עבור לתוכן

החתול טעם מהחמין, החייל בכלא כי בישל בשבת

Featured Replies

פורסם

אתה יודע זה מזכיר לי את החברה מגדוד נחשון שהרימו שלטים " גדוד נחשון לא מפנה יהודים "

ואמרה להם ליפקין שחק :" אסור להכניס פוליטיקה לצבא !" והם אמרו לה :"נכון , אסור "

היא היתכוונה שאסור להם שתהיה להם לחיילים דעה פוליטית והם התכוונו שאסור שהצבא ( המפקדים ) יפעל בצורה פוליטית

אותו דבר , החוקים והפקודות בצבא אינם דתיים הם פקודות , חלק מקבילות לדת וחלק לחוקים אזרחיים וזהו - צריך לבצע , אין כניסה לדת בצבא ואין מקום לפוליטיקה וזהו !

למה זה קשה ?

לא מתאים לך החוק ? אל תתגייס או תפנה לנציג שלך בכנסת שישנה את החוק !

החיילים בשמשון קיבלו את העונש שלהם ובצדק וגם החייל הזה צריך , אין קשר בין פקודה לבין מה הסיבה לה .

אישית אני חושב שהפקודה הזו ראויה לחלוטין מכל הבחינות , ראוי שהצבא של העם היהודי החי בארץ ישראל לא יבעיר אש בשבת וינוח .[br]פורסם בתאריך: 3.12.2009 בשעה 01:23:13

פייטר :

זה העיניין אין כאן מקום להסברים , אתה זה שמכניס את הדת לצבא , אסור שתהיה דת בצבא , הפקודה היא פקודה צהלי"ת ולא דתית !

מה איכפת לך מה הדתי אומר ?

• תגובות 273
  • צפיות 23.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אלמוני

ברור שזה קשור לצבא

הצבא עובד על פקודות שצריך לבצע

החייל הפר את הפקודות

אתה לוקח את העניין בצורת שחור או לבן בלבד. ככה לא נתקדם לשום מקום.

הצבא אכן עובד על פקודות ( תאמין לי, אני מיודע ) אבל יש פקודות שמקומן אינו בצבא וכפייתן היא תוצר של כוחנות דתית.

לכוחנות דתית, אין מקום בצבא. מסורת או לא מסורת.

פורסם

אז מה עכביש התפילין עשו משהו :lol:

פורסם

ציתותים מהספרי הלכה: (אתה יכול לקום ולבדוק בעצמך)

"והאומרין אין תורה מן השמים והמוסרין והמומרין שכל אלו אינם בכלל ישראל ואין צריך לא לעדים ולא התראה ולא דיינים אלא כל ההורג אחד מהן עשה מצווה גדולה והסיר מכשול"

הלכות ממרים פרק ג' הלכה ב'.

"והעובד עבודה זרה שאינו רוצה לקיים ז' מצוות בני נח כגר תושב, גופו מותר כפי הסכמת כל הדתות, ואפילו הפילוסופים מתירים דמו ואמרו 'הרגו למי שאין לו דת'. וכן תזהיר התורה על עובדי עבודה זרה, 'לא תחיה כל נשמה', ואם גופו מותר כל שכן ממונו כי העובד עבודה זרה ראוי להרגו ולא לחמול עליו".

הרב יוסף אלבו, ספר העיקרים, מאמר שלישי פרק כה'.

"והאפיקורסים, והם שכופרים בתורה ובנבואה מישראל היו נוהגין בארץ ישראל להרגן. אם היה בידו כח להרגן בסייף, בפרהסיא הורגו. ואם לאו היה בא בעלילות עד שיסבב הריגתו. כיצד, ראה אחד מהם שנפל לבאר והסולם בבאר, קודם מסלקו ואומר הריני טרוד להוריד בני מן הגג ואחזירנו לך, וכיוצא בדברים האלו."

שולחן ערוך, יורה דעה סימן קנח סעיף ב'.

אומנם רבנים גדולים בדורינ ופסקו שבגלל שבדור שלנו ההשגחה העליונה אינה גלויה והריגת חילונים יכולה להראות כמעשה השחתה ואלימות אז אין בררה אלא "לקרב את הלבבות" בדרכי נועם.

פורסם

זה בעיה עם אדם דתי שהוא לא יכול לראות את הצד השני, ברגע שהוא יוכל הוא לא ישאר דתי, הוא יבין כמה טעה.

תזכור אדם דתי רואה אותך כאילו עשית דבר רע ללא עוררין, והוא "מרחם" עליך. נוסף לזה הוא גם בטוח שאתה יודע שאתה עושה דבר רע ואתה מכחיש זאת ומשקר לעצמך ולסובבים אותך.

אני עד היום מחפש את הנוסחה איך להראות לאדם דתי כה מגוחח הוא נשמע.

תגובה לרוני בהמשך.

הרבה יותר כיף לדבר עם דתיים כשהם לא מתלהמים. יש כאלה שאפשר לדבר איתם והם לא מסיימים כל פסקה ב"זהו. הוכחתי את דבריי ואין לך תשובה. ביי. ערב טוב. תזכור שאין לך תשובה! אין לך תשובה כי אני עניתי על כל השאלות בשורה אחת! ערב טוב!". או משהו כזה.

פורסם

זה העיניין אין כאן מקום להסברים ' date=' אתה זה שמכניס את הדת לצבא , אסור שתהיה דת בצבא , הפקודה היא פקודה צהלי"ת ולא דתית !

מה איכפת לך מה הדתי אומר ?

[/quote']

:facepalm:

לפי מה שאתה אומר, אם האיסור הדתי על הבערת אש היה ביום ראשון, האיסור הצהלי היה נשאר ביום שבת...?

המקור של הפקודה הוא לא צהל"י

פורסם

עכביש :

בצבא, מחר, יהיה חוק ( שעבר בכנסת והתקבל במטכ"ל )

שעל כולם ללכת עם ציציות ולגדל פאות ( חיילים !! באזרחות תעשו מה שאתם רוצים ) אתה מסכים לזה ?

V.L :

אתה ענק !!! :xyxthumbs::xyxthumbs:

כבוד ! :hi:

פורסם

עכביש :

בצבא, מחר, יהיה חוק ( שעבר בכנסת והתקבל במטכ"ל )

שעל כולם ללכת עם ציציות ולגדל פאות ( חיילים !! באזרחות תעשו מה שאתם רוצים ) אתה מסכים לזה ?

העכביש יגיד לך שהוא לא יאהב את החוק הזה,אבל מי שמשרת בצבא צריך לציית לו.

(אבל הדיון הוא האם יש מקום לחוקים כאלו מלכתחילה!)

פורסם

למה מי אתה שתאכל אוכל חם וטוב ואני אוכל מנת קרב מחורבנת? אתה יותר טוב ממני? התשובה היא לא.

למה מי אתה שתקבע מה אני אוכל? אני לא מאמין בחרטא שלך ובא לי לאכול בשר חזיר עם חמאה נמסה מעל! אני העבד שלך?

וואלה! ובצבא זה בדיוק המקום שבו תקבל בשר חזיר עם חמאה מעל! נכון!??!?$!?%? ואל תכניס לי מילים לפה, לא אמרתי שאף אחד העבד שלא ולא רמזתי לזה.

"תסבול" בשקט, אתה לא בהילטון.

ToMuSH, התגובה הדבילית הזאת שלך כלכך אירונית שאני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל...

כואב לך הלב שהוא יאכל אוכל חם ואתה תוכל קבנוס קר? באסה לך. תסבול בשקט, אתה לא בהילטון.

אין לך את מי להאשים אלא את "אביך" שבשמיים, ואותך, שאתה מקשיב לכל מיני פירושים דביליים לספר דימיוני שנכתב ע"י בן אדם משועמם לפני כך וכך שנים.

הניסיון שלך לבצע כפיה דתית דוחה אותי, בא לי להקיא ממך.

ואם כבר הגבתי בדיון הזה והוא במילא ירדוף אותי עכשיו: המג"ד הזה פשוט אידיוט ואם הייתי פוגש אותו הייתי מעיף לו את הכאפה של החיים.

פורסם

fighter, באת ממשפחה מסורתית, אבל פעם ניסית לפתוח ספר וללמוד מאיפה באים דברים?

למה שומרים שבת?

זה מצחיק לראות את כולכם פוסלים על הסף כל דת באשר היא ובמיוחד היהדות, פוסלים מצוות בטענה

שהן כתובות בספר שמישהו המציא\פירושים של אנשים.

זה מצחיק בגלל שרואים שזה פשוט מה שנכנס לכם לראש בגלל התרשמות כזו או אחרת מאנשים דתיים.

במקום לפתוח ספר ואת הראש ולנסות קצת להבין מאיפה דברים באים (אם תרצו או לא זו המסורת של העם שלכם).

לא צריכים להיות דתיים, ולא צריכים להיות חרדים ואתם יודעים מה, אפילו לא צריך להאמין באל -

אבל אם תפתחו ספר, תלמדו קצת תלמוד אתם תתאהבו. מעבר לערך האמונתי, יש לתלמוד לדוגמא

ערך ספרותי ואינטלקטואלי גדול מאוד, שקשה למצוא בספרים אחרים.

בקיצור, קל לחוות דעה מבלי לנסות\לבדוק. ולא, לבוא לבדוק במטרה לפסול במקום, לא נחשב בדיקה.

צריך לבוא בראש פתוח. גם אני הייתי כמוכם לפני שנה. הייתי רואה רבנים בחדשות או חרדים

הייתי מלגלג עליהם בצורה שלא תיאמן. בצורה שאני מתבייש בה כעת. אמרתי לעצמי שאני רוצה לבדוק

על מה ולמה הדברים האלה, ואני לא מתחרט לרגע. אה, ואני לא אדם דתי.

פורסם

מה אתה מקשקש פה כמו רוני הסנגור של דתיי ישראל?

הבנאדם הלך לכלא צבאי, ל-20 יום כיוון שבישל לו ולחבריו ארוחה חמה לשבת?!

אתה בכלל מבין מה עומק הביזיון במקרה הזה וכמה הוא הזוי?

:facepalm:

פורסם

כואב לך הלב שהוא יאכל אוכל חם ואתה תוכל קבנוס קר? באסה לך. תסבול בשקט, אתה לא בהילטון.

אין לך את מי להאשים אלא את "אביך" שבשמיים, ואותך, שאתה מקשיב לכל מיני פירושים דביליים לספר דימיוני שנכתב ע"י בן אדם משועמם לפני כך וכך שנים.

הניסיון שלך לבצע כפיה דתית דוחה אותי, בא לי להקיא ממך.

qft

פורסם

עוד פעם

לכל החילונים המתלהמים ולכול הדוסים המתמוגגים

אין מקום לדת בצבא

הפקודה היא פקודה חוקית

מה קשה להבין :s07:

כל השאר זה סרטים שלכם על איך הצבא צריך להיות ומה הפירוש של הפקודות , אם יש מקום שאין לאזרח זכות חשיבה זה בצבא !

תשתחרר מהצבא ותעשה מה שאתה רוצה ותפגין ותתלהם ותפעל להפעיל כוח פוליטי על הצבא שישנה את ההחלטות שלו קרי פקודות , אתם אנשים קשים - חבל"ז .

כמה שאני נגד כפיה דתית וכמה שאני חושב שהם חולי נפש על הפנים ( בתור שיטה ולא בתור יחידים ) אני אישית חושב שיום שבת זה מרומם את הנפש של הבן אדם , מיצידי שגבי אשכנזי יקרא לזה מדיטציה שבועית , אבל השקט והמנוחה המקיפה הזו שמאחדת את כל הזרמים בצבא גם דרוזים וגם ערבים וגם נוצרים שמתגייסים לצבא שובתים ביום שבת , אני לא רואה כאן שום דתיות אלא רק פקודה צבאית יתכן שהמקור שלא מבוסס על חוק דתי אבל את מי זה מעניין מרגע שנתקבלה פקודה והפקודה חוקית :s05:

רוני נשמה , אני לא הנחתי על הזרוע תפילין מאז הבר מיצוה , אז אל תלחץ - חחח ( המקום היחידי זה שהנחתי אותם בארון ולאחר כמה זמן הפ גם עפו מישם , תרגיע רוני , לגניזה , לגניזה , להבדיל מיכם , אם אני לא מסכים זה לא אומר שאני לא מכבד - חחח )

אלמוני - גם אתה צריך להבין שיש לחשיבה סוף

פורסם

עוד פעם

לכל החילונים המתלהמים ולכול הדוסים המתמוגגים

אין מקום לדת בצבא

הפקודה היא פקודה חוקית

מה קשה להבין :s07:

כל השאר זה סרטים שלכם על איך הצבא צריך להיות ומה הפירוש של הפקודות , אם יש מקום שאין לאזרח זכות חשיבה זה בצבא !

תשתחרר מהצבא ותעשה מה שאתה רוצה ותפגין ותתלהם ותפעל להפעיל כוח פוליטי על הצבא שישנה את ההחלטות שלו קרי פקודות , אתם אנשים קשים - חבל"ז .

כמה שאני נגד כפיה דתית וכמה שאני חושב שהם חולי נפש על הפנים ( בתור שיטה ולא בתור יחידים ) אני אישית חושב שיום שבת זה מרומם את הנפש של הבן אדם , מיצידי שגבי אשכנזי יקרא לזה מדיטציה שבועית , אבל השקט והמנוחה המקיפה הזו שמאחדת את כל הזרמים בצבא גם דרוזים וגם ערבים וגם נוצרים שמתגייסים לצבא שובתים ביום שבת , אני לא רואה כאן שום דתיות אלא רק פקודה צבאית יתכן שהמקור שלא מבוסס על חוק דתי אבל את מי זה מעניין מרגע שנתקבלה פקודה והפקודה חוקית :s05:

רוני נשמה , אני לא הנחתי על הזרוע תפילין מאז הבר מיצוה , אז אל תלחץ - חחח ( המקום היחידי זה שהנחתי אותם בארון ולאחר כמה זמן הפ גם עפו מישם , תרגיע רוני , לגניזה , לגניזה , להבדיל מיכם , אם אני לא מסכים זה לא אומר שאני לא מכבד - חחח )

אלמוני - גם אתה צריך להבין שיש לחשיבה סוף

אז למה דווקא יום שבת? אני אישית הייתי מעדיף את יום חמישי כיום שבתון. נראה לי שלהרבה אנשים עדיף את יום חמישי. אז למה הצבא לא מגדיר את יום חמישי כיום "מנוחה"?

פורסם

מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי "מדובר בחייל שנשפט למחבוש בשל התנהגות בלתי הולמת בכך שבישל בשבת, ועבר על חוקי הצבא. החייל מוכר כבעל בעיות משמעת בעבר".

לא הבנתם שהבישול בשבת היה רק תירוץ כדי להעניש אותו?

נראה לכם שחייל יקבל כלא לכזה הרבה זמן בגלל שהוא בישל בשבת?!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים