עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

אתה דוגמה לבן אדם דתי

צריך הסברים לאמת הפשוטה שנמצאת לו מול העיניים

אין בעיה עם קיום האלוהים ,הבעיה היא עם מי שטוענים לייצג אותו

:s07:

• תגובות 4.6k
  • צפיות 449.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

רוני, דבר אחד מצייר אותך באופן שלילי, רבות ההזדמנויות (מילא פעם, פעמיים) בהן אתה שולח אנשים לבלס במקום לענות להם בעצמך.

יותר מיזה, האם שאלת את עצמך מה בלס יחשוב על זה?.

מילא תגיד אני לא יודע; אברר ואחזור עם תשובה..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Paon_de_dos_-_peacock.jpg

גם לזה האקראיות אחראית?.

גם עכשיו תפגיזו אותי עם רשימת היפותזות?.

אבל תאמת לא שלחתי אף אחד,אני כבר ממזמן לא דן כאן.

בלס נכנס לפורום ,אז המלצתי למי שרוצה לצפות או להשתתף.

בלס בעצמו אמר לי,הרי מי שרוצה יכול לבוא אלי [תשלח אותם אלי]

תאמין לי תותח,עוד לא למדת איך החברה כאן? שום דבר לא יעזור,אדם שלא הולך מרצונו לברר הוא אף פעם לא ישנה את דעתו גם אם ההוכחות יהיו מוצקות מפלדה.

כפי שאתה יודע לאדם תמיד יש בחירה חופשית,גם עם העובדות נמצאות מולו ,הוא עדיין יכול להתעלם.[זה רק דוגמא]

היו כאן 2 ילדים שאף פעם לא שלחו שאלות/סתירות מעניינות,אלה תמיד זה שטיות וזה רק כתיבה נאה וכדומה,פשוט זה הצחיק אותי.

פורסם

המעשים של לשלוח מישהו אל "המורה" שלך הן דבר מקובל ביותר בדת ממוסדת שעובדת על פי היררכיה ויש לה את העסקנים שלה ואת המורים שלה . הבחור בא לעשות סוג של עבודת מכירה למי שמחזיק את הדעת שלו אצלו , זה בהחלט מובן והגיוני בצורה מעוותת .

ה"מורה הרוחני " מקבל את האמון של המאמנים שאינם צריכים לחשוב ו / או להיות אחראיים לדעתם יותר ועם כל בעיה הם פונים ל"מורה שלהם " בשאלה .

במקרה דנן זו מערכת שעובדת כך : אתה תביא אותם אני אדבר איתם , חלוקת עבודה .

אבל תאמת לא שלחתי :s05: אף אחד,אני כבר ממזמן לא דן כאן. :s05:

בלס נכנס לפורום ,אז המלצתי למי שרוצה לצפות או להשתתף.

בלס בעצמו אמר לי,הרי מי שרוצה יכול לבוא אלי [תשלח אותם אלי]

פורסם

אתה דוגמה לבן אדם דתי

צריך הסברים לאמת הפשוטה שנמצאת לו מול העיניים

אתה דוגמא לבן אדם עם בעיות דקדוק קשות שקשה להבין אותו. אני אתאיסט.

פורסם

אתאיזם היא השקפת עולם אשר אינה כוללת אמונה באלים, או לחלופין - כוללת אמונה מפורשת באי-קיומם של אלים. אמנם מקובל לחשוב כי אתאיזם הוא מונח נרדף לחוסר דת, אך ישנן דתות, כמו ג'ייניזם וזרם הטהרוואדה בבודהיזם, אשר אינן כוללות אמונה באלוהות פרטית ולפיכך הן דתות אתיאסטיות. אדם שאינו נוקט עמדה בשאלת קיום האלוהות, נקרא אגנוסטיקן.

אתה דתי כמו שאר המאמינים !

פורסם

אני אסביר את עצמי ...

אז שמתי את הפורום של בלס שמי שירצה לשאול שאלה בכל נושא מוזמן [שאלות כדי לברר]

ואז רצו כמה מכאן שהוא יגיע לפה, ניסיתי אבל לאא הצלחה [לפי תנאי הפורום כאן.]

אז בלס נכנס לפורום אחר,ושמתי כאן קישור שהמעוניין להשתתף מוזמן.

זה הכל.

אני אפרט ל"תותח" כרגע איפה ראית ששלחתי מישהו? איפה דנתי עם מישהו?שאני דן עם מישהו על הוכחות תאמין לי שאני אתאמץ להשיב לו .

פורסם

אתאיזם היא השקפת עולם אשר אינה כוללת אמונה באלים, או לחלופין - כוללת אמונה מפורשת באי-קיומם של אלים. אמנם מקובל לחשוב כי אתאיזם הוא מונח נרדף לחוסר דת, אך ישנן דתות, כמו ג'ייניזם וזרם הטהרוואדה בבודהיזם, אשר אינן כוללות אמונה באלוהות פרטית ולפיכך הן דתות אתיאסטיות. אדם שאינו נוקט עמדה בשאלת קיום האלוהות, נקרא אגנוסטיקן.

אתה דתי כמו שאר המאמינים !

סליחה אבל אתה אידיוט.

פורסם

סליחה אבל אתה אידיוט.

הכל יכול להיות :lol:

אממה אתאיזם היא אמונה באי קיום האל ולכן נופלת תחת הגדרה של מאמין/ואמונה יש אמונה ? יש סידרת פעולות הניגזרות מאמונה זו קרי דת ואתה אדם דתי .

אז אולי אני אידיוט , מה שלא עושה אתוך אדם חופשי כלל ועיקר .

אולי אתה מתכוון לזה שאתה אגנוסטיקן

פורסם

אני נוטה להסכים עם עכביש, הרי אתה לא יודע בוודאות שאין אלוהים, אתה מאמין שזה ככה, לכן גם זו סוג של דת או אמונה...

פורסם

אז יש צדיקים בסדום.

:yelclap:

פורסם

"totah " יצא לך לראות את זה

שמע מה הם שרים.

פורסם

כן ראיתי את זה.

פירסמו את זה במקושרים.

רוני אחרי הכל זה צעד.

הצעד הבא זה להודות שישו אינו אלוהים ושאף בנאדם אינו אלוהים כי אלוהים אמר בפירוש: לא יהייה לך אלוהים אחרים על פני - הוא אחד ושמו אחד.

(וגם להבין שאם ישו בעצמו היה יודע שהם אומרים שאלוהים זה הוא (או שלושה ישויות) הוא היה מתהפך בקברו).

פורסם

תותח-אתה יכול להגיד לסמיילי שלך להפסיק למחוא כפיים..

אתאיזם זו אמונה. אכן. אך זו לא דת. אם תרצה אסביר את עצמי.. אם לפי דעת הכותבים פה, כל אמונה היא דת

אז אני דתי ברמ"ח אברי..יש הבדל בין אמונה (למרות שאני מודה שיש אנשים שיגנו על האתאיזם בצורה דומה לדת. זה קיצוני אבל קיים) לבין דת.

פורסם

סליחה, לא שמתי לב שהוא כתב שאתאיזם זו דת - או שלפחות הציג השקפה זו כדת.

לא זו היתה כוונתי. כמובן שאבסורדי זה, להשוות אתאיזם לדת.

פורסם

כן ראיתי את זה.

פירסמו את זה במקושרים.

רוני אחרי הכל זה צעד.

הצעד הבא זה להודות שישו אינו אלוהים ושאף בנאדם אינו אלוהים כי אלוהים אמר בפירוש: לא יהייה לך אלוהים אחרים על פני - הוא אחד ושמו אחד.

(וגם להבין שאם ישו בעצמו היה יודע שהם אומרים שאלוהים הוא שלושה ישויות הוא היה מתהפך בקברו).

הרב ניסים יגן זצ"ל סיפר שהיה במטוס

ולידו במקרה הושיבו כומר,והוא רואה יהודי אחר רואה סרט מצויר

ומה הכומר הקתולי עושה,קורא תהילים.הרב שאל את הכומר אתה קורא תהילים?

הכומר הזה אומר לו כן ברור,למה לא?אתה יודע כמה זה חשוב,הוא אמר לניסים יגן אתה רב?

הרב ענה לו שכן אז הוא אמר לו,אשרייך שאתה יהודי!.

גוי אומר לו את זה,גוי!!!!!ואנחנו מה?יש יהודים שלא רוצים להיות יהודים ומתבוללים ומקללים יהודים

או שמקללים את הרבנים וכו' .

איך הגענו למצב כזה שגוי מכבד רב ויהודים מבזים אותו איך ?

אני חושב שה' כבר ציין זאת בתורה

(שמות פרק לג, ה): ויאמר ה' אל משה, אמור אל בני ישראל: אתם עם קשה עורף!"

(פס' ג): "כי לא אעלה בקרבך כי עם קשה עורף אתה!"

(דברים פרק ט, ו): "וידעת כי לא בצדקתך ה' אלוהיך נותן לך את הארץ הטובה הזאת לרשתה, כי עם קשה עורף אתה!"

(פס' יג): "ויאמר ה' אלי לאמור: ראיתי את העם הזה, והנה עם קשה עורף הוא!"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים