עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם

דוד. אין שום מלחמות. כתבתי לך שעכשיו הדיון הולך כמו שצריך. אם אני מביא תענה אז אתה צריך להפריך מבין?

[דוד אל תברח עכשיו] ככה זה צריך להיות.

בוא נתחיל תביא כבר תענה. או שאתה רוצה שאני יתחיל? [תורה שבעל פה].

אני מביא לך הוכחות. ולא מאתרים.

• תגובות 2k
  • צפיות 160.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אם מישהו, ולאו דווקא אתה אלא בכלל, היה מוצא הוכחה בלתי ניתנת להפרכה לגבי נכונות התושב"ע והדת כולם היו מאמינים. אבל אנשים שאתה מחשיב לחכמים ממך לא הצליחו ולכן לא נראה לי שאתה תצליח.

פורסם

אומר לך כך ,

רוני יקירי לי אתה לא מנסה להוכיח אלא לעצמך בלבד

ואף פעם לא תצליח להוכיח מפני שאתה נאחז בדתך מתוך יאוש ולא מתוך בחירה

אני אישית אין לי דבר נגד אמונה ( בעיקר אם זו אמונה שעל כולם לתת לי כסף ) ונגד אנשים מאמינים נהפוכו - יש לי הערכה גדולה לאנשי אמונה - אתה לא איש של אמונה , אתה רוצה להוכיח כל הזמן , כתבתי מהיא לדעתי התכונות אשר אדם אמוני ניחן בהם .

הכת הרבנית אינה מעודדת את רוח האדם וזה נעשה לצורך שילטוני , יאללה די .

פורסם

דוד אתה מפחד. מה קרה לך? נו. אני אומר לך שאני יכול להוכיח את התורה שבעל פה.

GD:

יש הוכחות אבל אנשים מפחדים לדעת זאת. [אני מדבר עם נסיון.]

דוגמא קטנה.

בחור אחד שהוא בילוג ימי. וגם עובד בעוד כמה דברים. הביא לי כתבה באנגלית שמוכיחה שהתורה טועה, לגבי ''כל מי שיש לו קשקשת יש לו סנפיר'' ,רק בורא לעולם יכול לדעת זאת. [זה נאמר לפני 3000 שנה לא היו יכולים לבדוק את כל הדגים שיש בעולם ולדעת שכל דג שיש לו קשקשת אז יש לו גם סנפיר]

אז בכתבה נמצא דג אחד שיש לו קשקשת ואין לו סנפיר. אז אני אומר לו אתה רוצה לדבר על זה עם מישהו שמבין?[גם רב] מה הוא עונה לי? לא לא תביא לי כתבה ואני לא מוכן לדבר עם הרב אני מפחד שיחזיר אותי בתשובה.

חחח רגע? אתה רוצה לדעת את האמת או לא? או לברוח ממנה? [אפילו במשפחה שלי זה ככה. אני אומר לאחותי בואי רק תשמעי, מישהו חייב אותך להאמין? מה היא אומרת לי? לא לא אני מפחדת לדעת את האמת ואז זה יחייב אותי]

פורסם

אז העובדה שבתורה נכתבה הכללה לא מבוססת לגבי דגים מוכיחה שיש בורא שאמר את זה? איפה כאן נשללת האפשרות שמישהו פשוט החליט שאדם כלשהו החליט שזה נכון וכתב את זה?

פעם האמינו בהרבה מאוד דברים לא מבוססים, כמו שהירח והשמש סובבים את כדור הארץ ושהעולם שטוח.

פורסם

אז העובדה שבתורה נכתבה הכללה לא מבוססת לגבי דגים מוכיחה שיש בורא שאמר את זה? איפה כאן נשללת האפשרות שמישהו פשוט החליט שאדם כלשהו החליט שזה נכון וכתב את זה?

פעם האמינו בהרבה מאוד דברים לא מבוססים, כמו שהירח והשמש סובבים את כדור הארץ ושהעולם שטוח.

לא מבין אותך. התורה כותבת כל דג שיש לו קשקשת אז יש לו גם סנפיר. כמו שאתה יודע התורה נתנה לפני 3300 ומשהו שנה.

אתה יודע כמה סוגי דגים יש בעולם? 30,000. רק מי שברא את העולם יכל לדעת זאת.

וכך ענה על כך בשנינות הרב יעקב סגל מישיבת ברכי יוסף בבני ברק.

כל מילה פנינה.

''חז''ל אומרים: אין שום דג שיש לו קשקשים ואין לו סנפיר. והפוקר טוען שמצא דג שיש לו קשקשת ואין לו סנפיר כלל.

מענה: הפעם עשה השוטה עבודה נפלאה למעננו, ובמשך חודשים טרח לבדוק את כל 30,000 סוגי הדגים שיש בעולם עד שהכריז ב''דעת אמת'' בקול רעש גדול על ה''סנסציה'' של המאה.

הוא מצא סוף סוף באיזה מוזיאון ימי בוושינגטון דג שיש לו קשקשת בלי סנפיר, וצירף צילום הדג עם שמו הלועזי:

MONOPTERUS CUCHIA

בלווי כמה שמות של דוקטורים מומחים לדגים.

יש דבר משכנע מזה?

אלא אנו שמכירים את ה''אמת'' של ''דעת-אמת'' הלכנו ובדקנו את ה''מימצא המהפכני'', ובבדיקה מדעית קצרה מצאנו שדג זה ש''גילה'', לא רק שיש לו סנפיר קטן תחת זנבו, ולא רק שיש לו סנפירי חזה עד לגיל 10 ימים ואח''כ הם נושרים [וזה מספיק כדי להחשב כשר], אלא התרגום של שמו הלועזי MONOPTERUS הוא: ''כנף [=סנפיר] אחד'', על שם הסנפיר שתחת זנבו!!!

הפוקר שוב הביא ראיה ברורה לאמיתות האלוקית הפלאית של דברי התורה וחז''ל בזה שבדק יותר מ30,000 הדגים שבעולם ולא מצא אפילו אחד עם קשקשת בלי סנפיר! שוב אנו נדהמים ונרעשים לראות את נפלאות תמים דעים שה''יושב בשמים ישחק, ה' ילעג למו'', וכנאמר על פרעה ובלעם!!

לגבי עולם שטוח וכדומה זה המדענים של אז אמרו. וחז"ל נלחמו בזה שאמרו העולם עגול וכו.. וכו..

או למשל שהיו אומרים המדענים של אז שעולם תמיד היה קיים והוא אף פעם לא נברא. וחז"ל היו אומרים כתוב בראשית ברא וכו.. שעולם נברא מתי שהוא והוא לא תמיד היה קיים. מפץ הגדול מוכיח שהעולם נברא ולא היה קיים תמיד. וכך הזמן גם התחיל .

פורסם

הדוגמאות שהבאתי לא היו כדי לשמוע מה חז"ל חשבו עליהן.

הבאתי אותן כדוגמה למקרים בהם אנשים קבעו עובדות שלא הוכחו ע"י בדיקה, ולכן גם הקביעה הזו בתורה לאו דווקא הוכחה ע"י בדיקה.

אין לי ספק שמי שכתב את התורה לא הלך ובדק דג דג, אבל למה אתה חושב שהאופציה היחידה שקיימת היא שאלוהים אמר לו את זה ושולל את האופציה שהוא פשוט אמר את זה כי ככה הוא חשב אפילו שזה לא הוכח, בדיוק כמו הקביעה שהעולם שטוח?

פורסם

מוצא שבת. אני ישיב לך.

אם אפשר שאף אחד לא ישלח בשבת הודעות. כדי שהדיון יהיה כרגע על נושא אחד.

פורסם

לא מבין אותך. התורה כותבת כל דג שיש לו קשקשת אז יש לו גם סנפיר. כמו שאתה יודע התורה נתנה לפני 3300 ומשהו שנה.

אתה יודע כמה סוגי דגים יש בעולם? 30,000. רק מי שברא את העולם יכל לדעת זאת.

וכך ענה על כך בשנינות הרב יעקב סגל מישיבת ברכי יוסף בבני ברק.

כל מילה פנינה.

''חז''ל אומרים: אין שום דג שיש לו קשקשים ואין לו סנפיר. והפוקר טוען שמצא דג שיש לו קשקשת ואין לו סנפיר כלל.

מענה: הפעם עשה השוטה עבודה נפלאה למעננו, ובמשך חודשים טרח לבדוק את כל 30,000 סוגי הדגים שיש בעולם עד שהכריז ב''דעת אמת'' בקול רעש גדול על ה''סנסציה'' של המאה.

הוא מצא סוף סוף באיזה מוזיאון ימי בוושינגטון דג שיש לו קשקשת בלי סנפיר, וצירף צילום הדג עם שמו הלועזי:

MONOPTERUS CUCHIA

בלווי כמה שמות של דוקטורים מומחים לדגים.

יש דבר משכנע מזה?

אלא אנו שמכירים את ה''אמת'' של ''דעת-אמת'' הלכנו ובדקנו את ה''מימצא המהפכני'', ובבדיקה מדעית קצרה מצאנו שדג זה ש''גילה'', לא רק שיש לו סנפיר קטן תחת זנבו, ולא רק שיש לו סנפירי חזה עד לגיל 10 ימים ואח''כ הם נושרים [וזה מספיק כדי להחשב כשר], אלא התרגום של שמו הלועזי MONOPTERUS הוא: ''כנף [=סנפיר] אחד'', על שם הסנפיר שתחת זנבו!!!

הפוקר שוב הביא ראיה ברורה לאמיתות האלוקית הפלאית של דברי התורה וחז''ל בזה שבדק יותר מ30,000 הדגים שבעולם ולא מצא אפילו אחד עם קשקשת בלי סנפיר! שוב אנו נדהמים ונרעשים לראות את נפלאות תמים דעים שה''יושב בשמים ישחק, ה' ילעג למו'', וכנאמר על פרעה ובלעם!!

לגבי עולם שטוח וכדומה זה המדענים של אז אמרו. וחז"ל נלחמו בזה שאמרו העולם עגול וכו.. וכו..

או למשל שהיו אומרים המדענים של אז שעולם תמיד היה קיים והוא אף פעם לא נברא. וחז"ל היו אומרים כתוב בראשית ברא וכו.. שעולם נברא מתי שהוא והוא לא תמיד היה קיים. מפץ הגדול מוכיח שהעולם נברא ולא היה קיים תמיד. וכך הזמן גם התחיל .

מי הוסיף את המילה דג ?

אתה יודע אתם הרבניים שגלני מח שזה משהו

מי אמר לכם להוסיף את המילה דג ?

לא בספר ויקרא ולא בספר דברים כתובה המילה דג :

ט: את זה תאכלו מכל אשר במים כל אשר לו סנפיר וקשקשת תאכלו

י: וכל אשר אין לו סנפיר וקשקשת לא תאכלו טמא הוא לכם-ספר דברים פרק י"ד פסוקים ט ו-י

ט: את זה תאכלו מכל אשר במים כל אשר לו סנפיר וקשקשת במים בימים ובנחלים אתם תאכלו

י: וכל אשר אין לו סנפיר וקשקשת בימים ובנחלים מכל שרץ המים ומכל נפש החיה אשר במים שקץ הם לכם

יא: ושקץ יהיו לכם מבשרם לא תאכלו ואת נבלתם תשקצו

יב: כל אשר אין לו סנפיר וקשקשת במים שקץ הוא לכם ויקרא פרק י"א פסוקים ט/י/יב

מה אתם מוסיפים ?

אלוהים אמר כל אשר במים - אתם החלטתם שזה דג - אלוהים התכוון מה שיש לו סנפיר וקשקשת , את זה לאכול ודבר כזה אפשרי על ידי תצפית חלקית בלבד וללא צורך בסקירה כוללת של מה שקרוי דג .

אתם מעוותים מוסיפים והכי חשוב לא יודעים לקרא את התורה בכלל וזה למה אתם מתעסקים עם הגמרא וההלכה שלכם.

נגיד למשל שאני אגיד כל מי שיש לו שני רגליים - יש לו חור של ת&*&^ מה האם זה אומר שהלכתי לבדוק לכולם את המכנסיים ? מספיק תצפית חלקית .

כרע ברך ליפני אלוהיך כי הוכחתי לך שרק אלוהים יכול לדעת דברים כאלו אתה יודע כמה חורים של ת&^%%^& יש בעולם ?

ישב לו משה רבינו הצדיק ושלף דגים מהמים הוציא אחד ניראה לו עם סנפיר וקשקשת , הביא לציפורה , היה טעים , אמרה לו ציפורה :" ואללה הדבר הזה יותר טעים ממה שהבאת אתמול זה עם השמונה רגליים והחלקלק " . אמר משה :" ואללה אם יצא משהו עם סנפיר וקשקשת אני אביא אם יצא משהו אחר אני לא אקח צ'אנס."

לא יודע למה אבל סיפור כזה נשמע לי יותר הגיוני מלראות את הקדוש ברוך הוא הולך ליבדוק חיה חיה בים אהה וגם טועם אותם אתה יודע אולי זה כשר עם חמאה ושום ולא כשר עם מלח ולימון .

אתה יודע ראיתי את הליצן הזה אמנון יבכה שאומר שכל התורה עומדת על המשפט הטיפשי הזה ( פחח ) " אם מישהו יפריך את זה כל התורה תיפול " ( פחח בשנית ) רק הכת הרבנית תיפול התורה עומדת בלי טובות של אף אחד .

אהה כן ועוד דבר - אתם הולכים עד קצווי תבל וקוראים מילים מסובכות ועוד מקפידים על כתיב נכון ומזכירים שמות של פרופסורים ודוקטורים אבל לקרא נכון את החומש אתם לא ;)

פורסם

תרשו לי לומר משהו בזמן שאתם נחים (טוב, לפחות "צד" אחד מכם O.o)

בבסיס אני אתאיסט,למרות שאני לא אוהב להגדיר את עצמי במילה אחת.

עד עכשיו לא יכולתי לקבל את החברה המאמינים את דעותיהם ואמונתם.פשוט, בתור אדם חושב עם שתי עיניים עובדות,לא יכולתי להאמין לדברים של אדם אחר כאשר ברור שאותו אדם לא מפעיל את דעתו ובינתו בזמן שהוא מדבר(מצטט ללא לאות אנשים אחרים או חוזר על משפטים קבועים שאיבדו כבר את משמעותם מרוב שימוש, למשל).

וכו' וכו'.אנשים כאן הסביר את זה טוב יותר.

אם זה לא היה ברור,התכוונתי לאנשים שחוזרים בתשובה ולצערי גם לגדולי התורה,רבנים וכו'.

גם את תאורית האבולוציה קשה לי לקבל מצד שני,שיהיו הממצאים שלא יהיו,עדיין זה לא מספיק כדי להגיע לתאוריות שהגענו אליהם.מספיק להכיר את המין האנושי וחולשותיו כדי לנחש שגם הפעם אנחנו סבורים שהעולם שטוח,מה שיתגלה בעתיד כטעות שכולם נסחפו אחריה כמו כבשים.

מספיק לראות את התראד הזה כדי לראות את ההיסטוריה חוזרת;דווקא החברה עם הראש היותר פתוח,אלה שרואים את הצד השני כאדם שמעדיף לעצום עיניים ,דווקא הם משתמשים בתאוריות כהוכחות חותכות.מה שלא מבדיל אותם כל כך מהצד השני ,למרבה האירוניה.

בכל מקרה רציתי לומר רק כמה דברים:

1. בפעם הראשונה(תודות לדוויד) הבנתי שאולי הבסיס (שהיא התורה),אולי היא הדבר האמיתי. עד עכשיו הסתכלתי על האנשים שמאמינים בה ולא יכולתי לקבל את הרעיון שאנשים כל כך מתוסבכים "ומושחטים"(ע"י חולשות אנושיות מן הסתם) יכולים להאמין במשהו נכון.

תודות לדוויד,עכשיו אני יכול להתעלם מהאדם המוזר שמביא לי את התורה ולהתמקד(או יותר לחקור) את התורה עצמה כעוד אופציה.תודה

2. שמתי לב שאנשים כאן עונים לרוני ישירות למרות שהוא לרוב בעצם מצטט את דבריהם של אנשים אחרים.

"פעם ביולוג ימי אמר לי" :nono:

כדי לתת לכם מושג איפה רוני מביע את דעתו ואיפה הוא מצטט, שימו לב שרוני לא משתמש בניקוד(או יותר נכון,הוא משתמש רק בנקודה)

אז איפה שיש פסיקים - אין רוני.

3.למרות שקשה לי לקחת את דעתו של רוני ברצינות,באמת ראוי שאתם,אלה שמגיבים לו בכזה להט,באמת תשתדלו לקרוא את מה שהוא מביא לכם לקרוא ולא תשללו את זה בלי בדיקה ראויה(זה מבטל אותכם כאנשים אובייקטיבים/מדענים והופך את כל התראד הזה לעיסה מלאה בוויכוחים חד צדדיים).

4.רוני...לא מגוחך שרוב ההסברים של החכמים תמיד מתחילים ב: "פעם איש חילוניפנה אלי ושאל אותיי למה...." "ואז אני אמרתי לו ש.." ואז הוא הבין וכולם יצאו שמחים ומאושרים...

בנוסף ,אם היום אנשים לא מסוגלים לקבל את דעתו של אדם אחר ולא מסוגלים לפתוח את הראש למידע חדש/שונה,אז בטח ובטח שלפני הרבה זמן אנשים היו עוד פחות פתוחים ומבינים.Lol

פורסם

תרשו לי לומר משהו בזמן שאתם נחים (טוב, לפחות "צד" אחד מכם O.o)

בבסיס אני אתאיסט,למרות שאני לא אוהב להגדיר את עצמי במילה אחת.

עד עכשיו לא יכולתי לקבל את החברה המאמינים את דעותיהם ואמונתם.פשוט, בתור אדם חושב עם שתי עיניים עובדות,לא יכולתי להאמין לדברים של אדם אחר כאשר ברור שאותו אדם לא מפעיל את דעתו ובינתו בזמן שהוא מדבר(מצטט ללא לאות אנשים אחרים או חוזר על משפטים קבועים שאיבדו כבר את משמעותם מרוב שימוש, למשל).

וכו' וכו'.אנשים כאן הסביר את זה טוב יותר.

אם זה לא היה ברור,התכוונתי לאנשים שחוזרים בתשובה ולצערי גם לגדולי התורה,רבנים וכו'.

גם את תאורית האבולוציה קשה לי לקבל מצד שני,שיהיו הממצאים שלא יהיו,עדיין זה לא מספיק כדי להגיע לתאוריות שהגענו אליהם.מספיק להכיר את המין האנושי וחולשותיו כדי לנחש שגם הפעם אנחנו סבורים שהעולם שטוח,מה שיתגלה בעתיד כטעות שכולם נסחפו אחריה כמו כבשים.

מספיק לראות את התראד הזה כדי לראות את ההיסטוריה חוזרת;דווקא החברה עם הראש היותר פתוח,אלה שרואים את הצד השני כאדם שמעדיף לעצום עיניים ,דווקא הם משתמשים בתאוריות כהוכחות חותכות.מה שלא מבדיל אותם כל כך מהצד השני ,למרבה האירוניה.

בכל מקרה רציתי לומר רק כמה דברים:

1. בפעם הראשונה(תודות לדוויד) הבנתי שאולי הבסיס (שהיא התורה),אולי היא הדבר האמיתי. עד עכשיו הסתכלתי על האנשים שמאמינים בה ולא יכולתי לקבל את הרעיון שאנשים כל כך מתוסבכים "ומושחטים"(ע"י חולשות אנושיות מן הסתם) יכולים להאמין במשהו נכון.

תודות לדוויד,עכשיו אני יכול להתעלם מהאדם המוזר שמביא לי את התורה ולהתמקד(או יותר לחקור) את התורה עצמה כעוד אופציה.תודה

2. שמתי לב שאנשים כאן עונים לרוני ישירות למרות שהוא לרוב בעצם מצטט את דבריהם של אנשים אחרים.

"פעם ביולוג ימי אמר לי" :nono:

כדי לתת לכם מושג איפה רוני מביע את דעתו ואיפה הוא מצטט, שימו לב שרוני לא משתמש בניקוד(או יותר נכון,הוא משתמש רק בנקודה)

אז איפה שיש פסיקים - אין רוני.

3.למרות שקשה לי לקחת את דעתו של רוני ברצינות,באמת ראוי שאתם,אלה שמגיבים לו בכזה להט,באמת תשתדלו לקרוא את מה שהוא מביא לכם לקרוא ולא תשללו את זה בלי בדיקה ראויה(זה מבטל אותכם כאנשים אובייקטיבים/מדענים והופך את כל התראד הזה לעיסה מלאה בוויכוחים חד צדדיים).

4.רוני...לא מגוחך שרוב ההסברים של החכמים תמיד מתחילים ב: "פעם איש חילוניפנה אלי ושאל אותיי למה...." "ואז אני אמרתי לו ש.." ואז הוא הבין וכולם יצאו שמחים ומאושרים...

בנוסף ,אם היום אנשים לא מסוגלים לקבל את דעתו של אדם אחר ולא מסוגלים לפתוח את הראש למידע חדש/שונה,אז בטח ובטח שלפני הרבה זמן אנשים היו עוד פחות פתוחים ומבינים.Lol

ezerme

אני מציע לך לקורא פה גם מאמרים של אזטק (בהודעות הראשונות) ובשאר המכתבים שלו הוא מכונה בשמו הפרטי מוראל עזרא...(כמה עמודים לפנינו)

עמדותיו ושל david כמעט וזהות.

רוני אהבתי את התאיור עם הדג.

כמו שנאמר ואכן הוכח, בתורה כתובים תאורים רבים שהוכחו כנכונים על ידי המדע ללא כל קשר או נסיון להפריך, המדע בחלקו רק חיזק את התורה בחלקה.

פורסם

erezme

אני מציע לך לקורא פה גם מאמרים של אזטק (בהודעות הראשונות) ובשאר המכתבים שלו הוא מכונה בשמו הפרטי מוראל עזרא...(כמה עמודים לפנינו)

עמדותיו ושל david כמעט וזהות.

כמו שנאמר ואכן הוכח, בתורה כתובים תאורים רבים שהוכחו כנכונים על ידי המדע ללא כל קשר או נסיון להפריך, המדע בחלקו רק חיזק את התורה בחלקה.

אני כאן מההתחלה.

הדבר העיקרי שאני עושה כאן תוך כדי קריאה הוא לנתח את האישיות של כל כותב,לדעת מי הוא ומה הן הסיבות שהוא כותב כל דבר.

אזטק הוא אותו אחד שטען שהמדענים הם מן יצור מוזר שלא מבין כלום מהחיים שלו ( הוא פשוט כלל את כולם בבת אחד ובלי כל קושי מיוחד)

הוא גם זה שטען שהאדם הוא "הוכחה" שהאל קיים ו-האל יצר אותו (כביכול הוא טוען שיש לו הוכחה מספקת שהכל "מתוכנן").

יש בזה משהו.והכוונה לא לקיום האל(תאוריה במקרה שלו) אלא לאדם- שבאמת מורכב בצורה...נקייה מדי(מנק' מבט בכלל לא אוביקטיבית של האדם כמובן).חלק ימשיכו את המחשבה ויאמרו מתוכנן,אבל זה כבר מעבר לבינתם ואין הם יכולים להוכיח את זה לאחרים ובטח שלא לעצמם.

זו אחת הבעיות החמורות ביותר עם הדת כיום; כאשר החרדים מסבירים כמה קשה העולם הזה וכמה מהירה לחלוף היא השמחה ותחושת המיצוי(עובדות ידועות לכל אדם), ואז כפיתרון(ומציגים את זה כעובדה,כמובן) האדם צריך לחזור בתשובה. ככה כל הדברים מסתדרים!(אררר...בעולם הבא).אז: חיבור עובדות +הדעה של המאמינים גורמת לאנשים קלי דעת לומר >>>>>>>>>וואלה! זה הכל נכון!.

לא כולם אוכלים את הלוקשים האלה. לוקשים?אני מעיז לקבוע דבר כזה? פשוט..אין אף אדם,ולא משנה כמה ארוך הזקן שלו,שיכול להוכיח לעצמו או לאחרים שהדבר הזה אכן קיים.

המילה המתאימה כאן היא - אמונה/תאוריה.

פורסם

אז בגלל שממנו לא נראה לי שאני אקבל תשובה אני אשאל אותך. למה אם נכתב בתורה משהו נכון שלא יכלו להוכיח אותו באותה תקופה זה אומר שאלוהים אמר את זה למי שכתב את התורה? למה לא יכול להיות שהוא סתם ניחש?

פורסם

אני חושב שזה די ברור

מלבד זאת המילה דג היא תוספת של הרבנים - בתורה עצמה כפי שהראתי לא ניכתב שלדגים יש סנפיר וקשקשת או מה שלא יהיה

או שלכול דג שיש לו קשקשת יש לו סנפיר

זוהיא הוראה שמדברת על אוכל ולא על הוכחות . המילה דג איננה מוזכרת , זאת ועוד , יש התחמקות ברורה ( שש פעמים ) מלכנות את מה שאוכלים באיזה שהוא שם - כתוב בצורה הכי כללית את מכל אשר במים

ט: את זה תאכלו מכל אשר במים כל אשר לו סנפיר וקשקשת תאכלו

י: וכל אשר אין לו סנפיר וקשקשת לא תאכלו טמא הוא לכם-ספר דברים פרק י"ד פסוקים ט ו-י

ט: את זה תאכלו מכל אשר במים כל אשר לו סנפיר וקשקשת במים בימים ובנחלים אתם תאכלו

י: וכל אשר אין לו סנפיר וקשקשת בימים ובנחלים מכל שרץ המים ומכל נפש החיה אשר במים שקץ הם לכם

יא: ושקץ יהיו לכם מבשרם לא תאכלו ואת נבלתם תשקצו

יב: כל אשר אין לו סנפיר וקשקשת במים שקץ הוא לכם ויקרא פרק י"א פסוקים ט/י/יב

איפה לעזאזל כתוב דג ?

הכתוב בפירוש אינו רוצה לכתוב דג , האם היה אפשר מילה יותר כלכלית מחיה ?

באמת רבותי .

אין פה אחד עם מינימום של הבנת הניקרא ?

ומה הוכחה פה שבחרו לאכול סוג מסויים של בעלי חיים

מדוע הם אינם אומרים זאת על מפריס פרסה ומעלה גירה ?

ממש חד הקרן הורודה הבילתי נראית .

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%93_%D7%94%D7%A7%D7%A8%D7%9F_%D7%94%D7%95%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%93%D7%94_%D7%94%D7%91%D7%9C%D7%AA%D7%99_%D7%A0%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%AA

חד הקרן הוורודה הבלתי נראית ויקיפדיה

הבחור הזה עם ההודעה האחת - אני חושב שזה רוני - מחלל שבת . ( אל תידאג רוני זה לא לחלל שבת לפי התורה חח )

פורסם

אגב, בימים האחרונים פורסמה עוד הפרכה לאחת הטענות הפופולריות של הבריאתנים כנגד תורת האבולוציה, לפיה האבולוציה יכולה רק לשנות תכונות קיימות ולא ליצור חדשות.

מעשה שהיה, כך היה:

מדען ביצע ניסוי ארוך טווח - הוא לקח קוליפורם בודד, סוג של חיידק שנמצא במיעי האדם, ונתן לו להתרבות. את הצאצאים הוא העביר ל- 12 כלים אטומים והתחיל לספק להם תמיסת מזון סטנדרטית. החיידקים התרבו ואחת ל- 500 דורות, הוא לקח דגימה מכל תרבית והקפיא אותה. הסינוי הזה נמשך כבר 20 שנה.

מאחר שחיידקים מתרבים באופן א-מיני ע"י התפצלות, הצאצאים זהים בדיוק לאביהם, אלא עם התרחשה שגיאה כלשהי בתהליך שיכפול ה- DNA, כלומר מוטאציה. כצפוי, נצפו מוטאציות בכל 12 התרביות. החיידקים שיפרו למשל את היכולת שלהם לעכל את הגלוקוז שבתמיסה המזון. הם לא עשו את זה באותו דור ובאותה דרך, אבל השיפורים היו פחות-או-יותר דומים. עד כאן לא התגלה שום דבר שלא נצפה לפני כן - המוטאציות יכולות לשפר תכונות קיימות.

אבל יום אחד, אחרי כ- 31,500 דורות, באחת התרביות הופיעו קוליפורמים שמסוגלים לעכל גם חומצת לימון! קוליפורמים לא יכולים לעשות את זה כיוון שקרום התא שלהם לא מעביר אותה וכך הם מפספסים מקור מזון פוטנציאלי שנמצא בתמיסה המזינה. מדובר על תכונה חדשה לחלוטין שהופיעה רק באחת התרביות.

מאחר שהדורות הקודמים היו שמורים במקפיא, אפשר היה להפשיר אותם ולבדוק מתי השינוי הזה התרחש. מתברר שהוא קרה בסביבות הדור ה- 20,000 - אם חוזרים לדור הזה או מאוחר יותר, התכונה הזו חוזרת, אם מפשירים דור חוקדם יותר היא לא מופיעה שוב.

שוב, למי שלא קלט: בניסוי מפוקח היטב נצפה תהליך אבולוציוני שהוביל לפיתוח תכונה חדשה לחלוטין. כלומר הוכח שהאבוליציה יכולה ליצור תכונות חדשות. כל מה שצריך זה הרבה יצורים חיים והרבה זמן. אנחנו יכולים לראות שיש המוני יצורים חיים בעולם, כל שנשאר הוא הזמן, ונמצאו מאובנים בני קרוב לארבעה מיליארד שנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים