עבור לתוכן

מי מכיר, מי יודע -- Enermax Laguna

Featured Replies

פורסם

ה-ENERMAX LAGUNA הוא מארז HTPC קטנטן (http://www.enermax.com/files/ProductFile_eng/PF_File/118.jpg). מישהו מכיר אותו ויכול לחוות דעה עליו? במיוחד מעניין הספק -- האם הוא חזק מספיק על מנת להחזיק מערכת HTPC צנועה? האם המאוור שלו שקט?

פורסם

חמוד... פעם ראשונה שאני רואה.

בקטגוריה של המארזי MATX עם ספק מובנה הוא נראה טוב יחסית

פורסם

כה, באמת נחמד וגם אפשר להעמיד אותו. לא שמעתי אותו עובד וגם אני מחפש חוות דעת על השקט, בעיקר של הספק. יש לו מאוורר 80 שמסתובב ב 1500 RPM שזה סביר ביותר למאוורר 80 ותמיד אפשר להחליף אותו למאוורר עוד יותר שקט או לחילופין לשלוט על המירות שלו דרך הלוח. החסרון הוא שהספק הוא SFX ולכן יהיה קשה יותר למצוא לו תחליף למרות שמדובר באנרמקס ולא בצינג צ'או מה שכנראה מניח את הדעת. 300 וואט יחזיק מערכת HTPC סבירה ללא בעיות.

פורסם

מארז סקסי ;)

פורסם
  • מחבר

תודה על התמונות הנוספות -- מי היה חושב שמידע נוסף כזה יהיה באת באיטלקית. האמת לא מצאתי הרבה מידע על המארז הזה ברשת. כנראה שלא תהיה ברירה והדרך היחידיה לדעת עליו יותר היא פשוט לרכוש אותו -- הוא לא מאוד יקר -- סביב 350-400 שקל. כנראה שאני אלך עליו לצורך ה-HTPC שאני בונה. הצעת המפרט שלו הועלת לבחינה בפורום מפרטים -- http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=435188.0. מי שרוצה להעיר שמה על מה שאני מתכנן -- בהחלט מוזמן.

פורסם

לא עם כל התמונות שיש באתר האיטלקי

פורסם

ולגבי ניגון DVD שהכונן בעמידה? יש בעיה עם מארזים כאלו?

עריכה: קראתי את כל ה-PDF שלהם..נראה מארז מענין מאוד לתקציב, ואני חייב לומר שלטעמי מאוד יפה ונראה איכותי. האמת שלא ממש אהבתי את מארזי אנרמקס אבל זה מענין..

פורסם

אין שום בעיה לנגן בעמידה

פורסם

בתור מי שהחזיק את המארז:

+ איכות חומרים וגימור

+ 4 USB מקדימה

- חסרונות תכנון

מאוורר 80 מ"מ נמצא סמוך לכבלים שיוצאים מהספק ודי חסום אחרי הרכבת המחשב, פתחי איוורור מתחת לספק חסרי משמעות.

לא נוח לסדר כבלים. פורמלית ניתן להתקין כונן אופטי + 3 כוננים 3.5", בפועל תהיה בעית סידור קשה (לפחות עם לוח MATX בגודל מלא,

יש לוחות MATX יותר צרים, שם ישאר יותר מקום לכבלים.

- בושה לאנרמקס - ספק כוח ג'נרי (PowerUP DR-300TFX 16A@12V), עם אורך כבלים שלא תואם את מבנה המארז.

במערכת קטנה מארז+ספק מיצרן מכובד הייתי מצפה שהספק יהיה תפור למארז, ולא סתם ספק TFX מיצרן סיני אלום שם, גם אם

אנרמקס דואגת לבקרת האיכות.

גבי DVD "על הצד", פשוט לא נוח לשים דיסק, צריך להשתמש בשתי ידיים ולהסתכל ששמים נכון, אולי אפשר להתרגל.

פורסם
  • מחבר

בנוסף לחוות הדעת שנכתבה מעלי, אני רוצה להוסיף:

הייתי היום ב-SKYPC והם כרגיל מאוד חביבים והיו מוכנים לפתוח אריזה סגורה של הלגונה ולתת לי לבחון את המארז.

באופן כללי המארז נראה מצויין ועבור פחות מ-400 שקל הוא נראה קניה מעולה, בתנאי שמבינים מה המגבלות שלו.

לחיוב ניתן לציין את הדברים הבאים:

1. איכות גימור מרשימה הן פנימית והן חיצונית. חיצונית, המארז מבריק בשחור פסנתר, נראה מאוד אלגנטי ויכול להשתלב בארונית בסלון בלי שום בעיה. גם פנימית המארז מושקע בלי פינות חדות ועם גימורים נקיים ומדוייקים.

2. בחזית, יש דלת שמכסה את כל היציאות הקידמיות (כולל 4 USB) והפתיחה שלה נעשית על ידי לחיצה קלה. הדלת לא יורדת באופן פנאומטי והצירים נראים קצת חלשים, אבל אם לא פותחים וסוגרים הדלת 10 פעמים ביום, נראה שהיא תחזיק. העובדה שהיא מכסה על כל היציאות היא חיובית ביותר ותורמת ליופי של המארז. גם לכונן ה-DVD יש דלת נופלת שמכסה על הכונן.

3. על פי הכיתובים על המארז ואופן פתיחת כונן ה-DVD המארז מתאים בעיקר לעבודה בשכיבה.

החסרון העיקרי של המארז הוא קירור מוגבל ביותר, במיוחד אם המארז צריך להכנס למדף בתוך ארונית שהאיוורור שלה מוגבל. כפי שנרשם מעלי, למארז יש בהס"כ מאוור אחד של 80 מ"מ ואין שום אפשרות להוסיף מאוורור נוסף, גם לא באופן פרטיזני. המאוורר יושב בצד השמאלי של המארז קרוב מאוד לספק ויתקשה לפזר חום שנוצר סביב המעבד והגשרים של לוח האם. גם הדיסק לא יזכה להרבה אוויר.

אם מתכוונים להתקין במארז לוח אם ומעבד בעלי הספק קטן לא גדול ובנוסף להתקין קירור טוב על המעבד (SHORIKEN B או ARTIC COOLING LP) המארז יספיק. אם מתכוונים לאמץ את הרכיבים לרינדורים, נראה לי שהחום של הריכיבים יטפס לערכים לא נעימים והרעש של המאווררים יהיה מורגש מאוד.

אני מסכים עם layzee שנקודת התורפה היא הספק, אבל במערכת שעולה כזה סכום קשה לצפות לספק סופר איכותי. לא היתה באפשרותי לבדוק את הנקודה הזו אבל נראה לי שאם העומס על הספק יהיה גבוה, זה יבוא לידי ביטוי ברעש שיפיק המאוורור שלו ואולי גם ביציבות המתחים.

בשורה תחתונה -- מארז חמוד ומרשים מאוד שמתאים למחשב HTPC צנוע בדרישות החומרה שלו. בגלל שהחומרה שלי יותר חזקה, הלכתי בסוף על ה-NSK2480 אחרי שגם הארונית שלי עברה שדרוג...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים