עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם

skr, אתה פשוט משפיל את עצמך והרבה מן המאמינים. עצוב שיש אנשים בורים וחסרי כבוד כמוך בעולם ועוד יותר עצוב שיש כאלה במדינה.

שלושה מהסבים של איבדו כמעט את כל המשפחה שלהם בשואה. לך תגיד להם שזה היה סתם סיפור ושבני המשפחה שלהם לא באמת מתים.

לסבים שלי אני בטוח מאמין יותר מאשר לך, במיוחד כשכל מה שאתה עושה זה לתמוך באמונה שלך בעזרת הוכחות דביליות ולהאשים את כל הסביבה שלך בטיפשות.

• תגובות 2k
  • צפיות 160.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

לא הבנתם,השתמשתי בזה כרעיון להוכיח את אמיתות מעמד הר סיני,אני אישית בודאי יודע שהייתה שואה וסבי גם נפגע נוכח המאורעות הללו זאת הייתה תגובה פוגעת מבחינת רגשית אך עוד פעם תנסו לראות את הדימיון בין מעמד הר סינ ולבין השואה,מבחינת ההכחשה.

פורסם

לא הבנתם,השתמשתי בזה כרעיון להוכיח את אמיתות מעמד הר סיני,אני אישית בודאי יודע שהייתה שואה וסבי גם נפגע נוכח המאורעות הללו זאת הייתה תגובה פוגעת מבחינת רגשית אך עוד פעם תנסו לראות את הדימיון בין מעמד הר סינ ולבין השואה,מבחינת ההכחשה.

הר סיני הוא הכרחי להוכחת מעמד הר סיני מן הסתם לא?

לדוגמא אתה רוצה לראות שרידים מהשואה? לך לאושוויץ לעומת זאת אם אתה רוצה לראות שרידים ממעמד הר סיני.. איפה הוא בכלל??? אף אחד לא יודע ומציעים מקומות.. :nixweiss:

פורסם

סאקר ורוני

הרבנים שלכם אוסרים על גלישה באינטרנט אז למה אתם גולשים ?

טוב , אם אלוהים בכבודו ובעצמו אוסר על דברים רבים שאתם שמים פס עליהם , אז הרבי ?

צדיקים אתם לא , מצטדקים -על בטוח

איך זה מסתדר ? :nixweiss:

פורסם

אין לי כרגע זמן ,אני יענה לכלום . לאיסתרא וכדומה. [דוקא אני מנסה כבר לא מעט זמן להביא דברים לא ארוכים, תמיד יש לכם תלונות, מי שרוצה לחפש את האמת, הוא ימצא , ומי שלא רוצה אין לי מה לומר לו כי תמיד הוא יחפש לברוח]

הר סיני הוא הכרחי להוכחת מעמד הר סיני מן הסתם לא?

לדוגמא אתה רוצה לראות שרידים מהשואה? לך לאושוויץ לעומת זאת אם אתה רוצה לראות שרידים ממעמד הר סיני.. איפה הוא בכלל??? אף אחד לא יודע ומציעים מקומות.. :nixweiss:

לגבי מעמד הר סיני. אני ירחיב בהמשך. אבל משהו שכבר הבאתי. סרטון של 15 דקות.

http://hidabroot.org/site/ProDetile.asp?id=9460&CategoryID=9&subID=9144&StrCategory=מעמד%20הר%20סיני

מצאו גם מרכבות סוסים בים סוף . וגם את מקום המזבח .

http://www.ayalla.net/modules.php?name=News&file=article&sid=72

http://www.ayalla.net/modules.php?name=News&file=article&sid=51

גם תיבת נוח נמצאה.

http://www.ayalla.net/modules.php?name=News&file=article&sid=122

http://www.sodot.tv/Site/ProDetile.asp?id=857&CategoryID=1&SubID=8&PageView=1#player

פורסם

אין לי כרגע זמן המילה הנכונה היא פנאי - זמן יש לכולם ,אני יענה לכלום .זה נכון - זה עינוי למי שעוד טורח לקרא את התגובות שכדוגמתך - אבל אין צורך לבנות עלי לאיסתרא וכדומהחביבי אין דומה לבלגינה בפורום הזה ובפורומים אחרים - בלגינה יש רק אחד . [דוקא אני מנסה כבר לא מעט זמן להביא דברים לא ארוכים, תמיד יש לכם תלונות,זהו , כל הכבוד מצאת את האשמים מי שרוצה לחפש את האמת, בטוח לא ימצא אותה בתגובות שאתה ודומיך מביאים הוא ימצא , ומי שלא רוצה אין לי מה לומר לו כי תמיד הוא יחפש לברוח]"הפוסל במומו פוסל"

אתה כזה גאון ^^^ זה משהו , וירושליים זה לא מספיק טוב לך להוכחה של קיום אמונה בעם היהודי ?

אתה מתבלבל בין הוכחה לקיום של אמונה לבין הוכחה של עובדה . זה כמו לרקוד מסביב לעגל ולהגיד ודאי שהוא האלוהים , עובדה אני רוקד סביבו . הוכחה של קיום אמונה היא שמישהוא מאמין וזהו כדי להצדיק את האמונה הוא לא צריך לעשות כלום - זה דבילי עד כדי כך שאינך מבין אם תוכיח שמה שאתה מאמין בו קיים אז לא צריך יותר להאמין , זאת ידיעה עובדתית .

אבל מה אפשר להגיד לאחד שנותן עצות שהיה צריך להגיד אותם לעצמו , - הדעות שאתה מיצג הן של בריחה

פורסם

אתה כזה גאון ^^^ זה משהו , וירושליים זה לא מספיק טוב לך להוכחה של קיום אמונה בעם היהודי ?

אתה מתבלבל בין הוכחה לקיום של אמונה לבין הוכחה של עובדה . זה כמו לרקוד מסביב לעגל ולהגיד ודאי שהוא האלוהים , עובדה אני רוקד סביבו . הוכחה של קיום אמונה היא שמישהוא מאמין וזהו כדי להצדיק את האמונה הוא לא צריך לעשות כלום - זה דבילי עד כדי כך שאינך מבין אם תוכיח שמה שאתה מאמין בו קיים אז לא צריך יותר להאמין , זאת ידיעה עובדתית .

אבל מה אפשר להגיד לאחד שנותן עצות שהיה צריך להגיד אותם לעצמו , - הדעות שאתה מיצג הן של בריחה

דוד אני כנראה יפרוש מלענות לך יותר. אני לא צריך לחזור 100 פעם על אותן דברים. אמונה שבתורה זה לא אמונה עיוורת. אלה ידיעה . [זה לא כמו בנצרות]

אל תפנה אלי יותר . תודה . (דברים ד) "וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלהים בשמים ממעל ועל הארץ מתחת אין עוד ". וכו'..

רציונליות ואמונה .

http://www.hidabroot.org/Site/ProDetile.asp?id=996

פורסם

על פי המילון,הניגוד של אמונה הוא הבנה שכלית,הפירוש של הבנה הוא :תהליך שכלי, לעתים גם רגשי של הטמעה מלאה של מידע."

שכלי=מוחי

אם הניגוד של אמונה זוהי הבנה שכלית, ושכלי זה מוחי אזי שאמונה היא ללא שכל ולכן לא יכולה להיות אמונה הקשורה לשכל מכיון שזהו ניגוד

פורסם

זה הבעיה, אנשים רגילים מהרחוב לומר אתה מאמין באלוקים? . זאת בעיה. אפשר לראות את ההרצאה למעלה.

ראציונליות ואמונה - לכאורה שני מושגים הפכיים הסותרים זה את זה האמנם?

בהרצאתו המחכימה והמרתקת מנסה המרצה הרב ינון קלזן להסביר את הקושיה בצורה לוגית ומסודרת נדבך על נדבך, ומוכיח כי האמונה האמיתית היא היהדות שהיא הדת הראציונלית האמיתית היחידה.

פורסם

לא ניתן להוכיח אמונה, מכיון שאז היא לא תהיה אמונה אלא עובדה ולכן כל נסיון להוכיח אמונה נדונה לכישלון.

אני מאמין בדבר הבא: עץ נופל באמצע יער,ביער לא היו מכשירי הקלטה ולנפילה לא היו עדים,אני מאמין שיש היה רעש.

אני לא יכול להוכיח את אמונתי כי אז היא תהיה עובדה ולא אמונה.

פורסם

על פי המילון,הניגוד של אמונה הוא הבנה שכלית,הפירוש של הבנה הוא :תהליך שכלי, לעתים גם רגשי של הטמעה מלאה של מידע."

שכלי=מוחי

אם הניגוד של אמונה זוהי הבנה שכלית, ושכלי זה מוחי אזי שאמונה היא ללא שכל ולכן לא יכולה להיות אמונה הקשורה לשכל מכיון שזהו ניגוד

אני שמח לצרף אותך לחבורה יחד עם מאיר אריאל שכשמו כן הוא : " עד לאן שאתה רואה , משם אתה מאמין " וגם הבאת מילון להוכיח את זה - מגניב ( כמב עולה קילו ? סתם , צחוקים )

דוד אני כנראה יפרוש מלענות לך יותר. אני לא צריך לחזור 100 פעם על אותן דבריםהם לא היו נכונים כבר בפעם הראשונה , רפטציה של רעיון עיוועים אינה עושה אותו לאמת . אמונה שבתורה זה לא אמונה עיוורת. אלה ידיעה . תחליט אמונה או ידיעה - הם מילים ליכאורה מנוגדות אם יש עובדה לא צריך להאמין בזה - כמו למשל על איכות תגובות שכאלה , אין צורך להאמין [זה לא כמו בנצרות]הכת הרבנית היא כמעט אחד לאחד נוצרית , החל ממבנה הדת ועד לצורת הפולחן - עבודת אלילים אפילו דרך הרעיונות המיסטיים השאולים מתרבות פגנית של אמצע האלף הקודם באירופה - או מה שאתם קוראים הזוהר שאינו מועדף על הרבנים שלכם - הכת הרבנית כל כך מסוכסכת עם עצמה ואיננה יכולה להביא דבר אחד שלם , לא צורת התנהגות ולא צורת לבוש , לא רעיונות פוליטיים לא צורת פולחן - כלום נאדה , למעשה הדבר היחידי שהם יכולים להסכים עליו זה ההיתעלקות על הציבור למעט הזרם של המיזרחי התדמית הרבנית שלילית ביותר וסופנו שהם יביאו עלינו חורבן כמו שכבר עשו בבית שני - אבל אתם יש לכם את המח השטוף - העיקר לשונרר את העובדים

אל תפנה אלי יותר . תודה . (דברים ד) "וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלהים בשמים ממעל ועל הארץ מתחת אין עוד "."אז מה השיגולי מח שלך שהרבנים הם הקובעים ? אם אלוהים בשמיים ובארץ אז למה אתה צריך את הרבנים שלך ? אלו במעמד הר סיני לא היו מסוגלים להתקרב להר ועובדיה וחברותו כן ? - פחח בשנית - כמו תמיד אין אתם שמים לב להג של השיכורים כמו בירכת יעקוב " אוסרי לגפן עירו לסורקה בני אתונו " חמורים קשורים לסטלות - הדעות שאתה מציג בתגובות רק מוכיחות שברכת יעקוב נכונה .וכו'..

רציונליות ואמונה .

http://www.hidabroot.org/Site/ProDetile.asp?id=996

אתה תפרוש ? לפחות עשה זאת עם כתיב נכון , לענות ? אתה מדבר אל עצמך ומענה את מי שמתיחס אליך , אמרתי לך על חשבונך דחקות -" אינך יריב ראוי " פחח ,

ומה עם הגלישה באינטרנט ? הרבי מרשה ?

פורסם

דוד אל תבין אותי לא נכון,רוני כתב:אמונה שבתורה זה לא אמונה עיוורת. אלה ידיעה",אז הוכחתי לו שזה איננו נכון,זה הכל, אין צורך שביא את זה לרב כדי שיגיד לך למה התכוננתי "באמת".

פורסם

מה זאת אומרת ?

אמונה היא במקום שאין ידיעה ,

מה זה לא ברור ?

אם אתה יודע אינך צריך להאמין .

או שבאמת אני מבין אותך לא נכון ? ( אני חושב שלא - תקן אותי אם אני טועה , אתה אומר ע"פ המילון את אותו דבר לא ? )

הוא לא ממש מבין את ההבדלים בין הפונקציות אבל זה בגלל חוסר / חור / ריקנות / נואשות / פחד / מודעות מאותגרת / חוסר איזון וצורך בפיצוי או בקצור אינפטיליות

הדוסים עושים פיתול סטייל : אני מאמין וזו עובדה אי לכך נשוא האמונה שלי הוא עובדה וההוכחה לכך שאני אומר זאת - נו כבר נתתי קישור לתאוריה של חד הקרן הורודה הבלתי ניראת , אנחנו מאמינים שהיא ורודה ויודעים שהיא בלתי ניראת כי איננו מסוגלים לראות אותה .

פורסם

זה ברור לי ולך שאמונה היא במקום שאין ידיעה אך לא לרוני,ההוכה היא המשפט המצוטט בהודעתי:אמונה שבתורה זה לא אמונה עיוורת. אלה ידיעה".

יש פה סתירה וניסיתי לפתור אותה זה הכל.

פורסם

לפתור ? כיצד ?ומי אמר לך שהוא רוצה שיפתרו לו משהוא ? הוא חושב שמי שלא חושב כמוהו הוא זקוק לפיתרונות - אתה לא מבין שהוא חושב שאתה לא בסדר ?

חשבתי שברור שהאנשים האלו הם מאמינים מתוך צורך ריגשי ולא מתוך היגיון .

אמונה מתוך היגיון היא הימור מחושב , סיכון או בצורה ה" מדעית " שלה , הסתברות וסטטיסטיקה היא תהיה שיכלית כלומר בעלת אפשרות להכניס אותה למשואות ולהגדיר אותה במספרים .

יש סוגים שונים של מאמינים ממש כמו סוגי אופי שונים , רוני ( הדמות לא האדם ) הוא סוג ממין צעיר לכן מתלהב יחד עם זאת חרד ומבולבל ( את ניתוח האופי והשלבים הבאתי בתגובה הקודמת ) נע בין אגרסיביות לפטרוניזם כל זאת מיפני המאבקים המתחולילים בין אמונתו למציאות ( שאת תוצאותיה אנו עדים לה - למשל גלישה באינטרנט אסורה על המאמינים בכת הרבנית ונחשבת פריצת גדר ומותרת רק לפרנסה - זה ביטול זמן ואפשרות לחטא - או בקיצור הוא עלול לחזור בשאלה ו / או לחטוא , עכשיו , עליו הם היו מוותרים בלי להניד עפעף , אבל הם חוששים מהתפוח הרקוב שיבאיש את החבית ומכאן ועד גילוי השקר המרחק קטן מאוד )

עריכה :

הבנתי , גם אותך וגם אותו

הידיעה שהוא מדבר עליה היא ידיעה של התורה שגורמת לו להאמין באלוהים .- תודה .

אבל על זה הדיון בדיוק - הידיעה שלו של התורה היא לקוייה - זה מה שאני מעיד על הכת הרבנית .

הוא מתאמץ להוכיח את ה"חוכמה " ( :nono: ) של הרבנים ומנסה להגן על המסקנות החשוכות שלהם ועל הדרך השגויה שלהם , אבל , הם הכת שבויים בטעות שלהם ( גאווה ) ובחוסר גמישותם , ככל שהדורות מתרחקים ממתן תורה הטעות הולכת וגדלה , דמיין לך שני קווים יוצאים מאותה נקודה אבל בזוית קטנה מאוד , ככול שהקווים יתארכו המרחק בינהם יגדל .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים