עבור לתוכן

כמה שאלות בנושא תעודת בגרות+ מספר שאלות כלליות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

נכון לעכשיו אני בכיתה י'. והייתה לי רק בגרות אחת בערבית [הציון הכללי שלי היה 94 :P]

ויש לי כמה שאלות בקשר לבגרויות\ תעודת בגרות.

1)בתעודת בגרות כתובים ציונים או רק המקצועות?

2)האם יש מקצועות שמשפיעים יותר ממקצועות אחרים? [מתמטיקה, אנגלית, לשון וכו']

3)אם אני יקבל בבגרות בלשון 60, האם זה יגביל אותי בדברים שונים כמו להתקבל לעבודות, אוניברסיטה וכו'?

4)ולאנשים שעובדים \ עבדו \למדו [סתם בשביל ידע כללי]בתחום ההייטק וכו' האם שהלכתם ללמוד\ לעבוד ביקשו ממכם לדעת אם יש לכם תעודת בגרות או שגם ביקשו לראות \ ממוצע וכו'?

5)איזה דרישות בערך צריך כדי ללמוד תחום בנושא מחשבים [טכנאי מחשבים, תכנות וכו'] באוניברסיטה? [4 אנגלית 4 מתמטיקה וכו']

6)האם מספר היחידות הכללי של התעודת בגרות משפיע? [חוץ מהעובדה שצריך מינימום 21 יחידות כדי לעבור]

7)מה זה בדיוק יחידות פנימיות וכמה צריך מהם כדי לקבל תעודת בגרות? [אני יודע בערך]

8)באיזה תחום מחשבים יש היום יותר עניין? משהו שמשתלם יותר להכנס אליו \ ללמוד אותו אפילו מגיל כזה? [שפות תכנות וכו']

וסתם שאלה

למה בדיוק צריך לשון? =\ יש חלקים שאני כן מבין למה אבל נגיד כל הנושא נשוא גזרות וכו'... אני לא רואה באמת אנשים שמשתמשים בהם... אף פעם לא ראיתי מישהו שמדברים איתו והוא מתחיל לנתח את הפעיל \ את המשפטים...

מצטער שזה כזה מבולגן ולא מסודר.

רוב השאלות פה הם סתם לידע כללי.

תודה לכל העוזרים והמנסים לעזור [=

פורסם

אני יכול לענות לך על השאלה האחורנה.

אתה צריך לשון לא כי אתה חושב כול היום על כיווצי דיפטונג, אלא בגלל שמה לעשות, אתה חי במדינה הזאתי ואתה צריך השכלה כללית לגבי השפה, לגבי ההיסטוריה ולגבי עוד הרבה מקצועות לא מעניינים ולא חשובים.

אתה לא יכול לחיות במדינה ובעצם לא לדעת קצת רקע (בכול מיני תחומים).

פורסם

בתעודת בגרות כתובים גם מקצועות וגם ציונים.

מה שמשנה באונ' זה הממוצע שלך ו/או ציון הפסיכומטרי שלך (לא חובה), קשה לי להאמין שציון 60 בלשון יעמוד בדרכך אם כל השאר סבבה. בעבודות לא ממש מתעניינים בציון שלך בלשון.

תעודת בגרות ו-12 שנות לימוד, זה בד"כ דרישת מינימום חובה אפילו בתמיכה טכנית (עבדתי בחברת אינטרנט מסויימת בתמיכה ואשכרה הייתי צריכה לצלם להם את תעודת הבגרות שלי). בחלק מהמקצועות אתה בכלל צריך להיות אקדמאי.

אתה לא צריך ללכת לאונ' כדי ללמוד את הדברים האלה, אתה יכול ללכת גם למכללות יעודיות (כמו ג'ון ברייס למשל) ואז אתה צריך להיות בעל 12 שנות לימוד וזהו. לאונ' אתה הולך כדי ללמוד, למשל, מדעי המחשב. כל אונ' מציבה תנאי קבלה שונים כדי ללמוד את זה.

ולגבי השאלה האחרונה, בשביל מה צריך לשון? גם אני חשבתי שלא צריך, עד שהתחלתי לגלוש באינטרנט וגיליתי שאנשים כוטבים אים שגיעוט קתיב וטחביר שבא לי למות.

פורסם

בשביל להתקבל לג'ון ברייס הדבר היחיד שלו אתה זקוק זה כסף.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

חח גיימרית, נכון יש אנשים שכותבים עם שגיאות כתיב ושגיאות תחביריות מציקות שלא מאפשרות להבין מה הם באמת רוצים.

אבל בשביל זה צריך יחסית בסיס ולא לנתח מילים וכו'... The Dom נכון צריך את הידע הזה כי אתה חיי במדינה הזאת אבל עדיין יש בזה משהו לא ממש הגיוני.

ובקשר לזה שאמרת שצריך לדעת אז יש משפט נחמד שקשור להיסטוריה.

"ההיסטוריה מלמדת שלא לומדים ממנה"

[=

פורסם

אענה מהסוף להתחלה:

אתה לא צריך לשון לחיי היום יום בדיוק כמו שאתה לא צריך היסטוריה או תנ"ך. המטרה של הבית ספר (לדעתי) היא לפתוח לך את הראש לכמה שיותר תחומים כדי שתוכל למצוא לאיזה תחום יש לך נטיה טבעית יותר. לצערי חלק מהמורים\הורים שוכחים את זה. ובמקום לשבח את התלמיד על התחומים החזקים שלו, הם יורדים עליו בגלל התחומים החלשים שלו.

אני באמת שלא יודע באיזה תחום מחשבים יש היום יותר עניין, SAP למשל הוא תחום נורא חזק, JAVA ו.NET הן שפות עם הרבה דרישות עבודה. תפתח מדור דרושים ותבדוק מה הכי פופולארי. אבל לבחור תחום בגלל מה שפופולארי היום, זה דבר בעייתי לעשות מכיוון שאף אחד לא יכול לתת לך כיוון לעתיד (ומי שכן הוא סתם בלבלן). חוץ מזה "מתכנתים" הם בד"כ אנשים שלא קשורים לשפה אחת אלא שולטים במגוון רחב של שפות תכנות (למעלה מ10), מי שיגיד לך שהוא מתכנת JAVA טהור, אז ואללה, זה מוגבל משהו. אם אתה אוהב את התחום ומחפש משהו להתחיל ממנו נסה JAVA, או RUBY.. כל שפה שיכול להיות שפת מונחת עצמים תיהיה התחלה טובה. אתה גם יכול לבדוק "שפות סקריפט" (כלומר שפות שהקוד שלהם לא עובר קומפילציה אלה מורץ שורה שורה כמו PHP (לאתרים) או PYTHON, PERL, JAVASCRIPT

מספר היחידות הכללי הוא נתון שמפריזים בערכו. אני זוכר כשהיינו בתיכון, גם סיפרו לנו סיפורים על כמה חשוב ויוקרתי זה להיות עם 5 יחידות באיזה 800 מקצועות. בפועל, זה רק משפיע לרעה, מעמיס על המערכת שעות לא הכרחיות, ומוציא את כל החשק ללמוד (אלא אם כן אתה מהסופר ילדים האלה שיכולים לעשות 45 יח לימוד עם ממוצע 99 בלי בונוסים). עדיף לקחת מגמה עיונית עם 2 מוגברים טובים ולסיים עם ממוצע חזק מאשר 35 יח' עם ממוצע חלש. אבל שכל אחד יעשה את החושבים שלו לגבי זה.

דרישות ללימודי מחשבים באוניברסיטה במסלולי מדעי המחשב והנדסת תוכנה ולימודים באוניברסיטה בכלל מסתמכים על הממוצע בגרויות שלך כאשר יש בונוסים למקצועות נבחרים כמו מתמטיקה ופיזיקה (שזאת גם תשובה על שאלה מס' 2 שלך). תוכל להיכנס לאתר של אוניברסיטת ת"א, טכניון, ב"ג או כל אוניברסיטה אחרת ובד"כ יש להם טפסים המאפשרים חישוב סכם והפקולטות אליהן אתה יכול להתקבל איתו. לא לשכוח שפסיכו משחק חלק גדול כאן!

ציון 60 ספציפי בבגרות בלשון לא יגביל אותך לכלום. ממוצע 60 בבגרות מהצד השני יגביל אותך מאוד.

לגבי בקשה לראות תעודת בגרות בעבודה, לא נתקלתי בעניין (אני עובד בסטארטאפ) אבל תלוי איזה סוג של עבודה מן הסתם. אם מדובר למשל בעבודה לסטודנטים אז לא ממש אכפת להם מהבגרות שלך כי הם יודעים שאתה סטודנט, אם אתה אקדמאי ויש לך תואר אז בכלל לא נהוג לציין תעודת בגרות בקורות חיים. אם העבודה לבני נוער\משוחררים טריים, אז יש הגיון לבקש תעודת בגרות.

פורסם

טוב, לפי הסדר:

1. גם וגם, כמובן.

2. מקצועות שיש לך יותר יחידות לימוד בהם משפיעים יותר (זה ממוצע משוקלל). יענו, 5 יח"ל מתמטיקה משפיע יותר מיחידה אחת של לשון. חוץ מזה, על מקצועות של 4 ו-5 יחידות מקבלים בונוסים (זה בזמן חישוב ממוצע הקבלה לאוניברסיטה, ומשתנה ממקום למקום).

3. רוב הסיכוי שלא. לרוב לא מסתכלים על ציונים אינדבידואליים, אלא אם נכשלת באחד מהם (60 זה ציון עובר). יהיו מקרים ספציפיים שבהם אם אתה רוצה ללמוד מקצוע מסויים באוניברסיטה, אבל הבגרות שלך במקצוע הזה חלשה (או שלא עשית אותה) אז ידרשו ממך קורס הכנה.

4. בהייטק בד"כ ידרשו כבר תואר ראשון :) אבל עם מספיק נסיון, גם בלעדיו אפשר. בכל מקרה, הבגרות זה לא מה שחשוב כאן (נהוג לציין שיש לך בגרות, אבל לא שמעתי על מקום שדורש הוכחה).

5. טכנאי מחשבים זה לא מקצוע של אוניברסיטה. לגבי מדעי המחשב, אתה מוזמן להיכנס לאתרים של אוניברסיטאות ולבדוק.

6. לא.

7. זה כל מיני מקצועות שאתה לומד ולא עושה בהם בגרות, כמו חינוך גופני, וכל מיני מקצועות שמפסיקים ללמוד בכיתה י' אם לא עושים בהם 5 יחידות (מקצועות מדעיים, מדעי החברה וכד'). למיטב זכרוני מדובר ב-8 יחידות. הציון בהן חסר משמעות (כל עוד הוא עובר).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על התשובות :xyxthumbs:

פורסם

תראה, מס' היחידות והציונים משפיעים רק אם ברצונך לנסות להתקבל לאוניברסיטאות. המכללות ממש לא מתייחסות לציונים עצמם. כנ"ל עבודות. יש מקומות עבודה שדורשים צילום של התעודה אבל אף אחד לא מתייחס לציונים עצמם. זה ממש שאלות של ילדים וגם אם לא היית מציין את הגיל אפשר היה לדעת שאתה ילד.

עדיף שתלמד בסבבה ובלי לחץ. תשלב לימודים ובילויים במקום 5 יחידות בכל המקצועות ולהיות 9 שעות ביום בבי"ס. קח ת'לימודים בסבבה.

אם אתה מתעניין לגבי שילוב לימודים גבוהים אז תדע שאתה יכול לשלב כבר מכיתה ט' לימודים באו"פ. אם כבר אז זאת ההממלצה הכי הגיונית ושמניבה פירות ולא עוד שורה בתעודה שאף אחד לא יסתכל

פורסם

גם מכללות דורשות ממוצע בגרויות מסויים. ברוב המקרים הממוצע הדרוש נמוך משמעותית מאוניברסיטה.

פורסם

לדעתי צריך לוותר על הבגרות בלשון רק בגלל הנודניקים שמכל הבגרות זכרו רק את שם המספר - ואז כל פעם שאני אומר שלוש במקום שלושה קופצים עלי

בהצלחה בלשון ד"א (משתמע שאתה לא מי-יודע-מה טוב בזה D:)

פורסם

לי אישית שיעורי לשון והבעה היו בזבוז זמן מוחלט,אף פעם לא השתמשתי בחוקים האלה,ולא רואה הגיון ללמוד אותם אלא אם כן מישהו הולך להיות חוקר שפה.

מה גם שהמורה שלי הייתה קובעת ציונים בצורה שרירותית -הורידה לי 5 נקודות בגלל שהאסוציאציה שלי לא תאמה לשלה :kopfpatsch:.

לדעתי צריך לוותר על הבגרות בלשון רק בגלל הנודניקים שמכל הבגרות זכרו רק את שם המספר - ואז כל פעם שאני אומר שלוש במקום שלושה קופצים עלי

בהצלחה בלשון ד"א (משתמע שאתה לא מי-יודע-מה טוב בזה D:)

באיזשהו שלב אחד מהכיתה שלי ממש התעצבן על מישהו אחר שהעיר לו וכמעט הוריד לו מכות

כמו שאמרו פה,אם מסתכלים אז מסתכלים בעיקר על כמות היחידות,וגם במידה וחסר לך משהו אז יש מכינה

פורסם
  • מחבר

ntsn חחח מסכים איתך לגמרי.

אני לא סובל את האנשים האלה =\.

וכן משתמע שאני גרוע בלשון.

Lost Spirit

ואני לא מתבלבל במילים אם, עם, על, אל וכו' ופעם ב... יש לי שגיאת כתיב.

חחח אבל הרגת אותי עם האשכול של העברית תקינה xD.

הבעיה היחידה שלי שאני גרוע בבניינים, בניתוח מילים, בניתוח משפטים וכו'.

ואצלי כבר שנתיים אני מקבל רק 50-60... נקווה שאני יקבל 60 בבגרות.

פורסם

תשמע סה"כ חבל, זה מקצוע שבקלות אפשר להוציא את ה80-85 בלי הרבה מאמץ. אני זוכר שגם לי היו קשיים עם לשון בגלל מורה נורא מוכשרת שהורידה לי את הממוצע מ85 ל55, אבל למזלי באותה שנה היה איזה פרויקט "הזדמנות שניה\מחצית שניה" - לא זוכר בדיוק את השם, אבל נתנו לנו קורס בחופש הגודל של איזה חודש ואחריו עשינו את הבגרות בלשון, והוצאתי שם את ה86 שלי. תבדוק אם זה עדין קיים, כי תאכלס אין הרבה מה לדעת בלשון לקראת הבגרות, אפשר לסגור את זה בחודש, חבל להוריד את הממוצע ככה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים