עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם
"הם רוצים לעצב אותך לפי צורכיהם ואין כאן דבר וחצי דבר עם אמת וכו'

הדתיים רוצים אותך אצלהם כי כך כוחם ושליטתם גודלים

הם רוצים אותך אצלם כי הם יקחו ממך את המשאבים ( כולל מודעות מחשבה חופשית ולא פחות חשוב כסף )

הם רוצים אותך אצלהם כי כך הם מאמתים את התאוריה שלהם ( ככול שיותר אנשים מאמינים כך האמונה יותר חזקה וככול שהאמונה יותר חזקה כך היא נראת יותר כעובדה )

אז לסיכום הם מנסים להחזיר אותך בתשובה כי הם מסתכלים עליך כמו שחברת כוח אדם מסתכלת עליך - משאב !"

^^

אז התכוונת לכל בני האדם? אחלה.

• תגובות 4.6k
  • צפיות 450.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

זה נכון שהדוסים למינהם חושבים שהשמש זורחת להם מה**ת אבל לא , הם בני אדם כמו כולם חלקם טובים וחלקם קצת פחות בדיוק כמו כולם , הנושא הוא מאגר הכח של הדת הממוסדת שזהו עיקרה, קרי לרכז שליטה וכח על מספר גדול ככול האפשר של בני אדם ומשאבים והם ,המנהיגים שלהם,שהיו מעונינים לקבל זאת בחינם כזכותם הבילעדית והטיבעית מאת אלוהים אבל באמת השמש לא זורחת להם מה**ת ובני אדם שפויים אינם קופצים וניצבים למצוות אותם בני אדם( מנהיגים ) תאביי כח ורצון לשלוט אז אותם סוחרים ( מנהיגים / מורים רוחניים )המציאו מוצר שניקרא "אמת" ושהוא מבוסס על חזון שמגולם בתוך מערכת פעולות המושתת על אמונה והמוצר הזה ניקרא דת ואותו הם מוכרים תמורת השליטה והכח שהם לוקחים מהמאמינים שלהם ומנסים למכור לאחרים .

פורסם

^^^^^^

דוגמא טובה לזה זה מעשר למשל...

פורסם

אם מדברים עליהם אז בזמנו המעשר היה צורת המיסוי כדי לתמוך בניהול צורת הממשל שהייתה מרוכזת בבית המקדש של עם ישראל , אבל לכל הדתות יש צורת תרומה כזו או אחרת , לעניות דעתי , הבעיה איננה מצויה בצורך ו / או הרצון להפרשה של סכום כסף עבור שירות שמקבלים , אלא הערך ה "מתווסף" לאותה הפרשה.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אלוהים גם שלח את מלאך המוות שיהרוג את המרצחים מהחמאס מיד כשהפצצה התפוצצה עליהם.

ברוך השם שעושה ניסים ונפלאות, בלעדיו אפילו הכדורים ברובים היו ממאנים לנוע.

ברוך הוא אשר סיבה להזיות, ממקומו ירום הודו, ברכה ישלח למאמינים.

ברוך בורא הפטריות, באוזני ילחש סודו, ליטופו כמה נעים.

ברוך האיש האידיוט, בלשונו ימצא מותו, איש יקר הוא ותמים. :nixweiss:

פורסם

ארטי ,

"זה מהתנ"ך ?"

"לא , זה שלו , שלו , " ( שלאגר )

פורסם
  • מחבר
הבחור מחוק...
פורסם

הרבה זמן אני טוען שהיתפחות התובנה האלוהית היא מוצר מקומי - אפשר לראות זאת נניח בספר הספרים שמתיחס לאלוהים כאל אלוהה מקומי , הוא , האלוהים איננו מספר ו / או מדבר על ארועים שקורים ו / או קרו באזורים אחרים מלבד האזורים בהם המאמין ו / או החוזה בקודש מצוי והינה כאן יש איזו תאוריה על המבול ( שדרך אגב מופיע במיתולוגיה שומרית ואם אני לא טועה גם בסיפורי גילגמש ) שמסבירה כיצד יתכן שהמבול היה אינסידנט מקומי בים השחור וביקרו היה הצפה של מים שמחקה ישובים שהיו לחוף הים השחור .

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3663088,00.html

וכל הדוסים שחושבים שזה רק על התורה של היהודים , אז לא , אני מזמין גם שומרים להגיב .

פורסם

^^^

[אין ברצוני לאכנס לדיונים ומחלוקות]

אבל אתייחס לזה [כבר דנתי על זה באשכול]

יש לשער שאם סיפורי בראשית והמבול לא היו אמיתיים - אז התרבויות האחרות לא היו יודעות על קיומם והיינו שומעים עליהם רק בתורת ישראל.

אלא שבגלל שסיפורי בראשית והמבול אמיתיים - אז גם תרבויות אחרות שמעו עליהם מאבותיהם וסיפרו עליהם בלי קשר לתורה.

אם היהדות היא אמת אז המבול וסיפורי האבות התרחשו במציאות - אז אירועים כמו המבול היו צריכים להיות מוכרים בכל העולם. ואכן אנו שומעים על המבול בכל רחבי העולם...

כאן יש הרחבה בנושא

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2524764&forum_id=4142

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2284013&forum_id=4142

פורסם

אני לא אכנס איתך לדיון ספציפי מכיוון שזה חסר טעם ומלבד זאת שזה התפקיד של איסתרא בלגינה ( שעד כה הוכיח את הטענות של המאמינים הרבניים כחלולות וכמוטעות ואני אוסיף בין שבשוגג מחוסר ידיעה ודעת ובין שבמזיד שהרי ליכאורה הדעות שאצלכם חלוקות על השאלה אם מותר "לשקר" כדי להטות מישהוא אל ה"טוב" )

מקריאה ( מיותרת ) וקצרה רואים מיד שיש בילבול בתשובה שנתת ואין כלל מחלוקת שמים מכסים את רוב שטח כדור הארץ ושתקופות קרח כיסו את כדור הארץ ( למרות שהדעות המוטעות של הרבנות מכחישה את לוחות הזמנים , ) אני הבאתי דוגמא למבול ואילו אתה הבאת לזמן בריאת העולם והרי להווי ידוע לכל בר ביי רב שהמבול היה לאחר יצירת העולם .

לסיכום התשובה שנתת מוטעת ( כרגיל ) מפני שהיא מבלבלת בין יצירת העולם לבין המבול ושוב המבול והאלוהים שאתם טוענים לקיומו הוא אלוהים מקומי והארועים שמתוארים הם ארועים אזוריים מקומייים ועדיין אתם טוענים לכוליות האלוה הזה ולישליטתו על העולם ( לפי תפיסתכם ) מעניין מדוע הוא לא כתב כלום על האינדיאנים בצפון אמריקה או בכלל על האבורגנים ועוד ועוד , כאילו ארה"ב לא חשובה , רק איזה עם קטן בבית השחי של העולם .

עריכה :

חבל לבזבז הודעה ,

רוני אני מעדיף להשתדל להגיב כמה שפחות לפועלים ;)

פורסם

^^^

[שכחתי עם מי יש לי עסק] ממה נובע כל הרוע שבך? אולי היית פעם דתי? אולי ההורים שלחו אותך בכוח למסגרת דתית? וכו'.. וכו'..

כמו שציינתי לא נכנס לדיונים [רק להגיב לקטע שהבאת]

קודם כל איני מתעסק בקירוב -לא מחייב שאת הכל אני ידע לכן אני מפנה לסקרן מקום שיכול לקבל תשובה לטענותיו

וכיודע זה לא אתה .

לגבי מה שהבאת -

כל המדענים מודים שכדור הארץ היה מכוסה כולו מים. גם בהרי הרוקי והאוורסט נמצאים מאובנים של דגים.

אין ספק שמבול כלל-עולמי היה גורם להתאבנות מהירה של אינספור יצורים חיים. מוות טראגי של לבה [מעיינות חמה], בוץ, וטביעה מהירה היו גורמים להתאבנות מהירה. ויש ראיות לכך: דובון פרווה וכובע כורים הפכו למאובנים תוך פחות מחמישים שנה בלבד תחת מפל-טבעי של מים.

האינדיאנים וכל השבטים כולם התפצלו לאחר המבול מבניו של נח: שם,חם ויפת. זו הסיבה שלכל התרבויות בעולם יש סיפורים על מבול כלל-עולמי אשר פקד את כל העולם בהיסטוריה. זה לא צירוף מקרים. אבותיהם העבירו להם דיווח-אותנטי זה.

עריכה:

"חבל לבזבז הודעה". - חבל לבזבז הודעה רקנית.

פועלים ?למה מתכוון בדיוק הילדון ה"חמוד"?

יש לך בעיות אישיות אל תוציא את זה על הזולת -תתחיל לתפוס את עצמך בידיים ולכבד כל אדם באשר הוא.

פורסם

^^^^^

קצת קשה לכבד אדם שמנקודת השקפתו הוא הצודק הבלעדי, "התשובות" שלך מסריחות כמעט כמו הממסד שאתה מייצג (לטעמי אתה לקחת את זה אפילו יותר רחוק), אם אתה לא נכנס לדיונים אלא רק יורה את "פנינות החכמה" ובורח כמו פחדן מראה לי כמה אתה באמת שלם עם עצמך בעצמך (וזה לא הרבה אם אתה תוהה)...

בקטע הזה L RON Hubbard (זה שהמציא את הסיינטולוגיה) יצא גאון לדעתי, מראה לך שיש אנשים שיאמינו בדברים הכי אבסורדים ומטומטמים, ואנשים כמו שאנחנו יודעים הם מראות...

פורסם

אני לא אכנס איתך לדיון ספציפי מכיוון שזה חסר טעם ומלבד זאת שזה התפקיד של איסתרא בלגינה

אם אתה אומר... 8)[br]פורסם בתאריך: 31.01.2009 בשעה 02:21:53

יש לשער שאם סיפורי בראשית והמבול לא היו אמיתיים - אז התרבויות האחרות לא היו יודעות על קיומם והיינו שומעים עליהם רק בתורת ישראל.

אפשרויות אחרות: התרבויות האחרות קיבלו את הסיפור מהיהדות או היהדות קיבלה אותו מאחת התרבויות האחרות שלהן סיפור דומה.

אלא שבגלל שסיפורי בראשית והמבול אמיתיים - אז גם תרבויות אחרות שמעו עליהם מאבותיהם וסיפרו עליהם בלי קשר לתורה.

איך "מאבותיהם"? הרי כל בני האדם פרט לנח ומשפחתו נספו במבול. הם יכלו ללמוד עליו אך ורק מנח ומשפחתו, אז איך זה שיש הבדלים גדולים כ"כ בין הסיפורים?

מאוחר ואני מתעצל, אז הצצתי רק בהתחלה של הקישור הראשון.

כדור הארץ לא היה מכוסה במים. ים טתיס (ולא "תטיס" כפי שבלס כותב) לא כיסה את כל פני כדור הארץ. טתיס הוא היה אוקיאנוס עתיק בין היבשות הקדומות. כרגיל המחב"תים מעוותים את טענות המדע כדי להתאימן לטענות שלהם.

מציאת מאובנים של יצורים מימיים ברכסי הרים נישאים לא מוכיחה שכל העולם היה מכוסה במים - זה מוכיח רק שראשי ההרים היו מתחת למים. רגע, אבל אם הראשי ההרים היו שקועים במים, ברור שגם העמקים היו מתחת למים, לא? טוב, זה כבר מצריך מעט הבנה בגאולוגיה, אז אין פלא שהמחב"תים שלנו לא יודעים (או יודעים וסומכים על כך שהקהל שלהם לא יודע).

קרום כדור הארץ מורכב מלוחות טקטוניים שזזים באיטיות. מה קורה כששני לוחות נפגשים וממשיכים ללנוע אחד לתוך השני? או שאחד מטפס על השני או שנקודת המפגש בין שניהם מתרוממת מהלחץ. בכל מקרה אתה מקבל רכס הרים. אם נקודת המפגש בין הלוחות היתה עד לאותו מפגש שקועה במים, תמצא מאובנים ימיים באותו רכס הרים. רואה? הסבר פשוט יותר ממבול שכיסה את כל העולם.

אם באמת היה מבול, היית צריך למצוא מאובנים ימיים בכל מקום - אם המים עברו את רכסי ההרים, ברור שגם בעמקים יהיו מאובנים כאלו. אלא מה, אנחנו לא מוצאים אותם בכל מקום. לא רק זאת, גם בהרים שאינם חלק מרכס (בד"כ הרי געש) לא תמצא מאובנים שכאלו. מכאן שהראיה הזו דווקא תומכת בסברה שלא היה מבול.

"אין מדען בימינו החולק על כך - שכל העולם הוצף פעם במים." מה פתאום? יתכבד הרב גלס ויביא אסמכתאות ומראי מקומות לטענה המשונה הנ"ל.

ובדבר השאלה, כיצד אלוקים עשה זאת?

1) מספיק שאלוקים היה מיישר את כל ההרים למישור כדי שכל כדור הארץ יכוסה במים.

רק שזה סותר את סיפור המבול התנ"כי. בראשית פרק ז, פסוק יא:

ב??ש??נ?ת ש??ש?-מ?או?ת ש??נ?ה, ל?ח?י??י-נ?ח?, ב??ח?ד?ש? ה?ש???נ?י, ב??ש??ב?ע?ה-ע?ש??ר יו?ם ל?ח?ד?ש?--ב??י?ו?ם ה?ז??ה, נ?ב?ק?עו? כ??ל-מ?ע?י?נ?ת ת??הו?ם ר?ב??ה, ו?א?ר?ב??ת ה?ש???מ?י?ם, נ?פ?ת??חו?

גשם ומעיינות. שום דבר על יישור ההרים. וזה טקסט שנכתב על ידי אלוהים בעצמו, אתה לא חושב שאלוהים משקר לנו, נכון?

2) מטאור ענק יכל היה להביא להעלאת מפלס המים ולגרום לגלי צונאמיים קטלניים שיכסו את כל היבשות.

כנ"ל. בנוסף, כתוב במפורש שהמים גאו במשך 150 יום, מטאור לא יכול לגרום לזה. אגב, האפקט של מטאור ענק יהיה הרבה יותר מאשר גל צונאמי.

אם אלוקים ברא את החומר והאנרגיה יש מאין, ברא את העולם והחיים, ברא את חוקי הטבע, ברא את האטמוספירה והאוזון, כנראה שהוא גם יכול לברוא מים ולהעלים מים.

אין ספק. אלא מה, יש כאן שאלה של סדר גודל. חישבתי פעם כמה מים צריך כדי להציף את כל כדור הארץ. זה לא חישוב מסובך: רדיוסו של כדוה"א הוא כ- 6,300 ק"מ, צורתו כדורית בקירוב, חישוב שטח הפנים שלו הוא פעולה שכל בוגר תיכון אור לדעת. גובה ההרים הוא כ- 5 ק"מ, תכפיל בשטח הפנים ותקבל מספר שגדול פי 1.8 בקירוב (עד כמה שאני זוכר) מסך כל המים בעולם, בכל מצבי הצבירה. ואת זה אלוהים היה צריך להוסיף למים שכבר היו ואח"כ לגרוע - כלומר שני ניסים שכל אחד מהם הוא בסדר גודל של יום בריאה - ואלוהים לגמרי שכח להזכיר אותם בסיפור המבול. אופס. ואלו לא הניסים הענקיים היחידים שבלעדיהם הסיפור לא יכול היה להתקיים ואלוהים לגמרי שכח מהם כשהכתיב למשה את התורה.

פורסם

איסתרא-קבל ח"ח. שוב.. :yelclap:

אבל לצערי אתה כותב לעיניים ערלות. הבחור לא יתרצה משום דבר. כל כך הרבה הגיון צרוף וטענות שאתה מעלה הן כעין וכאפס

מול האמונה העיוורת של החבר רוני. הוא ממשיך לטעון שלא מדובר באמונה עיוורת אלא בידיעה אבל צריך להיות שטוף מוח רציני

כדי לקבל כל מה שהוא כתב ולהתעלם מכל מה שאתה כתבת.

אני אומר-תן לו. עזוב אותו. שיבושם לו. פשוט אל תטרח...אם יש לך כוח להמשיך אז בכיף. אני ואחרים נהנים לקרוא את התגובות

שלך אך עולה השאלה למה לך לטרוח?.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים