עבור לתוכן

איך נפלו כוננים? -> WD5000YS קיבל דגם חדש ABYS ! ! !

Featured Replies

פורסם

נגיד הלך לך כונן, איך הם יודעים מה בדיוק להחליף, עם איזה יבואן אתם עובדים, כי יש לי הרגשה שכל יבואן יגיד לי משהו אחר.

חוץ מזה לתת ליבואן את הדיסק שלי כשלעצמו - כבר נשמע לי מטומטם. ואם זה חומר רגיש ? שיפשפשו בו שלא לצורך.

למה אגב העברתם מידע בקובץ הזה . . . בשביל זה יש לנו FTP של ג'יגות.לך מעולם לא מת, להרבה חברה,רק בפוסט הזה - כן מת, נו ומזה אתה מסיק שאני לא יודע להתעסק עם כוננים.

אסור לנתק נגיד DISK ON KEY כאשר האור מהמהב אחרת ה SESSION של העתקת המידע ייפגם. האזהרהה הזאת של SAFE REMOVE הומצא ככסת"ח לאחר מספר תביעות בארה"ב. כמו שכותבים "לא להכניס לפה" אקונומיקה ( :kopfpatsch:).

לגביי ההחלפה לWD יש תוכנה שאומרת איזה דיסק פגום

לגביי העברה של חומר כזה אני לא ישלח טרה של VM שיש עליו את כל INSIGHT 4 דרך הרשת מה גם שעבדתי בקומברס אז אני יודע עד כמה הם "מאובטחים" ...

לגביי מה יקרה להרד דיסק זה לא בעיה לחברה גדולה אם הרד דיסק הולך זה מחיר פעוט ! יש לי שרתים של סאן X4500 עם 50 דיסקים של טרה ב SAS נראה לך שאכפת לי מהמחיר של דיסק טרה של IDE ?

• תגובות 104
  • צפיות 18.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

לגביי ההחלפה לWD יש תוכנה שאומרת איזה דיסק פגום

לגביי העברה של חומר כזה אני לא ישלח טרה של VM שיש עליו את כל INSIGHT 4 דרך הרשת מה גם שעבדתי בקומברס אז אני יודע עד כמה הם "מאובטחים" ...

לגביי מה יקרה להרד דיסק זה לא בעיה לחברה גדולה אם הרד דיסק הולך זה מחיר פעוט ! יש לי שרתים של סאן X4500 עם 50 דיסקים של טרה ב SAS נראה לך שאכפת לי מהמחיר של דיסק טרה של IDE ?

1. INSIGHT זה לא שונה ל TRILOG כזכור לי ?

2. אני לא נותן סיסמת FTP ללקוח שמתקשר ל HELP DESK אם הוא לא מזוהה כ EMPLOYEE ב ERP (ועוד אמצעי בטיחות שאני לא רוצה לפרט פה). ואם כן, האחריות הפלילית עליו אם מתגלה שהסיסמה זלגה ממנו.

3. מה תפקידך ? נשמע לי טוב להתעסק עם כל החומרה הזאת. אני אל ב FIELD אצלנו אז אני לא נוגע בחוות שרתים. לזה אני שולח טכנאי בלחיצת כפתור.

בקיצור לדעתך, יש אלטרנטיבה לכוננים האלה?, כי אני מבין שהם מעולים סה"כ.

פורסם

1. INSIGHT זה לא שונה ל TRILOG כזכור לי ?

2. אני לא נותן סיסמת FTP ללקוח שמתקשר ל HELP DESK אם הוא לא מזוהה כ EMPLOYEE ב ERP (ועוד אמצעי בטיחות שאני לא רוצה לפרט פה). ואם כן, האחריות הפלילית עליו אם מתגלה שהסיסמה זלגה ממנו.

3. מה תפקידך ? נשמע לי טוב להתעסק עם כל החומרה הזאת. אני אל ב FIELD אצלנו אז אני לא נוגע בחוות שרתים. לזה אני שולח טכנאי בלחיצת כפתור.

בקיצור לדעתך, יש אלטרנטיבה לכוננים האלה?, כי אני מבין שהם מעולים סה"כ.

1 . תתבייש אתה לא מכיר את מוצר הדגל של קומברס ? ;D בכל אופן זה INSGHT השם הישן של המוצר הוא TRILOG

2 זה לא הקטע יש הרי סיסמא ללקוחות וסיסמא לעובדים ההבדל הוא רק בכתיבה לעובדים אבל יש שם לקוחות שהם חברות מתחרות למשל VODAFONE ו ORGANE וכל אחד יכול לראות את הקבצים של השני אז זה ממש לא מאובטח והיות והחברה שלי מוכרת מוצרים לקומברס וגם IBM מוכרת אני לא רוצה שמישהו מ IBM יראה מסמכי שיווק והצעות של SUN מה גם שהחומר נשאר שם עד סופ"ש

3 אני אחראי על הסיסטם של סאן ישראל וזה אומר גם נותן ייעוץ למכירות שלנו

לגביי המלצה ?אם זה חומר ממש חשוב לקנות דיסקים פנימים ולהגדיר אותם על רייד 1 אם זה חומר לא ממש חשוב אז שוב דיסקים פנימיים לא להזיז אותם ולהגדיר אותם איך שאתה רוצה

זה ממש לא משנה של איזה חברה זה הריי כולם מתקלקלים חשוב איך אתה שומר עליהם ) הערה קטנה לקנות ספק נורמלי של 1000VA ומעלה כי הם היחידים שיכולים להגן מקפיצות מתח חזקות

פורסם
  • מחבר

1 . תתבייש אתה לא מכיר את מוצר הדגל של קומברס ? ;D בכל אופן זה INSGHT השם הישן של המוצר הוא TRILOG

2 זה לא הקטע יש הרי סיסמא ללקוחות וסיסמא לעובדים ההבדל הוא רק בכתיבה לעובדים אבל יש שם לקוחות שהם חברות מתחרות למשל VODAFONE ו ORGANE וכל אחד יכול לראות את הקבצים של השני אז זה ממש לא מאובטח והיות והחברה שלי מוכרת מוצרים לקומברס וגם IBM מוכרת אני לא רוצה שמישהו מ IBM יראה מסמכי שיווק והצעות של SUN מה גם שהחומר נשאר שם עד סופ"ש

3 אני אחראי על הסיסטם של סאן ישראל וזה אומר גם נותן ייעוץ למכירות שלנו

לגביי המלצה ?אם זה חומר ממש חשוב לקנות דיסקים פנימים ולהגדיר אותם על רייד 1 אם זה חומר לא ממש חשוב אז שוב דיסקים פנימיים לא להזיז אותם ולהגדיר אותם איך שאתה רוצה

זה ממש לא משנה של איזה חברה זה הריי כולם מתקלקלים חשוב איך אתה שומר עליהם ) הערה קטנה לקנות ספק נורמלי של 1000VA ומעלה כי הם היחידים שיכולים להגן מקפיצות מתח חזקות

אני לא עובד של קומברס אלא של EDS ועל כן כל מה שהם מייצרים לא ענייננו. יש מוצרים פה ושם שאני מתעניין מפאת סקרנות טכנולוגית (או צורך מינימלי לדעת איך לעבוד מול לקוחות עם בעייה כולשהי) אבל להיכנס לכל תוכנה לעומק זה מטורף. הידעת שה HELP DESK פה מטפל ב107 אפליקציות שונות במשתמשים ב43 ארצות, ככה שכל יום אני מקבל תקלה ושגיאה אחרת בשפה אחרת וזה התפקיד של EDS, לפתור בעיות. את הפיתוחים עושים COMVERSE והמפתחים שלה.

אם אתה עושה RAID פנימי, איך אתה יודע מי מהכוננים הלך? כי עכשיו אני מחליף את ה500 ג'יגה הזה ואז קונה 500 ג'יגה חדש וזהו יש לי שניים ל RAID 1, או שאני אמכור למישהו את ה500 YS החדש באריזה שאני אקבל ואקנה את החיצוני הגדול השחור הזה. אגב גם 1000VA לא החזיק לי מחשב עם ספק ENERMAX LIBERTY 620W עם 8800GTX, שני ראפטורים ושאר ירקות... אם אני אקנה, זה יהיה הדגם הכי חזק - 1250 VA. ההבדל במחיר קטן יחסית של 100+ שקל.

פורסם

אני לא עובד של קומברס אלא של EDS ועל כן כל מה שהם מייצרים לא ענייננו. יש מוצרים פה ושם שאני מתעניין מפאת סקרנות טכנולוגית (או צורך מינימלי לדעת איך לעבוד מול לקוחות עם בעייה כולשהי) אבל להיכנס לכל תוכנה לעומק זה מטורף. הידעת שה HELP DESK פה מטפל ב107 אפליקציות שונות במשתמשים ב43 ארצות, ככה שכל יום אני מקבל תקלה ושגיאה אחרת בשפה אחרת וזה התפקיד של EDS, לפתור בעיות. את הפיתוחים עושים COMVERSE והמפתחים שלה.

אם אתה עושה RAID פנימי, איך אתה יודע מי מהכוננים הלך? כי עכשיו אני מחליף את ה500 ג'יגה הזה ואז קונה 500 ג'יגה חדש וזהו יש לי שניים ל RAID 1, או שאני אמכור למישהו את ה500 YS החדש באריזה שאני אקבל ואקנה את החיצוני הגדול השחור הזה. אגב גם 1000VA לא החזיק לי מחשב עם ספק ENERMAX LIBERTY 620W עם 8800GTX, שני ראפטורים ושאר ירקות... אם אני אקנה, זה יהיה הדגם הכי חזק - 1250 VA. ההבדל במחיר קטן יחסית של 100+ שקל.

לגביי זיהוי הדיסק יש תוכנה של WD שמתחברת ואומרת לך איזה הרד דיסק דפוק לפי הבאס שאליו הוא מחובר

אם אין לך בעיה להחזיק שני דיסקים נוספים בתוך המחשב זה דיי עדיף שהם לא יהיו חיצוניים

לגביי UPS לא התכוונתי מבחינת העוצמה אלא מזה שבספקים היותר יקרים ה 1000VA ומעלה של ADVICE יש מנגנון יותר רציני לייצוב המתח מהפשוטים ה 800 ומטה

פורסם
  • מחבר

לגביי זיהוי הדיסק יש תוכנה של WD שמתחברת ואומרת לך איזה הרד דיסק דפוק לפי הבאס שאליו הוא מחובר

אם אין לך בעיה להחזיק שני דיסקים נוספים בתוך המחשב זה דיי עדיף שהם לא יהיו חיצוניים

לגביי UPS לא התכוונתי מבחינת העוצמה אלא מזה שבספקים היותר יקרים ה 1000VA ומעלה של ADVICE יש מנגנון יותר רציני לייצוב המתח מהפשוטים ה 800 ומטה

1. דיברתי על כוננים פנימיים. איך יודעים איזה מהם הלך ואיך מחליפים ? נראה לי אני אלך על הפתרון הפנימי כי במקרה תקלה - לא צריך לתת שום דבר לאף חבואן, פשוט שולחים דיסק אחד לתיקון וככה המידע שלי נשאר ברשותי, ואת הדיסק הדפוק ממילא לא יהיה אפשר לקרוא (לא מאמין שהם יתאמצו לבדוק אחד מאלפי הדיסקים שהם מקבלים חזרה לתיקון).

2.אני משתמש רק בסדרת האל פסק המעולה הזאת, מה אתם אומרים עליה ?

* "מיועד לתחזוקה של 3 מערכות מחשב / 2 מערכות מחשבים ו 2 מסכים" - זה הבולשיט הכי גדול ששמעתי בהקשר ל1250 VA. כאשר מדובר במחשב מזכירה של 1500 שקל, זה נכון. כאשר מדובר במחשב של GAMERים - ועם מסך רחב, זה היחיד שבכלל יחזיק את המחשב בהפסקת חשמל אולי כמה דקות עד כיבוי מלא. בקיצור מחשב שמנצל במלואו ספק של 620W ומסך. אני יודע שזה לא נכון לפי החישוב של 1250VAחלקי 1.6 שווה כמה W הספק מחזיק, אבל זה מהניסיון שלי ומרווח ביטחון.

http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=9632

פורסם

לגביי זיהוי דיסקים זה לא בעיה בווינדוס או ביוניקס בPC יש לך את הביוס או הבקר כי כולם באים היום עם תמיכה ב SMART

לגביי הספק כוח גם לי יש אחד כזה של 700W שמגן לי על המחשב שהוא שרת לינוקס אני לא צריך יותר מזה

אבל למחשב שלי יש לי את ה PRPC 1050 (שמגן גם על ה מסך שלי 32 אינץ LCD HITACHI ) שהוא מעולה וכבד בצורה מדהימה

פורסם

אלכס

ההמלצה שלי היא לקנות מארז חיצוני כפול לHDD או 2 מארזים נפרדים שעובדים על ESATA ולהפעיל אותם בRAID מהלוח אם עצמו... במידה וזה לא מתאפשר לך להשתמש בהם מאופן פנימי

בנוגע לקופסא חיצונית כפולה יש לך את:

VANTEC NST-400MX-S2

17-392-017-03.jpg

יש עוד כמה פתרונות בשם MUSE של thermaltake

פורסם
  • מחבר

מישהו מכיר אם אחד מהכוננים האלה ניתן לקנייה מחנות בארץ, כי אני לא ראיתי אותם בשום מקום,

לא את VANTEC

ולא את ה MUSE של THERMALTAKE.

ואלה נשמעים לי הפתרונות הכי חכמים.[br]פורסם בתאריך: 14.02.2008 בשעה 23:46:25

טוב, לקח לי כמה ימים לגלות ש CD LOG מייבאת את הכוננים של MUSE לארץ (ואם מישהו מכיר יבואן אחר זול יורת אנא הגידו לי).

כרגע המחירים די מטורפים, כי זה רק קופסה. מצד שני יש שם מערך שלם של חומרה, ולא הINPUT OUTPOOT CONTROLLER מסכנצ'יק משוק הכרמל ש WESTERN DIGITAL דחפו ב סדרת MY BOOK WORLD שבגללה כולנו פה שמשתמשים בכונן שלהם מקבלים קצב כתיבה של 4 מגה לשנייה :kopfpatsch:

להעביר קובץ של ג'יגה לוקח נצח וזה מעצבן ולכן במקום לשים מחשב נפרד כ FILE SERVER אני רוצה להביא את אחד הכוננים האלה עם חומרה פנימית:

הדגם הזול:

http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=6709

N0015LUI.gif

הדגם היקר:

http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=4634

n0001ln.jpg

אז קודם כל: למישהו יש/היה ניסיון/יש עכשיו בבית/עבודה את אחד מהכוננים האלה/מכיר אלטרנטיבה ?

ודבר שני: מי שמכיר מחירים טובים יותר ויבואנים אחרים

פורסם

למה לא לקחת איזה מחשב ישן ולהפוך אותו ל FILE SERVER ?

פורסם
  • מחבר

למה לא לקחת איזה מחשב ישן ולהפוך אותו ל FILE SERVER ?

1)גודל (מחשב תופס המון מקום)

2)צריכת חשמל (כל חלקי המחשב עם מסך או בלעדיו לוקחים הרבה יותר חשמל מקופסה עם כוננים)

3)דרוש מסך (לקופסה מתחברים מכל מחשב אחר)

4)חוסר תוכנת תמיכה מובנית קלה ונוחה לתפעול (לא קיים במחשב) להתחבר ל WINDOWS עם RDP זה לא הרעיון.

5) עלויות אחזקה של כל המחשב גבוהות בהרבה (כמות חלקים וכרטיסים גדולה פי כמה).

6) במחשב ישן לרוב אין RAID, ואם יש זה RAID בסיסי של 0,1 או מקסימום 5. (פה יש גם 10).

7) אחריות . . . במחשב ישן לרוב אין על כל הרכיבים (שנפילת אחד מהם משביתה את כל השרת) או יש מעט ממה שנשאר. פה יש הכל ועל הכל.

8) בנוי כחלק אחד של בקר בלבד שהסיכוי שהוא יתקלקל קטן לעין ערוך מהסיכוי שחלק כולשהו של המחשב ייפגע.

פורסם

אפשר לקנות איזה מארז קטן ולהשקיע קצת בחלקים ולהשתמש ב http://www.freenas.org/

פורסם

אתה יכול לשכוח מפתרונות ה NAS-MUSE (הזול והיקר) אם אתה מחפש מהירות. מהירויות התעבורה לא עוברות את ה 10 מגהביט (mBit) עם ההתקנים האלה.

בשביל NAS מהירים באמת, תיאלץ לשלם פי כמה יותר.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לשכוח מפתרונות ה NAS-MUSE (הזול והיקר) אם אתה מחפש מהירות. מהירויות התעבורה לא עוברות את ה 10 מגהביט (mBit) עם ההתקנים האלה.

בשביל NAS מהירים באמת, תיאלץ לשלם פי כמה יותר.

לא יכול להיות. אני מגיע ל 5 מגה בייט עם MY BOOK WORLD, וזה כונן שעולה 900 שקל עם בקר INPUT OUTPUT בגודל 5 על 5 ס"מ בלי נראה לי מעבד או זכרון בכלל . . .

ב MUSE הזול יש מעבד 400 מגהרץ, 128 מגה זיכרון ועוד 8 מגה זיכרון FLASH, 2 כניסות USB" מאורר ותוכנת שליטה ובקרה פי כמה ממה שיש ב WD שהיא מאוד איטית ומסורבלת. (כן, גם הגישה לתוכנת הניהול של ה WORLD EDITION של ה MY BOOK מאוד איטית במעבר בין המסכים ועד שהיא יוצרת משתמשים או הרשאות עוברת חצי דקה מעצבנת . . . :pissed:

לסיכום, יש לך ביקורת להראות לי שה MUSE על הפנים? כי ב MUSE היקר יש בכלל 256 RAM ואפשרות לשדרג ל512 RAM ויש מאורר 12 ס"מ לשם שינוי ומעבד חזק עוד יותר. נשמע לי חלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים