פורסם 2009 במאי 3116 שנים בנוסף לחידה, יכולת לקרוא גם את הפיתרון. אם נשבר ב-14, אינך זורק מ-7 (אני שמח שלמדת חיפוש בינארי ואתה חושב שזה מגניב, אך זה לא רלוונטי בשום דרך לחידה הנ"ל), אלא הולך מקומה 1 בקפיצות של 1. כך ב-14 זריקות לכל היותר תגלה באיזו קומה הוא נשבר.
פורסם 2009 במאי 3116 שנים בקיצור, אתה אומר שלא אכפת לך מכמות הזריקות, העיקר שלא תשבור את הכדור? טוב, שיהיה. נראה שאני עייף מדי בשביל לחשוב באופן לוגי כרגע
פורסם 2009 במאי 3116 שנים ^ אתה צריך למצוא את הקומה המירבית ממנה הכדור לא נשבר. כשנשאר לך רק כדור אחד, ויותר משתי קומות לבדוק, די חיוני להשאיר אותו שלם.השאלה שנשאלה היא מה מספר הזריקות המינימאלי לאחריו ניתן יהיה למצוא בוודאות את הקומה. התשובה היא 14. מה הבעיה?
פורסם 2009 ביוני 116 שנים נו, קחו חידה:שלושה אנשים תקועים במעלית ללא קשר עם העולם החיצון.הם מחליטים לשחק משחק - עליהם לגלות מהו סכום גילם, מבלי שאף אחד מהם יידע את גילם של שני האחרים.מצאו שיטה לפתור את הבעיה.גילם של שני האחרים? מותר לו רק של אחד? כי אם כן אז א' לוחש לב' את הגיל שלו וב' אומר לג' את הסכום גילאים ואז ג' אומר את סך כל הגילאים. אני מניח שלא באמת התכוונת לזה אבל אולי...
פורסם 2009 ביוני 116 שנים אם מישהו יודע את גילו של אחד מהאחרים, והוא גם יודע את סכום הגילאים, אז הוא יודע את גילו של השלישי (כי הוא יכול לחסר את הגיל שהוא יודע והגיל של עצמו מהסכום).
פורסם 2009 ביוני 116 שנים הם צריכים לכתוב את הגיל שלהם על נייר ולשים את הפתקים בכיס של אחד מהם אותו אחד יחבר את הסכום בלי לדעת של מי הפתקים חוץ מהפתק שלו.
פורסם 2009 ביוני 116 שנים קודם כל, הוא יידע ככה מה הגילאים של שני האחרים, פשוט לא יידע בדיוק מי של מי. המטרה של החידה היא שלא יהיה להם שום מידע מעבר לסכום. חוץ מזה, נניח שאין להם נייר
פורסם 2009 ביוני 116 שנים נגיד מישהו בן 46 אז הוא אומר לשניים האחרים שני מספרים שסכומם 46 לדוגמא 32 ו14, לכל אחד מספר אחד.הבן אדם השני בן 52 אז הוא אומר לשניים האחרים שני מספרים שסכומם 52 לדוגמא 19 ו33, לכל אחד מספר אחד.הבן אדם השלישי בן 35 אז הוא אומר לשניים האחרים שני מספרים שסכומם 35 לדוגמא 13 ו22, לכל אחד מספר אחד.כל אחד מקבל את שני המספרים שהוא קיבל משני האנשים האחרים ואז הם מחשבים את המספרים ביחד.
פורסם 2009 ביוני 116 שנים ^ לא עובד. השלישי למשל, יודע חלק מהגיל של הראשון. השני מכריז על סכום חלקי הגילים של השלישי והראשון. השלישי שיודע איזה חלק מגילו נתן לשני - יכול להסיק את הגיל של הראשון. באופן דומה כל אחד מהשלושה.
פורסם 2009 ביוני 116 שנים זה ממש קל, אם צדקתי חחיש 3 אנשים בשם 1 2 ו3 (לנוחות)איש 1 מעביר לאיש 2 ולאיש 3 (לכל אחד חלק מהגיל וחלק מהגיל אצלו).איש 2(יודע חלק מהגיל של 1 ואת גילו), עכשיו הוא מחלק הכל בין איש 1 ו3.איש 1 (יודע את מה ש2 נתן לו (חלק מהגיל של כל אחד)) והוא נותן את הכל לאיש 3.עכשיו איש 3 יודע הכל, ואומר את הסכום.דוגמא:איש 1 בן:51איש 2 בן:34איש 3 בן:41שלב א: איש 1 יודע:6איש 2 יודע:49 (קיבל 15)איש 3 יודע:71 (קיבל 30)שלב ב: איש 1 יודע:17 (קיבל 11)איש 2 יודע: 0 (נתן 49)איש 3 יודע:109 (קיבל 38)שלב ג: איש 1 יודע:0 (נתן 17)איש 2 יודע:0איש 3 יודע:126 (קיבל 17)ואומר את הסכום זהו....126ערן.
פורסם 2009 ביוני 116 שנים אם כל אחד יודע את סכום הגילים של שני האחרים אז הם מחברים את שלושת הסכומים ומחלקים ב2.
פורסם 2009 ביוני 116 שנים על מנת לחבר את שלושת הסכומים האלה, מישהו מהם צריך לדעת את שלושתם. אז הוא ידע את הסכום של גילו ושל כל אחד מהאחרים בנפרד, ואז הוא ידע את הגילאים שלהם.הפתרון יותר פשוט ממה ש-eran256 הציע (אני גם לא בטוח שהפתרון שלו טוב ב-100%, כי יכול להיות שתהיה להם דרך לגלות את הגילאים). כבר הציעו פה פתרון שמזכיר אותו, אני פשוט לא בטוח למה התכוונו.
פורסם 2009 ביוני 116 שנים הפתרון של ערן נראה נכון אך מסובך להחריד. אני ארשום רמז קטן: הפתרון הפשוט יעבוד באותה צורה בדיוק גם עבור 100 אנשים.
פורסם 2009 ביוני 116 שנים אולי:א' מעביר לב' חלק מהגיל שלוב' סוכם עם הגיל של עצמו ומעביר לג'ג' סוכם ומעביר לד'וכן הלאה עד האדם האחרון שמעביר בחזרה לא'א' סוכם עם מה שנשאר לו ומכריז
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.