כמה טיפ אתם נותנים לשליח הפיצה - עמוד 8 - כללי - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

כמה טיפ אתם נותנים לשליח הפיצה


redead

כמה טיפ אתם נותנים לשליח הפיצה  

864 הצבעות

  1. 1. כמה טיפ אתם נותנים לשליח הפיצה



Recommended Posts

מור,

שמעתי על לא מעט מקרים שבהם רדפו אחרי אנשים שלא השאירו טיפ מחוץ למסעדה בצעקות. זה מבזה.

לעזאזל, כשאחותי עבדה בג'פניקה, היא סיפרה לי שיום אחד באו לאכול שם כמה ילדים בני 13. הם השאירו קצת טיפ, אבל המלצרית רדפה אחריהם החוצה ונזפה בהם שמשאירים לפחות 12 אחוז טיפ. היא לא ידעה איפה לקבור את עצמה מרוב בושה.

אז בתאוריה נכון שאפשר לא להשאיר טיפ. אבל אם לא תשאיר, יסתכלו עליך כמו על אחד שבאמצע אוטובוס הומה אנשים תוקע נאד רועש ומסריח במיוחד. לא תחושה נעימה. הפרקטיקה היא שחייבים להשאיר טיפ.

אם יגלמו מראש את ה-"טיפ" במחיר המנה, אז אנשים שלא יכולים לא יתפתו. הם ידעו שזה מה שצריך לשלם וזהו. בצורה הזו לא תהיה אי נעימות לאף אחד.

אני באמת נותן כי זו נורמה, אבל אני לא חייב לאהוב את זה, ואני חושב שצריך לעקור את הנורמה הזו. כמו שצריך לעקור הרבה נורמות אחרות שהן קיימות אבל פסולות בעיני.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 114
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

משתתפים בולטים בדיון

לא שזה יתרום במשהו לדיון (המיותר?) הזה אבל אני נתקלתי בבית קפה בשדה תעופה (נדמה לי באטלנטה) שהעובדים סרבו לקחת טיפ ואמרו לי שאסור להם לקחת טיפים.

כמובן שאין לי דרך לדעת האם הטיפים היו כלולים במחיר הקפה כי כל מוצר שנמכר בשדות תעופה קופץ מיידית במחיר אבל חשבתי שזה סיפור מעניין.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ללא ספק הטיפים היא נורמה חברתית פסולה , בכדי להביא שינוי

בנורמה החברתית צריך חוק כלשהו שימנע ממקומות לקבל טיפים -

כלומר אחרי הכל המלצרים עושים את עבודתם כמו שוטפי הכלים , השומר

המארחת וכל שאר צוות העסק יהיה מה שיהיה - יתרה מזאת אם מלצר עובד

יותר על השולחן שלי יותר משולחן אחר רק כי הוא מרגיש שאני יותר "קל על ההדק

עם הארנק שלי" אז מישהו אחר יהיה "מקופח" ובתור מלצר לשעבר ידוע שדברים כאלה יכולים

לקרות.

אגב מור הקדמת אותי בלינק ל"כלבי אשמורת" ;D , אני קורא את הדיון ושתי דברים עלו לי לראש עד התגובה שלך,

הסצינה מ"כלבי אשמורת" והמונולוג של "ג'רי סיינפלד" - שאגב אומר משהו נכון באופן קומי אמנם אבל עדיין:

הוא אמר ש"נהוג לתת טיפים על כל הפגנת חוסר אגרסיביות כלפיך" , זה כמובן מוקצן באופן קומי

אבל ממתי נהינו מין "חברת צדקה" שכל מי שעובד קשה צריך להיות מתוגמל בעוד שכר מאיתנו -

ממתי הכרת תודה כבר לא מספיקה בעולם? , חייבים לפצות כל פלוני אלמוני בעוד ועוד כסף , מה אני רוטשילד?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני לא רואה איך זה שונה מסבל, מחסנאי, פועל ייצור במפעל מתכת או מלחימה במפעל חיווט.

בכל המקרים יש לעובדים משכורת קבועה המבוססת על דרישה בשוק וכשרון. למה זה צריך להיות שונה למלצרים?

ובכל מקרה, ברוב המקומות בעולם מלצרות היא מקצוע. לדעתי זאת גם הסיבה שבד"כ הרבה יותר נעים לקבל שירות במסעדה באירופה.

לא תמיד, אבל בד"כ.

טיפים לא ניתנים עפ"י סבל בעל המקצוע.

הם ניתנים עפ"י מנהג ובד"כ לפי זה שהם בחרו לעסוק בשירות פרונטלי,

כמו שאמרו כאן, גם לטכנאי שבא הביתה אני נותן טיפ(הוא פשוט לא בא, כי אני לא צריך ומתקן את רוב הדברים בבית לבד).

וכמו שאני אמרתי, אם זה מקובל לתת, הוא ייקבל טיפ, אם למנקה במשרד הייתה צנצנת, הייתי שם פעם בשבוע לפחות טיפ חביב.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

צריך לחוקק איזה משהו נגד המנהג הזה שהפך להיות חובה

זה פשוט חוצפה , שאתה הולך למסעדה ואומרים לך XXX לא כולל שירות , אז מה זה כן כולל?

עם כל הכבוד הכסף שאני משלם במסעדה על האוכל מגלם בתוכו כבר את השירות!!

כנ"ל לגבי שליחי פיצה כנ"ל לגבי כל שירות אחר שאנחנו מקבלים , שטיפת מכוניות וכו'

תארו לכם מצב שאתם הולכים לבנק וקובעים עיסקה עם בנקאי , והוא אומר לכם , אה יש עמלה חדשה של טיפ לבנקאי , 5% ,

או שאתם הולכים למשרד עורכי דין , ומקבלים עורך דין , מסיימים את הדיון/משפט מה שזה לא יהיה , מקבלים תלוש הוצאות ואומרים לכם , לא כולל 10% שירות של העורך דין שקיבלתם

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

איזה שתי דוגמאות גרועות נתת.

לבנקים לא צריך לדאוג... אתה ממילא משלם על הכל ואקסטרא.

אתה לא תתן לעו"ד טיפ כי אתה משלם על השירות שלו ולא על שום דבר אחר.

לכל אלו שאומרים לגלם את המחיר של השירות במחיר, דווקא במצב הזה שיש אפשרות לתת טיפ אתה קובע את התגמול לשירות. חשבת שהיה שירות לא טוב,

תשים בדיוק או תחסיר. חשבת שהיה מעל למצופה - תן אקסטרא. בנוסף, הטיעון "אין לי לשלם עוד 12%/אני אתפתה כי המחיר טיפה יותר נמוך" לא רלוונטי, ממילא אתה נכנס למסעדה בידיעה ברורה שתהיה תוספת למחיר, אם לא אתה כנראה חי במקום אחר.

לגבי הטיעון "אבל אתה לא נותן טיפ למנקה/שומר/זגג/פחח", אם אין דרך לתת לבנאדם כסף עבור שירות טוב, יש דרכים אחרות לתת הכרת תודה כספית. למשל, להשתמש שוב בשירות שלו/ה, להמליץ לאנשים אחרים עליו/ה. ובכלל יש דרכים תגמל כספית גם אותם. אצלנו בעבודה המנקות הן מחברת קבלן חיצונית (כמו ברוב המקומות) ולכן לא מקבלות שי לחג. מה אנחנו שעושים זה לוקחים מכל אחד במחלקה סכום קטן ונותנים לה את זה. זה יוצא סכום לא מבוטל.

לגבי ההערה ממקודם ששכר זה התגמול לעובד טוב ופיטורין זה התגמול לעובד רע. שכר זה לא תגמול לעבודה טוב, זה חובה שבחוזה בין המעביד לעובד. וזה בלי קשר לכמות הפעמים שנתקלתי בעובדים לא טובים בעבודות כאלו ואחרות, ממש לא פיטרו אותם או מנעו מהם שכר. אם עובד עושה את עבודתו בצורה טובה המעביד יכול לתגמל אותו בנוסף.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לכל אלו שאומרים לגלם את המחיר של השירות במחיר, דווקא במצב הזה שיש אפשרות לתת טיפ אתה קובע את התגמול לשירות. חשבת שהיה שירות לא טוב,

תשים בדיוק או תחסיר. חשבת שהיה מעל למצופה - תן אקסטרא. בנוסף, הטיעון "אין לי לשלם עוד 12%/אני אתפתה כי המחיר טיפה יותר נמוך" לא רלוונטי, ממילא אתה נכנס למסעדה בידיעה ברורה שתהיה תוספת למחיר, אם לא אתה כנראה חי במקום אחר.

טיפ זה תגמול כספי על עבודה טובה ביוחד, לא על עבודה סטנדרטית לחלוטין שעובד חייב לעשות מתוקף תפקידו. אני לא יודע איפה אתה חי, אבל בארץ אי השארת טיפ לרוב תגרור אלימות פיזית/מילולית כלפי הלקוח.

לגבי הטיעון "אבל אתה לא נותן טיפ למנקה/שומר/זגג/פחח", אם אין דרך לתת לבנאדם כסף עבור שירות טוב, יש דרכים אחרות לתת הכרת תודה כספית. למשל, להשתמש שוב בשירות שלו/ה, להמליץ לאנשים אחרים עליו/ה. ובכלל יש דרכים תגמל כספית גם אותם. אצלנו בעבודה המנקות הן מחברת קבלן חיצונית (כמו ברוב המקומות) ולכן לא מקבלות שי לחג. מה אנחנו שעושים זה לוקחים מכל אחד במחלקה סכום קטן ונותנים לה את זה. זה יוצא סכום לא מבוטל.

הפכת ל-Lev0? אתה צריך כוס טיפים עם פתק "עוד קצת ואני מקבל BJ בתיאלנד" בשביל להשאיר טיפ? אני יכול להמליץ על מסעדה טובה בדיוק כמו על בעל מקצוע טוב. בעצם אם הולכים לפי הטיעון שלך אין שום סיבה להשאיר טיפ במסעדה. הטיפ שלי יתבטא בהמלצה על המסעדה לאנשים אחרים. למה מסעדה צריכה לקבל טיפ פעמיים (פעם כספי ופעם נוספת המלצה) בזמן שבעל מקצוע מקבל טיפ רק פעם אחת? איפה הצדק? מלצרית עובדת יותר קשה מחיים המוסכניק? לא נראה לי.

לגבי ההערה ממקודם ששכר זה התגמול לעובד טוב ופיטורין זה התגמול לעובד רע. שכר זה לא תגמול לעבודה טוב, זה חובה שבחוזה בין המעביד לעובד. וזה בלי קשר לכמות הפעמים שנתקלתי בעובדים לא טובים בעבודות כאלו ואחרות, ממש לא פיטרו אותם או מנעו מהם שכר. אם עובד עושה את עבודתו בצורה טובה המעביד יכול לתגמל אותו בנוסף.

החוק מחייב מעסיק לשלם שכר. החוק אינו מחייב את המעסיק להחזיק עובדים גרועים. שכר לטווח ארוך ואפשרויות קידום נחשבות לדרכים המקובלת העולם לתגמל על עבודה טובה. עובד רע מפוטר. מעסיק שאינו מפטר עובדים גרועים פוגע בעצמו.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...