עבור לתוכן

סקר בחירות 2009

לאיזו מפלגה תצביע או היית מצביע בבחירות הקרובות? 1,910 הצבעות

1. 1. לאיזו מפלגה תצביע או היית מצביע בבחירות הקרובות?

• קדימה - עם ציפי לבני לראשות הממשלה - כן
    • העבודה בראשות אהוד ברק - אמת
    • הליכוד - אח"י בהנהגת בנימין נתניהו - מחל
    • התאחדות הספרדים העולמית שומרי תורה - שס
    • ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן - ל
    • גיל - גמלאי ישראל לכנסת - זך
      0
    • התנועה החדשה מרצ - מרצ
    • הבית היהודי מפד"ל החדשה - ב
    • יהדות התורה והשבת - אגודת ישראל דגל התורה - ג
    • חד"ש החזית הדמוקרטית לשלום ושוויון - ו
    • רע"ם-תע"ל - עם
    • בל"ד - ד
    • האיחוד הלאומי, תקומה, התקווה, א"י שלנו, מולדת - ט
    • התנועה הירוקה מימד בראשות הרב מלכיאור וערן בן?ימיני - ה
    • צומת - התנועה לציונות מתחדשת - ץ
      0
    • ישראל המתחדשת בראשות מיכאל נודלמן - נ
      0
    • דע"ם - מפלגת פועלים בראשות אסמא אגבארייה זחאלקה - ק
      0
    • לזוז - נץ
      0
    • ישראל חזקה בראשות ד"ר אפרים סנה - חי
    • כח להשפיע - פ
      0
    • הישראלים - ים
      0
    • לידר - קץ
      0
    • אחריות - לב אחד ורוח חדשה - נפ
      0
    • צבר - מפלגת הצעירים של ישראל - צי
    • עלה ירוק - קנ
    • מפלגת אור בראשות ירון ידען - אר
    • לוחמי חברה מאוחדים בראשות יגאל אנקורי - נר
      0
    • כח הכסף - קפ
    • הירוקים למען ישראל ירוקה - רק
    • לב בראשות אלכסנדר טנצר ועובדיה פתחוב - ינ
      0
    • ניצולי השואה עם בוגרי עלה ירוק - יק
    • מפלגת זכויות הגבר במשפחה - רע”ש - פק
      0
    • ברית עולם למען ילדינו - פי
      0

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אתה יודע, זה מעיד על אופי מסוים. על אחת כמה וכמה כשאתה על תקן נציג ציבור. אפילו אם זה הסתכם "רק" באיומים.

• תגובות 379
  • צפיות 32.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

זה נכון

אבל תודה שזה ניראה אמיתי ועיקבי : :smile1:

פורסם

אתה יודע, זה מעיד על אופי מסוים. על אחת כמה וכמה כשאתה על תקן נציג ציבור. אפילו אם זה הסתכם "רק" באיומים.

כשהייתי קטן אבא שלי פעם איים על ילד אחר שזרק עליי אבנים וגרם לו לבכות. זה אומר שהוא בן אדם רע?

פורסם

אני לא מכיר את אבא שלך. אבל איום זה ממש לא הפיתרון ::).

פורסם

אני לא מכיר את אבא שלך. אבל איום זה ממש לא הפיתרון ::).

תתעורר, פה זה לא ארץ הפיות והנסיכים. תן לי לנחש, אתה מאלה שחושבים שאפשר לעשות שלום עם הפליסטנאים בשנים הקרובות?

פורסם

לא.

אני מאלה שחושבים שצריך לגרום להם להבין שלהתעסק איתנו לא כדאי להם, אבל במלחמה, טרנספר וכו' זה לא יגמר. מתישהו הם יבינו את זה גם ואז הסכסוך הזה יפתר.

אבל זה לא הדיון. אני מאלה שחושבים שליברמן הוא גזען (ולצערי, גם חלק גדול מהעם שלנו), פשיסט ומסוכן ביותר.

פורסם

תן לי לנחש, אתה, כמו כל המנהיגים שהיו לנו בשנים האחרונות, חושב שאי אפשר לעשות שלום עם הפלסטינים?

פה זה לא דרפור, לא נרוויח כלום מהמשך הכיבוש, רק נפסיד.

עריכה: מופנה ל-Makoto

פורסם

תן לי לנחש, אתה, כמו כל המנהיגים שהיו לנו בשנים האחרונות, חושב שאי אפשר לעשות שלום עם הפלסטינים?

פה זה לא דרפור, לא נרוויח כלום מהמשך הכיבוש, רק נפסיד.

עריכה: מופנה ל-Makoto

אני מאמין שאפשר לעשות שלום עם הפלסטינאים אם הם יתעוררו מהפאנאטיות הדתית שלהם, יתאחדו כעם שרוצה שלום ותהיה להם נציגות שהרוב תומך בה שהיא לא ארגון טרור. עד שזה יקרה, עם דגש על החלק הפאנאטי (והמסית) - והרצון לשלום, לי כבר יהיו שערות לבנות.

על איזה כיבוש אתה מדבר? אתה מציע חזרה לקווי 67 (בתנאים הנוכחיים, במצב הקיים כיום)?

אם כל הבעיה שלנו זה יהודה ושומרון והמצור על עזה, למה הם תקפו אותנו ב-1967? למה הם תקפו אותנו ב-1948? למה הם תקפו אותנו במאורעות תרפ"א ותרפ"ט? לא זכור לי שהיה "כיבוש" ישראלי אז.

פורסם

קודם כל, תיקון סמנטי קטן. ב-67 אתה תקפת אותם לפני שהם הספיקו לתקוף אותך.

אתה יודע, זה הרבה מעבר ללמה הם תקפו אותנו אז ולמה הם תוקפים אותנו היום. זו פנאטיות (שנובעת מ-1001 סיבות). אני אומר שבכוח לא תצליח לחסל את זה (שלילת אזרחות זה כוח. גזענות זה כוח. מלחמה זה כוח), כי ההיסטוריה מוכיחה מעבר לכל ספק אפשרי שבעזרת כוח אי אפשר לחסל פנאטיות. מי שלא לומד מהעבר, אין לו עתיד.

פורסם

אתה יודע, זה הרבה מעבר ללמה הם תקפו אותנו אז ולמה הם תוקפים אותנו היום. זו פנאטיות (שנובעת מ-1001 סיבות). אני אומר שבכוח לא תצליח לחסל את זה, כי ההיסטוריה מוכיחה מעבר לכל ספק אפשרי שבעזרת כוח אי אפשר לחסל פנאטיות.

אם אתה הולך ברחוב ורואה מישהו רץ אליך כשהוא מחזיק כיסא באוויר בצורה שמראה בבירור שהוא עומד לזרוק לך אותו על הראש ואתה יכול לבעוט בו כדי למנוע את זה - האם זה באמת משנה אם בעטת לפני שהוא הספיק לזרוק עליך כיסא? ב-1973 לא בעטת בו ראשון, וראה מה קרה.

פורסם

מה הקשר בדיוק?

אגב, חוק כמו "בלי נאמנות אין אזרחות" תוביל למהומות של ערביי ישראל, ויש למעלה ממיליון כאלה. אתה רוצה כאלה? אני ממש לא.

פורסם

מה הקשר בדיוק?

עגב, הצעה כמו "בלי נאמנות אין אזרחות" תוביל למהומות של ערביי ישראל, ויש למעלה ממיליון כאלה. אתה רוצה כאלה? אני ממש לא.

אני ממש לא בעד ליברמן.

פורסם

אתה יודע, זה הרבה מעבר ללמה הם תקפו אותנו אז ולמה הם תוקפים אותנו היום. זו פנאטיות (שנובעת מ-1001 סיבות). אני אומר שבכוח לא תצליח לחסל את זה, כי ההיסטוריה מוכיחה מעבר לכל ספק אפשרי שבעזרת כוח אי אפשר לחסל פנאטיות.

אתה אומר בעצמך שאם אנחנו לא היינו פותחים במלחמת ששת הימים הם היו תוקפים אותנו. אנחנו פתחנו במלחמה רק מכיוון שהם עמדו לתקוף אותם. בסה"כ פתחנו במתקפה מקדימה.

אולי אי-אפשר לחסל פנאטיות באמצעות כוח, אבל בהחלט אפשר לחסל פנאטיות באמצעות יותר כוח או באמצעות הרבה יותר כוח! :xyxthumbs:

פורסם

לא, אני טוען שאתה לא ממש יכול להשוות בין מלחמה שנפתחת ע"י מצריים וסוריה בשיאן הצבאי לבין ערביי ישראל או הפלסטינים. בעצם כן, התקוממות מבפנים של ערביי ישראל הרבה יותר גרועה.

פורסם

אני רק רוצה להוסיף ששני הצדדים בקונפליקט צריכים להתעורר מהפאנאטיות הדתית שלהם. דת היא נקודת האור הבורים ומפלטם של חסרי הישע. ולצערי שני הצדדים נשענים על דת בביסוס הטיעונים שלהם. אבל זה ברור כמובן איפה יש יותר בורים וחסרי ישע....

Makoto, מה שאתה לא מסכים איתו הוא שהמכשול המרכזי לשלום הוא הכיבוש.

הכיבוש נותן את הליגיטימציה והכח לקיצוניים, הוא משניא עלינו את ערביי ישראל והעולם. סיומו היא הפעולה המרכזית שממשלה שמעוניינת בשלום צריכה לעשות. נכון, לא היה כיבוש לפני 67, אבל העם הפלסטיני שואף להגשמה מדינית עוד לפני קום המדינה. המכשול להגשמה זו נכון להיום, בשטחי יהודה ושומרון ועזה, הוא הכיבוש הישראלי.

למה תקפו אותנו לפני הכיבוש? להזכיר לך, גם העם היהודי לפני קום המדינה לא היה בדיוק שוחר שלום ברובו, וזאת למרות שלא זכור לי כיבוש פלסטיני בתקופה כלשהי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים