עבור לתוכן

עולם אכזר - הצעת חוק ! נגד דוכני ממתקים ליד הק

Featured Replies

פורסם

אז מה אתה אומר ? שדןדן עני ?

או שקפיטליזם לא אחראי הוא דפוק ?

• תגובות 141
  • צפיות 12.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אפקט הפרפר-

בדרך כלל יש קשר ישיר בין כח הרצון של אותו הורה למצבו הכלכלי.

העשירים לא אכפת להם ירכשו לילד מה שבא להם הם עשירים מספיק בשביל לשלם גם על טיפול שיניים אחרכך.

בני המעמד הבינוני חלקם יקנו חלקם לא. אבל גם הם יכולים לספוג את המחיר בסופו של דבר.

העניים שכח רצון חסר להם ככל הנראה. יקנו. אך לא ידאגו שהילד יצחצח אחרי זה.

ואז לא יהיה להם כסף לספרי לימוד לילד או למחברות.

והילד יכשל בלימודים ו בגיל 14 יסתובב ברחובות ועד גיל 15 ישדוד לך את הסופר ובגיל 17 כבר ישב בכלא על חשבונך. שלא לדבר על טיפולי השיניים היקרים בטירוף כי הוא אף פעם לא ציחצח אחרי אותם ממתקים. לא לשכוח את הבת שלך שהוא יאנוס בחופשה מהכלא כי מי תשכב עם מישהו אם שיניים כלכך רקובות?

לכן אני מאד בעד החק הזה.

עוד אחד שחש את עצמו במאי סרטי פנטזיה.

פורסם

אפקט הפרפר-

בדרך כלל יש קשר ישיר בין כח הרצון של אותו הורה למצבו הכלכלי.

העשירים לא אכפת להם ירכשו לילד מה שבא להם הם עשירים מספיק בשביל לשלם גם על טיפול שיניים אחרכך.

בני המעמד הבינוני חלקם יקנו חלקם לא. אבל גם הם יכולים לספוג את המחיר בסופו של דבר.

העניים שכח רצון חסר להם ככל הנראה. יקנו. אך לא ידאגו שהילד יצחצח אחרי זה.

ואז לא יהיה להם כסף לספרי לימוד לילד או למחברות.

והילד יכשל בלימודים ו בגיל 14 יסתובב ברחובות ועד גיל 15 ישדוד לך את הסופר ובגיל 17 כבר ישב בכלא על חשבונך. שלא לדבר על טיפולי השיניים היקרים בטירוף כי הוא אף פעם לא ציחצח אחרי אותם ממתקים. לא לשכוח את הבת שלך שהוא יאנוס בחופשה מהכלא כי מי תשכב עם מישהו אם שיניים כלכך רקובות?

לכן אני מאד בעד החק הזה.

הבנתי. מבחינתך (אלא אם הדברים נכתבו בציניות), כל הארועים הללו הם באשמת דוכן הממתקים ולא, חלילה, לחוסר חינוך (וכן, גם הכרת הגבולות הכלכליים זה חינוך).

מיקור חוץ לאחריות ההורית, כבר אמרנו?

פורסם

נראה לי שהוא ציני.

פורסם

חוסר חינוך זו בעיה רצינית. אני מכיר אחד שאבא שלו מנקה בניינים. אמא אין לו. הם משיגים אוכל מבתי תמחוי וכאלה. וגרים בדירת 2 חדרים באזור הכי מסריח של העיר.לילד יש IPHONE3G ומחשב שעלה 15K. לא תאמינו לכמה מהאנשים שאין להם כס לארוחת החג יש חשבון פלאפון של 1000 שח בחודש.

יש צורך בחוקים כאלו כדי שאנשים מהסוג הזה לא יוכלו למעמד הבינוני את הכיס.

פורסם

אז אתה כניראה רק חושב שהוא עני

הוא לא באמת כזה.

ובקשר ל''עשירים''..

אני לא יודע מה עם אחרים , אני לא הייתי קונה לילד שלי הכל

אפילו שאפשר הכל .

חלק מאוד חשוב בחינוך של ילד זה לדעת ללמד אותו לקבל לא

ולא זה לא , לפעמים בחיים יש לא. ואין מה לעשות כנגד זה.

פורסם

אולי במקום החוק הזה הממשלה תתחיל לשלם קצבת טמטום לאנשים חסרי כל אחריות אישית?

פורסם

איחרת את המועד

היא כבר עושה זאת , שכר חברי הכנסת והשרים .

פורסם

איחרת את המועד

היא כבר עושה זאת , שכר חברי הכנסת והשרים .קצבאות לחרדים.

פורסם

חוסר חינוך זו בעיה רצינית. אני מכיר אחד שאבא שלו מנקה בניינים. אמא אין לו. הם משיגים אוכל מבתי תמחוי וכאלה. וגרים בדירת 2 חדרים באזור הכי מסריח של העיר.לילד יש IPHONE3G ומחשב שעלה 15K. לא תאמינו לכמה מהאנשים שאין להם כס לארוחת החג יש חשבון פלאפון של 1000 שח בחודש.

יש צורך בחוקים כאלו כדי שאנשים מהסוג הזה לא יוכלו למעמד הבינוני את הכיס.

מצבים כאלה היו ויהיו תמיד. לא משנה כמה חוקים יחוקקו, תמיד תמצא אנשים שחיים מעבר ליכולת הכספית שלהם. (לקנות לילד שלך IPHONE ומחשב זה אחלה, אבל כשעוד כמה חודשים כבר לא יהיה לך כסף לשלם חשבונות, אל תרוץ ללשכת אבטלה כדי לכסות את הטמטום שלך מכספי ציבור).

כל אחד צריך לדעת מהי יכולתו הכלכלית ולהתאים את רמת החיים ליכולת זו, ולכך לא נדרשת הכשרה רב שנתית בכלכלה ומינהל. גם ילד בכיתה א' יודע חיבור וחיסור (אל תבזבז מה שאתה לא מרוויח).

זאת גם לא אשמתם של הבנקים שנותנים לך להיכנס למינוס (כי אתה נכנסת למינוס בגלל התנהלותך) ולא אשמתם של חברות האשראי (כי אתה גיהצת את הכרטיס בלי שאף אחד יאיים עליך עם אקדח) ולא אשמתם של המפרסמים (כי אתה זה שמכור למותגים) וכן הלאה והלאה...

יש תחומים שבהם על האזרח לקחת אחריות אישית ובזה זה נגמר!

ד"א, הכוונה אינה אליך אישית נחום שלא תיפגע...

פורסם

אחי זה כבר אנשים שמכורים לבזבז

שחיים במינוס ובחובות כל החיים שלהם ..

אין מה לעשות הם לא ישתנו בחיים..

פורסם

מסכים אבל לא הוגן שהם יחיו מהמסים שלי ושלך...ולא רק אלה שבאמת לא יכולים.....

פורסם

:-\

99487adsongchartm.jpg

פורסם

אז קח לך 100 איש ותקימו לעצמכם קולקטיב באיזה יער ושכל אחד ידאג לעצמו בלי לשלם מיסים ובלי לקבל שום סוג של עזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים