עבור לתוכן

סקירה: Intel Core 2 Duo E7300 VS Core 2 Quad Q6700

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אורי... לא לכל איש היום יש תקציב של 6000 שקל למחשב על עם CORE I SEVEL... יש אנשים שיש להם 2500-3500 שקלים ולדעתי אם מרכזים נכון את התקציב לכיוון הE למיניהם במקום לדחוף איזה QUAD ולחנוק את השאר החלקים זה לא מוצדק משום סיבה לשים את הQUAD הזה...

• תגובות 59
  • צפיות 10.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל הכבוד אחלה של סיקור ממש מעניין ונותן תמונה מעניינת לגבי אופן העבודה בזמן אמת ולא על הדף..

אני מאד התרשמתי..

כל הכבוד :xyxthumbs:

פורסם

אורי... לא לכל איש היום יש תקציב של 6000 שקל למחשב על עם CORE I SEVEL... יש אנשים שיש להם 2500-3500 שקלים ולדעתי אם מרכזים נכון את התקציב לכיוון הE למיניהם במקום לדחוף איזה QUAD ולחנוק את השאר החלקים זה לא מוצדק משום סיבה...

דווקא בעניין הזה אני מסכים איתך, כבר אמרתי למי שיש תקציב מוגבל, עדיף להשקיע בכפול ליבה במיוחד למשחקים.

פורסם

כל הכבוד ליאור!!! עשית המון השקעה פה... ממש כל הכבוד.

דבר אחד מאוד מציק לי... הכותרת היא בעצם מה יותר חזק/טוב... אבל אתה בדקת כמעט רק משחקים... וגם ההתיחסות שלך בסוף הסקירה הייתה רק למשחקים... בקיצור, אני ממליץ שתשנה את הכותרת או שתוסיף עוד מבחנים... :xyxthumbs:

שורה תחתונה - כל הכבוד!! :yelclap:

עריכה: עוד דבר... אתה עשית בחלק מהמבחנים מה שהמון אתרים אחרים עושים - בדקת ברזולוציות נמוכות ופירוט נמוך... ואם המחשב מיועד למשחקים, אז הבדיקות האילו ממש לא רלוונטיות... כי אם המחשב הוא למשחקים אז ההגדרות יהיו גבוהות וגם הרזולוציה. במקרה כזה, ההדבל בין המעבדים אפילו יותר זניח... ולכן, המרובע ליבות יותר כדאי במקרה שהבנדאם לא רק משחק במחשב אלא עושה עוד כמה דברים כמו פתיחת חלונות רבים, המרות לנגן\DVD\הדבקת כתוביות... וכ'ו... אנשים כאלו, הם הרוב המוחץ.

^זו דעתי בלבד.

פורסם
  • מחבר

דווקא הסיבה שבה השתמשתי ברזולוציה הנמוכה היא לשלול כל אפשרות של התערבות כרטיס המסך בביצועים ולראות איך המעבד מבצע את זה.

פורסם

אני יודע... אבל זה לא תורם... כי זה לא משקף את המצב שאליו הסקירה מכוונת - מפרט למשחקים (הגדרות גבוהות ורזולוציה גבוהה) - מה כדאי לשים? - מרובע ליבה או דו ליבה?...

אני יודע שהאופן בו אתה ועוד אתרים רבים אחרים היא דרך להראות יותר טוב את ההבדלים, אבל ההבדלים האלו נהיים כל כך קטנים וחסרי משמעות במציאות שזה פשוט טעות מטעה לעשות זאת כך... אני מקווה שאתה מבין למה אני מתכוון...

פורסם

סיקור מעניין...

אבל יש לי שאלה לגבי הE8400

אם שווה יותר לקנות אותו למשחקים מאשר הQ6700 ?

פורסם

ליאור, סחטיין על ההשקעה. :xyxthumbs:

שאלה לי, אני רואה בכמה סקרינשוטים שעשית שהמעבד Q6700 רץ ב 1600 מגה ( לדוגמא ב 3DMark )

לא התבלבלת במקרה והרצת את מרובע הליבות בתדר נמוך משמעותית ?

CPU Z מדווח על מהירות אחרת מ 3DMark .

פורסם
  • מחבר

פשוט C1E וEIST היו מפעלים אז הנמכת התדר התבצעה, זה שטויות.

פורסם

אהה, טוב. וכשהרצת את ה 7300, הפונקציות האלה פעלו גם ?

ומה לגבי Scaling של המהרה למהירות זהה, נגיד 3.6 גיגה, את זה גם בדקת ?

E7300 @ 3.6 vs Q6700 3.6

( כן, ראיתי את התוצאות של פאסמארק )

פורסם
  • מחבר

לא, עד 3.4GHZ מה שפונה ליותר אנשים

לגביי אקסטרים אוברקלוקיניג אולי בהמשך זה דורש קצת עבודה, והלוח שלי לא בדיוק משתף פעולה.

פורסם

סקירה מעולה ליאור, כל הכבוד על ההשקעה :xyxthumbs:

מה שכן, יש לי שאלה קטנה. במידה והתקציב פה פתוח, מה עדיף-מעבד בינוני כגון E5200/E6300 עם אוברקלוק או כפול ליבה כגון Q66/Q67 עם אוברקלוק? אני מדבר על ביצועי משחקים מודרניים נטו.

פורסם
  • מחבר

E6300 המקביל בביצועים לE7400, באס נמוך וכופלת גבוהה, + קירור ב120 שקלים ובום יש לך מעבד מפחיד למשחקים.

פורסם

פשוט מדהים

מאוד נהניתי לקרוא, תודה רבה.

נתת לי ביטחון חוזר בקניית הE8400 שלי :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים