עבור לתוכן

פיתוח תוכנה פשוטה - צריך המלצה לשפת תכנות

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לפתח תוכנה ברמה של משחקים לילדים מלפני 5-10 שנים, כמו למשל משחק הזיכרון או משחק קלפים פשוט.

התוכנה אמורה לפעול תחת הגרסאות השונות של ווינדוס.

חשוב לי שהפיתוח יהיה מהיר, ובעלות מינימלית מבחינת רשיונות לתוכנות הדרושות לפיתוח (יש כוונה למכור את התוכנה, כך שהרשיונות חשובים).

באיזה שפה מומלץ לכתוב את התוכנה?

יש לי ידע ב - C/C++ בעיקר ל Dos/Linux. אני לא יודע לכתוב תוכנות שעובדות ב windows.

בכוונתי לפתח את התוכנה בעצמי או להעסיק מישהו שיפתח בשבילי במידה וזה יהיה כדאי.

תודה

פורסם

הכי מומלץ #C. אתה יכול להוריד מהאינטרנט visual C# express (חינם), ולדעתי אין בעיה למכור את התוכנה שאתה כותב.

קל מאוד לפתח בה, במיוחד GUI.

פורסם

אני מניח שהרישיון של משהו שניתן חינם הוא שלא ניתן לכתוב איתו דברים שהם לא חינמים (במקרה לפחות של מיקרוסופט). אבל ההמלצה נכונה.

פורסם

מצטרף להמלצה, למישהו עם ידע מוקדם ב-C++ יהיה קל ללמוד C#.

ל-Visual Studio Express יש חסרונות כשמדובר בפיתוח תוכנות גדולות ומורכבות אבל מבחינת רשיון אין שום מגבלה על התוכנות שפותחו בעזרתו ואין שום בעיה לפתח איתו תוכנה מסחרית.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצה. אני אתחיל ללמוד את השפה בהקדם.

הרשיון שמצורף לתוכנה לא ברור, אבל כתוב באתר של מיקרוסופט:

# Can I use Express Editions for commercial use?

Yes, there are no licensing restrictions for applications built using Visual Studio Express Editions.

כך שבאופן מפתיע זה אפשרי.

כמה זמן לדעתכם לוקח ללמוד את השפה ולכתוב תוכנה פשוטה?

פורסם

זה משתנה מאדם לאדם, כמובן. אני אישית למדתי את השפה ב-4 ימים באמצעות ספרים ודוגמאות קוד (נכנסתי לקוד קיים) כשהיה לי רק ידע ב-++C.

לכתוב תוכנה פשוטה בטוח ייקח פחות זמן מב-++C :)

פורסם

סתם עצה,

אם זה לילדים אז הויואליות מאוד חשובה,

לכן אולי הייתי ממליץ על FLASH.

היא לא שפה קשה בכלל וגם כמעט כל דבר תוכל למצוא באינטרנט..

אבל זה בגדר הצעה..

פורסם
  • מחבר

mush0n - התוכנה מיועדת גם לאנשים בעלי ידע מוגבל מאוד במחשבים ולכן אולי FLASH יהיה בעייתי. זה גם משהו שצריך להתקין.

למדתי לכתוב תוכנות ל console ב- C#. זה מאוד דומה ל- c++. עכשיו אני מחפש ספר/מדריך שמסביר איך לכתוב תוכנות לווינדוס.

מישהו מכיר מדריך טוב? יכול להיות גם באנגלית.

זה לא כל כך קשור לפורום אבל דבר נוסף שאני צריך זה תמונות לשים בתוכנה. אם מישהו מכיר אתר עם תמונות חינמיות זה מאוד יעזור לי.

תודה

פורסם

אני לא חושב ש-flash הוא בעייתי, כי זו בסך הכל דרישה די סטנדרטית שהמשתמש יצטרך להתקין אותו על המחשב.

חוץ מזה, אם אני לא טועה אפשר להפוך כל אפליקציית פלאש לקובץ exe שיהיה stand alone.

לגבי #C - בעקרון, תתחיל מליצור Windows Application ב-Visual Studio, ותשחק איתו קצת (פתח את הטופס שהוא יוצר, שים בו כפתורים ודברים כאלה מתוך ה-toolbox ותשחק איתם קצת).

וכמובן, חפש בגוגל C# gui tutorial או windows forms tutorial, אני בטוח שתמצא דברים אינפורמטיביים.

פורסם

אני משתמש ב Visual C# 2005 How to Program, Second Edition , הוא באנגלית ואם יש לך ידע מוקדם בC++ תוכל לדלג על הפרקים הראשונים

פורסם

User Interfaces in C# Windows Forms and Custom Controls 2002.pdf

Windows Forms Programming in C# 2003.pdf

O'Reilly - Programming CSharp 3rd Edition.chm ל VS2005

O'Reilly - Programming CSharp 5rd Edition.chm לVS2008

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים