עבור לתוכן

עומד לפני קניית מסך 24' של חברת AOC

Featured Replies

פורסם

http://www.bigbox.co.il/homepage.aspx?FolderID=624&ProductID=17046&VariantID=17047〈=he

http://www.aoc-europe.com/en/monitors/tft/24_2434Pw.php

מה דעתכם על המסך הנ"ל? המפרט היבש שלו נראה טוב מאוד ואפילו מעולה. היום אני הולך לראות אותו בעיניים אבל רציתי לדעת ביקורות של אנשים פה לגביו.

המחיר ההתחלתי שלו הוא 999 שקל וזה לפני הנחה שהוצע לי על ידי מכר של 10 - 20 אחוז.

אשמח לשמוע גם ביקורות של אנשים שרכשו מסך AoC חדש מהזמן האחרון ולא ביקורות על מסכים ישנים.

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

לא נראה לי שתמצא בפורום הזה אנשים שרוכשים מסכים של AOC. הפורום פונה לקהל קצת אחר.

פורסם
  • מחבר

למה אתה רומז?

דווקא הביקורות בחו"ל משבחות. יש מצב שהפורום פה פועל לפי שיטת העדר וקונה מה שמוכר?

פורסם

תמצא לי ביקורת אחת רצינית על המסך הזה, ולא ביקורת של מישהו שקנה אותו ב-$99 והתלהב מזה שהוא קנה אותו ב-$99.

כמה שזה עולה - ככה זה שווה. בסופו של דבר, אני לא מכיר עוד מסך 24" שאפשר להשיגו בסכום כזה.

פורסם
  • מחבר

בקיצור, אתה חושב שמה שזול הוא לא טוב? ואם אני אגיד לך שאני יכול להביא 24 של סמסונג בכמעט אותו המחיר אז הוא גם לא טוב?

הרי כל הפאנלים של ה-TN הם אותו הדבר ומה שמשתנה זה העיצוב החיצוני.

תראה לי ביקורת אחת שהיא קוטלת את המוצר.

פורסם

בקיצור, אתה חושב שמה שזול הוא לא טוב? ואם אני אגיד לך שאני יכול להביא 24 של סמסונג בכמעט אותו המחיר אז הוא גם לא טוב?

אני חושב שכגובה המחיר כך גובה התמורה. ואם המסך הוא של סמסונג ועולה אותו דבר, אז כנראה הוא באותה איכות.

הרי כל הפאנלים של ה-TN הם אותו הדבר ומה שמשתנה זה העיצוב החיצוני.

יש עוד דברים מעבר לפאנל שמשפיעים על איכות. במסך יש הרבה אלקטרוניקה, שאותה ממש יצרן המסך ולא יצרן הפאנל. אלקטרוניקה גרועה או קושחה מלאה באגים תגרום להרבה בעיות גם אם הפאנל הוא הכי איכותי שבעולם.

ושוב, לא באתי לטעון טענה גורפת שכל מסך של סמסונג/דל/LG יהיה יותר טוב מחברות פחות נחשבות כמו MAG/AOC. רק אמרתי שאני מאמין ויודע מניסיון שקיים קשר, גם אם לא של 100%, בין עלות לאיכות.

תראה לי ביקורת אחת שהיא קוטלת את המוצר.

לא רוצה. גם לא אמרתי שיש. אתה אמרת "ביקורות משבחות", אז אמרתי "תראה לי".

פורסם

טחלס מה אתה מצפה ממסך כזV?

24 אינץ בכזה סכום?

תתפלל שהוא יחזיק לך כמה שנים אחרי שניגמרת האחריות וזה הכל...

תקווה גם שלא יהיו פיקסלים שרופים

חוץ מזה מסך פשוט ביותר .

פורסם

דווקא הביקורות בחו"ל משבחות.

אז תביא אותן בכדי שנוכל לעיין ולהתרשם בעצמנו.

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם. רכשתי במחיר זול יותר ממה שרשמתי פה ואחרי שחיברתי ואפילו עוד לא כיוונתי אותו, הינה הביקורת שלי:

רואים פשוט מדהים! בהשוואה למסך 22 סמסונ T220P של חבר, אצלי רואים חד וטוב יותר! התמונה ממש חדה והצבעים חיים שזה לא להאמין. הפאנל מגע ממש נוח.

אני חושב שלמרות שחששתי מקנייתו בהתחלה, עכשיו אני יכול להמליץ לכולם לרכוש מחברה זו. אחריות 3 שנים VIP עד בית הלקוח.

לפעמים מחיר זול הוא על מנת להכניס את המוצר לשוק ולגרום להכרת הציבור.

למרות מה שאמרתם, אני מרוצה.

פורסם

למרות מה שאמרתם....

אפשר לחשוב שניסו להניא אותך מלרכוש את המסך. בסך הכל ניסו להסביר לך שאיכות המסך היא לא רק סוג הפאנל, שיש עוד דברי שקובעים. ושאין מה לעשות, ברוב המקרים מחיר זול משמעו מוצר זול. אתה זה שביקשת לשמוע דעות, מה לעשות שהן אולי לא היו בדיוק מה שקיוות לשמוע.

AOC מספיק זמן "בשוק" ואין כמעט סיכוי שהמחיר הוא כדי לדחוף איזה מוצר מסוים לשוק.

בשורה התחתונה אתה מרוצה, זה הכי חשוב. תתחדש ותהנה.

פורסם
  • מחבר

למרות מה שאמרתם....

אפשר לחשוב שניסו להניא אותך מלרכוש את המסך. בסך הכל ניסו להסביר לך שאיכות המסך היא לא רק סוג הפאנל, שיש עוד דברי שקובעים. ושאין מה לעשות, ברוב המקרים מחיר זול משמעו מוצר זול. אתה זה שביקשת לשמוע דעות, מה לעשות שהן אולי לא היו בדיוק מה שקיוות לשמוע.

AOC מספיק זמן "בשוק" ואין כמעט סיכוי שהמחיר הוא כדי לדחוף איזה מוצר מסוים לשוק.

בשורה התחתונה אתה מרוצה, זה הכי חשוב. תתחדש ותהנה.

אני פשוט מנסה להבין מה הניסיון של אנשים להניע מהמוצר. האם יש להם ניסיון שלילי איתו? כי אם כן זה פשוט לשון הרע.

פורסם

זה לא לשון הרע ולא כלום. אף אחד לא השמיץ את המוצר, פשוט אמרו לך שמסך במחיר הזה לא יכול להיות "איכותי" במיוחד.

באיכותי אני מתכוון למכלול של דברים החל מסוג הפאנל, דרך האלקטרוניקה וכלה בארגונומיה ואיכות הבנייה. מאוד יתכן (ובמקרה הזה די בטוח) שאתה והאנשים שענו לך מגדירים איכות בצורה קצת אחרת (Qttp אפילו אמר בתחילת דבריו שהפורום הזה פונה בעקרון לאנשים שמחפשים את הדברים האלה במסך ולא מסתפקים בכל מסך מבוסס פאנל TN).

אף אחד לא אמר לא לקנות את המסך בשום פנים ואופן ואף אחד לא המליץ לך לקנות רק מסך מחברה "מוכרת" (כמה שאני לא אוהב את ההגדרה הזאת) יותר. פשוט אמרו לך שבמחיר הזה תקבל מסך שרוב הסיכויים שלא הושקעו בו מאמצים רבים מדי לאיכות, מוצר זול כמו המון מוצרים אלקטרוניים בימינו, יעשה את העבודה כמה זמן שיעשה, ואחר כך יוחלף.

זה שאתה אולי לא רוצה לקבל את הנאמר זה עניין אחר וזכותך, אבל אני לא מבין למה אתה מנסה לפתח פה דיון עקר שמתבסס על תפיסות עולם שונות.

אבל כמו שאמרתי, כל זה לא משנה בכלל, כל אחד חופשי לקנות את המוצר שנראה לו המתאים ביותר עבורו. אתה מרוצה וזה מה שחשוב.

פורסם

כל מילה של flingiss בסלע, אתה פשוט רב עם עצמך, אתה מייחס לאחרים עמדה שהמצאת.

ואני חוזר ואומר:

אז תביא אותן בכדי שנוכל לעיין ולהתרשם בעצמנו.

פורסם
  • מחבר

זה לא לשון הרע ולא כלום. אף אחד לא השמיץ את המוצר, פשוט אמרו לך שמסך במחיר הזה לא יכול להיות "איכותי" במיוחד.

באיכותי אני מתכוון למכלול של דברים החל מסוג הפאנל, דרך האלקטרוניקה וכלה בארגונומיה ואיכות הבנייה. מאוד יתכן (ובמקרה הזה די בטוח) שאתה והאנשים שענו לך מגדירים איכות בצורה קצת אחרת (Qttp אפילו אמר בתחילת דבריו שהפורום הזה פונה בעקרון לאנשים שמחפשים את הדברים האלה במסך ולא מסתפקים בכל מסך מבוסס פאנל TN).

אף אחד לא אמר לא לקנות את המסך בשום פנים ואופן ואף אחד לא המליץ לך לקנות רק מסך מחברה "מוכרת" (כמה שאני לא אוהב את ההגדרה הזאת) יותר. פשוט אמרו לך שבמחיר הזה תקבל מסך שרוב הסיכויים שלא הושקעו בו מאמצים רבים מדי לאיכות, מוצר זול כמו המון מוצרים אלקטרוניים בימינו, יעשה את העבודה כמה זמן שיעשה, ואחר כך יוחלף.

זה שאתה אולי לא רוצה לקבל את הנאמר זה עניין אחר וזכותך, אבל אני לא מבין למה אתה מנסה לפתח פה דיון עקר שמתבסס על תפיסות עולם שונות.

אבל כמו שאמרתי, כל זה לא משנה בכלל, כל אחד חופשי לקנות את המוצר שנראה לו המתאים ביותר עבורו. אתה מרוצה וזה מה שחשוב.

לא כל בנאדם צריך מסך עם פאנל שהוא מתקדם יותר מ-TN, תסכים איתי? תראה, לפעמים אפשר למצוא דברים שעולים בזול ועושים עבודה טובה בדיוק כמו זה שעולה ביוקר. הכול עניין של מזל וקצת שכל. כל העניין הוא פה שאם משתמש ממוצע כמוני היה נכנס ומבקש חוות דעת על המסך הייתם אומרים לו אותו הדבר שלא כדאי לו לקנות אותו וכל זה על בסיס התרשמות מהמחיר בלבד נטו.

Jay K אין לי אותם בהישג יד, הרץ בגוגל 2434PW REVIEW ותקבל את מבוקשך.

אני ממש לא רב עם עצמי. אני מנסה לגרום לאנשים להבין שזול לפעמים לא עולה ביוקר. וחבל להמליץ לאנשים לרכוש סתם מסך יקר יותר במה מאות שקלים.

פורסם

אני מסכים ולא מסכים איתך. אני מסכים במובן שכל אחד יכול להחליט מה מתאים לו ומה מספק אותו ביחס למה שהוא מעוניין לקבל, אבל אני לא מסכים איתך בגלל שלדעתי (וכל הנאמר פה וקודם לכן הוא דעתי האישית בלבד) כמעט אף אחד לא יכול או צריך "להסתפק" בפאנל TN.

חסרונותיו הגדולים של פאנל TN הם זוויות צפייה מוגבלות שבמסכים גדולים כמו 24" באות לידי ביטוי אפילו בישיבה מול המחשב בעבודה משרדית, ומכלול צבעים נמוך (כלומר המסך מסוגל להציג פחות צבעים או אם תרצה גוונים. בין היתר גוונים של שחור - כך שבסצנות חשוכות בסרטים ומשחקים הפרטים הולכים לאיבוד ברקע) שבא לידי ביטוי במשחקים וסרטים. ובנוסף יש את עניין האלקטרוניקה שבעצם מניעה את המחשב (דוגמא קטנה לכך הן אפשרויות ה-OSD ומדרגות העלאת והורדת הערכים עבור כל ערך), איכות הבנייה וארגונומיה שבמסכים זולים הן בדרך כלל לא מהמצטיינות (וארגונומיה אין למעשה בכלל).

התחלת את הדיון כדי לבקש המלצה או עצה, וזה מה שקיבלת. עובדתית מסכים זולים מבוססי פאנל TN נופלים באיכותם מהמסכים שבדרך כלל ממליצים עליהם כאן. האם ההבדל באיכות שווה את הכסף? האם החסרונות כאלה משמעותיים? על זה אי אפשר לתת תשובה חד משמעית, כל אחד והשיקולים שלו.

לא כל בנאדם צריך מסך עם פאנל שהוא מתקדם יותר מ-TN, תסכים איתי? תראה, לפעמים אפשר למצוא דברים שעולים בזול ועושים עבודה טובה בדיוק כמו זה שעולה ביוקר. הכול עניין של מזל וקצת שכל. כל העניין הוא פה שאם משתמש ממוצע כמוני היה נכנס ומבקש חוות דעת על המסך הייתם אומרים לו אותו הדבר שלא כדאי לו לקנות אותו וכל זה על בסיס התרשמות מהמחיר בלבד נטו.

זה בדיוק כמו להגיד שלא כל אחד צריך מקלדת ועכבר נוחים וארגונומיים (במידה כזאת או אחרת) ושאפשר להסתפק בדגמי הפלסטיק הכי פשוטים, שלא כל אחד צריך כיסא נוח וטוב לישיבה מול המחשב ומספיק סתם שרפרף זול ופשוט, לא צריך נעליים נוחות להליכה או לעמידה ממושכת ומספיק סתם זוג פשוט וכו' וכו'. יש כאלה שיסכימו ויש כאלה שלא, זה סובייקטיבי לגמרי וכל אחד והשקפת עולמו.

כל מה שנאמר הוא לא על בסיס המחיר. ממבט כללי על המסך והמפרט שלו אפשר לקבוע שזה מסך זול ופשוט בעל פאנל TN כמו שניתן היה לצפות. עולמנו מלא במוצרים אלקטרונים זולים מהסוג הזה, חלק גדול מהעולם משתמש בהם יום-יום אבל זה לא עושה אותם איכותיים או ברי השוואה למוצרים איכותיים יותר מאותה קטגוריה (קח לדוגמא נגן MP3 או ספק כוח ג'נרי, תשווה אותו לנגן או ספק כוח איכותי - שניהם יעשו את העבודה, השאלה רק איזו איכות עבודה אתה מחפש לקבל, ואיפה אתה "משלם" על פערי האיכות).

אני מנסה לגרום לאנשים להבין שזול לפעמים לא עולה ביוקר. וחבל להמליץ לאנשים לרכוש סתם מסך יקר יותר במה מאות שקלים.

מה שאתה אומר מטעה לגמרי אנשים שאולי לא מבינים כל כך. ההמלצות הן לא סתם, ואף אחד לא ממליץ למישהו לקנות כך סתם מסך שהוא יותר יקר. מנסים להציג את העובדות, ממליצים בדרך כלל ללכת לראות את המסכים ומביעים דעה. אחר כך מי שקונה את המסך יכול להשתמש במידע הזה כדי לעשות את השיקולים שלו ומחליט מה שמחליט. מדבריך מצטיירת תמונה לפיה כל המסכים בעולם זהים, ולכן יש לקנות את הזול ביותר כדי לא ל-"זרוק" סתם כסף וזה פשוט לא נכון. אתה יכול להגיד את זה אולי על מסכים מאותה רמה. לדוגמא המסך של AOC שקנית מול מסך נניח של סמסונג שעולה 200 ש"ח יותר. אם אין הבדל בפיצ'רים, ואיכות הבנייה והארגונומיה זהות פחות או יותר, בהחלט שווה לקנות את ה-AOC מאשר להוציא עוד 200 ש"ח בלי לקבל תמורה. אבל כשאתה עובר לרמת המסכים הבאה (עליה בדרך כלל ממליצים בפורום), מה שאתה אומר פשוט לא נכון.

לדעתך זה להוציא סתם כסף ואתה לא מקבל את הטענות ההפוכות. זכותך, רק אל תקבע שהדעה הנגדית לשלך היא סתם אוסף שטויות לא מבוססות.

אותך המסך מספק, אתה מרוצה ממנו וזה מה שחשוב בשורה התחתונה. מישהו אחר חושב ומחפש דברים אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים