עבור לתוכן

מתלבט בין Antec P182 ל-Gigabyte Aurora 570.

Featured Replies

פורסם

אני עומד בפני קנייה של מחשב חדש,

ואני מתלבט בין ה-Antec P182

http://tms.co.il/product/4787

או ה-Gigabyte Aurora 570

http://tms.co.il/product/3253

אני עומד להכניס במארז הזה כנראה CF של 4850, או CF של 4870 (ה-4870 אם לא עכשיו, אז בעתיד)

חשוב לי השקט, אך גם שהמארז יהיה מקורר.

וכמובן- העיצוב, אני לא מחפש מארז מצועצע מידי, ולשני המארזים האלה הגעתי אחרי שהסתכלתי על הרבה מארזים...

אז תודה מראש לעוזרים בבחירה :)

פורסם

אם אתה מחפש אלגנטיות, לך על ה ANTEC,

הוא לא בנוי לקירור מערכות חזקות.

לעומת ה 3D AURORA,

שהוא כולל מאוורר כניסת אוויר מקדימה ועוד אחד ליציאת אוויר מאחורה,

בנוסף לשזה הוא גם נראה יותר מרווח.

לדעה אישית שלי המארזים הכי מקררים בשוק כיום הם,

TAGAN EL DIABLO

וגם

ENERMAX CHAKRA\UBER CHAKRA

בנוסף הם גם בטווח המחירים שלך.

אבל זו רק דעתי, תבחר מה שהכי מתאים לך.

פורסם

דוווקא מבחינת קירור ה- ANTEC כלל לא נופל מהמארז השני ולמה? בתור אחד שיש לו אוות ומכיר מקרוב, קודם כל, יש לך אפשרות ל- 2 מאורריי 120 מ"מ מקדימה

בנוסף, הספק יושב למטה והכונן הקשיח ובאמצע, יש עוד מאורר של 120 מ"מ למטה ככה יוצאת מנהרת רוח, 120 מ"מ מקדימה, ו- לכוננים קשיחים וכו' יש עוד אחד באמצע של 120 מ"מ אשר מכניס אוויר ישירות לספק הכוח והספק הכוח מוציא אוויר עם המאורר שלו.

עכשיו, באמצע מקדימה, יש לך גם מאורר של 120 מ"מ ואם מורידים תכלוב שנמצא שם, שבדרך כלל אין בו צורך, אתה מקבל כניסת אוויר ישירה על כרטיסי המסך, לאחר מכן, יש לך 120 מ"מ מאחורה ועוד אחד 120 מ"מ למעלה, הרבה יותר טוב מאשר 2 מאחורה, אבל זאת דעתי.

עכשיו אתה שואל בטח, איך לכל הרוחות יש שם מקדימה 2 מאורריי 120 מ"מ ועוד עם פילטרים מעולים? אז זהו, אם תכנס לאתרא שלהם או לביקורות ביו טויוב וכו' תראה כי למארז הזה בצדדים, יש רשת ומהצדדים נכנס אוויר, זה מספיק מאוד. המארז הוא מעולה.

סךהכל, אפשר להכניס למארז הזה 6 מאורריי 120 מ"מ שממוקמים במקומות מעולים.

מממ כמה אפשר להכניס במארז השני? כלל וכלל לא מתקרב ל-6.

אשר 3 מהם מגיעים עם שליטה על מהירות ועוד 3 זה אתה מוסיף משלך, כמובן שניתן לרכוש כאלו גם כן. ככה שיש שליהט בין רעש וקירור ולבין שקט ועדיין קירור.

מחבינת איכות חומרים, ה- ANTEC הוא המלך כאן, הוא שקול המון, יש לו בידוד מעולה, 3 שכבות דרך אגב הבידוד שלו, זהו המארז הבאמת אחד השקטים שיש, כמו כן, איכוצת חומרים ובנייה מעולה, אפשרות להעביר את כל הכבלים מאחרוה ויש שם מלא מקום להעביר כמות רצינית כל כבלים וכו', בקיצור, הגי'גבייט הספציפי הזה, לא בליגה שלו.

שקלית את המארז שלי ביחד עם החומרה וכל מה שבפנים, סך הכל 15 קילו.

הינה סרטון על המארז, תקשיב טוב טוב ותראה את הסקירה, תבין לבד.

סקירה על ידי מקצוענים ובכלל, תבין לבד מזה המארז הזה בכלל.

חבל, שאם אתה לא מבין כל כך על המארז, לא צריך להגיד סתם, אפשר להסתקפ ב- "לפי דעתי ומנסיוני, עדיף את X". לא מתוך פגיעה או משוה כזה חס וחלילה.

פורסם

אני משער שה-Antec הוא מארז מקורר היטב, ושקט. האפשרות לשלוט ידנית על המאווררים היא דבר טוב מאוד, אבל יש לו גם חסרונות:

1) מכוער

2) כבד

3) לא באמת tool-less (צריך להבריג את הכוננים)

פורסם

הוא דווקא כן מתאים, רק שתהיה בעיית צפיפות זה הכל, אבל בתכלס ברמה העקרונית הוא כן.

ידוע לי כי למארז השני יש 2 מאחורה ואחד מקדימה.

הרי שלאנטק יש אפשרות לחבר 6. והפרדת חומרה וחום.

מבחינת הקירור, אננשים כנראה השתמשו במאוררים חלשים או רועשים אבל עדיין חלשים, מכיוון שאם תשים בו מאוררים ברמה גבוהה, תקבל יכולות קירור מעולות.

מאחורה, בחריצי הרחבה, יש לו חריצים רבים מאוד, דבר שגילתי אשר נועד לכך שכרטיסי מסך יוכלו למשוך אוויר דרכם גם כן.

בכללי מארז מעולה גם כן, נסיון עם מערך CF אין לי עם המארז הזה, אז משימוש יום יומ וכמה עיסוקים איתו, אני יכול להגיד שמבחינת קירור והפרדת חומרה הוא מעולה.

כנראה שבאמת, בגלל צפיפות המערך CF אנישם לא לוקחים אותו עקב ההפרדה שיש לספק שהיא בעצם חוסמת גישה נוחה למערך וכו', בזה אין לי ספק כלל.

דווקא מבחינת יופי, לא כולם מחפשים מארזים עם ציור ספיידרמן או כל מיני חיתוכים ופלסטיקים ענקיים שיוצאים מכל מקום אשר נותן לו מראה של חללית עתידית, יש אנשים שפשוט רוצים מארז סולידי ואלגנטי כמה שיותר לחדר,, ובזה, הוא מעולה.

מחבינת שקט, צודק, הוא ממש ממש שקט, גם העובדה היא בכך שהדלות ועוד כמה חלקים הם בני 3 שכבות, כאשר לקחתי את החלק של המארז ודפקתי ממש שומעים דפיקה עמעומה ולא צליל של מתכת חלולה (לדוגמא).

נכון צריך להבריג כוננים, לא כל כך בעייתי, הסיליקון שבהם מוברג הבורג עושה את ההבדל, מכיוון שהכונן הקשיח שלי אני בכלל לא שומע אותו.

גם בגלל זה שהוא נמצא הכי למטה.

כובד בזכרתי מקודם, זה נכון, הוא באמת כבד, עם כל החורמה שלי הוא שוקל 15 קילו. אבל דווקא טוב לאנשים שרוצים משהו שתקוע במקום אחד ולא יזוז :lol:.

אך נאלץ להסכים כי למערך CF באמת יהיה צפוף, אבל אפשרי, לכן כדאי מארז מרווח יותר אם זה למטרה זו.

פורסם
  • מחבר

אם הוא יהיה צפוף לא כדאי ללכת עליו? כי דווקא אהבתי את העיצוב שלו... :(

יש המלצות אחרות בסגנון? (ובאותו סדר גודל)

ה-570, יהיה גם צפוף ל-CF?

פורסם

ANTEC 900

וה570 לא יהיה קטן בשביל הCF !

פורסם

לגבי ה ANTEC P182- יכולים להיות לו גם 50 מאווררים, כל השטיקים והנסיונות לתת לו "מבנה מיוחד" לא עוזרים במיוחד לסרקולציה שלו.

למעשה, האורורה 570 (במצב רשת, לא חלון) קריר בהרבה ממנו.

ג'יגבייט עשו דבר חכם- בלי שטויות, בלי בלאגן מיותר, מאוורר 120 מקדמה, 2 מאחורה.

עם מאווררים טובים, מדובר בזרימת אוויר אדירה, לכיוון הנכון ובצורה הנכונה (יותר אוויר יוצא ממה שנכנס)

אם שמים את הרשת, ה "מחסור" באוויר לתוך המארז מושך אוויר חם מהצד, איפה שכרטיסי המסך יושבים, ויוצר עליהם זרם אוויר.

מדובר בפתרון מעולה, למרות שאני עדיין ממליץ על ה TAGAN-

אפשר לקבוע את מאוורר ה 36 ס"מ שלו שיוציא אוויר, ככה אין לעסק בתוך המארז הזדמנות להתחמם בכלל.

פורסם

האנטק מארז מעולה חומרים ובידוד טוב,שקט בנייה איכותית הכנה לקירור מים,הכנה למספר גדול של מאווררים.לדעתי אם אתה מחבר את כל המאווררים אתה מאבד את יתרון השקט של המארז.עיצוב סולידי.

האורורה גדול ומרווח יותר ומעוצב בצורה יותר נועזת קצת.

מארז בסופו של דבר בניגוד להרבה דברים אחרים במחשב זה הרבה עניין של טעם אישי.

שנייהם מארזים מצויינים סך הכל.

PIKA:

לא יכול להיות מצב שהמארז מוציא יותר אוויר ממה שמכניס גם כי היה נוצר וואקום ותאמין לי אין וואקום במארזים וגם כי טכנית זה לא אפשרי.כמות המאווררים בנקודה מסוייימת לא מספרת את כל הסיפור על הוצאת או הכנסת האוויר

פורסם
  • מחבר

תראו אני לא רוצה להתחיל להוסיף מאווררים במארז חדש שאני קונה,

וכמה שאהבתי את ה-P182, נראה לי אני אלך על ה-570.

כי לפי התגובות פה, אם אני אכניס CF ב-P182, יהיה שם חם, זה עלול לגרום לנזק? או שפשוט לא כדאי ללכת על מארז הזה אם עושים CF?

לגבי ה-TAGAN... על איזה דגם מדובר?

וה-ANTEC 900, לא אהבתי...

פורסם

PIKA:

לא יכול להיות מצב שהמארז מוציא יותר אוויר ממה שמכניס גם כי היה נוצר וואקום ותאמין לי אין וואקום במארזים וגם כי טכנית זה לא אפשרי.כמות המאווררים בנקודה מסוייימת לא מספרת את כל הסיפור על הוצאת או הכנסת האוויר

אני מבקש שתקרא קצת על איך סרקולציה במארזים עובדת.

מצב אופטימלי הוא מצב בו יש יותר דחיפת אוויר החוצה מאשר פנימה.

זה לא שממשית יוצא יותר אוויר ממה שנכנס- זה שאתה דוחף החוצה יותר אוויר ממה שנכנס פנימה, ושאתה עושה דבר כזה, זה מכריח את המארז לשאוב אוויר רק מאיפושהו. זה למה למארזים יש גם פתחי אוורור במקומות מסוימים.

שאיבת האוויר פנימה גורמת לזרם אוויר בתוך המארז, אם הפתח הזה ממוקם נכון- הזרם הזה יכול לעבור על פני כרטיסי המסך לדוגמה בדרכו החוצה.

זה הרעיון באורורה 570, 2 המאווררים מאחורה יוצרים משיכה גדולה של אוויר, אם בצד אתה שם את הרשת- זה יוצר יופי של זרם.

לאנטק, מצד שני, אין פתח אוורור אחד, אז הוא מסתמך באופן מלא על זרימת האוויר של המאווררים שלו, ולכן פחות מוצלח מבחינת סרקולציה למרות שיש לו יותר מאווררים.

פורסם

מה עם הEureka של TT?

פורסם
  • מחבר

ה-EUREKA לא רע... אבל אהבתי יותר את האחרים...

אז לסיכום,

כדאי לי ללכת על האורורה 570 אם אני עושה CF? ולא על ה-P182, שעלול להיות חם?

(מישהו יודע, מה המחיר הזול ביותר שניתן להשיג את האורורה 570 אני אשמח)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים