עבור לתוכן

למה בעצם לא ממליצים על הE8400?

Featured Replies

פורסם

ברוב המפרטים שמציעים בפורום נותנים את ה6600 למרות ש הE8400 אמור להיות טוב ממנו והעובדע שה6600 הוא מרובע ליבת לא אמורה להשפיע כ"כ על העתיד לא?

• תגובות 71
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יתכן מפני שהוא חדש מאוד

ואין ניסיון איתו

גם בעולם הביצמרקים רק התחילו להכניס את E8400

פורסם

ה-E8400 הוא בערך כמו ה-E6850 והיה פה אין סוף דיונים מה עדיף ה-E6850 או ה-Q6600 והתשובה נשארה שעדיף ה-Q6600

פורסם

בתכלס הוא מומלץ ביותר, והוא עדיף על הQ6600 מבחינת עלות תועלת כמובן כל מקרה לגופו אבל ברוב המקרים-במיוחד שהוא הרבה יותר קריר מהמרובעים ב65NM וחוסר הניצול של 4 ליבות ברוב המשחקים\שימוש ביתי

אבל אל תשכח שהוא רק נכנס לשוק ואין אותו עדיין במלאי\הוא יקר.

כשהוא ירד ל900-950 שקל הוא יהיה קניה מצויינת, http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3308

פורסם

ה-E8400 הוא בערך כמו ה-E6850 והיה פה אין סוף דיונים מה עדיף ה-E6850 או ה-Q6600 והתשובה נשארה שעדיף ה-Q6600

זה נכון, אבל עכשיו לE8400 נוסף יתרון ענק, הוא זול יותר ב350-400 שקל.

פורסם

הסיבה העיקרית לדעתי היא שהוא עדיין לא במלאי של החנויות,

ברגע שיכנס למלאי נראה אותו יותר בהמלצות.

פורסם

אז תן לי לענות לך על השאלה.

לפי חיפושים מאומצים שלי, יש כיום (27.2.07) כעשרה חנויות/רשתות שמוכרות את סדרת ה - E8xxx (רק 8400 ברגע זה) חלק מהסיבות לכך הם כנראה בגלל שהארבעת ספקי החומרה הגדולים בארץ לא רואים לנכון לייבא את המעבד משום שדרוש לו לוח אם עם ChipSet מסוג X38 או N780i, בזמן שיהיה מסובך להסביר ללקוח למה לקנות לוח אם ב500 שקל יותר יקר אם אין בו הרבה הבדל.

אז בזמן שבעל החנות מנסה למצוא תירוצים למה לא כדי לך לקנות ממנו את המעבד הזה (בגלל שאין לו), אלה שכן מוכרים אותו בצורה די בלעדית, מפקיעים מחירים בצורה מטורפת.

המעבד E8400 נמכר בארה"ב ב$210 וב 1300ש"ח בארץ (עבודה בעניים) :bash:, אבל עדיין למרות הפקעת המחיר הוא יוצא יותר זול מה E6850 וה Q6600 וגם עוקף אותם בסיבוב בכל תחום אפשרי :xyxthumbs:

אני פשוט מציע לחכות למחירים יותר הגיונים למרות שהמעבדים הושקו בINTEL כבר לפני חודשיים. מאוד אירוני ביחס לעובדה שפיתוח ארכיטקטורת ה 45nm פותחה כאן אצלנו במפעל intel בישראל.

Tom's hardware כבר הכניסו אותו לרשימת הבנצ'מרקינג שלהם ככה שכבר אין יותר תירוצים. אני לא ילנקק אותכם לשם, תגיעו בעצמכם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם, לסיכום- ברגע שהמחירים שלו ירדו והוא יכנס למלאי פה בארץ הוא יהיה מאד כדאי.

פורסם

אז תן לי לענות לך על השאלה.

לפי חיפושים מאומצים שלי, יש כיום (27.2.07) כעשרה חנויות/רשתות שמוכרות את סדרת ה - E8xxx (רק 8400 ברגע זה) חלק מהסיבות לכך הם כנראה בגלל שהארבעת ספקי החומרה הגדולים בארץ לא רואים לנכון לייבא את המעבד משום שדרוש לו לוח אם עם ChipSet מסוג X38 או N780i, בזמן שיהיה מסובך להסביר ללקוח למה לקנות לוח אם ב500 שקל יותר יקר אם אין בו הרבה הבדל.

איפה כתוב שצריך ערכת שבבים של X38 בשבילו?

כידוע לי כל לוח אם שתומך ב FSB של 1333MHZ מספיק. שזה אומר ערכת שבבים של אינטל P35 וכמה לוחות P31 שהחברות שינו על מנת שיתיאמו לעבודה בתדרים האלו כדוגמת GIGABYTE P31-DS3L. ל-AMD אני לא מתייחס כי אני לא בטוח איזו ערכת שבבים תומכת במה.

פורסם

לא אמרתי שחייבים שזה יהיה x38 N780i etc אבל זה יהיה בזבוז להשתמש בתשתית הישנה על מעבדים מסוג זה, ההתאמה תיהיה זוועתית. אני ינסה למצוא קישור רלוונטי לעניין.

פורסם

שטויות :nono:

פורסם

מזאת אומרת התאמה זוועתית?

או שזה יעבוד או שלא יעבוד.

פורסם

יעבוד.

אבל תשאל את עצמך אם אתה רוצה לוח אם שיתמוך בכרטיסי מסך של עוד שנתיים.

פורסם

אתה מוכן להפסיק לפרסם פה דברים לא נכונים?

פורסם

פינג על סטרואידים, תפסיק לעצבן.

או שתביא הסברים ברורים להצהרות הלא ברורות שלך, או שתפסיק לכתוב על דברים שאתה לא מבין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים