עבור לתוכן

הערה על ספקי סיסוניק

Featured Replies

פורסם

שים לב לטמפרטורת האויר היוצא.

נתון Derating מתייחס בד"כ לטמפרטורת האוויר בסביבת הספק, ולא לטמפרטורה של רכיב מסויים.

הסינקים יכולים לשבת על רכיבים שעובדים יפה בטמפרטורה גבוהה בהרבה מ-60 מעלות.

• תגובות 61
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה MAKES SENSE :xyxthumbs:

פורסם

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=2935280&postcount=5

GTA IV

המעבד "רק" ב 70%. אני מבטיח לך שכרטיס המסך לא ב IDLE.

GREAT SCOTT@!

עוד לא יצא לי לשחק ב GTA 4, וגם לא בדיוק התעניינתי עד עכשיו, אז לא הייתי מודע לזה. אין לי מילה אחרת חוץ מ "וואו"

שים לב לטמפרטורת האויר היוצא.

נתון Derating מתייחס בד"כ לטמפרטורת האוויר בסביבת הספק, ולא לטמפרטורה של רכיב מסויים.

הסינקים יכולים לשבת על רכיבים שעובדים יפה בטמפרטורה גבוהה בהרבה מ-60 מעלות.

תודה על החידוד.

עכשיו, integral, בהתחשב בעובדה שב 100% עומס האוויר שיוצא מהספק עומד על בערך 43 מעלות לפי הגרף לפי טמפרטורת חדר של 25 מעלות, יש הסכמה שלא צריכה להיות איתו בעיה גם בארצנו החמימה?

לגבי הענין של פינוי חום, אני מסכים ולא מסכים. סה"כ הפליטה של החום היא בוואטים, לא במעלות (מן הסתם), קח לדוגמה קירור כלשהו מבוסס היטייפס, עדיף DHC (לניסוי הזה ה OCZ ונדטה 2 אופטימלי)

שים אותו על מעבד כלשהו, ותתחיל בדיקת מאמץ (עדיף מעבד עם פליטת חום כמה שיותר גבוהה)

תבדוק מה הטמפרטורה של המעבד, ואז תבדוק מה הטמפרטורה של אחד ההיטפייפס. כנראה צפויה לך הפתעה קטנה.

כמובן שסינק רגיל מפנה חום ביעילות נמוכה בהרבה, אבל במקרה הספציפי הזה- הסינקים בספק עם בסיס נחושת, החום מועבר טוב יותר, לך תדע מה טמפרטורת הרכיבים.

פורסם
  • מחבר

חברים אני אחזיר אותכם לדיון... :D

אני לא מתכנן אוברקלוק אני רוצה ספק שקט שיעמוד בעומס של מחשב\מיני שרת עם 4870 עם כמה דיסקים קשיחים

הוא לא הכי חדש ומפה גם הצריכה שלו יחסית נמוכה.המארז גדול מאד ויחסית מאוורר עם 3 מאווררי 120.

הדיון פה נסוך על ספק שקט גם !!! - בעומס ולא רק במצב רגיעה.

ראיתי את ספקי קולמאסטר והם ניראים לא רע בכלל.אני לא נעול על מודולריות אבל זה יכול להיות נחמד.

פורסם

ואני דווקא מתרשם שהדיון הוא על קבלת מפרט שקט ולאו דווקא על הספק...

אם אתה רוצה ספק חרישי ואיכותי שיחזיק מערכת כשלך בקלות - בחר אחד מאלה שברשימה של SPCR בלינק.

אני חושב שהלינק כבר הופיע פה, אבל מאוד כדאי לקרוא כאן את ההשוואה ש-ANANDTECH עשו בין ספקים שונים במערכות שונות. לדעתי הם מפריזים כלפי מעלה בבחירת נקודת העבודה של המערכות, אבל המאמר נותן כיוון כללי טוב להבנת היחס בין צריכה, נצילות ורעש.

אני חושב שכל הדיון הזה זניח כי הרעש של כל אחד מהספקים האיכותיים יהיה זניח ביחס לרעש של מחשב עם כמה HDD שרצים בה - זה מקור הרעש הלא-סטטי העיקרי בזמן העבודה (רעש בעייתי בהרבה מזמזום נמוך קבוע של ספק למשל), הם פולטים המון חום לתוך המארז וגם פוגעים בזרימת האויר הקר מקדמת המארז.

הרבה יותר משמעותי לדעתי יהיה לקחת מקסימום שני HDD חרישיים למערכת ולהפחית ככל האפשר את פליטת החום בו.

לגבי האנטומיה של מחשב שקט אני מציע לך לקרוא בעיון את ההמלצות של SPCR שמתמחה בתחום.

פורסם

סליחה שמשיב אחרונה בדיון,

אך חשוב שהמידע יהיה נכון ונהיר, ושהאסימון יפול.

ל- INTERGRAL

קרא כאן בעמודה אמצעית תחת הכותרת POWER SHMOWER

or How PSU Power Ratings Mean Almost Nothing

http://www.silentpcreview.com/article28-page3.html

גם כאן יש איזכור בסעיף 2 עם טבלה, אלא שהיצרן מעדיף להעלים את הגבול העליון, (בעצם כולם)

http://www.pcpower.com/technology/myths/

שבת שלום

צביקה

פורסם

עכשיו, integral, בהתחשב בעובדה שב 100% עומס האוויר שיוצא מהספק עומד על בערך 43 מעלות לפי הגרף לפי טמפרטורת חדר של 25 מעלות, יש הסכמה שלא צריכה להיות איתו בעיה גם בארצנו החמימה?

בהנחת חדר של 25 מעלות אולי, אבל ההנחה הזאת לא תופסת בימים חמים אלא אם כן החדר ממוזג. תוסיף 5 מעלות ואתה באזור ה 50 מעלות ואתה בנקודת עבודה לא טובה. ועדיין, אני לא חושב שאנאנדטק היו מוציאים הצהרה שכזאת אם לא היו דברים בגו. זה לא הספק הראשון שהם בודקים והם ראו משהו בבדיקה שגרם להם לדווח על הנושא. שים לב שלפי מפרט היצרן תחום העבודה המוצהר המקסימלי הוא 0-40 מעלות מה שאומר שהספק RATED ב 40 מעלות. שים לב שכבר ב 80% טמפרטורת האגזוז עוברת 40 מעלות. אז נכון, למרות זאת הספק עדיין יציב ברזל ופה מתבקשת השאלה האם ימשיך להיות יציב גם לאורך זמן. אני עדיין חושב שקולרמסטר הולכים על הקצה.

לגבי הענין של פינוי חום, אני מסכים ולא מסכים. סה"כ הפליטה של החום היא בוואטים, לא במעלות (מן הסתם), קח לדוגמה קירור כלשהו מבוסס היטייפס, עדיף DHC (לניסוי הזה ה OCZ ונדטה 2 אופטימלי)

שים אותו על מעבד כלשהו, ותתחיל בדיקת מאמץ (עדיף מעבד עם פליטת חום כמה שיותר גבוהה)

תבדוק מה הטמפרטורה של המעבד, ואז תבדוק מה הטמפרטורה של אחד ההיטפייפס. כנראה צפויה לך הפתעה קטנה.

כמובן שסינק רגיל מפנה חום ביעילות נמוכה בהרבה, אבל במקרה הספציפי הזה- הסינקים בספק עם בסיס נחושת, החום מועבר טוב יותר, לך תדע מה טמפרטורת הרכיבים.

אני אשמח לראות תוצאות של ניסוי כזה שכן למיטב ידיעתי הם יסתרו את חוקי התרמודינמיקה

אם אתה רוצה ספק חרישי ואיכותי שיחזיק מערכת כשלך בקלות - בחר אחד מאלה שברשימה של SPCR בלינק.

שים לב שלפי ANANDTECH הפרו 525 יהיה שקט עוד יותר מה 625 וש SPCR לא בדקו את ה SILENT PRO של קולרמסטר.

לצביקה,

אנחנו מדברים על ה TOP לא על ספקים שהם RATED ב 25 מעלות. מהמפרטים של האנרמקס והקולרמסטר הם RATED ל 40 מעלות, ולמיטב הבנתי מדובר על הטמפרטורה של האוויר בספק ולא של הרכיבים כלומר ה AMBIENT.

פורסם

אני אשמח לראות תוצאות של ניסוי כזה שכן למיטב ידיעתי הם יסתרו את חוקי התרמודינמיקה

ברגע שיפול לי ונדטה 2 או קירור דומה לידיים אני מבטיח לארגן לך אחד.

פורסם

ל- INTEGRAL

DERATING קיים עבור כל רכיב, גם ל- TOP

http://www.interfacebus.com/Component_Derating_Guide_line.html

ומכאן שגם עבור ספקי כח

http://electronicdesign.com/Articles/Index.cfm?AD=1&ArticleID=2637

כאשר משתמשים ברכיבים מתאימים עבור ההספק הנדרש, (לדוגמא, טמפרטורת צמת ברכיב תהה תלוייה בכמות הזרם שבו)

אזי תחילת "הנפילה" תהה בטמפרטורה גבוהה יותר, אבל היא תקרה בכל מקרה.

צביקה

פורסם
  • מחבר

הלכתי ללינק שנתת אבל כולם שם על גבול ה 400W.מה זה עוזר לי אם אני שם כרטיס מסך 4870?? קראתי מספיק ברחבי הרשת שלבד הוא צורך את ה 200

300 W (למרות שהיצרן AMD מצהירים יפה מאד על 170 W) זה ממש לא משאיר הרבה למחשב לעבודה שוטפת.בהתחשב שמערכת כבדה עם יותר מדיסק אחד

ויותר מכונן אופטי אחד צורכת בהתאם.

אני לא מבין למה בכלל הזזתם את הדיון לדיון תרמופיזיקלי (בעיות חום וכדומה).פתחתי את הדיון על מנת למצוא ספק מתוך מגוון ע נ ק של חברות.

ואם נסכם את מה שכל אחד מכם המליץ בדעותיו חברים אז הנה :

M12 II - הכי שקט שיש עד שמתחיל לסחוט אותו

סיילנסר - שקט במידה מסויימת ומתחיל להרעיש מעל הספק מסויים (אבל גם ככה המאוורר של הכרטיס מסך מרעיש אז מי שם לב :P) חברים אני רוצה כרטיס

מסך עם קירור שקט כמו הטוקסיק בהמלצת דניס (רציתי את הרפרנס אבל הוא אמר לי שהוא לא יעיל.

קולמסטר - עדיין לא יצא לי לחפור כל כך עליו - ראיתי שיש 600W במחיר לא רע.

כל אחד מהם טוב עד רמה מסויימת.

פורסם

HD4870 צורך בפיק 130W.

לאיזה כפול ליבה רגיל מקביל האופטרון 170 שלך ? מעניין לבדוק כמה באמת הוא צורך.

פורסם

הוא רק מדורג 110W ואני ממש בספק שככה הוא באמת צורך, אני אחפש עכשיו מדידה מדוייקת של XBIT.

עריכה: מצאתי משהו - http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-fx60_3.html#sect0

זה לא בדיוק המעבד אבל אפשר להעריך את הצריכה שלו לפי זה בקירוב מדוייק מאד.

ה - X2 4800 צורך 96W והתדר שלו הוא 2.4GHZ וה - FX60 צורך 110W עם תדר של 2.6GHZ.

פורסם
  • מחבר

זה אחד מעליו הייתי מת להשיג אחד כזה.זה הדגם הכי חזק ללוח שלי (ה 4800)

המממ כלומר מעבדי 2.2 עכשווים גם צורכים את ה 90 וואט בממוצע??? כלומר המרובעי ליבה?

פורסם

מצאתי עוד קישור - http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-x2-3800_3.html

פה כבר יש X2 3800 שזהה ל - OPTERON 170 מלבד עניין זיכרון המטמון.

לפי שני הלינקים אלה אני מסיק שהמעבד שלך צורך גג 70W בפיק.

מרובעי ליבות עכשוויים (45NM של אינטל) צורכים פחות מזה.

ה - Q6600 צורך כ - 70W והוא מהישנים יותר (65NM).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים