עבור לתוכן

פאנבויז של nVidia? נא להיכנס..

Featured Replies

פורסם

נכון, אבל עדיין במידה ויקרה משהו 100% פגה לך האחריות משום שראו שהתעסקת עם המתח.

תתפלא, גם אם תשרוף שני כרטיסים אז יחליפו אותם, בדוק...

• תגובות 169
  • צפיות 12.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם שרפת כרטיס לאחר VMOD בביוס למשל, כנראה שאין לך אפשרות להחזיר לביוס קודם. איך שלא תסתכל על זה, זאת ראייה לביטול אחריות.

אם החנות\יבואן יעלו על זה או לא, זה כבר לא נתון לשליטתך. אם בכל זאת החליפו לך - הרווחת.

פורסם

תלוי מאיפה הכרטיס...אם קנית מאייבורי/KSP (או כפי שהם מכונים בעיברית כ.ס.ף) יחליפו לך אותו באיזה VOODOO.

פורסם
  • מחבר

סינדרום, הרשה לי לשאול אותך שאלה, היה לך פעם כרטיס ATI? ? ?

אני פשוט לא מבין מה נתקעת ככה על הכרטיסים של NV, והHD4XXX כמעט ולא מלאים בעיות כמו שכולם חושבים, הדבר היחיד שלא בסדר זה הדרייברים האחרונים, החום למשל זאת הגדרה טבעית שATI עשו במפעל והכרטיס אמור לשרוד ככה לאורך זמן רב לטענתם, אני ממש לא מבין מה כולם נדלקו על "בעיות החום" - תכלס החום נזרק החוצה מהמארז ואפילו לא משפיע על חלקים אחרים, לדוג' לפני ששמתי את הHD4870 אז הטמפ' של החלקים האחרים היו זהות גם לפני וגם אחרי.

פורסם

אחי, אף אחד פה לא "דלוק" עלNV (אפילו אם זה נראה כך) אז תפסיק עם הקיטורים המגוחכים הללו כמו של ילד בן 10.

במחשב הישן שלי היה לי ATI ולחבר שלי היה X800XL ועכשיו יש לו HD4850 ואני אישיתי לא "פאנבוי" של אף אחד מהם, לי איכפת שהכרטיס יהיה חזק, איכותי, קירור וטוב ל OC, זה הכל.

אנחנו רק מנסים להסביר ש HD4870 ו GTX206 216 הם כרטיסים בעלי מאפיינים שונים, טובים ורעים.

לגבי בעיות החום, נכון אפשר לסדר אותם וזה יתרון שהכרטיס מעיף את החום החוצא, אבל אם נדבר תכלס (בלי קשר לקירור צד שלישי), הקירור שם דפוק והמשחה הטרמית לא עושה את תפקידה כמו שצריך (ג'נרית...). ATI חשבו לעצמם "איך אנחנו נוציא כרטיס חזק מ GTX260 ועדיין המחיר יהיה נמוך?

התשובה: קירור פחות איכותי. והם עשו את זה גם ל HD4850 כאשר זה ברור שהקירור שלו היה צריך להיות גדול יותר ולתפוס אפילו 2 סלוטים כי על קירור כזה דק אין מצב שהכרטיס נשאר בטמפרטורות נורמאליות, למרות שהוא מסוגל לעמוד על 95 אפילו.

עצם זה שלפני שבוע החלפתי מהזמנת המחשב שלי את ה HD4870 ל GTX260 216 MAXCORE אני מרגיש יותר בטוח, כן למרות שזה טיפשי.

אחרי שאקבל את המחשב אני אוכל להתקין הכל בשקט, להרים כמה ברים הצידה (כן, כי אני לא מבין כלום ב OC) וזהו, יש לי מחשב אמין לחלוטין, לא מתעסק עם חום, לא עם רעש ולא עם עדכון של דרייברים שיכולים דווקה להוריד לי ביצועים.

פורסם
  • מחבר

אחי, אף אחד פה לא "דלוק" עלNV (אפילו אם זה נראה כך) אז תפסיק עם הקיטורים המגוחכים הללו כמו של ילד בן 10.

במחשב הישן שלי היה לי ATI ולחבר שלי היה X800XL ועכשיו יש לו HD4850 ואני אישיתי לא "פאנבוי" של אף אחד מהם, לי איכפת שהכרטיס יהיה חזק, איכותי, קירור וטוב ל OC, זה הכל.

אנחנו רק מנסים להסביר ש HD4870 ו GTX206 216 הם כרטיסים בעלי מאפיינים שונים, טובים ורעים.

לגבי בעיות החום, נכון אפשר לסדר אותם וזה יתרון שהכרטיס מעיף את החום החוצא, אבל אם נדבר תכלס (בלי קשר לקירור צד שלישי), הקירור שם דפוק והמשחה הטרמית לא עושה את תפקידה כמו שצריך (ג'נרית...). ATI חשבו לעצמם "איך אנחנו נוציא כרטיס חזק מ GTX260 ועדיין המחיר יהיה נמוך?

התשובה: קירור פחות איכותי. והם עשו את זה גם ל HD4850 כאשר זה ברור שהקירור שלו היה צריך להיות גדול יותר ולתפוס אפילו 2 סלוטים כי על קירור כזה דק אין מצב שהכרטיס נשאר בטמפרטורות נורמאליות, למרות שהוא מסוגל לעמוד על 95 אפילו.

עצם זה שלפני שבוע החלפתי מהזמנת המחשב שלי את ה HD4870 ל GTX260 216 MAXCORE אני מרגיש יותר בטוח, כן למרות שזה טיפשי.

אחרי שאקבל את המחשב אני אוכל להתקין הכל בשקט, להרים כמה ברים הצידה (כן, כי אני לא מבין כלום ב OC) וזהו, יש לי מחשב אמין לחלוטין, לא מתעסק עם חום, לא עם רעש ולא עם עדכון של דרייברים שיכולים דווקה להוריד לי ביצועים.

מוזר שאתה חושב שאני בן 10..

וATI היו צריכים לעשות יחידת קירור איכותי יותר ובזה אתה צודק אבל לא בגלל זה הכרטיסים זולים, הם בניגוד ל260GTX ול280GTX מיוצרים בתהליך של 55NM ויום אחד ATI יכולים להוריד מחיר לריצפה ועדיין להרוויח בניגוד לNV שמייצרת עדיין ב65NM וממחזרת ליבות.

ודרך אגב אני חושב שדיי עשית טעות ששילמת עוד 200-300 ש"ח ולקחת את ה260GTX, עוד כמה ימים יוצא ה8.10 ואני מאמין שמשם ATI יצאו לדרך חדשה ותאמין לי שעד 8.7 הדרייברים של ATI היו היציבים ביותר, וכשלאנשים היה בעיות עם הFORCEWARE אני שתקתי ולא אמרתי כלום כי באותה תקופה הכרטיסים של NV היו טובים יותר ביחס מחיר/ביצועים.

פורסם

אני לא חושב שאתה ילד בן 10, אלא כל הדיבורים על ה"אתה פנבוי של זה ואת אוהד את החברה הזו" פשוט עושים הרגשה כזו.

כנ"ל לגבי הכותרת, זה יהיה יותר אסתטי אם תשנה אותה ללדוגמא "דעתי על כרטיס ה HD4870" או "למה לפי דעתי HD4870 עדיף בהרבה מ GTX260" וכדומה.

לגבי זה שאתה טוען ש NV ממחזרת את הליבות- עובדה שעם כל הטכנלוגיה החדשנית של ATI הם לא הצליחו לעקוף ככרטיס עם ליבה אחד את GTX280 ה"ממוחזר", ונאלצו לפתח כרטיס כפול.

זה ששילמתי 200 ש"ח יותר לפי דעתי זאת אינה טעות, אני לא מתבסס על הבטחות של חברות "זה יהיה כך וזה יהיה כך", אני מתבסס על ההווה ועל עובדות.

אני מעדיף לשלם 200 ש"ח על זה שיהיו לי פחות כאבי ראש מאשר מה"חשש" שאולי הדרייברים הבאים יהיו גרועים עוד יותר והסיכוי הגבוה יותר שלכרטיס יהיו בעיות.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שאתה ילד בן 10, אלא כל הדיבורים על ה"אתה פנבוי של זה ואת אוהד את החברה הזו" פשוט עושים הרגשה כזו.

כנ"ל לגבי הכותרת, זה יהיה יותר אסתטי אם תשנה אותה ללדוגמא "דעתי על כרטיס ה HD4870" או "למה לפי דעתי HD4870 עדיף בהרבה מ GTX260" וכדומה.

לגבי זה שאתה טוען ש NV ממחזרת את הליבות- עובדה שעם כל הטכנלוגיה החדשנית של ATI הם לא הצליחו לעקוף ככרטיס עם ליבה אחד את GTX280 ה"ממוחזר", ונאלצו לפתח כרטיס כפול.

זה ששילמתי 200 ש"ח יותר לפי דעתי זאת אינה טעות, אני לא מתבסס על הבטחות של חברות "זה יהיה כך וזה יהיה כך", אני מתבסס על ההווה ועל עובדות.

אני מעדיף לשלם 200 ש"ח על זה שיהיו לי פחות כאבי ראש מאשר מה"חשש" שאולי הדרייברים הבאים יהיו גרועים עוד יותר והסיכוי הגבוה יותר שלכרטיס יהיו בעיות.

ועכשיו אני ישאל בכנות, מה תעשה מחר אם נוידיה יוציאו FORCEWARE חדש ואתה תתקין אותו ותגלה שהוא עושה קראשים, מה תגיד לי? וכן זה גם יכול לקרות, לא רק לATI.

וה280GTX הוא לא ממחוזר אבל עד עכשיו הליבות היו דיי ממוחזרות של הG92.

בכל מקרה אם ATI רוצים הם יכולים גם להוציא ליבה חזקה יותר מה280GTX ולתמחר אותה בזול, הם פשוט לא עושים את זה כי הם לא רוצים "לתקוע" את השותפות שלהם כפי שנוידיה עושה עם כרטיסי ה+ שהיא מחליטה להוציא כל כמה זמן עקב זה שATI עברו אותה ביחס מחיר-ביצועים.

פורסם

ועוד משהו, כבר עכשיו אני עורך באנצ'ים של גרסאת ה"לפני יציאה" של CCC8.10 ואני ממליץ לך, אל תפצה לעליית ביצועים

פורסם
  • מחבר

ועוד משהו, כבר עכשיו אני עורך באנצ'ים של גרסאת ה"לפני יציאה" של CCC8.10 ואני ממליץ לך, אל תפצה לעליית ביצועים

עליית ביצועים לא תהיה , אולי רק בHD4870X2.

אבל יציבות כנראה שכן, אני חושב שגם ATI תרצה לשמור על זה, לא מעט לקוחות שלחו מכתבים לATI ומתוך אלו שכן קיבלו תשובה נאמר להם שאחת המטרות הן היציבות של הדרייבר והם ישימו דגש על זה בדרייבר הבא (8.10).

פורסם

רק לידע כללי, הכרטיס מסוגל לעבוד עד ~130C, שזה "קצת" מעל 95 ואומר שאם הכרטיס בקירור הסטוק מגיע ל100 במאמץ, זה עדיין רחוק מספיק מהטמפ' שבה הכרטיס ישרף.

פורסם

100 מעלות זה הרבה, לא משנה לאיזה כרטיס.

פורסם
  • מחבר

100 מעלות זה הרבה, לא משנה לאיזה כרטיס.

הוא בכלל לא מגיע לזה, למעשה לא עברתי אפילו את ה86 מעלות גם בהתחלה שטחנתי קרייסיס שעתיים על VHIGH.

ואין בכלל מה לחשוש מזה, הליבות עמידות עד 130. החום בכלל לא נפלט אל שאר הרכיבים האחרים כיוון שפליטת החום בכרטיס היא אחת מהטובות והחום נפלט הישר אל מחוץ למארז.

פורסם

הוא בכלל לא מגיע לזה, למעשה לא עברתי אפילו את ה86 מעלות גם בהתחלה שטחנתי קרייסיס שעתיים על VHIGH.

ואין בכלל מה לחשוש מזה, הליבות עמידות עד 130. החום בכלל לא נפלט אל שאר הרכיבים האחרים כיוון שפליטת החום בכרטיס היא אחת מהטובות והחום נפלט הישר אל מחוץ למארז.

PCB מאחור גם מקרין את החום של הכרטיס, במיוחד אם יש כרטיס אחר במקביל לו.

פורסם
PCB מאחור גם מקרין את החום של הכרטיס, במיוחד אם יש כרטיס אחר במקביל לו.

נכון מאוד, הכרטיס עצמו חם אבל כמובן שזה יתרון שהוא פולט את האויר החם החוצא.

לגבי ה 100 מעלות דיברתי בכלליות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים