עבור לתוכן

מחשב לא פועל, אין אות למסך, כנראה מעבד או לוח אם.

Featured Replies

פורסם

ה- HTPC שלי לא שרד הרבה זמן: אתמול כשהדלקתי אותו הוא סירב לעבוד. מקבל חשמל, הלדים דולקים, המאווררים מסתובבים, אין תמונה. אפילו לא POST.

אחרי כמה ניסיונות הוא פתאום נדלק, עבד כמה דקות וקפא - ומאז גורנישט. פתחתי את המארז, בדקתי שהכל מחובר כמו שצריך, לא עזר. ניתקתי כל מה שאפשר לנתק - כרטיס רשת אלחוטי, דיסק וצורב, יציאות אודיו ו- USB, אפילו הוצאתי את הזיכרון - עדיין אין אות על המסך. גוף הקירור שעל ה- IGP מתחמם, כך שלפחות מתח הוא מקבל.

אם לא פספסתי משהו, נראה שהמעבד או לוח האם הלכו. יש רעיונות לבדיקות נוספות לפני שאני הולך לנסות לממש את האחריות (קצת בעייתי מאחר שכנראה שאי אפשר להשיג את לוח האם הזה יותר ואין לו מחליף ראוי)?

פורסם

נסה בכל זאת להחליף ספק כוח.

אם זה לא יעזור, הוצא את המעבד והחזר אותו. אם גם זה לא יעזור אין מנוס מאחריות על הלוח \ מעבד.

פורסם
  • מחבר

אין לי ספק אחר זמין. אבל: הלדים במארז דולקים, לד ה- power בלוח האם דולק, המאווררים (אלו שמקבלים מתח ממולקס וזה שמחובר ללוח האם) עובדים, גוף הקירור של ה- IGP מתחמם - הכל מצביע על כך שהספק תקין לדעתי.

פורסם
  • מחבר

הפתעה לא סימפטית: אין speaker במארז! יכול להיות שהלוח מנסה לצפצף אבל לא יכול. דווקא היה לי speaker קטן ששכב במגרה במשך שנים, ממתין בדיוק למצב הזה, אבל כשהוצאתי אותו גיליתי שהוא לא שרד את מעבר הדירה ושני הכבלים שלי נקרעו. וכמובן שזרקתי את המלחם באותה הזדמנות, כי כבר שנים שלא הייתי צריך אותו... בעסה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים