עבור לתוכן

OC למעבדי 1333MHZ - הכיצד?

Featured Replies

פורסם

לפי התחזיות, אנו עומדים לקבל מעבדים חדשים של INTEL במהירות שעון של 1333MHZ.

כיצד ניתן להמהיר אותם אם לוחות האם הנוכחיים לא תומכים בבאס גבוה יותר?

תודה מראש!

פורסם

שאלה מצחיקה אבל בכל אופן..זה כל העניין בOC..המהרה של רכיב (תדר) מעל מהירות השעון בסטוק..

כמובן שיש לך מליון ואחד גורמים שאפשר לשחק איתם על מנת לבצע OC יציב...

תעיין קצת במדריכים באתר..

פורסם
  • מחבר

כנראה ששאלתי לא הובנה.

הדרך להעלות את תדר עבודת המעבד היא ע"י הגדלת המכפיל, או ע"י הגדלת מהירות הבאס. מכיוון שהמכפיל נעול, אנו עושים OC ע"י האפשרות השנייה זה ברור. מה שלא ברור לי, זה כיצד ניתן להעלות את תדר הבאס במעבדים מבוססי 1333, כשהלוח מוגדר לעבוד במהירות זאת במקסימום. מה אני מפספס כאן?

אגב, את נושא ה OC אני מכיר היטב, אך ממערכות ישנות יותר, בכל מקרה, תודה!

פורסם

נתחיל מהעובדה שמעבדי הEX למיניהם מגיעים עם מכפלה פתוחה..לא משהו רלוונטי למשתמש הביתי..

אתה לא מפספס כלום..הלוח או יותר נכון ערכת השבבים.."מוגדרת" לעבודה עם FSB של 1333..זה לא אומר שהיא לא יכולה להתמודד עם יותר...

כמו כן אל תשכח שישנם מקרים רבים בהם מעלים את המתח לאותו אפיק..ולכלל המערכת..על מנת שיהיה אפשר לעבוד ב"תדר החדש"..

פורסם
  • מחבר

אתה צודק, נזכרתי ורציתי להגיב (אתה מהיר...) שמהירות האפיק (באס) יכולה להגיע ל 400-500MHZ (אם זכרוני אינו מטעני) ואז אנו מדברים על מכפלה של 4, ז"א 1600-2000, אך גם עם נגיע ל 2000, ה OC המרבי יהיה 2000/1333 = 1.5, שזה לא רע כמובן, אך עדיין לא המכפלות שאנו רואים עם מעבדים המבוססים

על 800MHZ. האם זאת הסיבה שההמלצות פה בפורום מדברות על מעבדי ה 800 בדר"כ? האם אני צודק?

"נתחיל מהעובדה שמעבדי הEX למיניהם מגיעים עם מכפלה פתוחה..לא משהו רלוונטי למשתמש הביתי.." - מדוע לא רלוונטי למשתמש הביתי? האם אתה מדבר על המחיר? זכור שבינואר צפויים להגיע מעבדי EX בארכיטקטורת 45 מיקרון שיתחילו ב $163...

פורסם

לא ממש הבנתי מה אתה שואל בשאלה הראשונה..

כמו כן מעבדי האקסטרים מגיעים למחירים של מערכת שלמה...

פורסם

אם בינואר יוצא מעבד Extreme עם מכפלה פתוחה אני משנה את שמי למילדרד.

מיקרון/מיקרומטר = 1000 נאנומטר.

אני מניח גם שאתה מתכוון ל-45 נאנו. לצורך ההשוואה, אינטל ייצרו מעבדים בטכנולוגיית 10 מיקרון בתחילת שנות השבעים.

פורסם
  • מחבר

כמובן שהתכוונתי לנאנו ולא מיקרו. וכמובן שאינטל לא יפתחו את המכפלה.

כנראה שאני לא מובן מספיק, אני אשאל אחרת:

מדוע נטען שקל יותר להמהיר מעבדים עם אפיק של 800MHZ מאשר 1066 או אף 1333?

פורסם

זה כמו שיותר קל להמהיר את מעבדי ה 2XXX בעלי הבאס של 200 מאשר מעבדי ה 4XXX ו 6XXX בעלי באס של 266

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שאני שואל, למה קל יותר מעבדי באס 200 מאשר בעלי באס 266 שאותם קל יותר מאשר מעבדי באס 333?

פורסם

אתה יכול לקרוא לתדרי ה266 וה-333 מעיין OC מהחברה...

ולכן עם מעבדים בבאס של 200 היה יותר "מרחב OC" מאשר 266 ו333..

בכל אופן מעבדי הC2D למיניהם מעולים בOC לא משנה מה..

פורסם

שאלה חשובה!!

אני עם OC של 30% (2.4 - 3.0) למעבד E6550 שלי, עם הלוח P965 של ג'יגהבייט מגרסת S3.

עכשיו השאלה שלי היא: הלוח P965 אמור להיות ל-1066MHZ, ולפי מה שהבנתי עשו לו כאילו OC לתדר של 1333, שהוא יכול לעמוד בו אבל זה יותר גבוה מהתדר הרגיל שלו.

ואני עוד באתי ועשיתי לו OC מ-333MHZ ל-400MHZ, זאת אומרת FSB של 1600MHZ(!!), וזאת מתדר "רגיל" של 1066.

כדאי לי להישאר ככה או שזה ממש מסוכן?

פורסם

^^^^ אני מציע לך לקרוא את חוקי הפורום..ולא להרוס דיון של משתמש אחר..

כמו כן אם הכל יציב אין שום בעיה...

פורסם

סליחה!! אם פגעתי במישהו..

פשוט חשבתי שאם כבר יש על זה דיון למה לא לשאות את זה פה...

פורסם

כי אפשר לעלות יותר בבאס עם המעבדים הפשוטים וגם כיוון שהתדר ההתחלתי שלך נמוך, העליה באחוזים גדולה יותר.

מהירות המעבד נגזרת גם ממהירות הבאס, ואם הבאס ההתחלתי

שלך גבוה יותר תוכל לעלות פחות, כי המעבד יגביל אותך או הזכרונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים