עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

מה שהוא אומר זה הרבה יותר מהגיוני ואין אפילו טעם להיכנס לזה מיפני שזה דיון להיסטוריונים ( לפחות מבחינתי ) אברהם אבינו הושפע ביותר מהתרבות ( אשורית / בבלית מיצרית ) שהוא חי בה - הוא לא חי בווקום , כמו כן משה רבנו , הושפע ביותר מהתרבות המיצרית ( דרך אגב הן הרעיונות של האלהות האחת - קרי - המונוטאיסתית הודגמה כבר בתרבות מיצריים אפילו ברית המילה ועוד מס' מנהגים מיצריים אאל"ט אפילו הברכות )

זה לא יהיה נבון לחשוב שהם חיו הרחק מההשפעות של האימפריות ראה ערך ארה"ב והעולם המערבי .

גן עדן - זה האזור שלנו - ערש הציויליזיה - לי זה ברור מאוד עד שאין אפילו צורך להרחיב על כך - הקישון זה כאן - יכול להיות בהחלט שהגבול המערבי ביותר היה כאן בישראל איפה שהוא והגבול המיזרחי היה איפה שהו באירן - למה לא ?

איך אחד החוקרים שמעתי אותו אומר :" כשהשומרים ישבו ושתו בירה כבר שלושת אלפים שנה , בא איזה ליצן ואמר להם שהעולם ניברא והם ביכלל לא שמו לב "

• תגובות 4.6k
  • צפיות 451.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
מה שהוא אומר זה הרבה יותר מהגיוני ואין אפילו טעם להיכנס לזה מיפני שזה דיון להיסטוריונים ( לפחות מבחינתי ) אברהם אבינו הושפע ביותר מהתרבות ( אשורית / בבלית מיצרית ) שהוא חי בה.

תעשה לי טובה ותלמד קודם לפני שאתה מדבר.

אברהם חיי בתרבות בבלית ? - בולשיט, התרבות הבבלית קמה לפחות 1700 שנים אחרי מותו של אברהם.

אברהם חיי בתרבות בבלית-מצרית? - בולשיט, אין שום קשר בין התרבויות האלה (כאמור הבבלית קמה שנים רבות אחרי מותו) ואין שום קשר גאוגרפי\תרבותי

בינהן מלבד העובדה ששניהן היו פולותאיסטיות בפחולחניהם.

אברהם חי בתרבות אשורית? - בולשיט! - התרבות האשורית גם היא קמה מאות שנים אחרי מותו של אברהם והיתה ממוקמת הרחק מאותו אזור גאוגרפי בו היתה האמפריה השומרית (ממנה הגיע אברהם) לפחות כאלף קילומטרים צפון-מערבה. (ו1000 קלימוטרים עם התחבורה של אז היו סיפור).

אפילו באיזו תרבות אברהם חי לא ידעת.

אפילו שהוא הסתייג מתרבות-דתית זו באופן חריף ואף במקדש שתמונתו למטה ניפץ פסלים בטענה שהתפללות לאבנים בצורה מסויימת אינה לגיטימית. בטרם ואחרי שהתגלה אליו הבורא.

46769923_a35c9ac3b5.jpg

אז עכביש, דחילאק.. תפסיק להטעות ולך תלמד על מה שאתה מדבר. וזה לא שאני חלילה מזלזל בך אבל הויכוח הזה אכן עדין אחרי הכל.

כמו כן משה רבנו , הושפע ביותר מהתרבות המיצרית ( דרך אגב הן הרעיונות של האלהות האחת - קרי - המונוטאיסתית הודגמה כבר בתרבות מיצריים אפילו ברית המילה ועוד מס' מנהגים מיצריים אאל"ט אפילו הברכות )

זה לא יהיה נבון לחשוב שהם חיו הרחק מההשפעות של האימפריות ראה ערך ארה"ב והעולם המערבי .

אין לי כח להכנס לויכוח הזה תאמין לי.

אתה מדבר בלי לחשוב (אתה עושה מה שהאשמת בו את רוני) - המונותאיזם המצרי היה אלילי, הוא פולחן פולותאיסטי שהחבר'ה בו החליטו שעדיף לסגוד רק פסל אחד מתוך מספר זה הכל. אין פה שום קשר לאמונה בנותן התורה שהתגלה אלפי שנים קודם לכן לאברהם והיהודים (בני ישראל) שישבו במצרים ממילא התפללו אליו כאלויהם.

פורסם

טוטון

שמע נא

אברהם היה מושפע קשות מהתרבות השומרית ולאחר מכן מהתרבות המיצרית - ראבק הוא אפילו ירד למיצריים - משהו שם עם המלך שרצה לתקוע את שרה .

אין לי טעם להקדיש לדבר זה יותר מידיי מזמני היקר מהסיבה הפשוטה - לא מוזיז לי את הקצה של העכבר , יקירי אנחנו חיים כאן וזהו , עדיף להיתיחס לזה - לך זה עקרוני , איך הם התלבשו - אני אומר לך טוטא הם היתלבשו כמו הבדווים - זה הלבוש הטיבעי לאזור הזה , אתה רוצה שהם יתלבשו כמו שלושת החכמים - זהו לבוש לעשירים בלבד שחיים בבתים ולא על כאלו שחיים באוהל .

הייתי ממליץ לך לקרא ולהחכים על התרבות העתיקה וכך תוכל לשלב את ההיסטוריה עם החלומות שלך .

יקירי אם אתה רוצה לזלזל בי ברוך המצטרף , אני לא מחפש כאן הערצה או אישור לידיעות שלי , אני מחפש לתרום למי שרוצה לקבל וקצת צחוקים על הדרך כשכר לגיטימי עבורי .

דבר אחד אני יכול להבטיח לך , שאם אמצא את עצמי טועה אני אהיה הראשון להודות בכך וכל מה שאני אומר איננו מונע משום דעה קדומה על האמת וכו' - מצידי אם יוכיחו שהירח עשוי מגבינה צהובה אני אהיה בין הראשונים להופיע עם שתי פרוסות לחם ועגבניה .

לפי כך מה שאמרתי על אברהם הוא נכון מאוד ומבוסס על דיברי חוקרים שקראתי והאזנתי זה איננו מבוסס על רעות רוח שלי .

בהצלחה לך .

פורסם

יש לעכביש משהו בדבריו גם אם טעה בהגדרה :), הייתה גלות בבל גם כן, משם מגיע התלמוד הבבלי וחלק מהקבלה, לפני זה לא היו שמות

לכל המלאכים ולא היו שדים וזה...

הדת שלנו נוטה כמו כל האחרות לאמץ קצת מפה ומשם, וזה סבבה אבל לא קרוב לאמת אני חושב...

פורסם

אברהם אבינו לא היה יהודי ובטח שלא מוסלמי - אברהם אבינו היה עיברי

משה רבינו לא היה יהודי הוא היה עיברי ישראלי ואיש מיצרי

לא היה דבר כזה יהודי עד לפחות חורבן בית ראשון - יהודי קרי אדם ישראלי , עיברי , שהיה שייך לממלכת יהודה ,

הדת היהודית נכון להיום רחוקה מרחק רב מאוד מהדת של עם ישראל אשר הובאה ע"י משה רבינו ( "הרי את מקודשת לי כדת משה וישראל " )

בתנ"ך (!!!) הפעם היחידה שמופיע המילה יהודי היא במגילת אסתר (

בקישור יש תאריכים .

הדת הרבנית ???

בצורתה הנוכחית היא אוסף של סרטים מהראש הקודח של רבנים למינהם ששאבו דעות מהנצרות ומדתות פגניות כמו כן שרידים של עבודת אלילים שנאספו עוד אז בארץ ישראל לאחר תקופת המנהיגים הגדולים קרי משה ויהושוע , הרי כתוב בפירוש שהעם זנה , מה אתם חושבים שהעם הפסיק , הרי רשום בפירוש שהם עבדו אלילים גם לאחר שייתה להם התורה , למה אתם חושבים שהם הפסיקו ???

הדעות של טוטא בקשר לפירושים של התורה יותר קרובים למהות האמיתית של תורת משה - הפירושים של המיסיונר הם קרובים יותר לפאגניות .

אל תיסחף טוטא בכל השאר אתה מפקשש בענק . ( אבל מה שמגיע לך - מגיע לך :biggthumpup: )

אברהם היה איש העולם הגדול והעולם ביזמנו היה מיצריים ואשור אותו כנ"ל משה - תכניסו לראש הם היו יותר ממה שכתוב עליהם .

( צר לי על אי הדיוקים ההיסטורים והסמנטים מההודעות הקודמות )

פורסם

עכביש בקשר לעברים אני מסכים איתך - בדיוק כך הגדרתי ואמשיך להגדיר את אותם אישים שהזכרת (על כולם השלום).

בקשר לאברהם ומסוטופמיה, לא יעזור לך, אני לא יודע מה אתה קראת. לא יודע אילו דעות של "חוקרים אתאיסטים" אתה קראת. אני ציינתי עובדות מתוקף הידע הקיים לאנושות וכל מה שתגיד או תנסה לעשות כדי לעוות ידע זה פשוט לא יעזור לך. יותר מיזה, מעכשיו אל תאשים את רוני בעקשנות כי זאת תכונה המשותפת לשניכם.

ixslashix

על המלאכים היה ידוע הרבה גם מהנביאים.

פורסם

היו שמות של מלאכים ויש את מיכאל וגבריאל בכתובים, אבל השמות של כל השאר הגיעו מבבל, אשמדאי למשל או לילית, רזיאל ועוד

מלא מלא (אתה לא מאמין בכלל כמה)...

פורסם

אהה אתה מתכוון למלאכים שהם כמו שדים\שטנים וכאלה. אלו שאינם מוזכרים כלל בתורה. כן שמעתי על זה משהו פעם.

אשמאדי שמעתי פעם את השם - אתה יכול לפרט לנו עליו?.

פורסם

מלאך בעיברית הוא - ש ל י ח , כל השאר על אחראיות הסטלן בלבד

לקרא את הטקסט ולהפנים - כל פעם שכתוב בתורה מלאך - הכוונה היא לשליח .

פורסם

עכביש, יש פה משהו לא כל כך נכון ונכון, מלאך הוא באמת שליח, אבל אם תראה את סיפור לוט (סדום ועמורה) אז יש להם גם כוחות מסתבר...

תותח, אשמדאי הוא מלך השדים יש עליו ערך בוויקפידיה אם זה מעניין אותך, גם לילית מופיעה שם, אתה יודע מה עוד מעניין, אם אתה מסתכל על

שפה אתה יכול לגלות כל מיני דברים, למשל השמש זה כינוי לא בעברית בכלל, זה כינו לאל השמש של המספוטמים והוא שרד אצלינו בשפה שזנ מעניין

בפני עצמו (אם זה ממש מעניין אותך תחקור קצת מאיפה מילים מגיעות, גם באנגלית...) http://en.wikipedia.org/wiki/Shamash

פורסם

לא הייתי אומר שרד אצלנו בשפה אלא אומר: שיווק את עצמו בין כל השפות השמיות.

כמו המילה ירח - גם בארמית אשורית\פיניקית - ירחא.

ובעוד עשרות שפות\ניבים שמיים אחרים.

ותודה על המידע ועל הקישור! :xyxthumbs:

פורסם

אנחנו נכנסים לעולם אחר עם הנושאים האלו

כרגע אני יכול להגיד בביטחון שהמילה שליח היא המילה הנכונה כל שאר היכולות וכו' גם שאר השמות והכינויים הינם על אחראיות המשתמש כלומר אלו הם ערכים אשר נחוצה יותר מהעברת מידע שאפוף במיסטיקה כדי לנתח אותם אם כי מיסטיקה הינה דרך שאדם אשר רוצה לחקור בנושאים אלו עליו לעבור בה .

או בקיצור , יכולתו של שליח כזה או אחר היא עינין רחב יותר מאשר הסכמה שיטחית - זו לפחות דעתי ואנא שים לב שגם אם אינני מסכים עם ההנחות שלכם או מקבל אותן בהסתיגות - אני לא סותר אותן - אני אומר שהן רחבות יותר ממה שאפשר להעביר ברגע זה כאן בפורום וקשורות לדתות פאגניות ולתרבות שונה ממה שאנו חיים בה עכשיו , יחד עם זאת אני שומר לעצמי את הזכות להאיר נקודות בתגובות שלכם כפי שאמצא לנכון . :xyxthumbs:

פורסם

בכל הדתות יש את מה שאתה קורא טימטום ושרלטנות בדרגה כזו או אחרת אשר עבדת ביחס ישר למה שיש לאותו אירגון להרוויח קרי להשיג את מטרותיו ,

נניח האיסלם הקיצוני ( כרגע ) כדי להשיג את מטרותיו הוא בשימחה ובששון ירצח

הנצרות בזמנו - עשתה את אותו דבר

הרבנות היום בתאווה ניכנסת לפוליטיקה וגונבת

מבחינת עיוות ה"מורים הרוחניים " של כל הדתות מעוותים את המקור על ידי פירושים וצידוקים משלהם כדי להשיג את המטרה שלהם קרי שליטה ( בהתחלה זה על העדר שלהם ולאחר מכן ....העולם )

אישית אני חושב שלהיות שייך לדת ממוסדת זו סוג של "צורך" נפשי .

המצחיק שאם תנתק את הבן אדם מהמערכת שטיפת המח הוא בדרך כלל יחזור לעצמו , כמו נרקומן שלא תספק לו את הסם , הוא בדרך כלל יתפקח .

המאמינים אינם נלחמים על דיברי הקדושה ועל אלוהים - כולם כאן מאמינים בצורה כזו או אחרת ( או לפחות יודעים שלא ניתן להוכיח ו / או להפריך את האלוהות ) הם נילחמים על שפיות דעתם . הם לא רוצים להיגמל , :kopfpatsch: הרי אף אחד איננו מפריע להם להאמין באלוהים ו / או לעבוד אותו בדרך שלהם , הם צריכים שמישהו יגיד להם מה לעשות , הם צריכים הדרכה , הם צריכים לחוש את האלוהים האין סופי דרך בן אדם אחר ( זה שבן אדם הספציפי הזה הוא סופי זה לא מפריע להם - הם מתכחשיפ ומתכמנים - וכאן רואים שהרבנות לקחה את המושג של הפיכת הבן אדם לקדוש מאת הנוצרים שהם בתורם לקחו את זה מהרומאים - עבודת אלילים נטו ) , וגם הם צריכים ממש כמו הנוצרים שצריכים את המוחשיות של הדם של ישו ביין ושל הגוף של ישו בלחם , אין להם קרי למאמינים פאנטיים את היכולת המנטלית להבין את המרחב בו הם חיים - מרחב אין סופי , אין להם כלים נפשיים להיתמודד עם דברים מופשטים - ממש כמו עדר בלי רועה - הולכים לאיבוד , למה אתה חושב קוראים לעצמם ח ר ד י ם ? :errrr: ( אין להם גם את היכולות להבין את איך הדברים משתלבים אחד עם השני וזו הסיבה מדוע הם שוללים הבנות הגיוניות בעליל של הצד השני , הלא מאמין )

זו גם הסיבה שאין לך חרדים שמשתתפים בתהליכים מקדמי אנושות ואני מתכוון גם חרדים מוסלמים - הרי הם המוסלמים יכלו עם כל הכסף שלהם והנגישות למערב להיות חוד החנית של ההיתפתחות האנושית והינה הם בתחתית הסולם - אין להם את הכלים ו / או מונעים מהם את הכלים ( שזהו מינוח יותר נכון ) .

לך תסביר לאחד כזה שהוא מצוי על כדור שמסתובב בחלל ואין דבר כזה למעלה או למטה קדימה ואחורה הוא לא יכול לעכל את זה - הוא ניכנס לפניקה והדת הממוסדת מספקת לו מסגרת , מספקת לו יחס של טוב ורע , למעלה למטה וככה נותנת לו מסגרת .

נניח בן כזה , הדבר הכי רע שאתה יכול לעשות לו זה להשאיר אותו לבד - הוא יתחרפן , למה אתה חושב שהם חזרו בתשובה ? הם לא יכלו להיות עם עצמם , הם היו חייבים להכניס עוד משהו אל הביפנים שלהם .

פורסם

Art tatum

תוכל לתקצר לנו על מה הכתבה?.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים