כמה טיפ אתם נותנים לשליח הפיצה - עמוד 7 - כללי - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

כמה טיפ אתם נותנים לשליח הפיצה


redead

כמה טיפ אתם נותנים לשליח הפיצה  

864 הצבעות

  1. 1. כמה טיפ אתם נותנים לשליח הפיצה



Recommended Posts

אני נוהג לתת או 10% או עד 10 שקלים ..

אבל זה משתנה, אם קיבלתי שירות טוב אני אתן גם 20.. אבל לא יותר.. בכל זאת אני לא מוכן לשלם פעמיים על ארוחה ..

ואם יוצא שהשירות גרוע אני לא אשאיר טיפ.. גם לא שקל.

יצא לי פעם שיצאתי ממסעדה עם חברים, השארנו טיפ של 20 שקלים והלכנו..

המלצרית יצאה אחרינו בריצה ואומרת לנו "לא השארתם טיפ!" אנחנו הסתכלנו עליה בהלם.. אמרנו לה שהשארנו 20 שקל

ותאמת שמאז שיצא לי להיות שם שוב (פעמיים) לא השארתי יותר טיפ.

טיפ זה לא תשלום על שירות.. טיפ הוא תשלום על שירות מצויין שנותן מעל ומעבר .. אני גם לא מוכן לשלם לאף אחד משכורת.

המדינה שלנו היא מדינה חוצפנית ואנשים מפחדים להצטייר כ"קמצנים" מצידי שיחשבו עלי מה שרוצים, האנשים שקרובים אלי

יודעים כמה אני נותן וזה מה שחשוב לי..

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 114
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

משתתפים בולטים בדיון

אה, נכון, כי 300 שקלים זה גרושים. אם זה כאלה גרושים עבור כבודו שלח לי את הכסף לחשבון . במחשבה שנייה עזוב. תצטרך את הכסף אחרי שיחייבו אותך על כל הנזקים לרכב ליסינג.

ההודעה הזאת שלך, רק מראה מי הזוכה הראשי בפרס Asshole of the year.

זה שאתה אפס מאופס אומר שאתה צריך להוציא את זה על מלצרים\שליחים ולא לזרוק להם כמה שקלים על עבודה שנעשתה כהלכה?

מבחינתך כן וזה מקובל עליי, אבל לדעתי זה עושה אותך Asshole.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אמר מר' "שילמתי יש לי זכות לשבור"

שכר זה האופן בו מעסיק מתגמל עובד טוב. עובד רע מפוטר. למה אתה לא נותן טיפ למנקה במשרד? למה אתה לא נותן טיפ למאבטח? לקופאית? למתדלק? למה דווקא למלצרית ולא לשוטף כלים? הוא עובד הרבה יותר קשה. בזכותו אתה אוכל מצלחת נקייה. טיפים זו נורמה פגומה מן השורש המעודדת עבריינות.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אמר מר' "שילמתי יש לי זכות לשבור"

שכר זה האופן בו מעסיק מתגמל עובד טוב. עובד רע מפוטר. למה אתה לא נותן טיפ למנקה במשרד? למה אתה לא נותן טיפ למאבטח? לקופאית? למתדלק? למה דווקא למלצרית ולא לשוטף כלים? הוא עובד הרבה יותר קשה. בזכותו אתה אוכל מצלחת נקייה. טיפים זו נורמה פגומה מן השורש המעודדת עבריינות.

:yelclap:

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

העודף מהשטר / כלום.

הא נזכרתי בעוד משהו, את האלה שאומרים תשאיר את העודף (שזה בדרך כלל כמה שקלים/אגורות) אין צורך להגיד ואז לחייך מבוטים כאילו השארתם את טיפ מעל ומעבר. :kopfpatsch:

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אמר מר' "שילמתי יש לי זכות לשבור"

אמר מר' אני מעוות את המציאות לצורך פליטת טיעונים חלשים מהתחת.

אתה לא מכיר אותי, לא יודע איך אני נוהג ואיזה יש לי מליסינג, אז תחסוך ממני את ההטפות בשקל.

שכר זה האופן בו מעסיק מתגמל עובד טוב. עובד רע מפוטר. למה אתה לא נותן טיפ למנקה במשרד? למה אתה לא נותן טיפ למאבטח? לקופאית? למתדלק? למה דווקא למלצרית ולא לשוטף כלים? הוא עובד הרבה יותר קשה. בזכותו אתה אוכל מצלחת נקייה. טיפים זו נורמה פגומה מן השורש המעודדת עבריינות.

אני נותן טיפים למתדלקים, קופאיות של yellow ודומיו, למנקים בשטיפת מכוניות וכמעט בכל סיטואציה שזה ניתן ומקובל.

מה לעשות שלמנקה במשרד ולמאבטח אין צנצנת טיפים, אחרת כנראה שגם הם היו מקבלים ממני טיפ.

במקרים מסויימים, בהם הטיפים למלצרים מתחלקים בין כל חברי הצוות, אני גם נותן לשוטפי הכלים והטבחים.

אם אפשר לתת, אני נותן, אני לא Asshole ולא חוסך על אנשים שתרמו לחווית השירות שקיבלתי.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

טיפים זה מנהג מחורבן שצריך להכחיד אותו מהעולם, וכמה שיותר מהר.

בעבודה שלי אני גם נותן שירות ללקוחות של החברה שלי. למה שלא אשים גם קערית טיפים? אם אקבל אפילו 2 אחוז מהכסף שהלקוחות שלי מכניסים לחברה, פטורים ממס, אוכל לפרוש תוך זמן קצר מאוד.

כשאני הולך למסעדה שיש בה מלצרים, מן הסתם השירות הוא הכרחי. זה לא שאני יכול ללכת למטבח ולאמר לטבח מה אני רוצה, ואחר כך ללכת ולהביא את האוכל כשהוא מוכן. אם השירות הוא חובה, שיכניסו אותו במחיר המנה וחסל. כך אף אחד לא יהיה מבואס. אני אדע מראש כמה אני צריך לשלם, ולא דבר מעבר לזה, והמלצרים יקבלו את המשכורת המובטחת להם. לא פחות ולא יותר.

כפי שלא הגיוני שיגישו לי חשבון נפרד על הארנונה, החשמל, הסכום והגזר במרק שלי, אני לא רואה סיבה לכך שיהיה תשלום נפרד עבור השירות.

וזה תשלום נפרד חובה לכל דבר. אז שיכניסו את ה-12 אחוז למחיר המנה.

מעבר לכך, העובדה שרוב האנשים משאירים טיפ תורמת לכך שהמלצרים אינם מקבלים שכר הוגן מבעל המסעדה. אם כל האנשים יפסיקו להשאיר טיפים, בעלי המסעדות יאלצו לשלם משכורת הוגנת ומסודרת, אחרת ישארו בלי מלצרים.

אישית אני משאיר טיפ מכובד בכל פעם. לא כי אני מסכים עם זה, לא כי אני חושב שזה צודק, אלא סתם כי אני חלש אופי ולא מתחשק לי לנהל את הויכוח הזה כל פעם.

רק חבל לי על האנשים שמצבם הכלכלי לא מזהיר, ובשבילם להשאיר את הטיפ זה אומר שלא ילכו לסרט בסוף השבוע, או יצטרכו לחסוך עוד חודשיים בשביל השבוע בברצלונה או אפילו סתם מעמיק את המינוס בבנק. יש הרבה אנשים במדינה הזו שעובדים הרבה יותר קשה מהמלצרים ומרוויחים שכר מינימום או קרוב לכך. להם לא מגיע לטוס לתאילנד?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

טיפים זה מנהג מחורבן שצריך להכחיד אותו מהעולם, וכמה שיותר מהר.

בעבודה שלי אני גם נותן שירות ללקוחות של החברה שלי. למה שלא אשים גם קערית טיפים? אם אקבל אפילו 2 אחוז מהכסף שהלקוחות שלי מכניסים לחברה, פטורים ממס, אוכל לפרוש תוך זמן קצר מאוד.

אז זו הסיבה שאתה לא מקבל טיפים, צריכים אותך שם לטווח ארוך.

לעומת זאת, מלצרות זו לא עבודה לכל החיים, זו עבודה מזדמנות שהמטרה היא לפרוש ממנה תוך זמן קצר

אחרי מימון לימודים וסיום התואר או עוד שלל סיבות(טיול אחרי לחו"ל ועוד ועוד).

אישית אני משאיר טיפ מכובד בכל פעם. לא כי אני מסכים עם זה, לא כי אני חושב שזה צודק, אלא סתם כי אני חלש אופי ולא מתחשק לי לנהל את הויכוח הזה כל פעם.

תשמע, גם חולשת אופי בקטע הזה תוך השארת טיפ זה עדיין בסדר.

להתנהג כמו אידיוט ולהכנס לקונפליקטים עם אנשים(בטח ובטח כאשר מדובר בכאלה זוטות) זו החולשה האמיתית.

רק חבל לי על האנשים שמצבם הכלכלי לא מזהיר, ובשבילם להשאיר את הטיפ זה אומר שלא ילכו לסרט בסוף השבוע, או יצטרכו לחסוך עוד חודשיים בשביל השבוע בברצלונה או אפילו סתם מעמיק את המינוס בבנק. יש הרבה אנשים במדינה הזו שעובדים הרבה יותר קשה מהמלצרים ומרוויחים שכר מינימום או קרוב לכך. להם לא מגיע לטוס לתאילנד?

הדיון כאן מתנהל על נושא של פרספקטיבה אישית, אנמם אני חייב לשאול: אם כבר למישהו יש כסף ללכת ולאכול במסעדה, לשים 90, 100, 150 ש"ח על המנה שלו, אין לו כסף לעוד 12% טיפ?

הרי אתה אומר, שהמעסיק יכול לשלב את עלות השירות במחיר ואין לך בעיה עם זה,

אז למה לתת את הכסף לבנאדם ישירות יש לך בעיה? מה ההבדל התהומי כאן?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אז זו הסיבה שאתה לא מקבל טיפים, צריכים אותך שם לטווח ארוך.

לעומת זאת, מלצרות זו לא עבודה לכל החיים, זו עבודה מזדמנות שהמטרה היא לפרוש ממנה תוך זמן קצר

אחרי מימון לימודים וסיום התואר או עוד שלל סיבות(טיול אחרי צבא לחו"ל ועוד ועוד).

אני לא רואה איך זה שונה מסבל, מחסנאי, פועל ייצור במפעל מתכת או מלחימה במפעל חיווט.

בכל המקרים יש לעובדים משכורת קבועה המבוססת על דרישה בשוק וכשרון. למה זה צריך להיות שונה למלצרים?

ובכל מקרה, ברוב המקומות בעולם מלצרות היא מקצוע. לדעתי זאת גם הסיבה שבד"כ הרבה יותר נעים לקבל שירות במסעדה באירופה.

לא תמיד, אבל בד"כ.

תשמע, גם חולשת אופי בקטע הזה תוך השארת טיפ זה עדיין בסדר.

להתנהג כמו אידיוט ולהכנס לקונפליקטים עם אנשים(בטח ובטח כאשר מדובר בכאלה זוטות) זו החולשה האמיתית.

אני לא מסכים בכלל. לעשות משהו שאתה חושב שהוא אינו צודק במקום לנסות ולשנות אותו כדי להמנע מעימות הוא חולשת אופי.

הדיון כאן מתנהל על נושא של פרספקטיבה אישית, אנמם אני חייב לשאול: אם כבר למישהו יש כסף ללכת ולאכול במסעדה, לשים 90, 100, 150 ש"ח על המנה שלו, אין לו כסף לעוד 12% טיפ?

הרי אתה אומר, שהמעסיק יכול לשלב את עלות השירות במחיר ואין לך בעיה עם זה,

אז למה לתת את הכסף לבנאדם ישירות יש לך בעיה? מה ההבדל התהומי כאן?

יש אנשים שעבורם לגרד 150 שקל וללכת לאכול במסעדה לכבוד יום הנישואין/{הולדת/הוסף כאן את האירוע החביב עליך} זה לא דבר טריוויאלי.

תחשוב עד כמה הם "מתבאסים טילים" כמו שמישהו אמר כאן קודם, שהם צריכים להוסיף בסוף עוד 12% לחשבון.

למה לא להציג בלי טריקים ושטיקים ושטויות למניהן כמה עולה לאכול במסעדה? למה צריך לגרום לאי נעימות למלצר שחושב שמגיע לו טיפ ולא מקבל, או לאדם שלא רוצה לשלם טיפ ומשלם בכל זאת? או לבנאדם שלא השאיר ואיזה מלצר חוצפן רודף אחריו חצי רחוב?

למה צריך תרבות של שוק בכל דבר? צריך להציג מחיר שקוף. כך וכך עולה לאכול, וזהו. בלי תוספות שירות, בלי תוספות ובלי עלויות חבויות למיניהן.

סיבה שנייה, היא שבסופו של דבר המנהג הזה פוגע במלצרים. מצד אחד ישנם מלצרים במסעדות הומות שירוויחו יפה מאוד מטיפים, ומצד שני מלצר במסעדה חצי ריקה יכול להיות שלא יגיע לשכר מינימום אפילו. וזה לא משקף בכלל את המיומנות או הכישרון של אף אחד מהמלצרים. אם יפסיקו להשאיר טיפים, בעלי המסעדות יצטרכו לשלם שכר לכל המלצרים, ולא משנה אם היו לקוחות או לא.

סיבה שלישית היא מיסים. מדוע שאני, או המנקה במשרד נשלם מיסים בעוד שהמלצר או השליח לא ישלמו?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הדיון כאן מתנהל על נושא של פרספקטיבה אישית, אנמם אני חייב לשאול: אם כבר למישהו יש כסף ללכת ולאכול במסעדה, לשים 90, 100, 150 ש"ח על המנה שלו, אין לו כסף לעוד 12% טיפ?

הרי אתה אומר, שהמעסיק יכול לשלב את עלות השירות במחיר ואין לך בעיה עם זה,

אז למה לתת את הכסף לבנאדם ישירות יש לך בעיה? מה ההבדל התהומי כאן?

אם יש לי כסף לקנות מוצרים בסופר אני צריך להשאיר טיפ לקופאית? עשית קניות לחג ב-700 שקלים אין לך כסף לעוד 12% טיפ? קופאית מסכנה. עובדת קשה. מה זה כבר 12%. זוטות.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני אענה בשיטה שלך, אתה מתחכם אז גם אני...

אני אתקן את המחשב בעצמי... אז אני לא אצטרך לתת לאף אחד טיפ.

אני לא אמרתי למי צריך לתת טיפ ולמי לא, רק אמרתי שההשוואה הייתה לא במקום.

ועכשיו ברצינות, כן...אפילו למתקין של הטלוויזיה (שחייבים שבשביל האחריות) נתתי 20 שקל טיפ על 5 דקות עבודה אם לא פחות.

ערן.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ראול, דווקא ההצעה שלך סוטרת את מה שאתה אומר.

אם יש מישהו שיש לו בעיה לתת 12% טיפ - היום יש לו אפשרות לא לתת. נכון, אולי זה לא מקובל - אבל אי אפשר לחייב אותו לתת.

אם לא יהיו טיפים וכמו שאתה אומר בעלי המסעדה יגלמו את השרות במחיר המנה, כמו את הארנונה, מים והגזר של המרק, המחיר של המנה יהיה יותר יקר - ואת זה אותו לקוח שקשה לו לשלם יהיה חייב לשלם...

נכון, זה נורמה.

נכון, זה נורמה שלפעמים היא לא הגיונית כי למה להם כן ולעובד במקדונלדס לא?

נכון - אין פה נכון ולא נכון.

תיתן מתי שאתה חושב שאתה צריך לתת. אל תיתן לחוצפנים. תעשה מה שאתה חושב וזהו.

כל הדיון פה הוא מיותר, כי לא באמת מנסים "להעביר" אנשים מצד אחד לצד שני.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...