עבור לתוכן

דרוש מסך לצורך טקסט - 20", שוקל אולי גם 24", תקציב ~2200

Featured Replies

פורסם

דרוש מסך לצורך טקסט - שימוש עיקרי, סרטים - שימוש משני. משחקים - בספק מאוד...

קראתי קצת באתר, וראיתי המלצות על הדל ואני מבין למה.

מבין שאפשר להשיג את WFP אצל מספר חנויות, אבל עוד לא בדקתי.

מה עדיף DELL 2007FP או 2007WFP עבור טקסט ??

הבנתי שיש אפשרות נוחה לעבוד עם שתי תמונות במסך, איזה מסך יותר נוח בשביל הצגת שני מסמכים/עמודי טקסט זה בצד זה?

האם המסך הרחב או הרגיל?

האם מצב פיווט PIVOT יותר נוח לעבודה עם מסמכי טקסט, ואם כן - באיזה מסך? דווקא המסך הרחב יותר צר, ככה במצב PIVOT הוא יותר ארוך ואפשר לראות מסמך ארוך יותר.

איך המסך 24" שלהם לצורך טקסט? לא גדול מדי?? אם צריך להתרחק מדי, זה לא טוב, כי אני כותב תוך כדי על דפים לפעמים, לא רק מקליד.

אני מאוד רגיש לסוג המסך, ועובד כאמור בעיקר על טקסט ובמשך שעות ארוכות (סטודנט).

במחשב אצל ההורים יש לי EIZO CRT 17" ישן ומדהים שקניתי במבצע (עלה לי כמו איזה מאג עלוב אז) ומאז אני לא מסוגל לשבת ליד שום מסך CRT אחר. עכשיו אני עם לפטופ ישן, וסובל מכל רגע עם המסך הנוראי שלו. וראיתי לא מעט מסכי LCD בעבודה, בעיקר LG HP וכו ורובם נוראיים, ככה שאני מבין שאין ברירה אלא להשקיע במסך LCD טוב.

המון תודה !

פורסם

באם אני יגיד לך מה אני רוצה המנהלים יעיפו אותי,לילה טוב

הכוונה שאתה חוצפן

פורסם

להצגת שני מסמכים זה לצד זה 24" עדיף. יש הרבה שטח עבודה לרוחב. לדעתי עדיף לך ללכת על ה-2408WFP לשם כך. מרחק ישיבה נוח מ-24" הוא כ-60 ס"מ עד 80 ס"מ לפי נוחות המשתמש. Pivot לא שימושי בו מכיוון שהגובה שלו במצב כזה הוא מוגזם ולא נוח מבחינת עבודה. אם יש לך כסף עבורו הוא כדאי מאוד להצגת שני מסמכי טקסט זה לצד זה. קריאת קבצי pdf היא תענוג של ממש ב-24" במיוחד גם כשמציגים דף אחד לרוחב והאפשרות להציג שני עמודים בעת ובעונה אחת. מבחינת איכות טקסט ה-2007FP/2007WFP ייתנו לך טקסט מוחלק יותר, אבל קטן יותר ואילו ב-24" גודל הגופן מהווה פשרה טובה בין מידת החלקת הטקסט לבין גודלו. לגבי Pivot ב-20": הגובה של 2007FP הוא 1200 שורות של פיקסלים יהפוך לאורכי וייתן יותר מקום לרוחב מאשר ב-2007WFP שם תקבל 1050 שורות של פיקסלים.

פורסם
  • מחבר

להצגת שני מסמכים זה לצד זה 24" עדיף. יש הרבה שטח עבודה לרוחב. לדעתי עדיף לך ללכת על ה-2408WFP לשם כך. מרחק ישיבה נוח מ-24" הוא כ-60 ס"מ עד 80 ס"מ לפי נוחות המשתמש. Pivot לא שימושי בו מכיוון שהגובה שלו במצב כזה הוא מוגזם ולא נוח מבחינת עבודה. אם יש לך כסף עבורו הוא כדאי מאוד להצגת שני מסמכי טקסט זה לצד זה. קריאת קבצי pdf היא תענוג של ממש ב-24" במיוחד גם כשמציגים דף אחד לרוחב והאפשרות להציג שני עמודים בעת ובעונה אחת. מבחינת איכות טקסט ה-2007FP/2007WFP ייתנו לך טקסט מוחלק יותר, אבל קטן יותר ואילו ב-24" גודל הגופן מהווה פשרה טובה בין מידת החלקת הטקסט לבין גודלו. לגבי Pivot ב-20": הגובה של 2007FP הוא 1200 שורות של פיקסלים יהפוך לאורכי וייתן יותר מקום לרוחב מאשר ב-2007WFP שם תקבל 1050 שורות של פיקסלים.

נראה לי שלהשקיע ב2407/8 קצת יקר לי מדי. חוץ מזה שיש הבדלים די גדולים בזאפ בין המחיר של החנות הראשונה לבין השאר, חשבתי שהמחיר יותר זול, אני רואה שזה יותר בכיוון 3300 שח+

אז לדעתך עבור טקסט בעיקר מסך 20" עדיף את הדגם הרגיל ולא את הרחב?

מתלבט...

ואני עדיין רואה סרטים וסדרות, גג שעתיים ביום, בדר"כ פחות.

פורסם

אין צורך לצטט תגובה קודמת ;)

מחירו של ה-2408WFP הוא הזול ביותר בשוק עבור 24" מבוסס פאנל VA אם לא מוצאים שאריות של הישן 2407WFP-HC. גם הדגם הישן יהיה בסדר לשימושים שלך אם תצליח למצאו. לי קשה להאמין שעוד אפשר למצאו. לטווח ארוך שטח העבודה שלו יתגמל אותך רבות כולל האפשרות לצפות בסרטי HD. מסכי 20" נראים כמו צעצוע לידו עבור הקרנת תכני HD. אני ממליץ שתנסה להתרשם מ-2408 בתצוגות כמו ב-notebookclub ותחליט אולי בכל זאת הוא ישתלם לך.

אם אתה נשאר להתלבט בין 20" רגיל לרחב, יהיה לך יותר קל להחליט לפי ההשוואה הזו.

לרחב יש יותר מקום לשני מסמכים במקביל על חשבון הגובה הפנוי לשורות טקסט. הרגיל אופטימלי יותר ממנו ב-Pivot וגם במצב הנורמלי למסמך טקסט יחיד. אני לא יודע מה מידת הסיכוי שלך היום למצוא את ה-2007 כאשר הרחב כבר לא מיוצר. ה-2408WFP הוא הזמין יותר. תתכתב עם כל החנויות בזאפ לגבי ה-2007 לסוגיהם.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על התגובות הענייניות ! ממש עזרתם לי.

ה24" פשוט יקר לי מדי. חיפשתי ומצאתי חנות שטוענת שיש לה במלאי את Dell 2007FP.

מקווה שהכל יהיה בסדר, כי הם לא קרובים אלי וזה לא יחידה שנפתחה.

מה המדיניות החלפה של החנויות? כי בטלפון לא אמרו לי כלום על זה. אני לא מבין איך אפשר לשווק מוצר כזה בלי להגיד לך -

"המוצר חדש סגור וחתום ועד X פיקסלים שרופים לא מחליפים". אמורים לגלות את זה מתעודת האחריות אחרי שאתה מקבל את המוצר??

אני מקווה רק שהוא גם מציג תמונה טוב עם חיבור D SUB כי זה מה שיש לי בלפטופ הזקן... אחרת חבל על הכסף.

אשמח לתגובתכם המהירה.

פורסם

לגבי מדיניות ההחלפה של דל,ומדבור על אחריות מקורית כמובן ההחלפה היא מעל חמישה פיקסלים שרופים

פורסם
  • מחבר

זתומרת שאם המסך מגיע עם 5 פיקסלים שרופים - אני לא יכול להחזיר אותו לחנות?? :kopfpatsch:

אגב, בהזמנה דרך האינטרנט, למרות שחברת האשראי התקשרה אלי וביקשה לאמת את העיסקה -

אפשר להחזיר תוך שבועיים, ועם תשלום 5% או 100 שח הנמוך מביניהם, לא?? זה החוק.

החנות אמר לי שהאחריות היא של דל וגם שלו, ושדל יפנו אותי כבר בנקודת שירות המתאימה למסכים אם יש בעיה.

ואני מקווה רק שהוא גם מציג תמונה טוב עם חיבור D SUB כי זה מה שיש לי בלפטופ הזקן... אחרת חבל על הכסף, הייתי קונה סתם איזה TN פשוט בחצי מחיר.

מישהו פה עובד איתו עם DSUB ובכל זאת מרוצה? תרגיעו אותי כי עוד מעט המסך בדרך...

פורסם

זתומרת שאם המסך מגיע עם 5 פיקסלים שרופים - אני לא יכול להחזיר אותו לחנות?? :kopfpatsch:

הוא לא יגיע עם 5 פיקסלים שרופים.

פורסם

כל עיסקת מכר מרחוק אפשר לבטל תוך שבועיים בחיוב כמו שציינת באריזה מקורית וללא שנעשה שימוש שמוצר.

לגבי החיבור לא מכיר את האיכות של החיבור אבל תהיה רגוע מסך קונים להרבה שנים והא יחזיק לך וישמש אותך הרב אחרי הלפטופ ואולי גם אחרי זה שאחריו לכן כדאי לקנות אחד איכותי והדל הוא אחד האיכותיים ביותר בקטגוריה

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הזמנתי את ה 2007PF, עכשיו מתלבט אם להשקיע עוד כסף ולקחת את הPF2407HC...

זה עוד 700שח...

עבדתי מספר ימים על מסך 22" פשוט של מאג עם רזולוציה 1680*1050

(הלפטופ הסתדר איתו אחרי עדכון דרייבר)

המסך של מאג אומנם עלוב, אבל אני חושש שרזולוציה של 1600*1200 על מסך 20" אכן תתן טקסט קטן יחסית.

ואם כבר משקיעים, אולי שווה להוסיף עוד...

מישהו יודע מה הרזולוציה המקסימלית של intel 855gm chipset ?

זה מה שיש לי בלפטופ הזקן שלי...

פורסם

http://download.intel.com/design/chipsets/datashts/25261505.pdf

המאיץ המובנה לפי עמוד 13 בדף המידע הנ"ל יכול להתמודד גם עם הרזולוציה הטבעית של 24".

אם יש לך רצון לנצל את ה-24" לעבודה מדי פעם על שני מסמכי טקסט או דף אינטרנט לצד מסמך טקסט ולא כל היום על מסמך יחיד ה-700 שקלים יתנו תמורה עדיפה, בנוסף לזה שהמסך מאפשר לך לצפות בתכני HD 720P/1080P, אז לדעתי אכן לטווח ארוך התוספת הכספית משתלמת יותר מה-2007FP. מראה הגופן ב-24" ברזולוציה הטבעית מהווה פשרה טובה מאוד של גודל הטקסט ומידת הפיקסול.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי את המסך הרגע, לפני 10 דקות dell 2007fp

rev a05 made in mexico

מבדיקה ראשונית עם DPT אין פיקסלים מתים או תקועים

כל אחד שנחשב ככזה הסתבר כאבק... ומה לעשות לא חסר פה אבק... ;)

יש זהירה סגלגלה כשנמצאים במסך שחור, לא יודע איך זה במסכים אחרים,

זה בעיקר בשוליים, קצת מאכזב בשביל מסך בכזה מחיר.

מצאתי את התפריט טכנאי, יש לי משהו לעשות בו???

הכיתוב די קטן לי עכשיו, הגדלתי אותו אבל יש דברים שזה לא מגדיל כמו את השורת START ואת האייקונים שבה (שכחתי איך קוראים לשורה הזאת...)

הערה נוספת - המסך מחובר דרך DSUB ללפטופ מאוד ישן עם כרטיס מסך מובנה מאוד חלש

יתכן שבחיבור DVI זה יהיה יותר טוב, לא יודע

תודה לכל מי שעזר לי, הצבעים נראים לא רעים בינתיים, הזוויות ממש טובות, רק נראה שהרזולוציה טיפה גדולה בשביל מסך בכזה גודל...

אולי צריך להתרגל?? בתקופה האחרונה עבדתי עם 15" עם 1024*800

פורסם

ההילה הסגולה אופיינית לפאנל ה-S-IPS של 2007FP ברקעים שחורים לחלוטין זה נורמלי ויותר בולט כשמסתכלים מהצד בחושך. לווידוי סוג הפאנל אין צורך לבדוק את התפריט במקום זה אפשר לבדוק באיזו אות נגמר המספר הסידורי במדבקה מאחורי המסך. אם הוא נגמר ב- L הפאנל הוא S-IPS, ואם המספר מסתיים ב-S הפאנל הוא S-PVA.

את גודל המימשק של חלונות כולל שורת המשימות אתה יכול לשנות בעזרת הגדלת ה-DPI:

התחל > לוח בקרה > מראה וערכות נושא > תצוגה > לשונית הגדרות > כפתור מתקדם > לשונית כללי. שם נמצא הגדרת DPI בחלונות XP.

פורסם
  • מחבר

המס"ד נגמר בL

לגבי השאר - עדכנתי את ההודעה הקודמת שלי - מסך dell 2007fp

לגבי ההילה - בעבודה שוטפת אין מצב שזה מפריע, אלא אם כן אתם עובדים מול מסך שחור

בסרטים - נראה לי לא ממש משמעותי

תודה לגבי הDPI, כרגע זה על 92 הוא מאפשר גם 120 וזה דורש איתחול אז אני אבדוק את זה יותר מאוחר

אוקיי - הטקסט בפיירפוקס לא נראה משהו, גם משחקים עם הזום (cntl+scroll) לא משפרים משמעותית

בIE 7 המצב ממש טוב ! גם בקטן זה נראה ברור, חלק וחד, וגם כשעושים קצת זום

ההחלקת פונטים - אתם מפעילים אותה? ואם כן, על איזה מצב? standard או clear type ?

ועל איזה תוכנות זה עובד? כל מה שרץ או רק על תוכנות MS למיניהן???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים