עבור לתוכן

איך נפלו כוננים? -> WD5000YS קיבל דגם חדש ABYS ! ! !

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אתה הבאת ביקורת על הכונן הענק שאני אקרא אח"כ. ואילו אני אתמול מצאתי ביקורת מקיפה וחיובית על הכונן הזול יותר עם יותר חיבורים

http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1222

a4d61a4fad18e1a529dc60d88ebe7e7f.jpg

מהירויות:

http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1222&pageID=4399

• תגובות 104
  • צפיות 18.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אני חייב לדעת למה אתה צריך כזה דבר בבית ? ממש מיותר ... אם תשאל אותי זה ממש ביזבוז של כסף

פורסם
  • מחבר

אני חייב לדעת למה אתה צריך כזה דבר בבית ? ממש מיותר ... אם תשאל אותי זה ממש ביזבוז של כסף

1. אני קונה את זה בשביל העבודה. כרגע ניגשים ל WORLD EDITION בערך 25 אנשים ביום, המחלקה שלי ואתה לא רוצה לדעת כמה איטי אם מורידים משם מידע יותר מאיש אחד בבת אחת . . . 3,4 מגה לשנייה . . . תאר לעצמך שמורידים ג'יגה . . . אסון. זה הכל בגלל שאצל WD אין מעבד וזיכרון חזקים מה שיש ב THERMALTAKE.

2. לבית מרושת שצריך גישה מכמה מחשבים של הילדים נגיד גיבוי לעבודות של בית הספר, עבודות של האוניברסיטה לבת סטודנטית וגיבוי לעבדודות עבור מקום העבודה של האמא או האבא, זה פתרון מושלם. שם כמובן אפשר להסתפק בכונן הכפול של MY BOOK WORLD II עם RAID 1, אבל שוב, אם דרוש גיבוי קבצים לכונן הרשת הזה, והרבה קבצים, או מעט קבצים גדולים, לחכות שעות בשביל לגבות בסוף כל יום כמה ג'יגות זה מתכון לאסון. אז THERMALTAKE זה פתרון מושלם.

3.לבית, בלי רשת עם מחשב אחד שצריך מדי פעם לגבות משהו, ללא מחשבים נוספים, באמת אפשר לקנות את ה MY BOOK מהסדרות הזולות אם לא מפחדים שייפול, או MY BOOK PREMIUM II עם RAID1 אבל עם חיבור FW400 או FW8900 או סתם USB2.

לסיכום, אחרי 3 נפילות כונני 500 ג'יגה במארזים שונים, נהייתי מעריץ של RAID 1 או עדיף RAID10, ביצועים של RAID 0 עם אמינות של RAID1 !

פורסם

1. שהעבודה תדאג לזה ולא אתה - יש מספיק סטוראג'ים בקומברס

2-3. אין שום הצדקה לרייד בבית שלא נדבר על חיצוני ובהשקעה כזאת גדולה של כסף, לא חסר דרכים לגבות מידע בבית, מדיות וגם HOSTING ברשת , אולי איטי יותר, אבל הרבה יותר אמין. אני סומך על GOOGLE ועל MICROSOFT SKY DRIVE הרבה יותר מכונן קשיח בבית - ומה גם זה הרבה יותר זול

פורסם
  • מחבר

1.מהירות ההעלאה של בבית אצלי היא לדוגמה 512 או 60 kbps ואני סובל מזה רצח כי זה איטי. לגבות עם זה ג'יגות בסוף כל יומיים, זה לא אופציה שנשקלת בכלל.

ובכלל, לא הייתי מגבה על שרתים חיצוניים מידע שאתה באמת חייב או מידע שאתה לא רוצה שידעו, כמו מידע עסקי וכדומה. לשלם על גיבוי חיצוני איטי ולא כזה זול, למה לי? אם יש מוצר מוגמר בRAID1 או RAID 10, כמובן במחיר יקר יותר אבל שאתה בטוח שהוא פה לידך, מחובר ל UPS זול ואפשר לישון בשקט, אלא אם לא יודע, יבוא איזה "כח עליון" ויקרה משהו.

אבל לשאלה המרכזית, אני רואה שלאף אחד אין פה ניסיון עם הכוננים האלה?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לאט לאט, בלי ששמתי לב THERMALTAKE הוציאה את הקופסה הכי מדהימה לדיסק חיצוני. גם RAID1 כמו שהסכמנו שחובה שיהיה לכל מי שבאמת רוצה גיבוי אמין ודיסק לא ייפול לו כל שנייה, וגם עם מאורר ומלא חיבורים חדשים. גם נראה מדהים. בקיצור אני מחפש איפה לקנות אותו בארץ. מי שמכיר, או שמע או היה לו אחד כזה, פנקו אותנו במידע :)

http://www.thermaltakeusa.com/product/Storage/35_solutions/n0006us/n0006us.asp

אה כן וחשבתי על פתרון מושלם לחלוטין לגיבוי, את המארז הקטן הזה אני גם אחבר ל UPS הכי זול שאמצא. אתם חושבים שיספיק לי דבר כזה נגד עליות מתח. * למישהו שי ניסיון עם אחד קטן כזה, כי עם הגדול השני היפהפה יש לי ניסיון מצויין.

http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=5784

5784.jpg

או שצריך אחד מהסדרה הזאת עם סוללה (מה גם שאיך בכלל היא תפעל ותכבה את הכונן אוטומטית במקרה של הפסקת חשמל, זה לא מחשב הרי עם שליטה ובקרה וכיבוי עצמי מבוקר)?

http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=9476

9476.jpg

פורסם

הפיתרון הפשוט והזול פה זה מחשב ישן

מבחינת צריכת זרם נכון יהיה לו טיפה יותר אבל הוא ייתן לך יותר

קח בחשבון שאם אתה מתקין עליו משהו כמו FREENAS יש לך גם ממשק ניהול וגם יש לך יכולות RAID שיש ב כל מערכת כמו EMC NETAPP אמנם לא אותם ביצועים (למרות שאתה יכול לשים שם כרטיס גיגה) ואת זה אתה יכול להשיג ברבע מחיר

לי יש קונפיגרציה כזאת בבית שכבר יש לי עליה 3 טרה 4 דיסקים של 500 ועוד 1000 אחד ועכשיו אני מוסיף עוד 2 של אלף וכל זה על מחשב AMD ישן

ששוכב אצלי מאחורי ארון . אבל אני לא נוגע בו כמעט והוא נותן ביצועים מעולים גם אני וגם אחותי וגם אח שלי מתחברים אליו מכל מחשב ויכולים לראות סרטים בו זמנית

פורסם
  • מחבר

הפיתרון הפשוט והזול פה זה מחשב ישן

מבחינת צריכת זרם נכון יהיה לו טיפה יותר אבל הוא ייתן לך יותר

קח בחשבון שאם אתה מתקין עליו משהו כמו FREENAS יש לך גם ממשק ניהול וגם יש לך יכולות RAID שיש ב כל מערכת כמו EMC NETAPP אמנם לא אותם ביצועים (למרות שאתה יכול לשים שם כרטיס גיגה) ואת זה אתה יכול להשיג ברבע מחיר

לי יש קונפיגרציה כזאת בבית שכבר יש לי עליה 3 טרה 4 דיסקים של 500 ועוד 1000 אחד ועכשיו אני מוסיף עוד 2 של אלף וכל זה על מחשב AMD ישן

ששוכב אצלי מאחורי ארון . אבל אני לא נוגע בו כמעט והוא נותן ביצועים מעולים גם אני וגם אחותי וגם אח שלי מתחברים אליו מכל מחשב ויכולים לראות סרטים בו זמנית

מחשב ישן זה ממש לא פתרון זול וכבר הסברתי בעמוד קודם או זה שלפניו את החסרונות בלהחזיק מחשב שני. אתה חושב ששסתם המציאו את המוצר שאני רוצה לקנות כי לא היה לו שוק ? אני שואל לגבי דברים ספציפיים. אם כבר, תפרש את המונחים האלה שאמרת שאפשר להתקין וכו' . . .לשם הסקרנות

פורסם

מחשב ישן זה ממש לא פתרון זול וכבר הסברתי בעמוד קודם או זה שלפניו את החסרונות בלהחזיק מחשב שני. אתה חושב ששסתם המציאו את המוצר שאני רוצה לקנות כי לא היה לו שוק ? אני שואל לגבי דברים ספציפיים. אם כבר, תפרש את המונחים האלה שאמרת שאפשר להתקין וכו' . . .לשם הסקרנות

קראתי את מה שרשמת אותי זה לא שיכנע

FREENAS נותן לך פיתרון של LVM שממנו אתה יכול לבטא כל סוג של RAID בעטיפה של ניהול WEBINTERFACE

זה כמו סלרה של EMC למי שמכיר - הוא נותן לך לשתף כל קובץ גם ב NFS SMB/CIFS FTP WEB ובעצם כל סוג חיבור שאתה יכול לחשוב עליו

זה מבוסס FREEBSD אז זה ייתן לך ביצועים אופטימלים

אתה יכול לתת הראשות ליוזרים להכניס את זה ל AD ושאוב הרשאות משם

זה בעצמם סט של כלים לינוקסים עם ממשק יחיד ומרכזי ופשוט

זה בדיוק מה שאתה מחפש לדעתי אה כן זה תופס 32 מגה ! עקרונית זה FREEBSDקטן שעליו יש SAMBA CUPS NFS APACHE FTP LVMTOOLS יחד עם ממשק ניהול מרכזי

פורסם
  • מחבר

שמע, זה הפוסט הראשון שלא הבנתי בו שום מושג :nixweiss:

FREEBSD

FREENAS

LVM

LVMTOOLS

APACHE

SAMBA

CUPS

FTP זה עוד הבנתי, למרות שלא הגדרתי אף פעם אחד כזה מהבית ואני גם לא יודע איך, למרות שזה בטח לא כזה מסובך.

EMC

סלרה

הצילווווו :)

הרשאות ליוזרים בACTIVE DIRECTORY, מה נראה לך שיש לי פאקינג DOMAIN בבית ? ? ? מספיק לי שני FORESTים בעבודה עם שני DOMAINים שתחתם יש משהו כמו 44 SUBDOMAINים לכל ארץ בעולם עם משרד של Comverse. אני לא מתקרב ל WINDOWS 2003 SERVER בבית, זה מוציא לי את החשק להתקרב למחשב בבית...זה גורם לי לדמיין כאילו אני יושב מול WORKSTATION בעבודה. בהההה :smile1:

אגב, אף אחד לא מכיר את המוצר הזה שהראיתי של THERMALTAKE?

אגב עכשיו משהתחלתי לעבוד בגיבור, אני רוצה מקבץ של תקלות עם הכוננים האלה של MY BOOK למיניהם(למרות, שיש לציין שמהסדרה החדשה "המעוגלת" עדיין לא הגיעו כאלה להחלפה). הגיע אליי השבוע בחור שהספיק לאגור מקבץ די יפה של חומר בגודל 430ג'יגה ופתאום(די דומה למה שקרה לי), כאשר הוא מנסה להיכנס לכונן הכונן נותן לו,מראה שהוא ריק לחלוטין מתיקיות וכאשר הוא עושה PROPERTIES הוא כן רואה שהכונן מלא ב430 ג'יגה . . . למזלו של הבחור, שלחתי אותו הבייתה בתוספת התוכנה R-STUDIO שלא יחשוב אפילו לתת לנו להחליף אותו ולאבד את כל המידע. לפחות על ניסיון של אחרים עזרתי לנפש מסכנה . . . שומעים? אם הכונן שלכם לא עושה תקלות חשמל (כמו שהכונן האחרון שלי עשה ואפילו לא מצליח לגרום למחשב לזהות את עצמו) יש אפשרות לשחזר את כל החומר, מה קוראים לזה "תקלה לוגית" ואין לי אגב מושג מה זה אומר, ככה קראו לזה במעבדת שחזור בפעם הראשונה שרציתי לשחזר (והןם רצו על זה 400$, מה שגרם לי לחפש נואשות אחר פתרון ואז למדתי את R-STUDIO על בשרי אם אתם זוכרים).

פורסם

מצטער אני אנסה לבאר פה קצת את הדברים

שמע, זה הפוסט הראשון שלא הבנתי בו שום מושג :nixweiss:

מערכת הפעלה מסוג יוניקס - FREEBSD

זה הפרוייקט שלדעתי שווה לך לנסות להתקין אותו על מחשב הוא נותן לך פיתרון איחסון איכותי על מחשב -FREENAS

כלי ליצירת מחיצות לוגיות מסוג רגיל או מירור או רייד - LVM

הכלים של האפליקציה מלמעלה - LVMTOOLS

שרת ווב -APACHE

- אפליקצייה שמאפשרת התממשקות למערכות של מייקרוסופט בעיקר שיתוף הקבצים של ווינדוס SAMBA

אפליקציה של שרת הדפסות - CUPS

FTP זה עוד הבנתי, למרות שלא הגדרתי אף פעם אחד כזה מהבית ואני גם לא יודע איך, למרות שזה בטח לא כזה מסובך.

EMC - חברה שמייצרת פתרונות איחסון בעיקר למגזר ENTERPRISE ו ל עסקים בינוניים

סלרה - שרת של החברה הנזכרת למעלה אותו דבר כמו ה FREENAS רק שהיא הרבה יותר יקרה ורצה על חומרה ייעודית

הצילווווו :)

הרשאות ליוזרים בACTIVE DIRECTORY, מה נראה לך שיש לי פאקינג DOMAIN בבית ? ? ? מספיק לי שני FORESTים בעבודה עם שני DOMAINים שתחתם יש משהו כמו 44 SUBDOMAINים לכל ארץ בעולם עם משרד של Comverse. אני לא מתקרב ל WINDOWS 2003 SERVER בבית, זה מוציא לי את החשק להתקרב למחשב בבית...זה גורם לי לדמיין כאילו אני יושב מול WORKSTATION בעבודה. בהההה :smile1:

אגב, אף אחד לא מכיר את המוצר הזה שהראיתי של THERMALTAKE?

אגב עכשיו משהתחלתי לעבוד בגיבור, אני רוצה מקבץ של תקלות עם הכוננים האלה של MY BOOK למיניהם(למרות, שיש לציין שמהסדרה החדשה "המעוגלת" עדיין לא הגיעו כאלה להחלפה). הגיע אליי השבוע בחור שהספיק לאגור מקבץ די יפה של חומר בגודל 430ג'יגה ופתאום(די דומה למה שקרה לי), כאשר הוא מנסה להיכנס לכונן הכונן נותן לו,מראה שהוא ריק לחלוטין מתיקיות וכאשר הוא עושה PROPERTIES הוא כן רואה שהכונן מלא ב430 ג'יגה . . . למזלו של הבחור, שלחתי אותו הבייתה בתוספת התוכנה R-STUDIO שלא יחשוב אפילו לתת לנו להחליף אותו ולאבד את כל המידע. לפחות על ניסיון של אחרים עזרתי לנפש מסכנה . . . שומעים? אם הכונן שלכם לא עושה תקלות חשמל (כמו שהכונן האחרון שלי עשה ואפילו לא מצליח לגרום למחשב לזהות את עצמו) יש אפשרות לשחזר את כל החומר, מה קוראים לזה "תקלה לוגית" ואין לי אגב מושג מה זה אומר, ככה קראו לזה במעבדת שחזור בפעם הראשונה שרציתי לשחזר (והןם רצו על זה 400$, מה שגרם לי לחפש נואשות אחר פתרון ואז למדתי את R-STUDIO על בשרי אם אתם זוכרים).

פורסם

אני כאמור עדיין בעד מחשב קטן בתור שרת

ראית תמונה שהבאתי על רעיון כזה

אני, בכל מקרה מתכנן אחרי הצבא לבנות שרת מידע/הורדות קטן שישב על RAID 6 עם רבעיית כונני טרה (אני מניח שהמחיר ירד עד תחילת 09) כי RAID 6 הוא באמת התשובה לרוב הפארנויה שלי לגבי שרידות מידע

ודרך אגב, תתחדש על העבודה החדשה ובהצלחה אלכס

פורסם
  • מחבר

אני כאמור עדיין בעד מחשב קטן בתור שרת

ראית תמונה שהבאתי על רעיון כזה

אני, בכל מקרה מתכנן אחרי הצבא לבנות שרת מידע/הורדות קטן שישב על RAID 6 עם רבעיית כונני טרה (אני מניח שהמחיר ירד עד תחילת 09) כי RAID 6 הוא באמת התשובה לרוב הפארנויה שלי לגבי שרידות מידע

ודרך אגב, תתחדש על העבודה החדשה ובהצלחה אלכס

לגבי העבודה, אל תשאל . . . האמן לי שזה רק בגלל השכר.

ומה העניין שלך לגבי RAID6, אני דווא תכננתי על RAID10 שהוא הכי טוב, גם ביצועים כי זה שני מערכי RAID0 וגם שרידות בגלל שזה שני מערכי RAID0 שמחוברים בRAID1. נכון, מצריך 4 דיסקים של 500 נגיד שבתכלס בWINDOWS רוןאים אותם כ 1 TB, אבל עדיין גם מהיר כמו שד וגם גיבוי מעולה.

פורסם

RAID 6 = גיבוי כפול מפני נפילה של שני קשיחים, אבל עדיין נותן לך אחוז נכבד מהנפח שלך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים