עבור לתוכן

מדוע במפרטים המומלצים שלכם, אתם ממליצים על המארז Compucase CI-6A19 BLACK?

Featured Replies

פורסם

לא שיש לי משהו נגדו; דווקא יש לי דגם קודם של המארז.

מה הסיבה שבכל טווחי התקציב למפרטי מחשב למשחקים, מלבד הטווחים הגבוהים(6500 ומעלה), אתם ממליצים על המארז הנ"ל? לא קראתי שום דבר עליו וגם בתיאור המפרט לא היה אזכור לגביו, לכן אני שואל כאן.

תודה.

פורסם

מדובר במארז זול ואיכותי (אני משתמש בו)

המארז בנוי בצורה טובה מאוד ואני באמת לא מסוג האנשים שמבין כיצד אפשר לקנות מארזים יקרים מאוד כשמארזים זולים יותר נותנים את אותה תוצאה וחוסכים $$$

פורסם

אני אעביר את זה לפורום קצת יותר מתאים.

בשורה התחתונה, זה המארז עם התמורה הטובה ביותר לכסף.

בתקציבים עד 5K שבהם כל שקל שהולך לרכיבי הליבה יכול לשפר ביצועים, די מיותר להשקיע בלייפות את המארז.

הHEC פשוט, טוב, זרימת אויר מצויינת, איכות בניה מעולה.

והוא זול מספיק כדי לא להפריע לתקציב.

פורסם

דעת הדוקטור בהחלט כדעתי.

חב' CompuCase אכן מייצרת מארזים מעולים, והם בין הפתרונות הטובים ביותר בנמצא כאשר לא נדרש מארז מקושט/מצועצע או מושקט-מראש (ובעניין השקט : אלו המעוניינים בדממה (כמעט) מוחלטת, יקנו נא ערכת-השקטה בכ-100-150ש"ח, ויתקינוה בעצמם).

לסיכום : לדעתי אין שום סיבה טובה להשקיע מעל 300ש"ח במארז מקושט/מצועצע, כאשר ניתן להשקיע את היתרה מעל סכום זה בציוד תכליתי - ובכך באמת לשפר את מפרט המחשב (ולא בעיקר את מראהו החיצוני).

פורסם

במארזים יקרים יותר יש יותר מקום ואין צורך בברגים (TOOL FREE).

יש עוד כמה יתרונות אבל בכל זאת גם לדעתי מספיק מארז של HEC.

נ.ב.

ל HEC יש סדרות חדשות וגם ניראות טוב כמו 6X (שהתחילו למכור גם בארץ) ו 98 שתצא בקרוב.

http://www.cowcotland.com/news/7065/cebit-2007-hec-et-les-boitiers-gamers.html

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

מה יש לכם להגיד על כך שלמארז המדובר אין אוורור צדדי?

לפחות לפי התמונות שלו שראיתי, כל הדופן הצדדי שלו חלק ללא חורי אוורור.

פורסם

כל עוד יש לו מאוורר מקדימה זה בסדר

פורסם
  • מחבר

באמת? כי במארז שלי, אשר דומה מאוד לנ"ל, יש אוורור צדדי שיושב בול מעל המעבד.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אפשר לקבל עוד תגובות? פשוט אני זוכר שלפני שנים היתה כתבה על מארזים לפי תקן חדש יותר שבהם יש אוורור צדדי שנמצא בדיוק מעל המעבד.

אמנם עברו כמה שנים, אבל זה נראה לי קצת מוזר? האם אין לאותם המארזים עם אוורור צדדי יתרון? הרי מה יותר "כייף" מאשר ליישר את המאוור שמעל המעד ישירות החוצה?

פורסם

הכל טוב ויפה אבל תראה לי מארז כזה שעולה כ-210 ש"ח

פורסם
  • מחבר

באוגוסט 2004 קניתי מארז COMPUCASE HEC CI-6A19 ב-333.33 ש"ח לפני מע"מ וזה כלל את הספק של HEC שבא יחד עם המארז(הוא היה 300W).

הוא נראה מאוד דומה לזה שממליצים במפרט, אבל יש לו אוורור צדדי.

הוא נראה כמו זה-

741.jpg

אבל רק עם האוורור העגול ולא המלבני שמתחתיו.

חוץ מזה- הוא העתק מושלם של זה שבתמונה(לפחות מהזווית שרואים בתמונה).

פורסם

תעלת CPU רחוקה מלהיות פיצ'ר יוקרתי.

בתקופת הפרסקוט, אינטל דחפו סטנדרט לאופציית אוורור נוספת שתאפשר למעבד לשאוב אויר קר ישירות מחוץ למארז. יצא לי לראות לא מעט פחונים גנריים עם תעלה כזו.

מאוורר במקום תעלה? הגדלת ראש.

הקונספט הזה הפך די מיותר עם ארכיטקטורת ה-Core. נכון שזה מאפשר ל-CPU לקבל אויר "יד ראשונה", אבל יש לו גם חסרון - הוא יוצר מערבולות באמצע המארז ומפריע לאויר מהחצי התחתון להפלט. מעבד שלא מתחמם יתר על המידה יסתדר יופי גם בלי אוורור אנכי ישיר.

מקרה אחר בו היתרונות של שאיבה מאונכת למישור הזרימה עולים על החסרונות הוא מאוורר צד מתחת לכרטיס המסך. כרטיסי מסך נהנים לרוב מאוורור טוב פחות מה-CPU ומגיעים לטמפ' גבוהות לא פחות. מתחתם יש דרך ללא מוצא לאויר שמגיע מקדמת המארז, כך שהמערבולות כמעט ולא מפריעות לסירקולציה.

פורסם
  • מחבר

1. אני אישית לא אמרתי או חשבתי שזה פיצ'ר יוקרתי. עובדה שהמחשב שעבורו אני רוצה לקנות את המארז(pentum d 820) הוא בעל מארז גנרי שיש לו חורים בצד לאוורור.

2. לשאוב? כאמור, יש לי מארז כנ"ל, עם אוורור צדדי, על מחשב ה- xp2500 שלי ולפי ההרגשה שלי הוא בוודאי לא שואב, אלא בדיוק ההפך- הוא פולט רוח כמו כל מאוורר. הרוח הזו מגיעה ישירות מהמאוורר של המעבד.

3.

הקונספט הזה הפך די מיותר עם ארכיטקטורת ה-Core. נכון שזה מאפשר ל-CPU לקבל אויר "יד ראשונה", אבל יש לו גם חסרון - הוא יוצר מערבולות באמצע המארז ומפריע לאויר מהחצי התחתון להפלט. מעבד שלא מתחמם יתר על המידה יסתדר יופי גם בלי אוורור אנכי ישיר.

המחשב עבורו אני רוצה לרכוש את המארז הוא pentum d 820. איפה אני עומד בעניין?

את הקטע האחרון שכתת אני אנסה להבין, גאומטרית, מאוחר יותר כשאחזור.

וואו! בדקתי עם נייר רך והגעתי למסקנה שלמדתי משהו חדש היום!

קודם כל, פתח האוויר הצדדי אכן נועד לשאיבה!

גם הפתח הקדמי נועד לשאיבה! כל חיי חשבתי ששני הנ"ל רק פולטים אוויר...

הפתח האחורי פולט אוויר.

עכשיו גם הבנתי את כל הקטע של מעבר אוויר, כי לפני כן לא ממש הבנתי למה מתכוונים כי חשבתי שכל הפתחים רק פולטים אוויר.

בכל אופן, השאיבה המתבצעת מהפתח הצדדי מופעלת ע"י המאוורר של המעבד, למקרה שמישהו חשב שיש שם מאוורר נוסף אחר...

פורסם

Pentium D הוא פרסקוט כפול. מומלץ (אם לא חובה) להתקין במארז עם תעלת CPU.

הרוח (או ליתר דיוק - היניקה) מגיעה אכן מהמאוורר של המעבד, אבל יש מארזים שהגדילו ראש ומאפשרים להתקין מאוורר (או שמגיעים עם אחד מותקן) על דופן המארז מעל המעבד (במקום התעלה).

פורסם
  • מחבר

אני מבין...

אז אני רוצה לבדוק האם הדופן של המארז הנוכחי שלי מתאים להיות דופן של המארזים העכשוויים של HEC ואם כן, ארכוש מארז של HEC ללא האוורור הצדדי ואחליף בין הדפנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים