עבור לתוכן

האם אפשר לחבר 2 מחשבים נייחים לשקע קיר אחד?

Featured Replies

פורסם

קודם כל הבהרה: אני בור גמור בנושאים הללו (כולל במונחים) אז כשאתם עונים, אנא השתמשו בהסברים פשוטים ככל האפשר. למשל, עיינתי ב-FAQ וזה נראה ברור מאד בזמן הקריאה אבל 5 דקות אח"כ שום דבר לא נשאר בראש... :(

אז ככה. יש לי היום מחשב נייח אחד שמחובר לאינטרנט דרך HOT (תשתית) ו-012 (ספקית אינטרנט). אני רוצה לקנות מחשב נייח נוסף שיעמוד ליד הראשון ולחבר גם אותו לאינטרנט. ראיתי שיש מפצל קווי טלפון שמאפשר לחבר 2 טלפונים לשקע אחד בקיר. הייתי רוצה לעשות אותו דבר ולחבר את שני המחשבים לשקע קיר אחד.

1. האם זה אפשרי?

2. אם כן, האם אצטרך רכיבים מיוחדים?

3. אם כן, האם אצטרך להודיע ל-HOT או ל-012?

תודה מראש.

• תגובות 32
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה לחבר את המחשב השני לקו ה"הטלפון" ?

פורסם
  • מחבר

האינטרנט מתחבר למחשב דרך קו הטלפון.

פורסם

קודם כל הבהרה: אני בור גמור בנושאים הללו (כולל במונחים) אז כשאתם עונים, אנא השתמשו בהסברים פשוטים ככל האפשר. למשל, עיינתי ב-FAQ וזה נראה ברור מאד בזמן הקריאה אבל 5 דקות אח"כ שום דבר לא נשאר בראש... :(

אז ככה. יש לי היום מחשב נייח אחד שמחובר לאינטרנט דרך HOT (תשתית) ו-012 (ספקית אינטרנט). אני רוצה לקנות מחשב נייח נוסף שיעמוד ליד הראשון ולחבר גם אותו לאינטרנט. ראיתי שיש מפצל קווי טלפון שמאפשר לחבר 2 טלפונים לשקע אחד בקיר. הייתי רוצה לעשות אותו דבר ולחבר את שני המחשבים לשקע קיר אחד.

1. האם זה אפשרי?

לא. פיזית כן, לא תוכל לחבר את שני המחשבים.

2. אם כן, האם אצטרך רכיבים מיוחדים?

משום שלא, תצטרך לקנות ראוטר ולחבר אותו למודם של הכלבים.

אתה מוזמן לחפש בפורום לגבי איך מחברים ראוטר ואיזה ראוטר מומלץ לשימוש שלך.

3. אם כן, האם אצטרך להודיע ל-HOT או ל-012?

לא.

תודה מראש.

בבקשה מקדמת דנה.

פורסם

יש ל- HOT מודמים שמכילים יציאת רשת (RJ-45) ויצאת USB כך שניתן לחבר למודם שכזה שני מחשבים.

פורסם
  • מחבר

משום שלא, תצטרך לקנות ראוטר ולחבר אותו למודם של הכלבים.

מה זה מודם של כלבים? זה איזשהו כינוי?[br]פורסם בתאריך: 21.03.2009 בשעה 20:39:35

יש ל- HOT מודמים שמכילים יציאת רשת (RJ-45) ויצאת USB כך שניתן לחבר למודם שכזה שני מחשבים.

אז איך אוכל לדעת אם יש לי אחד כזה או לא? איך הוא נראה?

פורסם

תבדוק אם בחלקו האחורי יש חיבור USB וחיבור רשת

פורסם
  • מחבר

איך נראה חיבור רשת? תוכל בבקשה להעלות תמונה או לתת לינק? חיפשתי בגוגל ולא מצאתי שום דבר רלוונטי, או שלא בדיוק הבנתי מה שראיתי.

כשאחזור הביתה בערב אני אצלם את החלק האחורי ואעלה תמונה.

ואני לא יודע אם זה רלוונטי אבל המחשב שלי די ישן (כ-4 שנים).

פורסם
  • מחבר

ואם יש לי את שניהם אז אני אוכל לחבר 2 מחשבים לשקע קיר אחד?

אגב, אני מניח שגם במחשב החדש צריכים להיות 2 סוגי החיבורים הללו, נכון?

פורסם

שוב, אתה לא מחבר שום דבר לשקע בקיר - המודם הוא זה שמחובר לשקע בקיר.

אתה יכול לחבר מחשב אחד ליציאת הרשת של המודם (למחשב הזה חייב להיות מן הסתם כרטיס רשת - כלומר כניסה מתאימה וזהה לזו שבמודם)

ואת המחשב השני אתה יכול לחבר באמצעות USB , כבל שנראה כך:

USB-cable-pic.jpg

הצד הצר מתחבר למודם בשקע המתאים, הצד המוארך והשטוח מתחבר למחשב.

במחשב הזה תצטרך להתקין דרייבר למודם

דרייבר שמתאים למודם שלך תוכל למצוא באתר של הוט, לפי הדגם של המודם:

http://speed.hot.net.il/script/drivers.asp

עכשיו - עוד דברים שצריך לשים לב אליהם:

אם אתה מחובר באמצעות חייגן (כלומר המחשב שלך מתחבר באמצעות שם משתמש וססמא לאינטרנט)

אז צריך לוודא מול ספקית האינטרנט שלך - האם הם מאפשרים חיבור כפול (כלומר להתחבר יותר מפעם אחת באמצעות אותו המנוי\שם משתמש)

אם הם לא מאפשרים את זה ואתה כן מחובר באמצעות חייגן - בקש מהם לעבור לחיבור ללא חייגן.

(שכן יאפשר לך להתחבר במקביל בצורה הזו).

אם הם לא מאפשרים לך גם חיבור ללא חייגן - האפשרויות הן:

- להתעקש ולצעוק ולאיים כמו הישראלי המצוי עד שתקבל חיבור ללא חייגן.

- לעבור לספקית אינטרנט אחרת שכן תתן לך חיבור ללא חייגן גם בלי צעקות.

- לרכוש נתב ביתי פשוט שיוכל לפצל את חיבור הרשת מהמודם בלי תלות בספקית האינטרנט.

נתב גם יאפשר לך ליצור רשת ביתית בין המחשבים ולשתף קבצים ותיקיות בינהם (מה שלא יתאפשר אם תחבר כל אחד מהם ישירות למודם).

פורסם
  • מחבר

הנה תמונות של כל אמצעי התקשורת שיש לי.[br]פורסם בתאריך: 22.03.2009 בשעה 17:11:45

והנה האחרונה.[br]פורסם בתאריך: 22.03.2009 בשעה 17:12:30
יש לי 4 שקעי USB מאחור ואני חושב שזה שלידם (מצולם פעם כשהכבל בפנים ופעם כשהכבל בחוץ) הוא ה-ethernet.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אוקיי, אבל מה השאלה שלך בדיוק?

פורסם
  • מחבר

השאלה נמצאת בכותרת. :)

בקצרה, יש לי מחשב נייח אחד שמחובר לאינטרנט. אני רוצה לקנות עוד מחשב נייח ולחבר גם אותו.

לשאלתך מקודם - כרגע אני מחובר עם חייגן. כרגע התקשרתי ל-012 והתחלתי בתהליך שיביא אותי בסופו של דבר (הם צריכים לשלוח איזה קובץ ל-HOT) למצב שאהיה בחיבור ללא חייגן. לא יודע כמה זמן זה ייקח אבל שום דבר לא בוער לי. אני לא קונה את המחשב מחר וגם לא מחרתיים. אני עדיין בשלב של איסוף מידע.

צילמתי את המחשב שלי מאחור וגם את המודמים של HOT ושל 012 כדי שתבינו איך אני מחובר כיום לאינטרנט.

לא חשבתי על זה מקודם אבל עכשיו, אחרי שהעלית אותו, הרעיון של שיתוף קבצים ותיקיות בין המחשבים מתאים לי. יש נתבים מומלצים?

פורסם
  • מחבר

רק עכשיו עלה על דעתי משהו (מפליא מה שנת לילה יכולה להשיג :)). כאשר התקשרתי ל-012 ושאלתי איך אני מחובר איש התמיכה הטכנית ענה "עם חייגן". השבתי "בסדר, בוא נהפוך את זה ל-ללא חייגן". מצד שני, כאשר אני מקליק על הדפדפן (גם FF וגם IE) אני נכנס ישירות לאינטרנט, בלי שאצטרך להכניס סיסמה. זה לא אומר שאני כבר מחובר ללא חייגן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים