל"טהר" את לבנון. אם ישראל הייתה מוכנה לספוג 5000 הרוגים היום, חמאס וחיזבאללה לא יהיו קיימים מחר, אבל זה לא יקרה.

בנוסף לזה שומרים על סטוס קוו תמידי עם אותם ארגונים, כיוון שאחרי שהם ניהיו דה פאקטו "מדינה" זה כבר ניהיה מסובך מידי. אנחנו לא חטפנו את המקסימום שהחיזבאללה היה יכול לזרוק עלינו, לא קרוב אפילו, עם כל הטילים שהוא זרק, צה"ל עדיין הודה שזה היה כשליש מהמאגרים שהיו לו. אוטובוסים הפסיקו להתפוצץ לך לפני 5-6 שנים. אם אתה באמת רוצה לחזור לתקופה של אמצע שנות ה-90 או תחילת שנות ה-2000 אתה מוזמן, אבל תאמין לי שאתה היחידי.

סליחה חמוד

אבל אני השתתפתי ב-2002 בחיסול תשתית הטרור בגדה.

זה לא קרה מרצונם הטוב אלא בעקבות לחימה חסרת פשרות שלנו מבית לבית.

כמו כן לחיזבאללה לא היה קשר ישיר לפיגועי האוטובסים.

לגבי האמירה שלך "שלא חטפנו את מקסימום ארסנל הטילים של החיזבאללה",

אתה בהחלט צודק, אבל אתה שוכח שגם הם לא חטפו את מקסימום כוח האש שלנו,

נהפוך הוא.

אפשר לומר שהם חטפו אחוזים בודדים ממלוא היכולת.

למעשה,אני התנגדתי למהלכים הקרקעים בלבנון ובעזה ואני שמח שלא נאלצתי ליטול בהם חלק.

לצערי,צדקתי היות וגם ביום האחרון של הלחימה ,כשכוחותינו התרוצצו על גבעות שכוחות

אל בדרום לבנון, אנחנו חטפנו יותר מ-300 טילים שזה בערך כ-100 טילים יותר מהממוצע היומי.

בביקור האחרון שלי בפיקוד צפון ראיתי מפה שעלייה מסומנים בצהוב או אולי בירוק

160 הכפרים השיעים בדרום לבנון.

דרך הפעולה הנכונה שלנו ב-2006 הייתה לפזר עלוני אזהרה ודרישה לפנות לאלתר את הכפרים

ולאחר מכן למחוק אותם מהמפה באמצעות חימוש תרמובארי כפי שעשו הרוסים במלחמת צ'צ'ניה

השנייה (רק ששם הם שרפו אותם חיים ללא מתן כל אזהרה מוקדמת).

בסופו של דבר זה היה מטומטם לבזבז כל כך הרבה גיחות מיבצעיות של מטוסינו

בשביל להטיל כמויות גדולות של חימוש קונבנציונאלי על רובע דאחייה בביירות.

גם בעזה היה צריך לנקוט בטקטיקה דומה אבל בקנה מידה מצומצם והדרגתי.

בספו של דבר,לא תהיה לנו ברירה במלחמה הבאה ואנחנו נאלץ להשתמש

בפצצות דלק אוויר ,היות וכל ערינו למעשה מטווחים על-ידי טק"ק כבד ומדוייק

שלעומתו הטילים של החיזבאללה מ-2006 נראים כמו צעצועים של ילדים מפגרים.

אני גם לא בונה יותר מדי על מערכות ירוט טילים כמו "שרביט קסמים"

מפני שלדעתי הן לא יספקו פיתרון הולם לשיגור מסיבי ובו-זמני של מאות טילים

בבת אחת שיופעלו באמצעות טיימרים שיכווונו לשעה ספיציפית.

המערכת הזאת עשוייה לצמצם נזקים של מיתקפת פתע ולהגן על אתרים רגישים

אבל מי שחושב שזה פיתרון קסמים, פשוט חי באשליות.

פורסם

ובמה בדיוק אתה סותר אותי? מעבר לכך, חיסול התשתיות בגדה לא חיסל את הפתח, גם שגם כל חיסול מלאי החימוש של החמאס לא יחסל את החמאס.

בשביל לחסל את החמאס באופן מלא וגורף אתה תצתרך לקחת אחריות מלאה על כל תושבי עזה, אל תשכח שזאת הממשלה שמה. ובשביל לחסל את החזבאללה בלבנון "אתה"(או כוח בין לאומי) יצתרכו לקחת אחריות על יותר משליש מאוכלוסיית לבנון המקבלת את רוב השרותים הסוציאליים מהחיזבאללה(ואל תשכח שהחיזבאללה עכשיו הוא חלק ממשלת לבנון). העניין הוא שאני לא בונה על שרביט קסמים(רק לי זה נשמע כמו שם של סרט פורנו?), מצד שני רק כסיל יכול לחשוב שחיסול הטרור בעזה הוא מבצע צבאי נטו.

פורסם

@סנאי

יש לך שיטה יותר טובה ?

אתה טועה בזה שאתה חושב שאני מפריח סיסמאות , פשוט הדיון הוא חסר טעם , כל מה שמדסקסים הוא שטויות כלומר , במקום להלחם או לעשות שלום , מדברים . זה שטויות , אם אתה חושב שהחמאס/חיזבאללה אירגון טרור , הילחם בו כמו בטרור קרי השמד אותו ( יעלה כמה שיעלה ! ) ואם לא אז את חייב לעשות איתו שלום , כל הדיסקוסים האלו לא מובילים לכלום ומקצינים את הקיצוניים . זה הכל .

כל הדיבורים מול מחבלים זה פחדנות !

if you want to shoot shoot don't talk

http://www.youtube.com/watch?v=VUslGSoEH8I

פורסם

אם אתה מוכן לקבל את השמדת הטרור בכל מחיר, אני מציע שתתפוס M16 ותהיה הראשון שמתנדב להיכנס לעומק הרצועה לביצוע פעולת חיסול ממוקדת.

החמאס הוא ארגון טרור ללא שום צל של ספק, ודרכיו מעוותות. אבל ביום שבו תמצא דרך לחסל מחבלים בצורה המונית מבלי לפגוע באזרחים חפים מפשע וללא הקרבה של חיילי צה"ל, תודיע לי כדי שנוכל להתחיל לפנות לו"ז להתמודדות עם החרדים במקום עם חמאסניקים (שאגב, ההבדל ביניהם הולך וקטן עם כל יום שעובר).

אתה כנראה לא מבין שזו לא שאלה של "האם כדאי לחסל אותם או לא", אלא "איך אנחנו עושים את זה בלי להרוג אזרחים ביחס של 1:10" (ואז האיחוד האירופאי וארה"ב יכולים להפסיק לתמוך בנו) ו"איך אנחנו עושים את זה בלי לסכן יותר מדי את חיילי צה"ל" (כי זה לא הצבא האדום כאן, ואף אחד לא רוצה למות).

עריכה:

אתה כן זורק סיסמאות באוויר, שאין להן כל הגיון או תרומה כלשהי. הסברתי כבר - אתה רוצה להילחם באש עם אש? לך תזרוק על עזה קסאמים.

פורסם

תסביר לי בבקשה בצורה מפורטת מה כוונתך במשפט שלך :

"בנוסף לזה שומרים על סטוס קוו תמידי עם אותם ארגונים "

פורסם

תסביר לי בבקשה בצורה מפורטת מה כוונתך במשפט שלך :

"בנוסף לזה שומרים על סטוס קוו תמידי עם אותם ארגונים "

העניין שלא עושים כל פעולה חד צדדית, למשל חיסול כל צמרת החמאס = קריסה מוחלטת של כל התשתיות האזרחיות בעזה.

אתה באמת חושב שזה כלכך קשה לחסל את כל המחבלים האלה בכל מחיר? מה את ערפאת לא יכלת לפוצץ כאשר שכם הייתה במצור? אתה לא יכול סתם להרוג אותם, אפילו אם הם טרוריסטים, לא כאשר ההשפעות של זה כלכך גדולות.

פורסם

@סנאי

מי אמר שאזרחים לא יפגעו אם תלחם בטרור ?

קסמים על עזה זה אולי יעיל ואולי צריך לנסות , אבל במלחמה בטרור אזרחים יפגעו . זה הכוונה "אש באש" , אתה לא מבהיל אותי בהצעות שלך לשיטות במלחמה בטרור ראה את שכיננו האצילים כיצד הם נילחמים בטרור מקומי .

פורסם

דוד, המטרה בלחימה שלנו היא מינימום פגיעה באזרחים. החמאס לא מאיים על קיום מדינת ישראל וגם חיזבאללה לא. אם אנחנו נימצא במצב של סכנה קיומית על ידיהם, תוך שעות בודדות הם כבר לא קיימים.

פצמ"רים זה נשק מאוד לא יעיל, אבל אם אתה רוצה להילחם בהם באותה מידה שהם נלחמים בך, לך תירה עליהם. ואמרתי לך כבר שאם אתה מחפש דרך לחסל מחבלים בלי לפגוע באזרחים, תפוס M16 וכנס לרצועה. קל לדבר, אבל כשאתה זה שצריך להיכנס לבית של מחבל, לחסל אותו, ולצאת בלי לחטוף כדור משני מליון איש שלכל אחד יש פוטנציאל לירות עליך, זה כבר לא כזה פשוט.

פורסם

זו בדיוק הבעיה

כשהאוייב יודע שאתה לא רוצה לפגוע באזרחים אז הוא מסתתר בסביבה של אזרחים וכמו כן הופך עצמו " לחייל אזרח " קרי טרוריסט מחבל .

אנחנו אלא שיצרים לעצמנו את האויבים שלנו !

הרי כל מה שעל הטרוריסט לעשות זה להוריד את הנשק ולהגיד שהוא אזרח , אין לו אפילו מדים :bash:

כאשר אנחנו נתחיל להפסיק להאמין לשקרים של עצמנו וכאשר אנחנו נתחיל להתבונון במהות האמיתי של המציאות - כל הבעיות יפתרו , אנחנו יוצרים לעצמנו את הבעיות - חד וחלק !

( אני זה שצריך לספר לך את מצגת השווא שהם עושים ? הן באמבולנסים להעברת נשק וכלה בהצגת חיילים / טרוריסטים מחבלים שלהם בתור אזרחים עאלק "חפים מפשע" ?! ) ובערת הרע מקרבך , האחריות של האזרחים שלהם להשתחרר מהחרא הזא שהם הביאו על עצמם כמובן עם עזרה אבל יהיו נפגעים ! )

אל תפיל עלי את האחריות לשילטון החמאס בעזה/חיזבללאה בלבנון/שיעה באירן

פורסם

אני יודע טוב מאוד את התכסיסים שלהם - זו בדיוק הסיבה שקשה לנו להילחם בהם. כשאנחנו הורגים מחבל שנמצא בתוך אוכלוסייה אזרחית בעזרת מסוק/טיל, אנחנו פוגעים גם בחפים מפשע (וכאלה שהם אשכרה לא חיילים, לא טרוריסטים בתחפושת). זה פשוט לירות לעצמנו ברגל.

פורסם

הם לא חפים מפשע!

פורסם

הרבה פעמים כן. כשיורים מרגמות, לא יורים אותן מהגדר - יורים אותן מתוך שטחים בנויים עתירי אזרחים, נגיד שוק. אתה באמת מצפה לזרוק טיל על שוק ולא לפגוע בחפים מפשע?

שוב אני מסביר - אנחנו צריכים לבחור בין לסכן את חיי החיילים לבין להרוג אזרחים (ומבחינה פוליטית, זה לא לירות לעצמנו ברגל - זה לקחת RPG ולפוצץ לעצמנו את כל פלג הגוף התחתון). זאת הדילמה.

או שאני לא מבין על מה אנחנו דנים כאן בכלל, כי frankly הלכתי לאיבוד.

פורסם

הרבה פעמים כן. כשיורים מרגמות, לא יורים אותן מהגדר - יורים אותן מתוך שטחים בנויים עתירי אזרחים, נגיד שוק. אתה באמת מצפה לזרוק טיל על שוק ולא לפגוע בחפים מפשע?

שוב אני מסביר - אנחנו צריכים לבחור בין לסכן את חיי החיילים לבין להרוג אזרחים (ומבחינה פוליטית, זה לא לירות לעצמנו ברגל - זה לקחת RPG ולפוצץ לעצמנו את כל פלג הגוף התחתון). זאת הדילמה.

או שאני לא מבין על מה אנחנו דנים כאן בכלל, כי frankly הלכתי לאיבוד.

הם לא חפים מפשע ,אם הם היו באמת רוצים שלום הם לא היו נותנים לחבורה של חמאסניקים לירות מהאזור שלהם ,ואם לא אכפת להם שהם יורים (או אם הם שמחים שהם יורים) כבר סימן שהם לא חפים מפשע ,כי האזרח של היום הוא המחבל של מחר .

בקשר לדילמה ,אני אפילו לא מבין למה אתה קורה לזה דילמה ? ,אתה בדילמה את מי להשאיר חיי ? חיילים שלנו או אזרחים של האויב ? אני לא מבין איך זה אפילו דילמה ?ברור שחיילים שלנו ,איך הגעתה למצב שבו זה אפילו הפכה להיות דילמה אצלך בראש .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים