עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם

אני פה לא כדי להוציא בשאלה אלא רק כדי לברר למה הצד השני חושב איך שהוא חושב ולנסות לערער את צורת החשיבה שלו.

עם רוני כבר השגתי הכל-הבנתי למה הוא חושב כמו שהוא חושב וגם הבנתי שבגלל צורת חשיבה זו אי אפשר יהיה לערער אותה.

זו לפחות המטרה(אם תרצה "תכלית") של הדיון הזה מבחינתי.

• תגובות 2k
  • צפיות 160.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אני פה לא כדי להוציא בשאלה אלא רק כדי לברר למה הצד השני חושב איך שהוא חושב ולנסות לערער את צורת החשיבה שלו.

עם רוני כבר השגתי הכל-הבנתי למה הוא חושב כמו שהוא חושב וגם הבנתי שבגלל צורת חשיבה זו אי אפשר יהיה לערער אותה.

זו לפחות המטרה(אם תרצה "תכלית") של הדיון הזה מבחינתי.

לערער את מה?, אין הוחכה פיזית לקב''ה כמו שאין לגלי רדיו, לחור שחור ולדברים אחרים.

ממתי זה אומר שאינם קיימים?.

אם אתה מודה בזה - את מה אתה מנסה לערער?.

פורסם

newb

אני בטוח במאת האחוזים שממש לא מעניין אותך לערער נפשות מאמינים

זוהי לא מטרה

נפש כל מאמין מעורערת

בין אם מעט בין אם יותר

התורה עצמה אומרת זאת

שיצר הרע מוטבע בבנאדם

שתמיד ינסה לערער מחשבתו ולאמר לו כל מיני תחבולות שאין אלוקים

דבר אחד אני יכול להגיד לך

יש לי שאלות על הדת הרבה יותר חכמות מהשאלות שלכם(אני מוכן לחתום כל כך)

שאלות הרבה יותר מסובכות שתשובה בוודאי שלא תיהיה להם

דבר אחד אני יודע

לענות עליהן אי אפשר

אז אני פשוט חיי איתם

ואם תרצה אני מוכן אפילו בפרטי למנות לך שאלות הרבהההה יותר מסובכות

אני מצטער כל פעם מחדש שאני לא רושם אותם על נייר בכל פעם שעולה לי שאלה כזאת

כל ההתעקשויות של אנשים פה להוכיח את המדע או להוכיח את התורה , זה הכל כאין וכאפס

זה לא שאלות בכלל

אני קורא לזה תמיהות

למה ככה? למה ככה?

אם אתם מקבלים את זה שהקב"ה כל יכול זה עונה על כל השאלות(לפעמים בצורה לא מקובלת)

בקיצור

התשובה שלך היא בעצם ניסיון להוציא עצמך חף מפשע ההחזרה בשאלה

אתה מנסה לעוות, אפילו לעצמך את המחשבה, ולומר לעצמך-"אני לא מיסיונר אני לא מחזיר אנשים בשאלה, אני רק אערער להם את מחשבתם"

פשוט תחסכו לעצמכם זמן

זאת הסיבה שחדלתי מלענות לשאלות על חפותה של הדת מפני המדע

זה שטות לעשות כזה דבר

פורסם

לערער את מה?, אין הוחכה פיזית לקב''ה כמו שאין לגלי רדיו, לחור שחור ולדברים אחרים.

ממתי זה אומר שאינם קיימים?.

אם אתה מודה בזה - את מה אתה מנסה לערער?.

O RLY?

איךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך אנשיםםםםםםםםםם שואלים ששששששאלות אם הם בכלל לא לומדים תורה?

בדיוק כמו שאתה שואל שאלות בלי ללמוד פיזיקה/ביולוגיה/כימיה

פורסם

שניצל, איסתרא, ניוב

שאלה לי אליכם

למה הדיון הזה עוד נמשך

אין פה שום ראיות מוצקות להוכיח את הקב"ה

בשביל מה כל הדיון הזה

אני מסכים איתך בנקודה הזו. כל הדיון הזה נמשך כי רוני מתעקש שיש לו הוכחות מוצקות לקיומו של האלוהים. הוא רק מסרב בתוקף לחשוף אותן...

מיותר לציין שלהחזיר בשאלה את רוני לא תצליחו מאחר והאמונה שלו היא אמונה שלא תלויה בהוכחות(ככה אני הבנתי)

גם אותי למען האמת לא תצליחו

מי רוצה להחזיר אתכם בשאלה? איש באמונתו יחיה.

פורסם

מי רוצה להחזיר אתכם בשאלה? איש באמונתו יחיה.

כמו בהרבה דברים הוציאו דבר מהקשרו השתמשו בציניות להפך מכונתו המקורית ועוד משתמשים בו לנגח.

הנביא זועק איש באמונתו יחיה, והפירוש לפחות ישארו עם האמונה בבורא עם אותה אמונה לבד גם יזכו לחיים ,באים ואומרים איש באמונתו יחיה באיזה אמונה או יותר נכון כפירה שרוצה יחיה. וכי יעלה על דעת מישהוא שזה מה שהנביא התכון מספיק לראות את תוכחתו על אי קיום המצוות לדעת למה כיון , למי שקורא בשכל ישר את הדברים אין כל ספק בהבנתם.

הטענה היא אוילית ,אם יאמר אדם יודע אני שהצדק עמך אבל לי זה לא מתאים ,מקובל, אבל כאשר מדברים על אמונת אמת אין שניים יש אחד כמו שיש אלוקים אחד יש לו רצון אחד ובזה צריך לדון מהו אין מקום לשני אמיתות .[שזה לא שייך לכאן]

TheReaper:

לא שאלתי שום דבר בפיזיקה וכדומה,, וכוונתי היית שאם הייתם לומדים תורה אז שם הייתם מוצאים את התשובות לשאלות שלכם.

פורסם

אגב רוני

שחס ושלום לא תחשוב שאני נגדך(משום מה זה מה שיוצא מההודעות שלי)

ההפך אני תומך בך

בניגוד אלי

אליך אף אחד לא יבוא בטענות בעולם הבא

אלי יבואו (שאני לא עושה כל שבנישמתי לקרב לבבות)

אז יש לך ח"ח ממני

פורסם

TheReaper:

לא שאלתי שום דבר בפיזיקה וכדומה,, וכוונתי היית שאם הייתם לומדים תורה אז שם הייתם מוצאים את התשובות לשאלות שלכם.

יש פה 141 עמודים אז אני ממש לא הולך ללכת אחורה ולצטט הודעות שלך אבל הייתה לך תקופה שכל ההודעות שלך היו בנושא של "כמה העולם מושלם וכו'"

ושאלת איך הכל יכול מושלם בלי מסדר ואנשים הסבירו לך שאם היית לומד קצת יותר ממדעים מדוייקים בתיכון היית יודע איך

אז אל תצפה שכולנו נלמד תורה במשך שנים כדי לשאול אותך משהו בזמן שאתה מפזר שאלות לכל עבר

פורסם

הדת אחראית לרוב הזוועות במשך ההיסטוריה... (בלי אזכורים של היטלר וסטלין - אני מכיר)

זאת כבר סיבה טובה לא להאמין.

פורסם

אגב רוני

שחס ושלום לא תחשוב שאני נגדך(משום מה זה מה שיוצא מההודעות שלי)

ההפך אני תומך בך

בניגוד אלי

אליך אף אחד לא יבוא בטענות בעולם הבא

אלי יבואו (שאני לא עושה כל שבנישמתי לקרב לבבות)

אז יש לך ח"ח ממני

אני רק בפורום הזה זה פתאום נכנס לי לנושאים כאלה, בשום מקום אחר אני לא מנסה לקרב אפילו משפחתי חילונית.

יש אנשים מקצוענים עם ידע רב שהם צריכים לעשות זאת, וגם עושים. ןרק עם אנשים שמוכנים להקשיב ולחפש אחר האמת [שהם לא נמצאים כאן]

לקרב יהודי הדרך הכי טובה, יותר מכל הוכחות [הרי כבר ציינו שאפילו יתנו כאן 100 הוכחות זה לא ישנה דבר] אם ילמדו תורה יבינו לבד מה זה התורה והיא תבלין ליצר הרע, כמו שאמרו חז"ל: "בראתי יצר הרע בראתי לו תורה תבלין".

יש פה 141 עמודים אז אני ממש לא הולך ללכת אחורה ולצטט הודעות שלך אבל הייתה לך תקופה שכל ההודעות שלך היו בנושא של "כמה העולם מושלם וכו'"

ושאלת איך הכל יכול מושלם בלי מסדר ואנשים הסבירו לך שאם היית לומד קצת יותר ממדעים מדוייקים בתיכון היית יודע איך

אז אל תצפה שכולנו נלמד תורה במשך שנים כדי לשאול אותך משהו בזמן שאתה מפזר שאלות לכל עבר

לא מחייב שכל דבר בעולם צריך להיות מושלם, אלה אפילו דבר אחד תמידי , ולמה אתה קובע שאין לי ידע בפיסיקה וכו?? יותר ממך זה מה שבטוח.

אבל כמה אפשר לומר? כל פעם אני לא רוצה לדון על בריאה וכדו... ותמיד צץ לו אחד שמתחיל להבעיר את הנושא.

ואיזה תירוץ נפלא זה, אנשים אמרו לי שאם תלמד היית יודע.

פורסם

אני רק בפורום הזה זה פתאום נכנס לי לנושאים כאלה, בשום מקום אחר אני לא מנסה לקרב אפילו משפחתי חילונית.

יש אנשים מקצוענים עם ידע רב שהם צריכים לעשות זאת, וגם עושים. ןרק עם אנשים שמוכנים להקשיב ולחפש אחר האמת [שהם לא נמצאים כאן]

לקרב יהודי הדרך הכי טובה, יותר מכל הוכחות [הרי כבר ציינו שאפילו יתנו כאן 100 הוכחות זה לא ישנה דבר] אם ילמדו תורה יבינו לבד מה זה התורה והיא תבלין ליצר הרע, כמו שאמרו חז"ל: "בראתי יצר הרע בראתי לו תורה תבלין".

אמת

וכבר נודע הסיפור על ריש לקיש שלמד תורה שלא לשמה ונהפך לו לשמה

לכן אני ממליץ תמיד לאנשים ללמוד תורה ורק אז לשאול שאלות

אבל זה לא פשוט להגיד זאת לבנאדם

פורסם

matteo,

אתה צודק,לערער אתכם זה מוגזם

מודה שטעיתי במה שכתבתי.

אבל עדיין אני יודע שאני לא מתכון להוציא אף אחד בשאלה.

כל מי שאומר איש באמונתו יחיה-טועה,הציטוט המקורי הוא צדיק באמונתו יחיה,אז רוני אל תנסה לפרש את הטעות הזאת רק תתקן את האנשים לביטוי המדויק.

פורסם

חבקוק פרק ב ד) ה?נּ?ה ע?פּ?ל?ה ל?א י?שׁ?ר?ה נ?פ?שׁוֹ בּוֹ ו?צ?דּ?יק בּ?א?מוּנ?תוֹ יִח?י?ה: והכוונה היא כמו שביאר במלבי"ם שם פסוק ד - חלק באור הענין (ד) הנה עפלה לא ישרה נפשו בו - מי שנפשו אשר בו לא ישרה הנפש ההיא תתעפל ותתחזק לחשב קצין ולדחק את הקץ, הודיע לו כי רבים יכשלו ויעפילו לעלות בכח ובתוקף להביא את הקץ, כמ"ש ופריצי בני עמך יתנשאו להעמיד חזון ונכשלו, שיעמדו כמה נביאים מזוייפים ויגרמו כמה רעות לישראל, ושיעמדו רבים שיעפילו להעמיד חזון ולחשב קצין וכשלא יבא בזמן הנחשב להם יצאו מן הדת, אבל וצדיק באמונתו יחיה - הצדיק אשר ישרה נפשו בו, לא תעפל נפשו לחשב קצין ולהעמיד חזון, רק יחיה באמונתו ויאמין כי יש יום לה' וידום לה' ויתחולל לו.

פורסם

לא מחייב שכל דבר בעולם צריך להיות מושלם, אלה אפילו דבר אחד תמידי , ולמה אתה קובע שאין לי ידע בפיסיקה וכו?? יותר ממך זה מה שבטוח.

אבל כמה אפשר לומר? כל פעם אני לא רוצה לדון על בריאה וכדו... ותמיד צץ לו אחד שמתחיל להבעיר את הנושא.

ואיזה תירוץ נפלא זה, אנשים אמרו לי שאם תלמד היית יודע.

אמרתי שאין לך ידע במדעים מדוייקים ברמה של יותר מיסודי

ואל תתחיל עם "אבל אני לומד ממאמרים" ובולשיט בסגנון

אין לך תואר=אין לך ידע

ואהבתי את הזלזול...

פורסם

matteo,

אתה צודק,לערער אתכם זה מוגזם

מודה שטעיתי במה שכתבתי.

אבל עדיין אני יודע שאני לא מתכון להוציא אף אחד בשאלה.

כל מי שאומר איש באמונתו יחיה-טועה,הציטוט המקורי הוא צדיק באמונתו יחיה,אז רוני אל תנסה לפרש את הטעות הזאת רק תתקן את האנשים לביטוי המדויק.

לכן הדרך שלך נכונה

ואם באת לחפש תשובות עוד יותר טוב

או למצוא פתרונות ;)

thereaper ידידי

לך יש תואר?

נכחת אי פעם באוניברסיטה יותר משבועיים של לימודים שם?(מאחר ויש כמה קורסי "בדיחה" מבתי הספר בהם שולחים ילדים לכמה שיעורים באוניברסיטה ולאחר מכן הם משוויצים בעצם היותם "אנשים שחוו את האוניברסיטה")

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים